پیام ما؛ رسانه توسعه پایدار ایران | تحصیل رایگان معلولان در دانشگاه

تحصیل رایگان معلولان در دانشگاه





۹ آبان ۱۳۹۸، ۹:۴۷

تحصیل رایگان معلولان در دانشگاه

وزیر کار و رفاه اجتماعی: تحصیلات معلولان در دانشگاه‌های سراسری و غیردولتی رایگان می‌شود

دو سال پیش لایحه حمایت از حقوق معلولان در دستور کار مجلس شورای اسلامی قرار گرفت و امروز وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی از تصویب آئین نامه اجرای آن در هیات دولت خبر داد و گفت که از این پس تحصیلات معلولان در دانشگاه‌های سراسری و غیردولتی رایگان می‌شود.

«محمد شریعتمداری» دیروز (چهارشنبه) در حاشیه جلسه هیات از تصویب آئین نامه اجرایی قانون حمایت از حقوق معلولان خبر داد و گفت بر اساس ماده ۹ این آئین نامه تمام معلولانی که در دانشگاه‌های سراسری و غیردولتی کشور مشغول به تحصیل شوند، از آموزش رایگان را بر اساس مصوبات این آیین نامه و در چارچوب بودجه مصوب خواهند داشت و می‌توانند در مراکز آموزش عالی کشور به صورت رایگان ثبت نام کنند و به تحصیل بپردازند.

بررسی لایحه حمایت از حقوق افراد دارای معلولیت در جلسه علنی دی ماه ۱۳۹۶ در دستور کار نمایندگان قرار گرفت و تصویب شد.در این جلسه نمایندگان مجلس شورای اسلامی مصوب کردند، افراد دارای معلولیت نیازمند واجد شرایط در سنین مختلف می‌توانند با معرفی سازمان بهزیستی از آموزش عالی رایگان در واحدهای آموزشی تابعه وزارتخانه‌های آموزش و پرورش، علوم، تحقیقات و فناوری، بهداشت، درمان و آموزش پزشکی و دیگر دستگاه‌های دولتی و نیز دانشگاه آزاد و سایر مراکز آموزش عالی غیر دولتی بهره‌مند شوند.همچنین مصوب شد آئین‌نامه این ماده سه ماه پس از ابلاغ این قانون توسط سازمان بهزیستی، وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی، وزارت علوم، وزارت بهداشت و دانشگاه آزاد تهیه و برای تصویب به هیات وزیران ارسال شود.

یک میلیون و ۴۵۰ هزار معلول تحت پوشش بهزیستی کشور 

اول آبان ماه امسال «محمد شریعتمداری» وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی پس از جلسه هیات دولت از بررسی این قانون خبر داد و گفت که در جلسات آینده این قانون تصویب و اجرا می‌شود.هم اکنون یک میلیون و ۴۵۰ هزار نفر دارای معلولیت‌های جسمی، حرکتی، ذهنی، نابینایی، ناشنوایی و روان مزمن تحت پوشش بهزیستی کشور قرار دارند. بنا به گفته رئیس سازمان بهزیستی کشور، ۳۳ هزار و ۵۰۰ نفر دانشجو در دانشگاه‌های دولتی و غیردولتی تحت پوشش حمایت‌های بهزیستی قرار دارند که از این تعداد ۱۶ هزار دانشجو تحت حمایت‌های امور توانبخشی و ۱۶ هزار و ۵۰۰ دانشجو تحت حمایت‌های امور اجتماعی قرار دارند. پیش از این «وحید قبادی دانا» در گفت و گو با ایرنا اظهار داشت: طبق ماده ۹ قانون حمایت از حقوق افراد دارای معلولیت، سازمان بهزیستی کشور موظف به فراهم آوردن شرایط تحصیل آموزش عالی رایگان برای افراد دارای معلولیت است. وی ادامه داد: پیش از این  به دانشجویان تحت پوشش بهزیستی که در دانشگاه‌های دولتی تحصیل می‌کردند هیچ مبلغی اختصاص نمی‌یافت اما با صرفه جویی‌های انجام شده، مبلغی به عنوان کمک هزینه به این دانشجویان پرداخت خواهد شد تا تشویق شوند برای دانشگاه های دولتی رقابت کنند.

رئیس سازمان بهزیستی کشور گفت: هزینه تحصیل فرزندان تحت تکفل افراد دارای معلولیت در مراکز آموزش عالی غیردولتی از این پس از سوی بهزیستی پرداخت می‌شود. وی ادامه داد: همچنین طبق برنامه‌ریزی های انجام شده از این به بعد کمک هزینه تحصیلی برای مددجویان پذیرفته شده در دانشگاه‌های دولتی یا بورسیه برای نخستین بار پرداخت خواهد شد.

عدم مناسب‌سازی فیزیکی مدارس برای کودکان دارای معلولیت

عدم مناسب‌سازی فیزیکی مدارس برای کودکان دارای معلولیت، فقدان شیوه‌های آموزشی مناسب و کمبود معلم و نیروی انسانی آموزش‌دیده برای کمک به کودکان دارای معلولیت» چندمورد ازمشکلاتی ست که این کودکان در ایران با آن مواجه‌اند. 

مدافعان حقوق کودکان می‌گویند هیچ کودکی نباید غیرقابل آموزش محسوب شود و بر اساس قوانین بین‌المللی همه کودکان باید به آموزش مناسب و کافی دسترسی داشته باشند. اما کودکان دارای معلولیت در ایران با «موانع متعددی دست به گریبان‌اند». مشکلاتی که دامنه آن علاوه بر فضای آموزشی، فعالیت‌های ورزشی، فرهنگی و هنری کودکان دارای معلولیت را هم در بر می‌گیرد. کودکانی که هنر و ورزش لازمه رشد و سلامت و شکوفایی آنهاست اما به دلیل کمبودها از آنها باز می‌مانند.

تعداد کودکان دارای معلولیتی را که در ایران در سن تحصیل‌اند، حدود یک و نیم میلیون کودک تخمین می‌زنند اما می‌گویند از این تعداد تنها ۱۵۰ هزار کودک در سال تحصیلی گذشته در مدارس ثبت‌نام شدند و بقیه از تحصیل بازماندند. در ایران، «معلولیت شایع‌ترین دلیل بازماندن کودکان از تحصیل است.

 

به اشتراک بگذارید:





مطالب مرتبط

پایان امداد و نجات در کاشمر

زلزلهٔ روز سه‌شنبه ۴ کشته و ۱۱۶ مصدوم برجا گذاشت

پایان امداد و نجات در کاشمر

ریزش بخش‌هایی از بناهای تاریخی بعد از زلزله

رئیس اداره میراث‌فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی شهرستان کاشمر خبر داد

ریزش بخش‌هایی از بناهای تاریخی بعد از زلزله

بحث موش‌های تهران بعد از وقوع زلزله جدی است

رئیس کمیته عمران شورای شهر تهران:

بحث موش‌های تهران بعد از وقوع زلزله جدی است

سرنوشت نامعلوم شهر باستانی جیرفت

ساخت یک شهرک جدید در عرصۀ شهر باستانی «دقیانوس» آغاز شده است

سرنوشت نامعلوم شهر باستانی جیرفت

مرمت پیکره نیم‌تنه گِلی محوطه تاریخی کنار صندل جیرفت

مرمت پیکره نیم‌تنه گِلی محوطه تاریخی کنار صندل جیرفت

پایان فصل دوم کاوش باستان‌شناسی در «تُم گاوان» جیرفت

سرپرست پایگاه ملی محوطه‌های تاریخی جیرفت خبر داد

پایان فصل دوم کاوش باستان‌شناسی در «تُم گاوان» جیرفت

گردهمایی سالانه باستان‌شناسان ایران در جیرفت

رئیس پژوهشگاه میراث‌فرهنگی کشور مطرح وعده داد:

گردهمایی سالانه باستان‌شناسان ایران در جیرفت

حریم کنارصندل با توجه به زیست مردم تصویب می‌شود

رئیس پژوهشگاه میراث‌فرهنگی خبر داد:

حریم کنارصندل با توجه به زیست مردم تصویب می‌شود

سیب‌زمینی نوبرانه جنوب کرمان روی دست کشاورزان ماند

اعظمی عضو کمیسیون کشاورزی مطرح کرد

سیب‌زمینی نوبرانه جنوب کرمان روی دست کشاورزان ماند

تعداد قربانیان زلزله ژاپن به ۲۳۶ نفر افزایش یافت

تعداد قربانیان زلزله ژاپن به ۲۳۶ نفر افزایش یافت

نظر کاربران

نظری برای این پست ثبت نشده است.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

بیشترین بازنشر