سایت خبری پیام ما آنلاین | سخنی با خوانندگان صفحه «کرمون»/ کرمان را دریابیم

سخنی با خوانندگان صفحه «کرمون»/ کرمان را دریابیم





۱۸ فروردین ۱۳۹۵، ۲۲:۰۷

سخنی با خوانندگان صفحه «کرمون»
کرمان را دریابیم

کرمان نگین کویر است. کرمان شهری است که ردپای آن در همه دوران های تاریخ ایران دیده می شود. این جا دیار خواجوی کرمانی است. زادگاه حاج اکبر صنعتی است. آرامگاه مشتاق علی شاه است. خلوت راجی کرمانی است. کرمان قبله گاه مهرپرستان است. میعادگاه شاه نعمت الله ولی، میرزا آقاخان بردسیری، سعید نفیسی، ناظم الاسلام کرمانی و…
کرمان بهشت معادن است. از معادن مس سرچشمه و شهربابک گرفته تا معادن زغال زرند و کوهبنان تا معادن سنگ آهن سیرجان و کرومیت بافت و…
کرمان یک چهارم باغات ایران را در خود جای داده است. باغات پسته رفسنجان، خرمای بم، مرکبات جیرفت، گردوی بافت و… و به گفته استاد ارجمند مرحوم دکتر باستانی پاریزی، کرمان و کرمانی بر گردن ایران و ایرانی حق دارد. چرا که اگر کرمانی ها نبودند، کویر تا قلب ایران پیش رفته بود.
سراسر این استان پهناور، موزه است. حمام گنجعلی خان، گنبد جبلیه، باغ فتح آباد، قلعه دختر، باغ شاهزاده (ماهان)، خانه حاج آقاعلی(رفسنجان)، تمدن بزرگ ارته(جیرفت)، باغ سنگی(سیرجان)، خانه بهادرالملک (بردسیر)، برج سلجوقی(نگار) و قلعه های ستبر و استوار بم و راین و کشیت و…
کرمان استان طبیعت وحشی است. چشم اندازهای زیبا و بکر و افسانه ای ده بکری(جیرفت)، تخت سرتشتک(بافت)، دره مرواید(رفسنجان)، کوه های دلفارد، کوهپایه کرمان، سرو 900 ساله گلباف و…
کرمان با همه فقر آبی آبشارهای زیبایی را از گوشواره کوه های سر به فلک کشیده اش آونگ کرده است. آبشار راین، آبشار کوهپایه، آبشار عنبر آباد و…
کویر زیبا و کلوت های منحصر به فرد، بیابان های شهداد را به زیباترین بیابان جهان مبدل کرده است.
کرمانی ها مخترع قنات هستند. آن ها با ابتکار و خلاقیت تمام عیار خود قنات های بزرگی را حفر کردند و آب را از اعماق زمین بالا آورده و بر سطح زمین خشک و تشنه جاری کردند. هنوز که هنوز است برخی از این قنات ها قابل استفاده هستند. مقنّیان؛ دشوارترین کار زمان خود را انجام می دادند و مرگ و زندگی انسان ها و حیوانات و گیاهان کویر به نحوه عمل آن ها بستگی داشت. همین اهمیت کار باعث شده بود که این صنف شریف در باور مردمان کویر فرزندانی از «نسل آفتاب» لقب بگیرند.
کرمانی ها بافنده بسیاری از منسوجات جهان بودند و شال(پارچه) کرمان در جای جای جهان خریدار داشت. بافندگی؛ شغلی بود که در صنعت فرش نیز خود را متبلور ساخت و نقش های زیبا و آسمانی زینت بخش کف کاخ ها و قصرهای شاهان و شاهزادگان شدند.
صنایع دیگری از جمله گلیم بافی، حصیربافی و… نیز کرمان را در بازارهای ملی و جهانی مطرح می ساخت.
اما غرض از این همه توضیح واضحات که نقل آن برای کرمانیان، مصداق ضرب المثل«زیره به کرمان بردن» است، این بود که به خوانندگان این صفحه یادآوری شود که همه موارد بالا تاریخ و هویت این استان را تشکیل داده و جای جای استان ما به این نمادها شناخته می شود. پس بر ماست که برای زنده نگه داشتن هر کدام از این نمادها تلاشی هر چند اندک بنماییم.
سرویس«کرمون» روزنامه پیام ما تا کنون به تهیه و چاپ گزارش ها و مصاحبه هایی در همین خصوص اقدام کرده است. از ابتدای سال 94 تاکنون مصاحبه هایی با خانم نصرت آرام( قدیمی ترین استاد پته دوزی و ثبت دهنده پته کرمان در یونسکو)، مرحوم بانو عصمت صابری(قدیمی ترین کارمند اداره پست کرمان)، حاج علی میراحمدی(قدیمی ترین استاد شالبافی کرمان)، گفت و گو با مشهدی حسن علی( قلاگر کرمانی) گزارشی از وضعیت سالن سینما تابان(اولین سالن سینمای کرمان)، پژوهشی درباره مشاغل موجود در گرمابه های قدیم، پژوهشی درباره زندگی مشتاق علی شاه کرمانی و… را انجام داده است. پیام ما از شما خواننده گرامی درخواست دارد تا به صفحه خود بپیوندید و در تهیه هر چه بهتر صفحه کرمون با ما مشارکت نمایید. معرفی مکان های دیدنی در جای جای استان، معرفی افرادی که هنوز به مشاغل قدیمی مشغول اند و یا انجام شغل های امروزی پیشکسوت بوده اند مثلاً دوچرخه ساز قدیمی، فالوده فروش قدیمی، مکانیک و… که همه کارکنان مشاغل مختلفی که به نوعی در جهت رفاه استان مان قدم برمی دارند.
قصه های کرمانی نیز برای صفحه کرمون بسیار برازنده است و درخواست دیگر ما ارسال همین قصه ها به پیام ما است.
کافی است با شماره 09133979683 تماس گرفته و یا به همین شماره در تلگرام پیام بفرستید. یا با ایمیل y.sistani@gmail.com ارتباط بر قرار کنید. شماره 50002203034برای دریافت پیامک های شما همواره فعال می باشد. معرفی سوژه های مورد نظر صفحه کرمون با شما و پی گیری آن از ما. در زنده نگه داشتن نمادهای شهر و روستا و استان مان کوشا باشیم.

به اشتراک بگذارید:

برچسب ها:

، ،





نظر کاربران

نظری برای این پست ثبت نشده است.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *