پیام ما؛ رسانه توسعه پایدار ایران | تنبیه بدنی در مدارس بررسی می شود قربانیان زمزمه‌ی محبت

تنبیه بدنی در مدارس بررسی می شود قربانیان زمزمه‌ی محبت





۲۵ اردیبهشت ۱۳۹۵، ۲۰:۰۵

تنبیه بدنی در مدارس بررسی می شود
قربانیان زمزمه‌ی محبت
خط کش های چوبی و خودکار لای انگشتان و لگد و مشت هایی که جای مطالب مفید به سرو صورت دانش آموزان می خورد! تنبیه بدنی دانش آموزان جرم است؟ قانون برای تنبیه دانش آموزان توسط معلمان چه راهکارها و حکم هایی در نظر می گیرد؟ نظارت بر سلامت روانی معلمان کجای دایره آموزش و پرورش قرار دارد؟نظام آموزشی کشور همیشه با مشکلات متعددی روبه رو بوده است. حمله به دانش آموزان بحثی است که در این بین بسیار مورد توجه بوده! حقوق یک دانش آموز چیست؟ معلمانی که مشکلات زندگی خود را به کلاس می آورند و با کوچکترین شیطنت دانش آموزان آن ها را زیر بار کتک می گیرند. کتک هایی که به شدت روی دانش آموزان که آمده اند به مدرسه تا یاد بگیرند، تاثیر گذار است.
تحت پیگیری قانونی قرار می گیرد
حکم معلمی که دانش آموزان را مورد ضرب و شتم قرار می دهد، چیست؟معلمانی که دانش آموزان را به هر دلیلی تنبیه بدنی می کنند، مرتکب تخلف شده اند و باید مجازاتی برای آن ها در نظر گرفته شود، به گفته مسئولان: تحت پیگیری قانونی قرار می گیرد. اما این پیگیری قانونی چیست؟ در شهرستان شوش، واقع در شمال استان خوزستان درماه اخیر یک فیلم از تنبیه بدنی دانش آموز توسط معلم منتشر شد. این کتک خوردن که آوردن واژه «شدید» پیش از آن به هیچ وجه نمادین نیست، معلم مورد نظر با کتاب ضربات سنگینی را به صورت و سر دانش آموز وارد می کند، ضرباتی که با فریاد های دانش آموز همراه است. به گزارش تسنیم، مجتبی دیناروند، رئیس آموزش و پرورش شهرستان شوش این تنبیه را تایید کرده است. وی گفته بود:متاسفانه این خبر صحت دارد و یکی از همکاران ما سر کلاس به واسطه شیطنت یکی از دانش آموزان عصبانی شده و کنترل خودش را از دست می دهد و اقدام به تنبیه بدنی وی می کند. پرونده این معلم تکمیل و به هیئت تخلفات استان ارسال شده است تا پیگیری قانونی ازطریق هیئت تخلفات انجام شود.
نگرانی جامعه
عبدالصمد خرمشاهی، حقوقدان و وکیل دادگاه در گفت و گو با«ابتکار» می گوید: مجازات ها به تناسب شغل افراد یا موقعیت آن ها تغییرپیدا نمی کند و قانون ثابت است. مسئله ای که در تمام کشورها در نظام کیفری حساسیت دارند این است که برخی مشاغل که مورد اعتماد و امین مردم هستند حساس تر بوده به گونه ای که اگر شخص مرتکب جرم شود موجبات نگرانی جامعه را به وجود می آورد. وی می افزاید: معلمین جزو همین افراد هستند . این افراد عهده دار آموزش و پرورش جامعه بوده و از لحاظ اخلاقی اگر اهمالی صورت گیرد.
جامعه روی آن ها حساس می شود. خرمشاهی می افزاید: بنابراین دراین گونه موارد زمانی که عمل مجرمانه ای مانند ضرب و شتم دانش آموزان انجام می شود درکنار مجازات بر اساس قانون نوعی مجازات تکمیلی نیز در جهت اصلاح رفتاری شخص مجرم در جهت جبران منافات عمل ارتکابی نامناسبی که از وی سر زده در نظرگرفته می شود.
این حقوقدان با اشاره به اینکه این مجازات تکمیلی می تواند «محرومیت از حقوق اجتماعی»، «عدم اشتغال به شغل» و «انفصال چندساله از شغل» باشد، می گوید: با انجام برخی مجازات های تکمیلی برای شخص مجرم، سایر افراد که در آن صنف ها هستند و مورداعتماد مردم قرار دارند، متوجه موقعیت حساس خودشان می شوند. این فقط شامل معلمان نمی شود بلکه ناظمان و مدیران مدارس نیز جزومعتمدان مردم هستند. خرمشاهی در پاسخ به این سوال که ضرب و شتم یک دانش آموز توسط معلم چه حکم قانونی دارد می گوید:هرگونه خلاف و مجازات این افراد بر اساس ماده 614 قانون مجازات اسلامی بوده و مانند سایر جرایم با آن ها برخورد می شود. گفتنی است اگر این اتفاق به نقص عضو دانش آموز و یا با سلاح سرد انجام شود مجازات سنگین ترخواهد شد. برای برخی مشاغل چون مورد اعتماد مردم هستند، بر اساس ماده 23 قانون مجازات اسلامی مجازات تکمیلی یا طبعی در نظر گرفته می شود.
آسیب ناحیه تناسلی
در مورد دیگری در بجنورد یک معلم دانش آموز 10 ساله خود را که در کلاس چهارم مشغول به تحصیل بود مورد ضرب وشتم قرار می دهد. این دانش آموز دچار آسیب دیدگی می شوند آن هم از ناحیه اندام تناسلی و سه روز است که در بیمارستان بستری شده است. داستان از این قرار است که این دانش‌آموزان به دلیل زنگ ورزش با خود یک توپ به مدرسه می برد و در کلاس درس یکی ازدانش آموزان شیطنت کرده و توپ او را شوت می کند. پدراین دانش آموز گفته بود: فرزندم برای گرفتن توپ پیش معلمش می رود که معلم از او می خواهد تا پایان ساعت کلاس صبر کند هنگامی که «علیرضا» برمی گردد که سرجایش بنشیند معلم با عصبانیت لگدی ازپشت به وی می زند که ضربه شدید پا به آلت تناسلی وی برخورد می کند و نقش بر زمین می شود. به گزارش تسنیم، پدرعلیرضا گفت:فرزند 10 ساله اش در حین ورزش و با لگدی که از پشت به او وارد شده از ناحیه اندام تناسلی دچار آسیب شده است و از 19 اردیبهشت ماه در بخش جراحی 2 بیمارستان امام علی (ع) بجنورد براثر شدت جراحت وارده بستری است و طی این مدت به جز مدیر مدرسه ازآموزش وپرورش کسی برای خبرگیری به سراغشان نرفته است.
ضربه کابل، کودک را روانه بیمارستان کرد
دانش آموزی 8 ساله با چوب و کابل کتک می خورد. دانش آموزی 8 ساله به دلیل بدخط نوشتن مشق توسط معلمش با خطکش فلزی کتک می خورد. به گزارش تسنیم این دانش آموز گفته بود: «به خاطر بد نوشتن مشق هایم معلم مرا با چوب، کابل و خط‌کش فلزی کتک زد.معلم با کابل به دستانم، و با سیم و خط‌کش فلزی بر پشتم ضربه زد که اکنون دو روزاست در بیمارستان هستم.» ایوب محمدی عموی این دانش آموز کوه دشتی می گویید: این معلم همیشه بچه ها را کتک زده به طوری که بارها پدر علی به مدرسه رفته و به معلمش هشدار داده که فرزندش را اذیت نکند. عموی این دانش آموز عنوان می کند: وقتی معلم علی را تا حد مرگ کتک می زند در کلاس را می بندد و از دانش آموزان می خواهد تا همگی او را کتک بزنند و می گوید اگر دانش آموزی هم کتک نزند خود تنبیه می شود. پس از اینکه همکلاسی های علی را کتک می زنند معلم به دلیل اینکه ضربه زدن دانش آموزان محکم نبوده می رود و یک دانش آموز دوم ابتدایی را برای کتک زدن علی به کلاس می آورد.
علی قربانی مدیر روابط عمومی آموزش و پرورش استان لرستان در رابطه با این اتفاق گفت: این قضیه مقداری مبهم است چون تصاویر منتشرشده ظاهر قضیه را نشان می دهد و در آنچه افراد عادی در نگاه نخست تشخیص می دهند نشانه ضرب و شتم نیست به هر حال چون این موضوع پزشکی است نمی شود به راحتی قضاوت کرد پس باید مراجع پزشکی بررسی کنند.
تاثیرات منفی
نظارت برسلامت روانی معلمان پس از گزینش وجود ندارد. آذردخت داوری، روانشناس بالینی در ارتباط با تاثیرات ضرب و شتم دانش آموزان و تاثیرات آن در آینده این افراد می گوید: تمام رفتارهایی که اطرافیان ما می کنند روی دانش آموزان تاثیر دارد. این تاثیرات هم می تواند مثبت بوده و هم منفی.
مقوله ضرب و شتم دانش آموزان کاملا تاثیرات منفی روی آنها و آینده این افراد می گذارد. فرقی نمی کند در خانه یا مدرسه اتفاق بیفتد این رفتارهای ناشایست به صورت خشم فروخورده در دانش آموز وکودک ذخیره می شود و در آینده به شکل معضلات اجتماعی بروز می کند.
وی می افزاید: دانش آموزان 5 تا 7 سال بیشتر تحت تاثیر قرار دارند. آن ها آسیب پذیر هستند و چون توان مقابله با مقوله مانند تنبیه را ندارند وبه شکل خشم درآن ها ذخیره می شود. داوری می افزاید: طبیعی است که در تنفر دانش آموز از درس و مدرسه تاثیر بگذارد.
روزنامه ابتکار

به اشتراک بگذارید:





مطالب مرتبط

نظر کاربران

نظری برای این پست ثبت نشده است.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *