یک ماه پس از توقف انتشار دود سفید کت کراکر پالایشگاه آبادان با هشدار محیط زیست

گرد سفید بار دیگر در آبادان پخش شد

واحد تولید بنزین پالایشگاه آبادان شبانه فعالیت می کند





گرد سفید بار دیگر در آبادان پخش شد

۲ شهریور ۱۴۰۱، ۰:۰۰

|پیام ما| با فعالیت شبانه یکی از واحدهای تولیدکننده بنزین در پالایشگاه آبادان، بار دیگر گردی سفید در سراسر این شهر منتشر شد. بیشتر از یک ماه پیش نیز با وقوع اتفاقی مشابه سرپرست دانشگاه علوم پزشکی آبادان، استفاده از ماسک در فضای عمومی را توصیه کرده و روابط عمومی پالایشگاه ناچار به عذرخواهی از شهروندان شده بود.

تصاویری که به دست «پیام ما» رسیده نشان می‌دهد با وجود اخطار محیط زیست استان خوزستان، یکی از بخش‌های دارای نقص فنی پالایشگاه آبادان فعالیت شبانه داشته و بار دیگر گرد سفیدی که میزان ضرر آن برای سلامت شهروندان هنوز روشن نیست، در سطح شهر پخش شود. این تصاویر که مربوط به بامداد سه شنبه است، حاکی از آن است که دودی سفید و غلیظ از یکی از واحدهای پالایشگاه خارج می‌شود. پیش از این صبح 27 تیر ماه امسال بود که گرد سفید حاصل از فعالیت واحد «کت‌کراکر» پالایشگاه آبادان که یکی از مراکز تولید بنزین کشور است، خیابان‌ها و کوچه‌ها را پوشاند و در نهایت مسئولان پالایشگاه توضیح دادند که این گرد از واحد کاتالیست انتشار یافته چون در حال تعمیرات و راه‌اندازی دوباره، دچار مشکل شده است.
محمدجواد اشرفی، مدیرکل محیط زیست استان خوزستان پیش از این به «پیام ما» گفته بود که این آلودگی در سال‌های گذشته نیز این موضوع به تناوب وجود داشته است و جزو ماهیت واحد و فرایند راه‌اندازی است و درباره نتیجه پیگیری‌های محیط زیست توضیح داده بود: «پالایشگاه به دلیل ترکیدگی لوله‌های جریان آب فرآیندی دچار مشکل می‌شود و خاموشی موقت اتفاق می‌افتد و در اثر آن حجم قابل توجهی از کاتالیست‌ها که غالبا ترکیباتی آلاینده هستند در محیط پیرامونی و شهر آبادان رهاسازی می‌شود. مسئله دوم اما این است که پالایشگاه آبادان با وجود مشکل فنی در واحد کت‌کراکر و داشتن نقص فنی مشهود، به تولید ادامه داده و این روند باعث آلودگی تمام محیط اطراف و شهر شده است و این کار اشتباه بوده.» به گفته او به طور کلی فعالیت پالایشگاه آبادان در این شهر قابل قبول نیست. در هر صورت وجود یک پالایشگاه قدیمی در شهر مشکلات خاص خود را دارد. «پالایشگاه آلاینده است و مشکلات همیشگی‌اش را دارد؛ بو، آلاینده‌های گازی و کاتالیست مستمر.»
پالایشگاه آبادان یا شرکت پالایش نفت آبادان اولین پالایشگاه نفتی است که در خاورمیانه احداث شده است و بزرگترین پالایشگاه ایران با ظرفیت پالایش ۴۰۰ هزار بشکه در روز است. این پالایشگاه در سال ۱۲۹۱ تاسیس شد و در حال حاضر نفت مورد نیاز آن توسط شرکت ملی مناطق نفت‌خیز جنوب و از میادین نفتی آغاجاری، دارخوین و اهواز تأمین می‌شود. بعد از آلودگی یک ماه پیش، محیط زیست خوزستان به مسئولان پالایشگاه آبادان هشدار داد که سلامت و بهداشت مردم را در اولویت قرار دهند و تولید را در مرحله بعد. آنها از سوی دیگر تاکید کردند که «سیستم‌ها و تجهیزات مناسب دارای تکنولوژی‌های پیشرفته را به کار بگیرند». با وجود این هشدارها و وعده‌ها اما آلودگی بار دیگر تکرار شد و این بار به خلاف دفعه پیش، حتی کسی از مردم عذرخواهی نکرد.

به اشتراک بگذارید:





نظر کاربران

نظری برای این پست ثبت نشده است.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

مطالب مرتبط

این «اکوسایـــــــد» است

اظهارات رئیس سازمان حفاظت محیط‌زیست درباره آسیب‌های حمله آمریکا و اسرائیل به مخازن سوخت

این «اکوسایـــــــد» است

آلودگی نفتی خلیج فارس همچنان در دستور کار سازمان حفاظت محیط زیست است

رئیس سازمان حفاظت محیط زیست مطرح کرد

آلودگی نفتی خلیج فارس همچنان در دستور کار سازمان حفاظت محیط زیست است

کنکوری‌ها در انتظار یک تاریخ قطعی

بلاتکلیفی دانش‌آموزان در سایه جنگ

کنکوری‌ها در انتظار یک تاریخ قطعی

منشأ آلودگی نفتی اطراف جزیره خارک، تخلیه آب توازن آلوده یک نفتکش بوده است

سازمان محیط‌ زیست: 

منشأ آلودگی نفتی اطراف جزیره خارک، تخلیه آب توازن آلوده یک نفتکش بوده است

«گچساران» و ثروتی که هر شب می‌سوزد

«گچساران» و ثروتی که هر شب می‌سوزد

رد نشت نفت ایران در پرونده لکه‌های خارک

رد نشت نفت ایران در پرونده لکه‌های خارک

سمت درست تاریخ

به بهانه برگزاری دادگاه پژمان جمشیدی؛ چرا درک فرد آزاردیده از تجاوز و همراهی با او برای ما مشکل است؟

سمت درست تاریخ

شبیخون نخاله‌های جنگی

کارشناسان نسبت به پیامد تخریبی و آلودگی پایدار پسماندهای جنگی در منابع آب‌وخاک هشدار دادند

شبیخون نخاله‌های جنگی

کارگران خوزستان قربانیان سیاهی جنگ

«پیام ما» تأثیر جنگ بر شرایط کارگران خوزستان را بررسی می‌کند

کارگران خوزستان قربانیان سیاهی جنگ

تولـــــــــد در زمانه اضطراب

گفت‌وگو با «ناهید خداکرمی» در روز جهانی ماما

تولـــــــــد در زمانه اضطراب

بیشترین نظر کاربران

بازگشت ناتمام به زندگی

بازگشت ناتمام به زندگی