پیام ما؛ رسانه توسعه پایدار ایران | امید به ثبت جهانی سرو ابرکوه

امید به ثبت جهانی سرو ابرکوه





۳۰ بهمن ۱۳۹۷، ۱۴:۰۵

امید به ثبت جهانی سرو ابرکوه

مونسان:بعد از ثبت جهانی راه آهن شمال به جنوب  سرو ابرکوه در اولویت قرار دارد

معاون رییس جمهور بر تلاش برای ثبت جهانی سرو ابرکوه تاکید کرد و آن را پس از ثبت جهانی راه‌آهن شمال به جنوب کشور در اولویت برنامه‌ریزی میراث فرهنگی کشور خواند.علی اصغر مونسان در نشستی که با حضور مدیر کل میراث فرهنگی استان، فرماندار و جمعی از مسئولان شهرستان ابرکوه در خانه تاریخی آقازاده این شهر برگزار شد، با تاکید بر تلاش برای ثبت جهانی سرو ۴۵۰۰ ساله ابرکوه به عنوان کهنسال‌ترین موجود زنده در ایران، گفت: برای سال آتی ثبت جهانی راه‌آهن شمال به جنوب کشور برنامه‌ریزی شده و اولویت بعدی ثبت جهانی سرو ابرکوه است.

وی بر مرمت بنای مسجد جامع ابرکوه تاکید کرد و گفت: مشکلات مرتبط به آثار تاریخی این شهرستان از طریق معاون سرمایه‌گذاری سازمان میراث فرهنگی کشور و مدیر کل میراث فرهنگی استان یزد پیگیری خواهد شد.

حجت‌الاسلام «سیدابراهیم حسینی» امام جمعه ابرکوه نیز در این نشست با تشریح ظرفیت‌های تاریخی و گردشگری این شهرستان به خصوص قابلیت ثبت جهانی درخت سرو ۴۵۰۰ ساله این شهرستان، گفت: مطالبات مردم این شهرستان از سازمان میراث فرهنگی، صنایع‌دستی و گردشگری کشور، ثبت جهانی این اثر طبیعی است.

وی ابرکوه را شامل ۴۰۰ اثر تاریخی و طبیعی از شهرستان‌های مهم تاریخی استان یزد عنوان کرد و گفت: سرو ۴۵۰۰ ساله این شهرستان می‌تواند به عنوان جاذبه‌ای مهم به محور گردشگری ابرکوه تبدیل شود.

حسینی وسعت مجموعه ارگ شهرستان ابرکوه را ۱۷ هزار مترمربع دانست و گفت: این ارگ پس از مرمت می‌تواند به عنوان شهرک سینمایی برای تهیه فیلم‌های سینمایی و سریال از سوی صدا و سیما مورد بهره‌برداری قرار گیرد.

در پایان نیز رئیس سازمان میراث فرهنگی کشور همچنین از تابلویی مصور یکی از هنرمندان ابرکوه به صورت نقاشی رونمایی کرد.

ابرکوه یکی از ۱۴ شهر نمونه گردشگری کشور است که از ۴۰۰ اثر تاریخی و طبیعی این شهرستان ۱۳۶ اثر در فهرست آثار ملی به ثبت رسیده است و سه اثر طبیعی، منزلگاه امام رضا (ع)، خانه آقازاده، خانه‌های قدیمی، قلعه‌های تاریخی، مسجد جامع، کوه گنبد عالی و سرو ۴۵۰۰ ساله از مهمترین آثار تاریخی این شهرستان است.

فرماندار ابرکوه آبان ماه در دیدار با مدیر کل میراث فرهنگی استان یزد خواستار در دستور کار قرار گرفتن ثبت جهانی سرو کهنسال این شهر از سوی سازمان میراث فرهنگی کشور به صورت انحصاری شده بود.

محمد کاظمی نسب در این دیدار خواستار پیگیری ثبت جهانی سرو کهنسال ابرکوه به صورت تک درختی منحصر بفرد و نه به صورت مجموعه درختان کهنسال ایران از سوی متولیان امر شد.

وی تصریح کرد: بیش از ۱۶۲ هکتار بافت تاریخی ثبت شده در این شهرستان یک سرمایه بالقوه است که به سرمایه‌ای به مراتب بزرگ‌تر تبدیل خواهد شد و وجود آثار بی‌نظیر و کم‌نظیر این شهرستان در سطح دنیا مانند سرو کهنسال ۴۰۰۰ ساله و خانه تاریخی آقازاده، همه برنامه‌ریزان کشور را متقاعد می‌کند که ابرکوه به قطب گردشگری کشور تبدیل شود.

کاظمی نسب به اقدامات صورت گرفته در جهت ثبت جهانی سرو کهنسال ابرکوه نیز اشاره و عنوان کرد: آخرین اخبار رسیده از سازمان میراث فرهنگی کشور حاکی از آن است که پرونده ثبت جهانی این اثر طبیعی باید در قالب مجموعه درختان کهنسال کشور ارسال شود.

وی ادامه داد: خواسته مسئولان و مردم ابرکوه این است که این درخت کهن‌سال به صورت تک درخت و انحصاری ثبت جهانی شود لذا در این زمینه از مسئولان ارشد کشوری خواستار شدیم تا در این باره راهکار ارائه کنند و از میراث فرهنگی نیز درخواست داریم که موضوع مذکور را یکی از دستور کارهای قطعی خود قرار دهد.

این مسئول یادآور شد: مردم در ابرکوه با سرمایه‌های خود و بدون این که دولت حمایت زیادی از آن‌ها داشته باشد، اقدام به راه‌اندازی مراکز اقامتی، خانه‌های بوم‌گردی و گردشگری کرده‌اند و در حال حاضر نیازمند حمایت و توجه خاص مسوولان هستند.

به اشتراک بگذارید:





مطالب مرتبط

بارش برف و باران امروز ادامه دارد

بارش برف و باران امروز ادامه دارد

انسداد راه دسترسی ۱۶۰ روستای لرستان

۲۲ استان کشور تا پایان هفته بارش برف و باران سنگین را تجربه می‌کنند

انسداد راه دسترسی ۱۶۰ روستای لرستان

اکوسیستم استارتاپی عامل آشتی کسب‌وکاری مردم و نوآوران

گزارش «پیام ما» از نشست بررسی کاربرد فناوری‌های نوین در صنایع خلاق

اکوسیستم استارتاپی عامل آشتی کسب‌وکاری مردم و نوآوران

مسافران قطار مرگ

گروهی از زنان مکزیک جان خود را برای رساندن غذا به مهاجران به خطر می‌اندازند

مسافران قطار مرگ

چتر سیاه بر آسمان اهواز

دود نیشکرهای سوخته هوای خوزستان را آلوده کرد

چتر سیاه بر آسمان اهواز

مداخلهٔ بی‌نتیجهٔ دولت در بازار شیرخشک

کشمکش‌ بین ارگان‌های دولتی و تولیدکنندگان کمبود شیرخشک را تشدید کرد

مداخلهٔ بی‌نتیجهٔ دولت در بازار شیرخشک

موضع‌گیری دوگانه  دربارهٔ حقابهٔ هیرمند

وزیر نیرو و رئیس سازمان حفاظت محیط زیست با معاون رئیس‌الوزرای طالبان دیدار کردند

موضع‌گیری دوگانه دربارهٔ حقابهٔ هیرمند

میراث «غزه» زیر بمباران

فعالان جهانی هشدار می‌دهند

میراث «غزه» زیر بمباران

فصل انارچینی

پیگیری برای ثبت یک میراث ناملموس ادامه دارد

فصل انارچینی

توزیع قطره‌چکانی دارو‌های بیماران SMA

بیماران «آتروفی عضلانی نخاعی» معطل پاس‌کاری وزارت بهداشت برای تدوین پروتکل‌های توزیع دارو هستند

توزیع قطره‌چکانی دارو‌های بیماران SMA

نظر کاربران

نظری برای این پست ثبت نشده است.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *