پیام ما؛ رسانه توسعه پایدار ایران | رسانه‌های غربی در یک ‌سالگی برجام چه نوشتند؟

رسانه‌های غربی در یک ‌سالگی برجام چه نوشتند؟





۲۳ تیر ۱۳۹۵، ۲۱:۲۹

رسانه‌های غربی در یک ‌سالگی برجام چه نوشتند؟
رسانه‌های مختلف غربی از دیدگاه‌های مختلف به بحث و بررسی برجام یک سال پس از امضای آن پرداخته‌اند. به گزارش نامه نیوز، واشنگتن‌پست در گزارشی با عنوان «یک سال پس از توافق هسته‌ای ایران، نظرسنجی‌ها نشان می‌دهد که ناامیدی در میان مردم ایران در حال افزایش است» نوشت: «یک سال پیش، آمریکا و دیگر قدرت‌های جهانی به توافقی تاریخی با ایران دست پیدا کردند.
تحریم‌های اقتصادی که اقتصاد جمهوری اسلامی ایران را تضعیف کرده بود و به انزوای بین‌المللی ایران منجر شده بود برداشته شد. در مقابل ایران با محدود کردن توانایی‌های هسته‌ای خود ازجمله نظارت‌های شدید بین‌المللی موافقت کردند.» واشنگتن‌پست در ادامه می‌نویسد: «برای بسیاری در ایران، پاسخ فوری به برجام جشن و شادی به همراه داشت. پس از انجام مذاکرات پرزحمت، آغاز یک توافق واقعی بسیاری از مردم ایران را به خیابان‌ها کشاند که با بوق زدن و تکان دادن پرچم ایران این توافق را جشن گرفتند.»
واشنگتن‌پست در ادامه نوشت: «اکنون یک سال پس از دستیابی به توافق، به نظر نمی‌رسد که در ایران تغییری ایجادشده باشد و نتایج تازه‌ترین نظرسنجی‌ها نیز نشان می‌دهد که سرخوردگی به دلیل انتظارات ناشی از تأثیرات برجام در حال افزایش است.» رویترز نیز به مناسبت یک‌سالگی برجام در تحلیل با عنوان «یک سال پس از توافق هسته‌ای، تحریم‌ها همچنان به ایران ضربه می‌زنند» نوشت: «در آستانه یک‌سالگی برجام، تحریم‌های باقیمانده آمریکا بزرگ‌ترین مانع رشد اقتصاد ایران است.»
خبرگزاری رویترز نوشت: «یک سال از توافق هسته‌ای ایران با آمریکا و 5 قدرت بزرگ دیگر جهان می‌گذرد. در این مدت، سازمان ملل درازای محدود شدن برنامه هسته‌ای ایران، تمام تحریم‌های هسته‌ای خود را لغو کرد و اتحادیه اروپا نیز بسیاری از تحریم‌های خود علیه بخش انرژی و نظام بانکداری ایران را بر اساس برجام لغو کرد. بااین‌وجود، اقتصاد ایران همچنان گرفتار تحریم است. برای ایران، توافق هسته‌ای اولین گام به سمت احیای اقتصاد خود پس از سال‌ها تحریم به شمار می‌رفت. اما به دلیل تحریم‌های یک‌جانبه آمریکا علیه اقتصاد ایران، تهران همچنان پس از گذشت یک سال از توافق هسته‌ای، منتظر است تا آمریکا سایر کشورها و مؤسسات مالی بین‌المللی را برای تجارت با ایران متقاعد کند.
نخبگان سیاسی ایران نیز نگران شده‌اند. مخالفان حسن روحانی – رئیس‌جمهور ایران – معتقدند دولت اصلاح‌طلب او در جریان پرونده هسته‌ای مجبور به اعطای امتیازات مختلفی به‌طرف غربی شده؛ اما درازای آن‌ها سهم ناچیزی به دست آورده است. حتی حامیان روحانی نیز که ابتدا باور داشتند توافق هسته‌ای فصل جدیدی را در شکوفایی اقتصادی ایران رقم خواهد زد، تا حدودی ناامید و نگران شده‌اند. ازاین‌رو، به نظر می‌رسد توافق هسته‌ای ایران با غرب و تداوم تعاملات در آینده به یکی از موضوعات اصلی و داغ انتخابات ریاست جمهوری سال آینده این کشور تبدیل شود.

به اشتراک بگذارید:





پیشنهاد سردبیر

مسافران قطار مرگ

مسافران قطار مرگ

نظر کاربران

نظری برای این پست ثبت نشده است.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *