سایت خبری پیام ما آنلاین | نمی‌توان کارگران را از نان خوردن باز داشت

نمی‌توان کارگران را از نان خوردن باز داشت





۷ بهمن ۱۳۹۴، ۱۵:۴۳

خاطرات و فعالیت های محمد صنعتی با نظری به تحولات و رخدادهای سیاسی، اجتماعی، اقتصادی، فرهنگی و ورزشی کرمان در هفت دهه اخیر
نمی‌توان کارگران را از نان خوردن باز داشت
بخش پنجاه و چهار

در این شماره روزنامه نظری خواهیم داشت به اهم موارد مطرح شده در سومین دوره انجمن شهرستان کرمان

انتقاد شدید از کمبود مواد غذایی
در یکی از جلسات انجمن شهرستان کرمان (آذر 1355) که با حضور فرماندار و مدیر کل بازرگانی تشکیل گردید، کمبود و گرانی برخی از اقلام غذایی و … مورد بحث و بررسی قرار گرفت: «جلسه اخیر انجمن شهرستان کرمان شاهد انتقاد شدید از کمبود مواد غذایی در کرمان بود و یکی از نمایندگان ضمن اعتراض به تعطیلی تعدادی از نانوایی های شهر گفت: به کارگری که روزی 8 ساعت کار می کند می توان گفت که تخم‌مرغ نخور، اما نمی وان او را از نان خوردن هم بازداشت. محمد صنعتی در ادامه قیمت گذاری از طرف مرکز بررسی قیمت ها را ناعادلانه خواند و اضافه کرد: نرخ یک کپسول گاز در کرمان را 190 ریال تعیین کرده اند در حالی که در ماهان این قیمت 175 ریال است و با توجه به نرخ کرایه حمل تا ماهان این قیمت نمی تواند درست باشد.
آقای نعمت‌زاده یکی دیگر از نمایندگان انجمن به کمبودهای کرمان برای پذیرایی مسافران اشاره کرد و گفت: معلوم نیست با شرایط موجود چگونه خواهیم توانست در اسفند و فرودین از 200 هزار نفری که وارد این شهر خواهند شد پذیرایی کنیم.
آقای مهدوی عضو دیگر انجمن هم گفت: هر کیلو سیب زمین را که قیمت آن ده ریال است در کرمان 30 ریال می فروشند معلوم نیست وزارت بازرگانی که به قدر کافی سیب زمینی دارد چرا آن را توزیع نمی کند. آقای اسفندیاری نماینده بخش مرکزی هم از وضع نامطلوب شیلات جنوب در کرمان انتقاد کرد و آن را بی خاصیت دانست و گفت: در حالی که کرمان نزدیک غنی ترین دریای جهان واقع شده است، معلوم نیست چرا مردم این شهر ماهی گیر نمی آورند و هر موقع بخواهند ماهی بخورند باید نگاهشان به دست کشورهای خارجی باشد. آقای اسفندیاری گفت: شنیده ام دولت قصد دارد از کشورهای خارجی ماهی وارد کند اگر این موضوع حقیقت داشته باشد باید پرسید ماهی های جنوب کشور خودمان کجا می روند؟ وی هم چنین از گرانی تن ماهی در کرمان انتقاد کرد و خواستار رسیدگی به این موضوع شد.
کمبود تخم مرغ یکی دیگر از مواردی بود که آقای ادهمی یکی از اعضای انجمن از آن انتقاد کرد و از مسئولان خواست به معلمان که نسبت به سایرین حقوق کمتری می‌گیرند سهمیه بیشتری داده شود. آقای سید جواد حسینی (1) عضو دیگر انجمن ناطق بعدی بود گفت: نان در کرمان مسئله ای شده و مدتی است که در این شهر نان 10 ریالی به فروش می رسد و معلوم نیست این نان ده ریالی را چه کسی اختراع کرده و چه مقامی روی آن قیمت گذاشته است. کمبود ماهی هم در این فصل به چشم می خورد و اگر ماهی وارد می شد هرگز قیمت گوشت بالا نمی رفت و باید برای وارد کردن ماهی به کرمان اقدام شود زیرا در فصل تابستان که ماهی یافت نمی شود در این هم کمیاب است پس این همه ماهی جنوب در کجا مصرف می شود.
در ادامه آن جلسه صنعتی گفت: موضوع دیگری که اخیراً دیده می شود، وضع بد توزیع سیمان است مثلاً کسانی که قصد ساختمان‌سازی دارند و صد کیسه سیمان احتیاج دارند، این 100 کیسه را یک مرتبه به آن ها نمی دهند بلکه در 10 نوبت تحویل می دهند.
وی هم چنین اضافه کرد: مدیرعامل فروشگاه تعاونی برق منطقه-ای کرمان به انجمن شهرستان گفته که 3 ماه قبل پول 10 تن برنج به حساب شرکت معاملات خارجی واریز کرده ایم و پس از گذشت سه ماه به ما نامه نوشته اند: چون کامیونی که باید برای شما برنج بیاورد یازده تنی سات ما هم یازده تن می فرستیم و شما فوراً بقیه پول را به حساب ما واریز کنید. جای تعجب است پس از سه ماه به جای برنج نوشته اند پول یک تن دیگر را بفرستید و چرا همان روز نامه ای ننوشتند. بالاخره هنوز که هنوز است خبری از برنج نیست.
آقای وثوقی مدیرکل بازرگانی استان در پاسخ خواسته های اعضای انجمن شهرستان گفت: حرف های شما در تمام موارد به جاست ولی فعالیت برای رفع مشکلات است و این مشکلات را که آقایان عنوان کردند منحصر به کرمان نیست بلکه مربوط به سطح مملکت است. مشکل تخم مرغ، گوشت، سیمان و حبوبات وجود دارد و ما هم می کوشیم که آن‌ها را حل کنیم. در مورد گرانی نرخ گاز مایع حرف شما را تأیید می کنم چون این قیمت‌گذاری نادرست بوده و مورد اعتراض خود من نیز هست البته با پیگیری که از طرق مقامات وزارت بازرگانی می شود در نرخ گذاری گاز مایع تجدیدنظر خواهد شد.
در مورد نان باید بگوییم ما در کرمان 2 آسیاب داریم که روزانه 76 تن آرد تحویل می دهند و 30 تن سهمیه نان نانوایان کرمان است که ما می دهیم و اخیراً بر سهمیه آرد آن ها اضافه شده است.
مدیرکل بازرگانی افزود: قرار بود وزارت بازرگانی مقداری سیب زمینی بخرد و من اطلاعی ندارم، طبق نامه-ای که رسیده مقداری سیب زمینی از طرف سازمان تعاون روستا خریده شده است که می خواستند این سیب ها را به تهران حمل کنند ما تقاضا کردیم جلو این کار گرفته شود و شد، مقداری از آن را در موقع مقتضی روانه بازار می کنیم ولی از نظر سیاست کلی بازار ما نمی توانیم اکنون سیب زمینی را روانه بازار کنیم چون نوسان شدیدتر خواهد شد و اگر ما بخواهیم همه سیب زمینی را اکنون روانه بازار کنیم میدان برای محتکران و گران فروشان بازتر می شود. اما توقع نداشته باشید همه تخم مرغ هایی که به کرمان وارد می شود به کارمندان بدهیم؛ بقیه مردم هم حقی دارند و نکته دیگری که قابل ذکر است این که ما نمی توانیم همراه همه مشتریان باشیم که فلان آقا کم تخم مرغ گرفته یا فلان کارمند گیرش نیامده است. من در این جا می-گویم که باید شکر کنیم که فقط همین کمبودها را داریم اگر بیش از این کمبود داشتیم چه می کردیم.
سپس نوبت به آقای محمودی فرماندار کرمان رسید که گفت: به نظر من باید اول کشاورزان را تشویق کنیم که به کار دام‌داری و کشاورزی بپردازند، نه آن که بگوییم در روستای ما تخم مرغ نیست. در 10 سال قبل مگر برای اهالی گلباف از آلمان تخم‌مرغ وارد می کردند که امروز شما می خواهید به بخش ها و روستاهای اطراف تخم‌مرغ فرستاده شود؟ اگر درست فکر کنیم تخم‌مرغ کرمان را هم همین روستاها تأمین می‌کردند. آیا شما توقع دارید توزیع صحیح صورت گیرد؟ هیچ وقت وضع تخم مرغ اصلاح نمی شود و ما وعده بی‌جا نمی-دهیم تا موقعی که عرضه و تقاضا با هم مطابقت کند.
آقای محمودی گفت: نکته دیگری که باید با کمال تأسف بگویم در مورد کارخانه نان ماشینی است که هنوز کارش به جایی نرسیده است و با این که دو سال می گذرد در کرمان با سایر شهرستان ها و استان های دیگر هیچ کس داوطلب تأسیس مغازه نانوایی نشده است چون مشکل کارگر و نیروی انسانی بیش از حد است و بعضی از آقایان هم در مورد وضع نان در شهر کرمان تا اندازه‌ای غلو کرده اند.
مدیرعامل فروشگاه شرکت تعاونی مصرف کارمندان برق منطقه ای گله‌مند هستند پولی به حساب شرکت معاملات خارجی واریز و هنوز سه ماه است که برنج آن ها را تحویل نداده اند، باید عرض کنم چیز جالبی نیست، هنوز پولی که در اسفندماه گذشته کسبه کرمان برای خرید پیاز و سیب زمینی به حساب شرکت معاملات خارجی واریز کرده اند تا به حال مبلغ 30 هزار تومان آن را شرکت معاملات خارجی نپرداخته و هم چنین 36 هزار تومان از همین بابت مربوط به کسبه شهرستان رفسنجان را پرداخت نکرده و 80 تا 90 هزار تومان هم سازمان تعاون شهر و روستا به کسبه رفسنجان بدهکار هست و چه موقع پول آن ها را می دهند معلوم نیست …» (2).

پی نوشت:
1) ـ وی از کارگران سابق کارخانه خورشید کرمان بود که نمایندگی قشر قالی‌باف کرمان را عهده‌دار بود (محمد صنعتی).
(2) ـ روزنامه کیهان، دوشنبه 29 آذر 1355، شماره 10045.

به اشتراک بگذارید:

برچسب ها:

،





پیشنهاد سردبیر

نظر کاربران

نظری برای این پست ثبت نشده است.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *