پیام ما؛ رسانه توسعه پایدار ایران | هنوز با قرارگاه خاتم تفاهم‌نامه‌ای ننوشته‌ایم

علیرضا زاکانی، شهردار تهران در پاسخ به «پیام ما»:

هنوز با قرارگاه خاتم تفاهم‌نامه‌ای ننوشته‌ایم

چشم انداز تحقق بودجه ما حداقل ۶۰ هزار میلیارد است





هنوز با قرارگاه خاتم تفاهم‌نامه‌ای ننوشته‌ایم

۲۰ اردیبهشت ۱۴۰۱، ۰:۰۸

علیرضا زاکانی، شهردار تهران بعد از ۸ ماه و ۹ روز که تنها در راهروهای شورای شهر و ساختمان شهرداری با خبرنگاران در ارتباط بود، سرانجام نشست خبری برگزار کرد. نشستی حدودا دو ساعته که در آن تنها حدود ۱۵ سوال پرسیده شد. جواب‌های طولانی زاکانی فرصت پرسش و پاسخ از حدود ۱۰ خبرنگار را گرفت و پرسش و پاسخ، سرپا و حتی تا مسیر رسیدن آقای شهردار به اتومبیل هم ادامه داشت. با اینکه گفتمان قرارگاه‌سازی زاکانی در شهرداری شهرت زیادی برای او در رسانه‌ها به همراه داشت، خبرنگاران در نشست خبری ترجیح دادند تا از او درباره شعارهایش بپرسند؛ شعارها و اقداماتی که این روزها روی بیلبوردهای شهر هم جا خوش کرده‌اند. فساد ستیزی و اقداماتی که شهرداری تهران تاکنون برای پیگیری قضایی هلدینگ رسا تجارت صورت داده نیز از دیگر موضوعاتی بود که شهردار تهران به آن‌ها پاسخ داد.

نشست خبری علیرضا زاکانی، شهردار تهران دیروز، ۱۹ اردیبهشت ماه برگزار شد. او در ابتدای این نشست پرسش و پاسخ از تغییر و تحولی بزرگ گفت و تاکید کرد که شعارهای انقلاب در عرصه‌های جهانی مورد استقبال واقع شده است «عمق جهانی و منطقه‌ای مبتنی بر آرمان‌های دقیق جمهوری اسلامی شرایط مناسبی را فراهم کرده؛ امروز نیازمند الگویی برای تکثیر و تشکیل تمدن نوین اسلامی هستیم.» او در ادامه تاکید کرد: «در ایران اسلامی در تلاش برای ساختن الگوی کامل و منطقی و درست در جهت الگو قرار گرفتن برای سایر ملت‌ها هستیم. البته تمام تلاش دشمن هم معطوف به این است که جنگ روانی کارآمدی و ناکارآمدی در کشور راه بیندازد و امید را در جامعه و در بین مردم خشک کند و ماحصل این یاس آفرینی، مردم را به عنوان یک پایه جدی اصل انقلاب در مقابل آن قرار دهد.» شهردار تهران در ادامه گفت: «کسانی‌که تلاش می‌کنند ناکارآمدی را یک امر مسجل برای راه طی شده ۴۳ ساله تا به امروز القا کنند، درواقع به همان افرادی کمک می‌کنند که علاقه ندارند ایران و انقلاب اسلامی پابرجا بماند. اگر علاقه‌مند به ایران، اسلام و آسایش و رفاه مردم هستیم باید به تحول در کشور کمک کنیم.»
تراکم فروشی خط قرمز ماست
نشست خبری با پرسشی درباره «تراکم فروشی» ادامه پیدا کرد. شهردار تهران در پاسخ به پرسش خبرنگاری با این موضوع که این روزها شهروندان حتی در پیاده رو هم شاهد ساخت و ساز هستند، ادامه داد: ما تراکم فروشی را برای خودمان خط قرمز می‌دانیم و تا امروز نیز تراکم فروشی نکردیم اما به دنبال رونق ساخت‌وساز هستیم. تهران ۱۲ هزار بافت ناپایدار و ۴۵۶۰ هکتار بافت فرسوده دارد. اگر ساخت و ساز را ادامه ندهیم تهران روی سر مردم خراب می‌شود. بر همین اساس ساخت ۱۸۰ هزار واحد را در سال متعهد شدیم که نقش آفرینی داشته باشیم چرا که قانون اساسی و قانون شهرداری‌ها، ورود شهرداری‌ها را به مسکن تکلیف کرده است.
زاکانی تاکید کرد: اگر در دوره‌های گذشته به این بخش ورود نکردند، درواقع مسئولیت خود را انجام نداده‌اند. اگر ساختمان بلندمرتبه‌ای نیز در شهر مردم می‌بینند که در حال ساخت است، عمده آنها مربوط به پروانه‌هایی است که از قبل داده شده، هرچند بلندمرتبه‌سازی نیز در شهر مجاز است و ۱۱ طبقه برای آن متعارف است. بلندمرتبه‌سازی در برخی از پهنه‌های شهر مشکلی ندارد اما برای آن باید مجوزها را دریافت کنند.

کلیدی‌ترین شعار شهردار تهران، یعنی «مبارزه با فساد گردن کلفت‌ها»، نیز موضوع دیگری بود که سرنوشت آن برای خبرنگاران شهری اهمیت داشت، زاکانی در پاسخ به این پرسش مدعی شد که او مبارزه با فساد را در بوق و کرنا نمی‌کند، او گفت: ما متولی و مسئول شهر هستیم. بنده در گذشته نیز دزد- دزد نکردم و به سراغ گردن کلفت‌ها رفتم که هر کسی هم در مقابل ما در دستگاه قضا مدعی شد، مغلوب شده است چون با سند حرف زدم.

حق و حقوق مردم باز می‌گردد
در ادامه این نشست خبری، پرسش‌هایی درباره سرنوشت رساتجارت و املاک نجومی مطرح شد. شهردار تهران در پاسخ به این پرسش گفت: پرونده رساتجارت شکایتی بوده که از قبل انجام شد و این شکایت پس گرفته شد و پس از مدتی که روی کار آمدیم این شکایت را فعال کردیم تا حق و حقوق شهر پس گرفته شود. اما آنچه که ناظر به خود ما است این است که بتوانیم حق و حقوق شهر را از طلبی که داریم، بگیریم و این متفاوت از مسیر قضایی است. کل این حق و حقوق را لیست کردیم و منابع یا املاکی که در این مسیر تهاتر شده مشخص شده است. اقدامات کارشناسی ماه‌ها است صورت می‌گیرد و به زودی خبر خوشی را برای مردم داریم که حق و حقوق آنها بر می‌گردد.
او در پاسخ به سوال دیگری درباره پیگیری پرونده تخلفات در شهرداری و اینکه این پرونده‌ها در چه سطحی است و آیا شامل مدیران ارشد دوره‌های گذشته نیز می‌شود یا نه گفت: مجموعه درقبال رسیدگی به تخلفات کارمندان وظیفه‌ای دارد و یک سری پرونده از سابق مانده بود و ربطی به دوره خاصی نداشت‌‌ که آنها را برای هیات تخلفات فرستادند و آن را دنبال کردیم تا بتوانیم سره را از ناسره تفکیک کنیم. چرا که عمده مسائل شکلی است.
به گفته شهردار تهران، سواستفاده مربوط به بخش محدودی است. یعنی قواعد شکلی رعایت نشده و این چیزی است که یک مدیر در مرحله عمل با واقعیتی مواجه می‌شود و به نفع مردم قاعده ای را دقت نکرده و چون جنبه مفسده انگیزی مطرح نیست دستگاه نظارتی به عنوان تخلف در نظر گرفته و باید هیات تخلفات به آن ورود و آنها را رسیدگی کند. او تاکید کرد: همانطور که خط قرمز ما فساد در شهرداری است و به سمت صفر آن را میل می‌دهیم، خط قرمز ما نیز تلاش برای این است که جرات را از مدیران نگیریم. بخشی از تخلفات به صورت شکلی است و ماهیت فسادانگیز ندارد و بخش حداقلی آن فساد است و مربوط به دوره خاصی نیست. اما نباید به گونه ای حرکت کرد که جرات و جسارت را از مدیران بگیریم.

کلیدی‌ترین شعار شهردار تهران، یعنی «مبارزه با فساد گردن کلفت‌ها»، نیز موضوع دیگری بود که سرنوشت آن برای خبرنگاران شهری اهمیت داشت، زاکانی در پاسخ به این پرسش مدعی شد که او مبارزه با فساد را در بوق و کرنا نمی‌کند، او گفت: ما متولی و مسئول شهر هستیم. بنده در گذشته نیز دزد- دزد نکردم و به سراغ گردن کلفت‌ها رفتم که هر کسی هم در مقابل ما در دستگاه قضا مدعی شد، مغلوب شده است چون با سند حرف زدم. امروز نیاز به مصاحبه و اعلام برای مواجهه با فساد ندارم. باید اقدام کنم؛ مثلا در این مدت ۵ هزار میلیارد امکان به حق و حقوق شهر برگرداندیم یا اینکه یکی از سازندگان در دهه ۸۰ امکانی از ما گرفته که نصف قیمت واقعی بوده و ده‌ها هکتار را نصف قیمت واقعی دریافت کرده که تضییع حق از مردم بوده است و به هر دلیل مجوز نیز گرفته و این مسأله رسمی را کرده است. اگر این مبلغ به روز شود ۱۰ هزار میلیارد است اما ما در حال رسیدگی هستیم. بنابراین ما مبارزه با فساد را در بوق و کرنا نمی‌کنیم و وقتی حقی از حقوق به شهر برگشت خبر آن را اعلام می‌کنیم.

شهردار تهران در ادامه در پاسخ به پرسش «پیام ما» درباره اینکه شهرداری پیش از عید قرار بود تفاهم‌نامه‌ای با قرارگاه خاتم منعقد کند اما دقیقه نود این جلسه به زمان دیگری موکول شد و گفته شد در روزهای آینده این تفاهم نامه بسته می‌شود اما با گذشت نزدیک به دوماه هنوز زمان برگزاری جلسه این تفاهم نامه مشخص نشد، گفت: ما هنوز تفاهم‌نامه‌ای با قرارگاه خاتم ننوشتیم، ممکن است این تفاهم‌نامه در هر حوزه‌ای باشد، اما هنوز وارد موضوع تفاهم نشدیم.

زاکانی ادامه داد: ما شهروند را ۶۰۰ میلیارد قیمت‌گذاری کرده بودند و از قبل در بحث قضایی نیز این موضوع دنبال شد. در حوزه قضایی نیز حرف ما پیش رفت و منطق پیش روی ما است. ما مکلفیم با فساد برخورد کنیم امروز مسئول این کار هستم.
خودمان را از قرارداد نوشتن با دستگاه‎‌های نظامی محروم نمی‌کنیم
قراردادهای منعقد شده شهرداری با نهادهای نظامی نیز از دیگر پرسش‌هایی بود که زاکانی به آن پاسخ داد. قراردادهایی که در دوره ۱۲ ساله شهرداری قالیباف عمدتا با قرارگاه خاتم‌الانبیای سپاه بسته می‌شد. قراردادهایی که گاه اعضای وقت شورای شهر تهران از آن بی‌خبر بودند. زاکانی در این رابطه گفت: قبل و بعد از آقای قالیباف هم ارتباط با سپاه بوده است و در قرارگاه خاتم انجام شده است. قرارگاه خاتم به معنی بخش اقتصادی که می‌تواند پروژه انجام دهد و پروژه‌های بزرگی هم انجام می‌دهد. همه شهرداران نسبت به آن اقبال داشتند مگر اینکه کسی می‌خواست برخورد سیاسی کند.
زاکانی اضافه کرد: الان با برخی از کشورها جلسه داشتیم و مجموعه‌های قوی اقتصادی ما که وابسته به برخی دستگاه‌های نظامی آنجا هستند بیان کردند که در ۱۱۸ کشور پروژه اجرا می‌کنیم. مگر ما می‌توانیم خودمان را محروم کنیم؟وقتی می‌گوید با دو و نیم درصد فاینانس می‌آورد یعنی مفت, من بگویم چون وابسته به نهادی هستید به ما کمک نکنید؟ این ظلم به همه شهر است. ما شفاف هستیم و حتما شورای شهر در دستور کار قرار می‌گیرد.

شهردار تهران در ادامه در پاسخ به پرسش «پیام ما» درباره اینکه شهرداری پیش از عید قرار بود تفاهم‌نامه‌ای با قرارگاه خاتم منعقد کند اما دقیقه نود این جلسه به زمان دیگری موکول شد و گفته شد در روزهای آینده این تفاهم نامه بسته می‌شود اما با گذشت نزدیک به دوماه هنوز زمان برگزاری جلسه این تفاهم نامه مشخص نشد، گفت: ما هنوز تفاهم‌نامه‌ای با قرارگاه خاتم ننوشتیم، ممکن است این تفاهم‌نامه در هر حوزه‌ای باشد، اما هنوز وارد موضوع تفاهم نشدیم.
شهردار تهران درباره میزان تحقق‌پذیری بودجه نیز توضیحاتی به «پیام ما» داد. او در پاسخ به این پرسش که با توجه به رقم ۵۰ هزار و ۳۷۰ میلیارد تومانی بودجه، میزان تحقق پذیری آن در دو ماه ابتدایی سال یعنی فروردین و اردیبهشت چگونه بوده و آیا پرداخت حداقل حقوق به کارمندان شهرداری در دی ماه، نشانه خزانه خالی شهرداری و عدم تحقق پذیری بودجه در آینده است، گفت: خزانه ما خالی نیست و به لطف خدا خزانه ما خوب است و با اطمینان کارمان را پیش می‌بریم به صورت طبیعی در فروردین هر سال یک کاهش درآمدی در همه ادوار گذشته وجود داشته است اما چشم انداز ما تحقق حداقل ۶۰ هزار میلیارد است.

به اشتراک بگذارید:





مطالب مرتبط

نظر کاربران

نظری برای این پست ثبت نشده است.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *