سایت خبری پیام ما آنلاین | دردسر‌های تلویزیون برای سلامت!

دردسر‌های تلویزیون برای سلامت!





۲۴ دی ۱۳۹۴، ۱۴:۲۸

دردسر‌های تلویزیون برای سلامت!
زمانی که در خانه تنها هستید ممکن است ساعاتی را به تماشای تلویزیون اختصاص دهید و تصور کنید که تماشای تلویزیون یکی از سالم‌ترین تفریحات است! اما باید گفت، در واقع تماشای بیش از حد تلویزیون برای سلامتی مضر است. ممکن است به راحتی نتوانید این واقعیت را بپذیرید، ولی در اصل تماشای تلویزیون برای مدت طولانی سلامتی شما را در معرض خطر قرار می‌دهد. اگرچه در صورت آموزشی بودن برنامه‌های تلویزیونی می‌توانید چیزهای زیادی از آن یاد بگیرید، ولی هنوز هم معایب دیدن تلویزیون بیش از مزایای آن است. تلویزیون رسانه‌ای برای سرگرمی و البته آموزش است، ولی متاسفانه می‌تواند موجب بروز مشکلات جسمی و روانی شود.
افزایش خطر بیماری‌های قلبی
با تحلیل داده‌های جمع‌آوری شده از بررسی 8800 زن و مرد (بدون سابقه بیماری قلبی) طی یک دوره شش ساله در استرالیا پژوهشگران دریافتند که هر ساعت تماشای تلویزیون، خطر مرگ ناشی از بیماری‌های قلبی را تا 18درصد و مرگ ناشی از آن را تا 9 درصد افزایش می‌دهد. به این ترتیب، افرادی که روزانه چهار ساعت تلویزیون تماشا می‌کنند. در طول شش سال تقریباً 70 درصد بیش از سایرین در معرض مرگ ناشی از بیماری قلبی عروقی قرار می‌گیرند و در واقع این مشکل ناشی از عدم تحرک در هنگام تماشای تلویزیون است. چنانچه افراد ساعات تماشای تلویزیون خود را از۴ ساعت به ۱ ساعت کاهش دهند، مرگ و میر ناشی از بیماری قلبی تا ۸ درصد کم می شود به گفته پژوهشگران، بدن انسان به گونه‌ای تکامل یافته است که نمی‌تواند مدت زمان طولانی بدون حرکت و ثابت بنشیند. نشستن طولانی‌مدت مقابل تلویزیون و یا صفحه نمایش کامپیوتر خطرات جدی برای سلامتی دارد.
اختلال در خواب
اثبات شده است که نور ساطع شده از تلویزیون می‌‌تواند سیستم‌های داخل بدن را تحریک کند. مقدار هورمون ملاتونین در مغز هنگام شب افزایش می‌یابد، ولی با تماشای زیاد تلویزیون و به هم ریختن تعادل سیستم‌های بدن، ‌این هورمون کاهش یافته و در نتیجه فرد دچار بدخوابی و خستگی مفرط خواهد شد. کاهش مقدار ملاتونین با بلوغ زودرس دختران نیز مرتبط است.
افزایش خطر ابتلا به دیابت
بی‌حرکتی و افزایش وزن از عوامل خطرساز ابتلا به دیابت و اختلال در درمان آن می باشد. تماشای تلویزیون و اعتیاد مفرط به آن باعث بی حرکتی و افزایش وزن می‌شود که خود زمینه ساز ابتلا به دیابت است. مطالعه زنان در سال 2003 که در مجله انجمن پزشکی امریکا نیز منتشر شد نشان می‌دهد که خطر ابتلا به دیابت به ازای هر دو ساعت تلویزیون در روز تا 14 درصد افزایش می‌یابد. مطالعه دیگری نشان داد افرادی که 40 ساعت در هفته تلویزیون تماشا می‌کنند، احتمال ابتلا به دیابت نوع 2 در آنها سه برابر بیش از سایرین است. منظور از سایرین، افرادی هستند که کمتر از یک ساعت در هفته تلویزیون می‌بینند. به گفته پژوهشگران این خطر با مصرف تنقلات و بی‌حرکتی افزایش می‌یابد.
افزایش احتمال چاقی
با تماشای طولانی مدت تلویزیون، به مدت طولانی هیچ جنب‌وجوشی نخواهید داشت. متابولیسم بدن با بی‌تحرکی کاهش می‌یابد و این امر منجر به افزایش وزن می‌شود. علاوه بر این، هنگامی که در حال تماشای تلویزیون هستید، تمایل شما به مصرف خوراکی‌ها بیشتر می‌شود؛ به علاوه با تماشای تبلیغات تلویزیون بیشتر هوس خوردن مواد غذایی ناسالم را می‌کنید. مطالعه‌ای که روی بیش از 50 هزار خانم‌ طی سال‌های 1992 انجام شد، نشان داد که هر دو ساعت تماشای تلویزیون 23 درصد چاقی را افزایش می‌دهد. تماشای تلویزیون یکی از علل مهم چاقی در کودکان است.
اختلالات چشمی
تماشای تلویزیون برای سلامتی چشم‌ها ضرر دارد؛ به خصوص اگر در اتاق کم‌نور و یا تاریک دیده شود. تمرکز طولانی چشم‌ها بر روی یک شیء، به چشم‌ها فشار می‌آورد. امروزه بیش از عوامل ارثی، تلویزیون بر بینایی افراد تاثیرگذار است. خیره شدن به صفحه نمایش تلویزیون و رایانه در دراز مدت، بی شک به نزدیک بینی منجر می‌گردد.
افسردگی
تحقیقات نشان می‌دهد نگاه کردن به تلویزیون و کامپیوتر به مدت‌های طولانی در شب می‌تواند منجر به ایجاد افسردگی و دیگر بیماری‌های روحی شود. محققان دانشگاه اوهایو با انجام این تحقیقات دریافتند افرادی که تا پاسی از شب به تماشای تلویزیون می‌نشینند، با ایجاد اختلالاتی در مغز بیشتر در معرض خطر ابتلا به افسردگی قرار می‌گیرند. نتایج حاصل از تحقیق انجام شده نشان می‌دهد بروز افسردگی در زنان مواجه شده با نورها و اشعه‌های مصنوعی انعکاس یافته از تلویزیون و کامپیوتر در شب تا دو برابر بیشتر از مردان است. بر اساس این تحقیق، روشنایی مصنوعی ناشی از صفحات این گیرنده‌ها می‌تواند با ایجاد اثرات منفی روی ساعات بیولوژیکی بدن و خواب شبانه‌روزی در نهایت منجر به ازدیاد میزان فاکتور نکروز تومور شود. عامل نکروز تومور یا TNF ماده‌ای است که در فرایندهای التهابی مانند روماتیسم‌ها نقش دارد.
تاثیر بر حافظه
تماشای تلویزیون بین ۲۰ تا ۶۰ سالگی از عوامل شایع آلزایمر یا فراموش کاری در کشورهای غربی است.
تاثیرات تلویزیون در کودکان
تلویزیون از سال 1990 بین مردم بسیار محبوب شد و هر روز تعداد بیشتری به دیدن آن روی آوردند. تا امروز که این عادت بد به یک مشکل اساسی تبدیل شده و تأثیر منفی آن بر روی کودکان بیش از بزرگسالان است و با گذشت زمان هر ساله اوضاع بدتر می‌شود. کودکان از سنین بسیار پایین‌ تماشای تلویزیون را آغاز می‌کنند و بسیاری از والدین نگران این موضوع هستند.
البته برخی مطالعات بر روی کودکان پیش‌دبستانی نشان می‌دهد کودکانی که برنامه‌های با کیفیت تلویزیون را در ساعات محدود تماشا می‌کنند، نمرات بهتری در امتحان ریاضی می‌گیرند؛ ولی به دلیل عوارض منفی بیش از حد آن والدین بسیار نگرانند و سعی می‌کنند ساعت استفاده از تلویزیون را در منزل خود کنترل کنند.
بچه‌ای که دائماً جلوی تلویزیون نشسته باشد، مسلما با بچه‌ای که در مهد کودک یا با دوستان خودش ساعت‌ها بازی می‌کند فرق دارد. تلویزیون باعث از بین رفتن خلاقیت، آسیب دیدن چشم و سیستم عصبی کودکان است. محققان در یک تحقیق سه ساله، از مادران دو هزار و‌700 کودک در خصوص عادات تماشای تلویزیون کودکان و تمایل آنها به هیجان، افسردگی، مشکلات مربوط به خواب، عدم تمرکز حواس، رفتار خشن و یا کمبود مهارت‌های اجتماعی آنها، اطلاعاتی را جمع‌آوری کردند.‌
16 درصد بچه‌های ‌5/1 تا ‌2 ساله در این تحقیق بیش از دو ساعت در روز تلویزیون تماشا می‌کردند و در سن 5/5 سالگی این عادت را ترک کردند. از هر پنج کودکی که یکی از آنها بیش از دو ساعت تلویزیون تماشا می‌کرد با خطر مشکلات رفتاری بیشتری روبرو می‌شدند و کودکانی که تا پنج سالگی عادت به تماشای تلویزیون در آنها بیشتر می شد، این خطر در آنها افزایش می‌یافت. در اینجا به چند نمونه از این اثرات منفی بر روی کودکان اشاره می‌کنیم:
چاقی
همان طور که اشاره شد، تماشای تلویزیون با خوردن ارتباط مستقیم دارد. کودکان بیش از هر زمان دیگری، هنگام تماشای تلویزیون تنقلات می‌خورند و بیشتر آنها می‌گویند که خوردن همبرگر، پیتزا و سیب‌زمینی سرخ شده در حین تماشای تلویزیون بسیار لذت‌بخش است. شاید به همین دلیل باشد که تعداد کودکان چاق روز به روز در حال افزایش است.
افزایش خطر ابتلا به آسم
در مطالعه‌ای در بریتانیا که روی بیش از 3 هزارکودک یک ماهه تا یازده ساله انجام شد، نشان داد که کودکانی که در روز دو ساعت یا بیشتر به تماشای تلویزیون مشغول هستند، دو برابر بیش از سایرین، احتمال ابتلا به آسم در آنها وجود دارد.

به اشتراک بگذارید:





مطالب مرتبط

تکرار ناترازی برق در سالی که گذشت

سیاست‌های وزارت نیرو در صنعت برق کارساز نبود

تکرار ناترازی برق در سالی که گذشت

حبس حقابهٔ ایران در «کمال‌خان»

بر اثر بارش‌های اخیر رودخانهٔ هیرمند سیلابی شد

حبس حقابهٔ ایران در «کمال‌خان»

لزوم بازاندیشی در علوم اجتماعی ایران

در همایش ملی پژوهش‌های اجتماعی فرهنگی در جامعهٔ ایران مطرح شد

لزوم بازاندیشی در علوم اجتماعی ایران

برداشت آب از جیب نسلِ فردا

در مناظرهٔ میان موافقان و مخالفان انتقال آب مطرح شد

برداشت آب از جیب نسلِ فردا

تشکیل ۳ کارگروه مشترک با ارمنستان برای آلودگی رود ارس

رئیس سازمان محیط زیست خبر داد:

تشکیل ۳ کارگروه مشترک با ارمنستان برای آلودگی رود ارس

مهاجرت ۸۰۰ هزار نفر به استان‌های شمالی در پی تغییرات اقلیم

مهاجرت ۸۰۰ هزار نفر به استان‌های شمالی در پی تغییرات اقلیم

بی‌آب ماندن ۲۵ هزار کشاورز شمال‌شرق

اترک، یکی از پرآب‌ترین رودخانه‌های کشور سرانجام خشک شد

بی‌آب ماندن ۲۵ هزار کشاورز شمال‌شرق

پایان انحصار صادرات برق

معاون وزیر نیرو اعلام کرده است که شیوه‌نامهٔ صادرات برق تجدیدپذیر به‌زودی ابلاغ می‌شود

پایان انحصار صادرات برق

«چهل‌بازه» را نجات دهید

تقاضای تشکل‌های محیط‌زیستی از کمیسیون اصل ۹۰ مجلس برای جلوگیری از واگذاری مالکیت رودخانۀ «چهل‌بازه» مشهد

«چهل‌بازه» را نجات دهید

کسی ابرها را ندزدید

بارش برف و باران در ۱۹ استان کشور

کسی ابرها را ندزدید

نظر کاربران

نظری برای این پست ثبت نشده است.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *