پیام ما؛ رسانه توسعه پایدار ایران | معاون علوم پزشکی کرمان: نمک‌سود کردن غذا سرطان‌زاست

معاون علوم پزشکی کرمان: نمک‌سود کردن غذا سرطان‌زاست





۲۷ مهر ۱۳۹۵، ۰:۱۷

معاون علوم پزشکی کرمان:
نمک‌سود کردن غذا سرطان‌زاست
معاون بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی کرمان گفت: «مصرف نمک در کشور ما دو تا سه برابر استاندارد جهانی است، همچنین نمک‌سود و دودی کردن غذا جز عوامل سرطان‌زا هستند.» به گزارش ایسنا، دکتر سید وحید احمدی دیروز در همایش بزرگداشت روز جهانی غذا و تقدیر از واحدهای تولیدی برتر که در محل پارک مادر برگزار شد اظهار کرد: «تولیدکنندگان مواد غذایی نقش مهمی در سلامت جامعه دارند.»
وی افزود: «بر اساس آخرین سرشماری جمعیت کشور حدود 78 میلیون نفر بوده است که 56 میلیون نفر در شهرها و 21 میلیون نفر در روستاها هستند و طبق تحقیقات دومین هزینه‌ای که مردم در شهرها انجام می‌دهند برای غذا است.» احمدی طباطبایی بیان کرد: «در سال 90، 25 درصد مرگ‌ها در ایران مربوط به سکته‌های قلبی، هفت درصد سرطان‌ها، 13 درصد سکته مغزی مربوط بوده است.»
معاون بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی کرمان گفت: «همچنین در سال 90 در ایران 10 عامل اصلی خطر رژیم غذایی نامطلوب، پرفشاری خون، چاقی و اضافه‌وزن، تحرک بدنی ناکافی، دخانیات، دیابت، آلودگی هوا، کلسترول، خطرات شغلی و مصرف مواد مخدر نام‌برده شده‌اند که پنج مورد از این خطرات مربوط به تغذیه است.»
احمدی طباطبایی با بیان اینکه باید کاهش چربی مواد غذایی را در دستور کار قرار دهیم یادآور شد: «مصرف نمک در کشور ما دو تا سه برابر استاندارد جهانی است ازاین‌رو لازم است سدیم غذای خود را کم کنیم، همچنین نمک‌سود کردن و دودی کردن غذا جز عوامل سرطان‌زا هستند.» وی اظهار کرد: «اضافه‌وزن و چاقی اکنون در جامعه زیاد شده است و مصرف کربوهیدرات‌های ساده خود منجر به پر وزنی می‌شود ازاین‌رو باید به سمت کربوهیدرات‌های پیچیده برویم که شامل غلات می‌شود.»
معاون بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی کرمان سپس گفت: «بسته‌بندی که برای مواد غذایی کودکان در نظر گرفته می‌شود جذاب‌ترین بسته‌بندی در نوع غذای ناسالم است بنابراین باید کاری کنیم که بسته‌بندی‌های جذاب در زمینه غذاهای سالم کودکان باشد.» احمدی طباطبایی با اشاره به اینکه باید محصولات سالم در دسترس تر و ارزان‌قیمت‌تر باشند خاطرنشان کرد: «با توجه به اینکه سند ملی بیماری‌های غیر واگیر در کشور تدوین شده است در آینده نزدیک مطالبات مردم هم تغییر خواهد کرد و مردم به سمت غذای سالم حرکت می‌کنند و تولید کننده‌ای در این شرایط موفق است که بتواند زودتر به نیاز مردم پاسخ بدهد.»

به اشتراک بگذارید:





مطالب مرتبط

ارزیابی روانی کادر درمان ضمانت اجرا ندارد

«شهناز نوحی» روانشناس، در گفت‌وگو با «پیام ما»:

ارزیابی روانی کادر درمان ضمانت اجرا ندارد

مهاجران متهم شیوع بیماری‌ها نیستند

تاکید دو فعال اجتماعی بر لزوم به رسمیت شناختن مهاجران و اجرای برنامهٔ غربالگری

مهاجران متهم شیوع بیماری‌ها نیستند

مرگ‌های تکراری

ظرف دو ماه گذشته ۴ کارگر در ۴ حادثه در معادن زغال سنگ کرمان جان‌باخته‌اند

مرگ‌های تکراری

نگاه‌‌های منتظر به معدن فروریخته

گفت‌وگوی «پیام ما» با بستگان کارگران مفقودشدۀ معدن شازند اراک

نگاه‌‌های منتظر به معدن فروریخته

صدای جمهور آمد

چهاردهمین انتخابات ریاست‌جمهوری با مشارکت ۴۰ درصدی برگزار شد

صدای جمهور آمد

واکاوی مسئلهٔ اقدام به خودکشی درمانگران

در نشست علمی «خودکشی درمانگران: نگاهی بین‌رشته‌ای» صورت گرفت

واکاوی مسئلهٔ اقدام به خودکشی درمانگران

معمای آتشفشان «تفتان»

کارشناسان و مسئولان در مورد احتمال همیشگی فوران تفتان اتفاق‌نظر دارند

معمای آتشفشان «تفتان»

بارش برف و باران امروز ادامه دارد

بارش برف و باران امروز ادامه دارد

انسداد راه دسترسی ۱۶۰ روستای لرستان

۲۲ استان کشور تا پایان هفته بارش برف و باران سنگین را تجربه می‌کنند

انسداد راه دسترسی ۱۶۰ روستای لرستان

اکوسیستم استارتاپی عامل آشتی کسب‌وکاری مردم و نوآوران

گزارش «پیام ما» از نشست بررسی کاربرد فناوری‌های نوین در صنایع خلاق

اکوسیستم استارتاپی عامل آشتی کسب‌وکاری مردم و نوآوران

نظر کاربران

نظری برای این پست ثبت نشده است.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

بیشترین بازنشر