پیام ما؛ رسانه توسعه پایدار ایران | چاه‌های آب دولتی به کنتور هوشمند مجهز می‌شوند

سخنگوی کمیسیون تلفیق برنامه هفتم:

چاه‌های آب دولتی به کنتور هوشمند مجهز می‌شوند

وزارت نیرو اعلام کرده که ۸۵ درصد برداشت آب زیرزمینی توسط چاه‌های مجاز انجام می‌شود حال آنکه این وزارتخانه اعداد دقیقی از میزان برداشت چاه‌ها در اختیار ندارد





چاه‌های آب دولتی به کنتور هوشمند مجهز می‌شوند

۸ مرداد ۱۴۰۲، ۲۳:۵۰

موضوع برداشت بی‌رویه آب از منابع زیرزمینی، سال‌هاست که محل انتقاد کارشناسان و فعالان حوزه آب از وزارت نیرو است. این وزارتخانه پیش از این و در برنامه پنجم توسعه موظف شده بود تا پایان سال ۱۳۹۴ روی تمامی چاه‌های مجازهای کنتور هوشمند قرار دهد اما چنین نشد. حالا اما به نظر می‌رسد مجلس با عقب‌نشینی از وظایف قانون برنامه پنجم، در بررسی برنامه هفتم توسعه به این نتیجه رسیده است که وزارت نیرو فعلا نصب کنتور را روی چاه‌های آب وابسته به دستگاه‌های دولتی اجرایی کند.

روز گذشته «محسن زنگنه»، سخنگوی کمیسیون تلفیق لایحه برنامه هفتم توسعه گفت: «کمیسیون تلفیق تصویب کرد که کلیه چاه های آب دستگاه های اجرایی، نهادهای عمومی غیر دولتی، نهادهای انقلاب اسلامی و نیروهای نظامی به کنتور هوشمند مجهز شده و بر اساس میزان سقف اعلامی وزارت نیرو، آب برداشت شود؛ این دستگاه‌ها مجاز نیستند بیش از سقف تعیین شده از چاه‌ها برداشت کنند. این نهادها در شرایط تنش آبی مکلف هستند چاه‌ها و زمین‌های مستعد منابع آبی را در اختیار وزارت نیرو قرار دهند.»
وزارت نیرو همواره دلایل مختلفی را برای نصب نکردن کنتور روی چاه‌ها بیان می‌کند نیز که یکی از آنها عدم اطمینان از محاسبه دقیق میزان واقعی برداشت آب است. آنطور که مرکز پژوهش‌های مجلس چندماه قبل گزارش کرده است، این وزارتخانه وظیفه «تهیه و نصب ۳۶۰ هزار کنتور حجمی و هوشمند آب و برق» را انجام نداده است. همین گزارش اعلام کرده که کسری تجمعی آبخوان‌ها در کشور به ۱۴۳ میلیارد مترمکعب در کشور رسیده است و این به معنا خالی شدن بخش اعظم آب‌های زیرزمینی در کشور است.

طبق مصوبه کمیسیون تلفیق، از سال دوم اجرای برنامه هفتم توسعه، تامین آبیاری فضای سبز با استفاده از آب شرب در شهرها و شهرداری‌ها ممنوع است مگر اینکه آب جایگزین وجود نداشته به صورت محدود انجام شود

نکته قابل توجه آن است که وزارت نیرو اعلام کرده که ۸۵ درصد برداشت آب زیرزمینی توسط چاه‌های مجاز انجام می‌شود حال آنکه این وزارتخانه اعداد دقیقی از میزان برداشت چاه‌ها دراختیار ندارد.
البته سخنگوی کمیسیون تلفیق درباره چگونگی عمل به این مصوبه و جلوگیری از برداشت‌های بیش از اندازه مصوب توسط دستگاه‌های دولتی صحبتی به میان نیاورد.
محاسبه آب‌بهای صنایع بر اساس آب‌های نامتعارف
زنگنه همچنین گفت: «کمیسیون تلفیق در مصوبه‌ای صنایع بزرگ و آب‌بر را ملزم کرد در یک برنامه زمان‌بندی‌شده‌، منابع آبی خودشان را با منابع آبی نامتعارف از جمله پساب جایگزین کنند. بر این اساس، آب‌بهای صنایع بزرگ آب‌بر براساس آب‌های نامتعارف و قیمت آب پساب محاسبه می‌شود. این مصوبه مربوط به استان‌هایی دارای ظرفیت استفاده از پساب است.»
او در توضیح مصوبه‌ای دیگر بیان کرد: «طبق مصوبه کمیسیون تلفیق، از سال دوم اجرای برنامه هفتم توسعه، تامین آبیاری فضای سبز با استفاده از آب شرب در شهرها و شهرداری‌ها ممنوع است مگر اینکه آب جایگزین وجود نداشته به صورت محدود انجام شود.»
سخنگوی کمیسیون تلفیق برنامه هفتم با بیان اینکه شهرداری‌ها باید از سال دوم برنامه جایگزینی برای آب شرب داشته باشند، گفت: «کمیسیون در مصوبه ‌دیگری به وزارت نیرو مجوز داد تا برخی از وظایف و تکالیف خود در زمینه حفاظت از منابع آب زیرزمینی و تعمیر و نگهداری شبکه‌های آبیاری را به تشکل‌های مردمی و غیردولتی واگذار کند. اقدامی که در راستای مردمی‌سازی اقتصاد و استفاده از ظرفیت‌های غیردولتی صورت می‌گیرد.»

به اشتراک بگذارید:





پیشنهاد سردبیر

مسافران قطار مرگ

مسافران قطار مرگ

مطالب مرتبط

اعزام تیم‌های ارزیاب به «قلعه تل»

معاون هلال احمر خوزستان در پی وقوع زلزله در سه شهر استان خبر داد

اعزام تیم‌های ارزیاب به «قلعه تل»

پایان امداد و نجات در کاشمر

زلزلهٔ روز سه‌شنبه ۴ کشته و ۱۱۶ مصدوم برجا گذاشت

پایان امداد و نجات در کاشمر

ریزش بخش‌هایی از بناهای تاریخی بعد از زلزله

رئیس اداره میراث‌فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی شهرستان کاشمر خبر داد

ریزش بخش‌هایی از بناهای تاریخی بعد از زلزله

بحث موش‌های تهران بعد از وقوع زلزله جدی است

رئیس کمیته عمران شورای شهر تهران:

بحث موش‌های تهران بعد از وقوع زلزله جدی است

تعداد قربانیان زلزله ژاپن به ۲۳۶ نفر افزایش یافت

تعداد قربانیان زلزله ژاپن به ۲۳۶ نفر افزایش یافت

امیدهای گمراه‌کننده برای پیش‌بینی زلزله

پاییز سال ۲۰۲۳ محققان دانشگاه تگزاس با یک الگوریتم هوش مصنوعی، ۷۰ درصد زمین‌لرزه‌ها را یک هفته پیش از وقوع آنها به‌درستی پیش‌بینی کردند

امیدهای گمراه‌کننده برای پیش‌بینی زلزله

تعداد جان‌باختگان زلزله ۷.۶ ریشتری ژاپن تاکنون ۳۰ نفر

تعداد جان‌باختگان زلزله ۷.۶ ریشتری ژاپن تاکنون ۳۰ نفر

نرخ فرونشست ایران 5 برابر میانگین جهانی

نرخ فرونشست ایران 5 برابر میانگین جهانی

شهرهای ایران لرزان در برابر زلزله

مرکز پژوهش‌های مجلس می‌گوید هیچ منطقه‌ای در کشور مقاوم‌ نیست

شهرهای ایران لرزان در برابر زلزله

ریسک‌های زلزله در تهران

ریسک‌های زلزله در تهران

نظر کاربران

نظری برای این پست ثبت نشده است.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

بیشترین بازنشر