پیام ما؛ رسانه توسعه پایدار ایران | ورود به «دماوند» محدود شد

ورود به «دماوند» محدود شد





۱۰ آبان ۱۳۹۷، ۱۰:۴۳

ورود به «دماوند» محدود شد

ورود کوهنوردان و گردشگران به محدوده اثر طبیعی ـ ملی دماوند (از ارتفاع ۴۵۰۰ متر تا قله) ممنوع شد

به دنبال محدود شدن دسترسی کوهنوردان و گردشگران ایرانی و خارجی از پرترددترین مسیر صعود به قله دماوند، این‌بار ضوابط جدیدی برای ورود به حریم این اثر طبیعی ـ ملی تدوین شده است.

 اوایل مهر ماه امسال با تصمیم اداره محیط زیست شهرستان آمل و حمایت استانداری مازندران، ورود کوهنوردان و گردشگران به محدوده اثر طبیعی ـ ملی دماوند (از ارتفاع ۴۵۰۰ متر تا قله) تا زمان سامان‌دهی نحوه حضور افراد در این محدوده، ممنوع شد.

این تدبیر در پایان فصل صعود به دماوند و اتفاقا در محدوده‌ای که میزان تخریب آن کمترین حد را دارد، اجرا شد. با این حال به عنوان نخستین گام برای حفاظت از اثری که پرونده آن برای ثبت جهانی آماده شده است، اقدامی مثبت تلقی شد.

این مدت با آن‌که انجمن دوستداران دماوند و دیگر تشکل‌های کوهنوردی از مراجع مرتبطی همچون سازمان میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری که حریم گسترده‌تری از این کوه را به نسبت محیط زیست (از ارتفاع ۲۲۰۰ متر تا قله) در فهرست آثار طبیعی ملی کشور ثبت کرده‌اند، درخواست کردند وارد عمل شده و ضوابط جامع‌تری را برای ورود به حریم دماوند تعیین کنند، با این حال جز آنچه اداره محیط زیست شهرستان آمل در حد نصب «بنر ابلاغ دستور منع ورود از ارتفاع ۴۵۰۰ متر به قله» انجام داد، اقدام حفاظتی دیگری در این مدت صورت نگرفت.

اینک رییس فدراسیون کوهنوردی و صعودهای ورزشی در نامه‌ای خطاب به معاون امور عمرانی استانداری مازندران، طرح ساماندهی حضور افراد و ضوابط ورود به حریم این اثر طبیعی ـ ملی را تعیین و ابلاغ کرده است. هرچند که این طرح تنها برای یک مسیر درنظر گرفته شده و به سامان‌دهی دیگر مسیرهای صعود توجهی نشان داده نشده است.

همچنین با توجه به انتقادهایی که گردشگران و کوهنوردان خارجی به وضعیت امکانات و خدمات بهداشتی و رفاهی در پناهگاه‌های تحت نظارت و مسؤولیت فدراسیون کوهنوردی وارد شده اما در این طرح به وظایف این فدراسیون به عنوان یکی از خدمات‌دهندگان در دماوند اشاره‌ای نشده است.

گردشگران و کوهنوردان خارجی سال‌ها است برای دریافت جواز صعود به قله دماوند ۵۰ دلار به فدراسیون کوهنوردی پرداخت می‌کنند. کوهنوردانی که از این فدراسیون گواهی‌نامه صعود دریافت می‌کنند نیز هر سال مبالغ متفاوتی را می‌پردازند که این پرسش را برای آن‌ها ایجاد کرده است فدراسیون کوهنوردی در ازای دریافت این مبالغ برای بهبود زیرساخت‌ها و ارتقاء سطح خدمات در پناهگاه‌ها چه اقدامی انجام می‌دهد؟

طرح جدید سامان‌دهی فدراسیون کوهنوردی تنها برای مسیر «جنوبی» طراحی شده است که پرترددترین به شمار می‌آید و با توجه به آمد و شد خودروهای حامل کوهنوردان و جاده‌کشی تا ارتفاع ۳۰۰۰ متر با تخریب‌های گسترده‌تری روبرو شده است.زمان اجرای این طرح از اول خردادماه تا ۳۱ شهریورماه سال ۱۳۹۸ تعیین شده است.در این طرح، «بسته شدن محل پارکینگ ورودی به جاده خاکی دماوند و مسیر خاکی خودروها، الزامی اعلام شده است.محل پارک خودروها، «رینه»، محل قدیمی پادگان با نظارت شورای شهر رینه ـ پلور و قرارگاه فدراسیون کوهنوردی مشخص شده است.

ظرفیت هر روز، ۱۰۰ کوهنورد پس از ثبت‌نام در سامانه رزرواسیون فدراسیون با اخذ مدرک رزرو ـ کنترل و تایید توسط عوامل قرارگاه پلور در شهرستان پلور و عوامل قرارگاه رینه در شهرستان رینه تعیین شده است.مدارک لازم برای حضور تیم‌ها (کوهنوردان و گردشگران) در منطقه شامل تایید رزرواسیون پناهگاه سوم، نامه رسمی باشگاه مبنی بر تایید مدارک آموزشی اعضای تیم، حضور سرپرست دارای مدرک مربیگری یا مربی راهنما و حضور مربی تیم دارای مدرک مربیگری یا مربی راهنما، است.

 

به اشتراک بگذارید:





پیشنهاد سردبیر

مسافران قطار مرگ

مسافران قطار مرگ

مطالب مرتبط

ارزیابی روانی کادر درمان ضمانت اجرا ندارد

«شهناز نوحی» روانشناس، در گفت‌وگو با «پیام ما»:

ارزیابی روانی کادر درمان ضمانت اجرا ندارد

معدنی از طلای قابل کشت

دانشمندان می‌گویند گنجینه‌ای ۱۰۰ ساله از گندم می‌تواند به امنیت غذایی در جهان کمک کند

معدنی از طلای قابل کشت

افتخار به خودکفایی گندم با استخراج آب از چاه ۲۵۰ متری

«غلامحسین هادی‌زاده رئیسی» عضو شورای مرکزی خانه کشاورز، در گفت‌وگو با «پیام ما» سیاست‌های بخش کشاورزی را نقد کرد

افتخار به خودکفایی گندم با استخراج آب از چاه ۲۵۰ متری

مهاجران متهم شیوع بیماری‌ها نیستند

تاکید دو فعال اجتماعی بر لزوم به رسمیت شناختن مهاجران و اجرای برنامهٔ غربالگری

مهاجران متهم شیوع بیماری‌ها نیستند

آتش مزارع، خائیز را خاکستر کرد

«پیام ما» منشأ و ابعاد آتش‌سوزی در منطقه‌ای حفاظت‌شده در مرز دو استان خوزستان و کهگیلویه‌وبویراحمد را بررسی کرد

آتش مزارع، خائیز را خاکستر کرد

آتش در نخلستان‌های سیستان‌وبلوچستان

در پی گرم‌شدن هو،ا علاوه‌بر جنگل‌های کشور، نخلستان‌ها نیز طعمۀ حریق شدند

آتش در نخلستان‌های سیستان‌وبلوچستان

ادعای رشد ۴ برابری حجم آب «دریاچۀ ارومیه»

پس از انتشار خبر کاهش دوبارۀ سطح تراز آب این تالاب در خرداد امسال دوباره مطرح شد

ادعای رشد ۴ برابری حجم آب «دریاچۀ ارومیه»

 محکومیت ۲۰ میلیاردی قاچاقچی پیاز

 محکومیت ۲۰ میلیاردی قاچاقچی پیاز

سودای مسکن‌سازی در تالاب «خانمیرزا»

«پیام ما» از مقاومت ادارۀ کل محیط‌زیست استان چهارمحال‌وبختیاری در مقابل سایر نهادهای استانی برای تصاحب اراضی تالابی گزارش می‌دهد

سودای مسکن‌سازی در تالاب «خانمیرزا»

گشاده‌دستی از جیب «آب» کشور

«پیام ما» وعده‌های «سعید جلیلی» در حوزۀ آب و کشاورزی را بررسی کرد

گشاده‌دستی از جیب «آب» کشور

نظر کاربران

نظری برای این پست ثبت نشده است.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

بیشترین بازنشر