پیام ما؛ رسانه توسعه پایدار ایران | پرونده «پیام ما» برای حواشی پیش آمده پیرامون پروژه هتل بام کرمان/ نبرد نفس‌گیر هتل با کوه

پرونده «پیام ما» برای حواشی پیش آمده پیرامون پروژه هتل بام کرمان/ نبرد نفس‌گیر هتل با کوه





۱۴ دی ۱۳۹۴، ۱۰:۲۳

چند ماه پس از کلید خوردن عملیات پروژه بام کرمان، دوست داران محیط زیست کرمان به طور گسترده با اجرایی شدن این پروژه مخالفت کرده اند.
پروژه بام کرمان از ده سال پیش تاکنون
پروژه بام کرمان تنها مربوط به سال های اخیر نیست. از اوایل دهه هشتاد طرح هایی برای بام کرمان وجود داشته است. زمانی که مهاجری شهردار کرمان بود صحبت هایی شد که برای استفاده از فضای بام کرمان، در این منطقه ریل کابین راه‌اندازی شود. طرحی که در حد همان صحبت ماند. در اواسط شورای سوم و زمانی که مهاجری رئیس شورا بود طرحی برای احداث تله کابین در بام کرمان تصویب شد. این طرح اما به جایی نرسید تا سال 92. نجار استاندار وقت کرمان با موسسه مالی اعتباری عسکریه تفاهم نامه ای برای احداث تله کابین امضا کرد. تفاهمنامه ای که عملا به جایی نرسید با آغاز به کار دولت جدید و استانداری علیرضا رزم حسینی، مذاکرات با موسسه عسکریه جدی تر شد و از 26 آبان ماه سال جاری طی مراسمی به طور رسمی عملیات اجرایی پروژه تفریحی، رفاهی و گردشگری بام کرمان آغاز شد.
حرکت ممنوع، خطر انفجار
روز گذشته برای اطلاع از وضعیت ساخت و ساز این هتل به کوه های صاحب الزمان کرمان رفتیم. از در اصلی کارگاه که کسی نمی تواند وارد شود. به همین دلیل از مسیر شماره یک که پله دارد به بالای کوه رفتیم و پس از پیاده روی ده دقیقه ای روی کوه، به بالای محوطه کارگاهی رسیدیم. اگرچه که خبری از ماشین های راه سازی نبود اما چند نفری بودند که در آن منطقه مشغول به کار بودند. از بالای کوه و از مسیر شماره دو می توان وارد محوطه کارگاهی شد اما روی کوه در آن مسیر نوشته اند حرکت ممنوع، خطر انفجار. انفجارهایی که برای ایجاد مسیر دسترسی به محل ساخت هتل بام صورت می گیرد. یکی از اعتراضات مخالفان ساخت این هتل همین مسیر دسترسی بود. معترضان می گویند می شود این مسیر را از سرآسیاب آورد و تا کوه تخریب نشود اما سیف الهی معاون عمرانی استاندار می گوید: خود ما هم تصورمان بر این بود که از پشت این ارتفاعات می‌توان به محل اجرای پروژه جاده‌ای احداث کرد اما تاکنون چندین بار خود من، به همراه مشاوران و شهردار کرمان آن مسیر را بررسی کرده‌ایم؛ امکان‌پذیر نیست. دیواره‌های این مسیر عمودی است و نمی‌توان از آن استفاده کرد.
هتلی که باید پنج ساله
ساخته شود
طبق تفاهمنامه امضا شده، باید ساخت این هتل در پنج سال به اتمام برسد. شهردار کرمان اما در آیین آغاز عملیات پروژه هتل بام گفته بود سعی می شود این پروژه 48 ماهه یعنی طی چهار سال به پایان برسد. اگرچه شهردار کرمان امیدوار است هتل بام کرمان چهارساله به اتمام برسد اما حجم مخالفت ها با این پروژه از سوی علاقمندان به محیط زیست روز به روز بیشتر می شود.
کمپین نجات هزار نفری
مخالفان اجرای این پروژه در تلگرام اقدام به راه اندازی گروهی با عنوان « کمپین مردمی نجات کوه‌های صاحب ‌الزمان (عج)» کرده اند که تا لحظه تنظیم این گزارش اعضایش به 986 نفر رسیده اند. هر کدام از اعضا هم نظرات متفاوتی در این ارتباط دارند اما در کل با این پروژه بدلیل تخریب کوه های صاحب الزمان (عج) مخالفت هستند.
مخالفان پروژه خطاب به دادستان: جلوی این تخریب را بگیرید
در اولین اقدام از سوی اعضای این کمپین نامه ای خطاب به دادستان کرمان در اعتراض به پروژه هتل بام کرمان و تخریب کوه های یاد شده منتشر کرده اند. در این نامه آمده است:« به نام خداوند قادر و توانا
مقام معظم رهبری: حالا بحث زمین خواری، یواش یواش شده کوه خواری! بنده گاهی که میروم ارتفاعات شمال تهران و نگاه میکنم، انسان واقعاً خیلی متأسّف میشود. بارها من در دیدار با مسئولین شهری و مسئولین دولتی و مانند اینها این مسائل را در میان گذاشته ام. خب تلاش هم کرده اند لکن قاطع باید برخورد کنند. مسئولین باید در مقابلِ این سوءاستفاده کننده قاطعیّت به خرج بدهند؛ عُرضه باید به خرج بدهند؛ نگذارند فلان آدمِ سوءاستفاده چی با شیوه های مشخّص [سوءاستفاده کند]. انسان از آن بالا که نگاه می کند، می فهمد و میبیند که چه کار دارند می کنند. اوّل می روند اجازه می گیرند، یک تأسیساتی در انتهای یک زمین درست میکنند؛ بعد که انتهای زمین مال آنها شد، همه ی سطح زمین به طور طبیعی قابل نقل وانتقال خواهد شد؛ از این کارها می کنند.
حضور محترم دادستان محترم کرمان
با سلام و دعای خیر
بار دیگر شاهد تیشه توسعه بر ریشه کوهی ماندگار و استوار هستیم که در دل شهر کرمان جای دارد، کوه صاحب الزمان (عج) در یک اقدام نابجا، طی یک صورتجلسه یا قرارداد برای هتل سازی به موسسه مالی، اعتباری عسکریه واگذار شده است.دست به دامان همه شده ایم که بیل و لودر را از دامان پاک این کوه که متبرک به نام آقا امام زمان (عج) می باشد، بردارند و هتل خودشان را در بستری دیگر برپا کنند. ما دوستداران و فعالان محیط زیست و میراث فرهنگی را کاری به تشریفات مناقصه و قیمت واگذاری آن نیست و آن را به مسوولان ذیربط واگذار می کنیم، بحث ما در خصوص واگذاری کوهی است سرفراز، که باعث افتخار طبیعت شهر کرمان و مردم آن می باشد،بحث ما در خصوص بلندای مفرح و خوش آب و هوای شهر کرمان هست به یک موسسه که من بعد جنبه خصوصی و انتفاعی پیدا می کند برای این موسسه و عده ای خاص. بحث ما نادیده گرفتن منطقه ای است که کوه نام دارد و جزو انفال و متعلق به عموم مردم، اینکه اصول 45 و 50 قانون اساسی در این واگذاری نادیده گرفته می شود و مباحث زیست محیطی،میراث فرهنگی،زمین شناسی و دیگر نقطه نظرات کارشناسی در این واگذاری بهایی داده نمی شوند، مورد بحث دوستداران و علاقه مندان به آب و خاک این مرزو وبوم می باشد. بحث ما در خصوص نداشتن ارزیابی زیست محیطی،نادیده گرفتن خط ارتفاع شهر کرمان،از بین بردن میراث فرهنگی شهر،تبعیض استفاده از یک مکان عمومی برای یک قشر خاص،تخریب کوه برای جاده سازی و هتل سازی و..می باشد. مزید اطلاع حضرتعالی 8 هکتار از فرازو بلندی کوه صاحب الزمان ( عج ) در قالب صورتجلسه یا قراردادی که بر ما پوشیده است، به موسسه مالی، اعتباری عسکریه واگذار شده که 3 هکتار آن را هتل سازی و 5 هکتار را فضای سبز و… ایجاد کند. استدعای ما این هست، آن مقام محترم، با توجه به تخریب صورت گرفته و شتاب زده مجری طرح برای جاده سازی، دستور تعطیلی این تخریب گرفته شود تا با نظرات کارشناسی اهالی فن، برای همیشه تیشه توسعه دست از این ریشه با صلابت شهر کرمان بردارد. حرف ما این هست:هتل را همه جا و همه کس می تواند احداث کند، ولی ساختن کوه فقط از آن خداوند باری تعالی است. حرف ما این هست:همه از کاه، کوه می سازند، ولی در دیار کریمان، مدیران ما از کوه، کاه می سازند و بر باد می دهند. التماس دعا برای بقای کوه صاحب الزمان (عج) فعالان و دوستداران محیط ز یست، میراث فرهنگی و علاقه مندان به حفظ آب و خاک این مرز و بوم»
متن این نامه هم در سایت روزنامه «پیام ما» همراه با امکان امضای این نامه به منظور رساندن صدای بخشی از مردم به گوش مسئولان قرار گرفته است.
چطور شهرداری می تواند اراضی ملی را بفروشد؟
اما تمام حرف مخالفان همین یک نامه نیست. در گروه «کمپین مردمی نجات کوه‌های صاحب ‌الزمان (عج)» مخالفان نقدهای مختلفی را به این پروژه دارند. دکتر مجتبی یزدان پناه، استاد دانشگاه هنر در این ارتباط می نویسد: الف. اصل خبر: احتمالا شما هم شنیده اید… کوههای صاحب الزمان کرمان برای ساخت یک هتل به موسسه مالی و اعتباری عسکریه واگذار شده…. نمیدانم چقدر این گفته ها صحت دارد..اما گفته شده 8 هکتار از مساحت این کوه به مبلغ هر متر مربع دوازده هزار تومان از طرف شهرداری کرمان جهت ساخت هتل و مجموعه تفریحی واگذار گردیده…
حالا چطور شهرداری محترم اراضی ملی را ملک خود حساب کرده بماند. اما اسف بارتر اینکه اعضای شورای شهر نیز به این زمین خواری در روز روشن رای مثبت داده اند. البته باز بر اساس شنید ه ها جز یک نفر….
ب – شخصیت های خبر: بدون شک بزرگواران شورای شهر که نمایندگان مردم محسوب میشوند بارزترین شخصیت های این سناریو مضحک هستند. این عزیزان این بار نیز در اقدامی خبر از بی اطلاعی و غیر متخصص بودنشان داده اند که البته عجیب هم نیست…پیشنهاد می کنم یک بار دیگر نام نمایندگان خود را در شورای شهر مرور کنید و به خاطر بسپارید… البته تاریخ نیز نام خوشی از آنها به جای خواهد گذاشت.
ج. پشت پرده خبر: پشت پرده این خبر شهرداری کرمان است و شخص شهردار البته به قول دوستی میگفت سر نخ را در معاون عمرانی استاندار جستجو کنید… که از دست گلها زیاد به آب داده و حالا هم می خواهد بر چه مبنا و تفکری در بام شهر کرمان هتل بسازد بماند.
د. اوج خبر: اوج این خبر جناب استاندار کرمان است…. رزم حسینی. اعتقاد دارم استانداری که تیاتر می بیند. باغ فتح آباد را مرمت می کند. پارک جنگلی را نجات می دهد. بدنبال احیای فرش کرمان است. بازار را مرمت میکند و…از جنس دیگریست. بدون شک رزم حسینی دلش برای شهرش می تپد. او نم یخواهد دل مردمان شهرش بگیرد… او می خواهد بام کرمان بام بماند. اگر چه بسیاری همه این قضیه را به او ربط می دهند..اما مردمان این شهر خوب می دانند او عاشق کرمان است. منتظر باشید او نقطه اوج این خبر است.
چگونه این هتل باعث افزایش جاذبه گردشگری می شود؟
استاد هاشمی نژاد دانش آموخته هنر چند سوال را در رابطه با این پروژه مطرح کرده است:
* در حوزه معنی وهویت شهری آیا توقع میرود که در کرمان هتلی بر فراز کوه داشته باشیم؟ ایا هویت این شهر با با کوه گره خورده است یعنی اینکه در اذهان کرمان شهری کوهستانی تصور می شود ؟
* آیا وجود این هتل به جاذبه گردشگری این منطقه را افزایش می دهد ؟
* آیا در سرزمینی که زمین مسطح فراوان در دسترس داریم که براحتی هر گونه احداث بر روی آن مقرون به صرفه تر است معقول است که با صرف هزینه زیاد آن را بر روی کوه بسازیم؟
* آیا درست است کوه زیبای صاحب الزمان با پروژه های زشت و معماری بی هویتی که دستورکار بخش خصوصی و دولتی است و نمونه کامل بی سلیقگی است دچار آسیب شود؟
* پیوستهای ارزیابی اجتماعی، اقتصادی، زیست محیطی و فرهنگی این پروژه کجاست؟
* تصور بفرمایید در انتهای کریدور منظر شهری کرمان هتلی بدقواره برفرازکوه صاحب الزمان را از همه جای شهر می بینیم. حالتان خوب میشود یانه ؟
این کاربر در پایان خواسته تصمیمی گرفته شود که در شان مردم و مسوولین فهیم شهر کرمان باشد.
اگر مسئولین به فکر توسعه هستند، کاروانسرای وکیل را احیا کنند
یکی دیگر از کاربران در این ارتباط می نویسد: اگر مسئولین در شهر کرمان، به دنبال توسعه و سرمایه‌‌گذاری هستند، کاروانسرای وکیل کنار بازار کرمان را احیا و تبدیل به هتل کنند و بعد، گردشگر مقیم این هتل را به تماشای کوه‌های صاحب‌الزمان ببرند. هشت هکتار از مساحت این کوه به مبلغ هر متر مربع ۱۲ هزار تومان به سرمایه‌گذار واگذار شده است. شهرداری کرمان چه‌طور اراضی ملی را ملک خود به حساب آورده است؟
ادامه در صفحه 5
ادامه از صفحه 8
زمین پروژه را از شهرداری بخریم
کاربر دیگری اما پیشهاد جالبی دارد. او می نویسد: تصمیم بیشتر اعضا این کمپین بر این است:در صورتیکه اعضای محترم شورای اسلامی شهر مصوبه خود را برای واگذاری 80000 هزار متر مربع زمین از کوه صاحب الزمان(عج) را به قیمت پایین یک میلیارد تومان لغو بنمایند از آنها کمال تشکر را می نماییم. در غیر این صورت هر نفر از اعضای کمپین با اهدا هر نفر فقط یک میلیون تومان به صورت هدیه به شورای شهر و شهرداری، این زمین را خریداری نموده و آزاد می سازیم تا این موهبت الهی به دامان مردم فهیم کرمان بازگردد نه تحویل افراد خاص می شود.
کاربر دیگری این سوال را مطرح می‌کند که وقتی میراث تاریخی و طبیعی ارزشمند دیگری در استان داریم چرا باید تیشه به دامنه‌ این کوه زد؟ هتلی در این محل ساخته می‌شود که اولین آیتم‌های مکان‌سنجی معماری در مورد آن رعایت نشده و اتاق‌های آن با دید بصری بر قبرستان، آسایشی برای ساکنان هتل به دنبال نخواهد داشت.
این پروژه مثل قرارداد ترکمانچای است
ناصر شجاعی از مخالفان اصلی این پروژه هم هفته گذشته ر جلسه شورای شهر کرمان خطاب به اعضای شورای شهر گفت: در کوه های مسجد صاحب الزمان مکانی وجود دارد که بر اساس تحقیقات ۱۰ ساله من نشان میدهد که این مکان قبله گاه مهرپرستی قبل از زرتشت بوده که البرز کوه، نام این مکان است، اگر هتل بام کرمان صورت گیرد پدیده ای مانند قرارداد ترکمنچای اتفاق می افتد. با انجام این پروژه این مکان ثبت جهانی نمی شود و مانند اشتباهی که در گذشته کردیم و هتلی در کنار بازار ساختیم و باعث شد بازار ثبت جهانی نشود، این مکان هم ثبت نمی شود.
واکنش استاندار کرمان نسبت به مخالفت ها: چرا دست به دست هم می دهید تا کاری صورت نگیرد؟
حجم مخالفت ها با پروژه هتل بام به حدی بود که استاندار کرمان هم نسبت به آن واکنش نشان داد. آنطور که ایسنا نوشته رزم حسینی درباره راه‌اندازی کمپیین مخالفت با راه‌اندازی پروژه بام کرمان و همچنین تله کابین گفت: پروزه تله کابین در بهترین نقطه از نظر آب و هوایی کرمان در حال احداث است و ما بایستی قبرستان را از این منطقه جابجا کنیم و فقط گلزار شهدا را آنجا نگهداری خواهیم داشت تا ارزشهای آنها احترام گذاشته شود. رزم حسینی افزود: حال که داریم تله کابین را راه‌‎اندازی می‌کنیم همه سنگ اندازی می‌کنند و می گویند محیط زیست مخالف است، بلکه اینگونه حرفها درست نیست و محیط زیست این پروزه را کارشناسی دقیق تایید کرده است و زدن اینگونه حرفها و راه اندازی اینگونه شایعات بدون کارشناسی غیر اخلاقی می باشد. استاندار کرمان با بیان اینکه ما در شرایط بی پولی، رکود و نفت سی دلاری فعالیت خودمان را انجام می دهیم اظهار کرد: همه باید بدانند که ما با دست خالی در حال انجام این کارها هستیم و از گروههای سیاسی خواهشی داریم که تابع جو قرار نگیرند و با مطالعه و کسب اطلاعات درست، قضاوت کنند. رزم حسینی با تاکید بر اینکه کارشناسان ما هر هفته چند بار جلساتی در خصوص پروژه‌های عمرانی استان برگزار می کنند اظهار کرد: هر کس اعتراض، انتقاد و پیشنهادی نسبت به پروژه‌های شهری کرمان دارد می تواند با ما تماس بگیرد ضمن آنکه ما از دانشجویان دانشگاه‌ها، مشاوران و افراد خبره در این پروژه ها استفاده کرده و خواهیم کرد.
وی در خصوص پروژه غیر همسطح گنبد جبلیه نیز گفت: اولا من گلایه‌ای از وضعیتی که در شبکه‌های مجازی پیش آمد دارم که افرادی بدون داشتن اطلاع کافی، شروع به جو سازی بر علیه برخی پروژه‌های عمرانی شهر زدند ثانیا، پروژه تقاطع غیرهمسطح گنبد جبلیه چهار سال پیش بایستی اجرا می‌شد ضمن آنکه شهرداری و کارشناسان میراث فرهنگی نیز بر اجرای این پروژه تایید کردند و تمام مدارک آن موجود است. رزم حسینی خطاب به افرادی که در شبکه‌های مجازی دست به تشویش اذعان عمومی درباره پروژه گنبد جبلیه می زنند اظهار کرد: وقتی درباره‌ی موضوعی اطلاعات دقیقی و کافی ندارید، چرا دست به دست هم می‌دهید که کاری صورت نگیرد. اینگونه رفتارها غیر اخلاقی است.
معاون عمرانی استاندار: منظر کوه های صاحب الزمان حفظ می شود
معاون عمرانی استاندار کرمان هم در این ارتباط گفت: بررسی‌ها نشان می‌دهد که گردشگری کرمان رونق فراوانی خواهد یافت، پس توجیه داشت که اقامت‌گاه و یک مجموعه‌ی تفریحی و رفاهی در این نقطه احداث کنیم؛ در نتیجه سرمایه‌گذار تصمیم ساخت هتل پنج ستاره در بام کرمان را گرفت. سیف الهی افزود: مسکن و شهرسازی که مالک این اراضی است، سه هکتار از این زمین را به شهرداری واگذار کرد و ما آن را به موسسه عسکریه دادیم تا در آن هتل احداث کند؛ پنج هکتار هم کاربری فضای سبز تعریف کردیم. او در واکنش به اعتراضات هم اظهار داشت: این هتل هشت طبقه نیست؛ حداکثر دو یا سه طبقه از طرف کرمان خواهد بود که کوه دید داشته باشد؛ از سمت دیگر که شیب است اما ممکن است تا پنج طبقه باشد. ما می‌دانیم ارتفاع بیش‌تر از سه طبقه در یال کوه فایده‌ای ندارد. برایمان حفظ منظر کوه بسیار اهمیت دارد. وی تصریح کرد: در کرمان با کمبود زیرساخت‌های گردشگری روبه‌رو هستیم؛ در پنج سال آینده، حدود ۸۰۰ تا هزار تخت کمبود خواهیم داشت؛ در این شرایط ساخت هتل ضرورت دارد. او که با یک نشریه محلی صحبت کرده بود در پایان گفت: مجموعه در بام کرمان در آینده به یک برند برای شهر و استان کرمان تبدیل شده و مورد استقبال گردشگران بسیاری قرار خواهد گرفت.
مدیرکل محیط زیست کرمان: با کلیات طرح موافقت شده است
محمود صفرزاده مدیرکل حفاظت محیط زیست کرمان هم در این ارتباط می گوید: در مورد پروژه‌ی بام کرمان، در جلسه‌ای، معاون ما آقای نیک‌طبع حضور داشتند؛ بر اساس توضیحاتی که آنجا داده شده، با کلیات طرح، موافقت ضمنی صورت گرفته است؛ اما مشروط به این‌که نقشه‌ها و سایت پلان طرح در اختیار محیط زیست قرار بگیرد، تا موردی نیز مجوزهایی صادر بشود؛ علاوه بر آن، مجوز پایش و کنترل نیز انجام می‌دهیم تا اگر پسماند، یا آلودگی هوا یا پسابی وجود دارد، مدیریت شود.
رئیس شورای شهر کرمان: شورا قبلا با اجرای این پروژه موافقت کرده است
رئیس شورای شهر کرمان هم در این ارتباط به «پیام ما» گفت: دیدگاه موافقان و مخالفان این پروژه محترم است اما پروژه هتل بام کرمان قبلا تاییدیه شورا را گرفته است. علی اکبر مشرفی افزود: در شورای شهر کرمان هم دیدگاه های متفاوتی وجود دارد اما در خرداد ماه سال جاری اکثریت اعضای شورای شهر کرمان با این پروژه موافقت کردند. وی در واکنش به این که احتمال دارد شورا با اجرای این پروژه مخالفت کند گفت: قبلا در شورا بحث هایی در ارتباط با این پروژه صورت گرفت و رای آورد و دیگر شورا نمی تواند با اجرای این پروژه مخالفت کند.
یک بام و دو هوای یکی از اعضای شورای شهر کرمان
یکی از اعضای شورای شهر کرمان هم حضوری جدی در کمپین نجات کوه های صاحب الزمان دارد. سعید گیلانی که منتظر است هیات مرکزی حل اختلاف به اعتراض او به حکم سلب صلاحیتش رسیدگی کند تا تکلیف مانده یا رفتن او از شورا مشخص شود، در این گروه تلگرامی نوشت: در آخرین جلسه شورای شهر که این طرح تصویب شد تمام تلاش اینجانب و دو عضو دیگرِ مخالف این طرح این بود که دو ماه فرصت دهید تا از دستگاههای ذیربط و مشاوران کشوری در زمینه میراث فرهنگی و محیط زیست وغیره استعلام گردد، تا تصمیم عجولانه ای گرفته نشود، ولی نظر برخی از اعضاء این نبود و طرح تصویب شد، ولی خوشبختانه با توجه به دفاع جانانه این کمپین باعث شد بعضی از اعضاء شورا در چند روز اخیر نظرشان با مخالفان طرح همراه شود، وضمن بررسی مشکلات این طرح، تا زمانیکه بررسی های لازم و جامع راجع به این پروژه انجام گردد، پروژه متوقف گردد.
نکته جالب اما اینجاست که در جلسه بررسی پروژه های عمرانی شهر کرمان که شهریور ماه در دفتر استاندار کرمان برگزار شد گیلانی جزو موافقان این پروژه بود. او در آن جلسه خطاب به استاندار کرمان گفته بود: اگر هتل خوبی در بام کرمان ساخته شود به آن افتخار می کنیم. وی همچنین از استاندار کرمان خواسته بود ابتدا فکری به حال جاده دسترسی به این هتل شود. گیلانی این پروژه را گنجی در زیر زمین خوانده بود. حالا پس از چند ماه اما گیلانی به کمپین نجات کوه های صاحب الزمان پیوسته و با اجرای این پروژه مخالفت می کند.
هتل های معروفی که در دل کوه
قرار دارند
برخی از موافقان ساخت هتل در کوه های صاحب الزمان به هتل های معروف دنیا که در دل کوه قرار دارند اشاره می کنند. در ادامه به معرفی سه هتل معروفی که در کوه قرار دارند می پردازیم:
“پست هتل “یکی از آن 5 ستاره های کوهستانی است که دارای چشم اندازی بی نظیر در روستای لیک لوئیس در قلب کوهستان راکی و پارک ملی بنف که قدیمی ترین پارک ملی کشور پهناور کانادا است قرار دارد. این پارک طبیعی فوق العاده در نزدیکی شهر “بنف” در استان آلبرتای کانادا واقع شده است.
یرا آلپینا در سوئیس هتل ۷۰ اتاقه نیرا آلپینا که جزو هتل های بسیار شیک دنیا نیز قرار دارد، چشم انداز فوق العاده ای به رودخانه سیلواپلانا و دره آلپی دارد. این هتل در سال ۲۰۱۱ میلادی گشایش یافته است و حدود سه مایل بیرون از شهر واقع شده و یکی از بهترین پیست های اسکی برای دوستداران این ورزش مفرح است.
هتل کیمامایا – هاکیادو در ژاپن توسط اندرو بل طراحی شده است، در سال ۲۰۱۱ میلادی در منطقه اسکی در شمالی ترین جزیره هاکیادو ساخته شده است و در حال حاضر عضو جدیدی از بهترین طراحی های هتل های دنیا است

به اشتراک بگذارید:





پیشنهاد سردبیر

مسافران قطار مرگ

مسافران قطار مرگ

نظر کاربران

نظری برای این پست ثبت نشده است.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *