پیام ما؛ رسانه توسعه پایدار ایران | مدیر عامل گل گهر در پاسخ به سئوال پیام ما امیدواریم کارخانه گندله سازی شماره 2 تا پایان سال افتتاح شود

مدیر عامل گل گهر در پاسخ به سئوال پیام ما امیدواریم کارخانه گندله سازی شماره 2 تا پایان سال افتتاح شود





۲۳ دی ۱۳۹۴، ۲۰:۵۳

مدیر عامل گل گهر
در پاسخ به سئوال پیام ما
امیدواریم کارخانه
گندله سازی شماره 2 تا پایان سال افتتاح شود

نشست خبری مدیر عامل شرکت معدنی و صنعتی گل گهر سیرجان یکشنبه 20 دی ماه در محل دفتر این شرکت در کرمان برگزار شد. مدیر عامل شرکت معدنی و صنعتی گل گهر سیرجان در پاسخ به این سوال پیام ما که تاریخ دقیق افتتاح کارخانه گندله سازی شماره دو گل گهر چه زمانی است، گفت: نه فقط گل گهر بلکه هیچ شرکتی با توجه به اینکه منابع مالی به دلیل بحران های مالی به طور کامل تامین نشده است، نمی تواند تاریخ دقیق افتتاح کارخانه ای همچون کارخانه گندله سازی شماره دو را اعلام کند اما ما در مجموعه گل گهر سعی داریم بر مشکلات غلبه کنیم و امیدواریم تا پایان سال 94 کارخانه گندله سازی شماره دو را افتتاح کنیم.
باید تاکیدات مقام معظم رهبری را سرلوحه کار خود قرار دهیم
ناصر تقی زاده با اشاره به تاکیدات رهبر انقلاب بر اقتصاد مقاومتی گفت: ما حفظ و افزایش اشتغال و تولید، کاهش هزینه ها و صرفه جویی را که اهم تاکیدات مقام معظم رهبری و از وظایف بنگاه های اقتصادی می باشد که ما همواره باید سر لوحه کار خود قرار دهیم.
وی با اشاره به دو بحران شرکت های فولادی اظهار داشت: این بنگاه ها همواره با بحران رکود داخلی و بحث رکود جهانی مواجه می باشند.
وی گفت: سال 2011 قیمت کنسانتره سنگ آهن به 180 دلار رسیده بود اما امروز سنگ آهن را در بندرعباس به 32 دلار می فروشیم که 10 دلار آن شامل هزینه ها می شود و 22 دلار قیمت واقعی فروش ماست.
وی در ادامه گفت: به دلیل کمبود مصرف مواد فولادی ما دچار رکود داخلی هستیم که به دنبال آن کمبود نقدینگی و بحران ایجاد می شود.
برای کاهش قیمت تمام شده، تولید را افزایش و نقدینگی را کاهش دادیم
مدیر عامل شرکت معدنی و صنعتی گل گهر سیرجان با اشاره مجدد به تاکیدات رهبری بر اقتصاد مقاومتی ،گفت: در شرکت سعی کردیم برنامه ای را ارائه دهیم تا قیمت تمام شده را کاهش دهیم، که طی این برنامه ما باید کاهش نقدینگی و قراردادها را انجام می دادیم و دوم اینکه افزایش تولید داشته باشیم.
تقی زاده تصریح کرد: ما سال قبل 8 میلیون و 900 هزار تن تولید کنسانتره و تولید 5 میلیون تن گندله در شرکت را با افزایش تولید و بهبود کیفیت به 10 میلیون و 500 هزار تن کنسانتره و 5 میلیون و 200 هزار تن گندله رساندیم. وی با اشاره با بیانات رهبر معظم انقلاب در رابطه با عدم خام فروشی اظهار داشت: تا امروز دانه بندی را 73 درصد کاهش ایم. سال گذشته دانه بندی 538 هزار تن و امسال 145 هزار تن بوده که تاکنون بخشی از آن را صادر کردیم.
مدیر عامل شرکت معدنی و صنعتی گل گهر سیرجان تصریح کرد: تا کنون کنسانتره 15 درصد ظرفیت و گندله سازی یک درصد ظرفیت داشته ایم و امیدواریم که تا پایان سال به 25 درصد افزایش ظرفیت داشته باشیم.
ضرر شرکت های فولادی از کاهش قیمت شمش
تقی زاده در ادامه گفت: با توجه به اینکه امسال قیمت شمش کاهش داشته است شرکت های فولادی متضرر شده اند و علاوه بر این موضوع سال گذشته ما یک میلیون و 800 هزار تن فروش داخلی داشته ایم که امسال تبدیل به 450 هزار تن شده است.
وی با اشاره به اینکه دیگر شرکت های فولادی برای اینکه متضرر نشوند تولیدات خود را کاهش داده اند، گفت: ما چاره ای نداشتیم بجز اینکه به سمت صادرات پیش برویم که خوشبختانه موفق بوده ایم و افزایش تولید داشته ایم. تقی زاده خبر داد: با همت همکاران توانستیم صرفه جویی کنیم و 9 درصد کاهش هزینه نسبت به سال 93 داشته ایم.
گل‌گهر جزو نادر مجموعه‌هایی است که پروژه‌ای را متوقف نکرده است
وی در ادامه با اشاره به طرح‌‎های توسعه‌ای متعدد شرکت معدنی و صنعتی گل‌گهر گفت: حدود 20 هزار میلیارد تومان طرح داریم که در همه شرکت‌های ما حدود 3 میلیارد و 500 هزار تومان پرداخت و اجرا شده است اما بقیه در سیستم بانکی تعریف نشده‌اند ولی در عین حال شرکت معدنی و صنعتی گل‌گهر جزو نادر مجموعه‌هایی در کشور است که هیچ پروژه‌ای را متوقف نکرده است. مدیر عامل شرکت معدنی و صنعتی گل گهر سیرجان تصریح کرد: امیدواریم تا اواخر اسفند یا اوایل فروردین ماه نیروگاه شرکت معدنی و صنعتی گل گهر به بهره برداری برسد و 400 مگاوات برق تولید کند. امیدواریم با راه اندازی کارخانه گندله سازی شماره 2 تا پایان امسال تولید گندله را به 5 میلیون تن برسانیم و جلوی واردات گرفته شود و ما صادر کننده شویم.
طرح انتقال آب خلیج فارس یکی از شاخص ترین طرح های گل گهر است
وی از طرح انتقال آب خلیج فارس به عنوان یکی از شاخص ترین طرح های شرکت معدنی و صنعتی گل گهر یاد کرد و گفت: این طرح با ظرفیت 4 هزار و 200 لیتر در ثانیه برای خط اول با سرعت در حال اجرا است و در این زمینه مسیر، تملک و آماده سازی شده است.
تقی زاده افزود: این طرح مورد تاکید معاون اول رئیس جمهور بوده است زیرا ما با کمبود آب مواجه هستیم.
مدیر عامل شرکت معدنی و صنعتی گل گهر سیرجان اظهار داشت: مناقصه برگزار کرده ایم که امیدواریم پس از اجرای برجام اعتباری از محل منابع خارجی که مبلغی معادل یک میلیارد و 200 میلیون تومان می باشد، تامین کنیم. وی با اشاره به اینکه در مجموعه گل گهر طرح های متعددی در حال اجرا می باشد، گفت: دو واحد اسفنجی داریم که یکی در حال ساخت است و تا کنون 60 درصد پیشرفت داشته است و منابع مالی این طرح از محل مطالبات شرکت معدنی و صنعتی گل گهر تامین شده است و واحد 1.7 میلیون تنی آماده بهر ه برداری است.
مطالبه یک هزار و 400 میلیارد تومانی گل گهر از واحدهای فولادی
تقی زاده با اشاره به اینکه در محدوده گل‌گهر حدود پنج میلیون تن آهن اسفنجی در دست اجرا می‌باشد، افزود: امکان فروش آنها وجود ندارد و دچار خودسوزی می‌شوند، به علاوه یک هزار و 400 میلیارد تومان از واحدهای فولادی مطالبه داریم. متاسفانه در زمینه تولید آهن اسفنجی طراحی به درستی انجام نشده است چراکه همزمان با تولید باید ذوب هم انجام شود اما در استان با عدم هماهنگی این دو مواجه هستیم.
مدیرعامل شرکت معدنی و صنعتی گل گهر با اشاره به افتتاح دو خط کنسانتره و یک خط آهن اسفنجی یک میلیون تنی در سال 94 اظهار داشت: امیدواریم بتوانیم در گهرزمین نیز خط گندله پنج میلیون تنی را نیز افتتاح کنیم که اکنون در حال تامین منابع آن هستیم.
حاضر به حمایت از قطعه سازان داخلی هستیم
وی افزود: ما معتقدیم در جهت اقتصاد مقاومتی باید به ساخت داخل رو بیاوریم و در این راستا هر کسی که بتواند قطعه‌ای از قطعات وارداتی ما را بسازد ما حاضر به حمایت وی هستیم و فرمول آن را به نام خود وی ثبت کرده و طرح را از وی خواهیم خرید.
مدیرعامل شرکت معدنی و صنعتی گل گهر تصریح کرد: ما به همکارانمان اعتماد فنی داریم و در بحث مهندسی معکوس از همکاران خود استفاده می کنیم که بخشی از طراحی جدید بر عهده آنها می‌باشد و خوشبختانه تاکنون در این زمینه به نتایج خوبی رسیده‌ایم.
به دنبال گرفتن پهنه های اکتشافی متعددی در استان هستیم
تقی زاده با بیان اینکه در محدوده گل‌گهر 700 معدن زیرزمینی وجود دارد که در عمق 400 متری زیرزمین فعالیت می‌کنند گفت: پهنه‌های اکتشافی متعددی را در استان کرمان خواهیم گرفت. در مرحله اول این اکتشافات در سیرجان و کرمان انجام خواهد شد و در همین راستا جلساتی را با ایمیدرو برگزار کرده‌ایم مبنی بر اینکه پهنه‌های خود را به ما واگذار کنند تا در آنها به اکتشاف بپردازیم.
نیازی به تعدیل نیرو نداشتیم
وی از بدهی دو هزار و 500 میلیارد تومانی شرکت گل گهر در زمان آغاز به کار مدیریتش در این شرکت خبر داد و اظهار داشت: تاکنون بخشی از این بدهی ها پرداخت شده است و با برنامه ریزی های انجام شده، علی رغم هزینه ها نیازی به تعدیل نیرو و کاهش خدمات رفاهی ویژه پرسنل احساس نشد. این مدیر ادامه داد: در این مجموعه هفت هزار نفر مشغول به کار هستند و به طور متوسط هزینه هر کارمند گل‌گهر در ماه به هفت و نیم میلیون تومان می‌رسد ضمن اینکه 8.6 درصد از شاغلین ما یعنی تعداد 74 نفر را بانوان تشکیل می‌دهند.
وی در ادامه این نشست اذعان داشت: با ایجاد شورای فرهنگی در شرکت معدنی و صنعتی گل گهر بدنبال ایجاد سیرجان پروژه بهسازی سینما، تعامل با اصحاب رسانه، جشن محلات و … هستیم. همچنین تکمیل عملیات اجرایی و ساخت مجموعه فرهنگی ورزشی گل گهر در زمینی به مساحت 40 هزار متر مربع و زیربنای 17 هزار متر مربع را در دستور کار داریم که عمده قسمت های آن به بهره برداری رسیده است و 66 تیم و حدود 5 هزار جوان را به خود جلب کرده و پوشش می دهد. تقی زاده از اجرای طرح فاضلاب سیرجان با هزینه ای بالغ بر 200 میلیارد تومان اشتغال فرزندان هدا و جانبازان بالای 70 درصد را از جمله برنامه های این شرکت در راستای توجه به مسئولیت های اجتماعی و توجه به خانواده شهدا جانبازان عنوان کرد.
قرار است شرکت حمل و نقل ریلی ایجاد کنیم
مدیرعامل شرکت معدنی و صنعتی گل گهر با اشاره به مشکل حمل و نقل در بحث صادرات این شرکت گفت: با این حالی که در سال 94 و تاکنون به میزان یک میلیون و 700 هزار تن صادرات داشته‌ایم و این مساله اصلی‌ترین دلیل سرپا بودن ما بوده است اما مشکل اصلی ما حمل و نقل است به نحوی که بالغ بر پنج میلیون تن دپوی کنسانتره داشته‌ایم. به پیشنهاد «رزم‌حسینی» استاندار کرمان قرار است شرکت حمل و نقل ریلی را ایجاد کنیم و تاکنون 10 لوکوموتیو با 700 واگن خریداری کرده‌ایم. تقی زاده خاطرنشان کرد: با توجه به اهمیت موضوع حمل و نقل و تولیداتی که دپو شده است در زمینه افزایش ظرفیت ریلی بررسی هایی در حال انجام است که امیدواریم با افزایش امکانات و تجهیزات تخلیه واگن ها در بندرعباس بتوان ظرفیت حمل ریلی را تا سه برابر فعلی افزایش داد.

به اشتراک بگذارید:

برچسب ها:

،





نظر کاربران

نظری برای این پست ثبت نشده است.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *