پیام ما؛ رسانه توسعه پایدار ایران | در آستانه سال نو، پیام ما نگاهی کوتاه دارد به کوچ ابدی عده ای از اهالی ورزش

در آستانه سال نو، پیام ما نگاهی کوتاه دارد به کوچ ابدی عده ای از اهالی ورزش





۲۳ اسفند ۱۳۹۴، ۲۱:۰۱

در آستانه سال نو، پیام ما نگاهی کوتاه دارد به
کوچ ابدی عده ای از اهالی ورزش

در حالی به دقیقه 90 سال 94 خورشیدی نزدیک می شویم که ورزش ایران در این سال اتفاقات تلخ وشیرین زیادی را لمس کرد و شاهد موفقیت و ناکامی خیلی از ورزشکاران ایرانی در سطح آسیایی و جهانی بودیم.اما شاید مهمترین و تلخ ترین اتفاق سال گذشته، کوچ ابدی تعداد زیادی از اهالی ورزش به دیار باقی بود،از همایون بهزادی و هادی نوروزی گرفته تا محمدعلی اینانلو و فاروق فتاحی، همه جز کسانی بودند که به دیدار ملکوت حق پیوستند.در این مقاله،ضمن تبریک سال نو خورشیدی به شما عزیزان و خوانندگان پیام ما، نگاهی گذرا داریم به زندگی آنها. باشد تا تمامی درگذشتگان از رحمت الهی بی نصیب نمانند.

بیت الله عباسپور
بیت‌ الله عباسپورمعروف به بیتو متولد 1358 در شهرستان بیجار، یکی از بزرگان و اسطوره های پرورش اندام ایران بود.او از ۲ سالگی به همراه خانواده اش از کردستان به ماهدشت کرج نقل مکان نمود. ابتدا ورزش فوتبال را در سطح بالایی دنبال می‌کرد و در کنار آن به ورزش یوگا می‌پرداخت اما به دلیل آسیب دیدگی در رقابت‌های فوتبال، مدتی با وزنه‌های ابتدایی سعی به قدرتمند کردن بدن خود نمود . در سال ۱۳۷۴ به پیشنهاد عمویش به باشکاه بدنسازی رفت که از همان روز اول به خاطر داشتن بدنی ورزیده و عضلانی مورد توجه مربی باشگاه، حسین حسینی قرار گرفت . عباسپور اولین مسابقه اش را با مربیگری و زیر نظر عباس مهدوی (قهرمان آسیا) انجام داد و قهرمان جوانان کرج در سن ۱۶ سالگی در مسابقات کرج شد.عباسپور که دارای مدرک لیسانس حقوق قضایی است،برای اولین بار در سال 2013 میلادی با نام کشور ایران وارد مسابقات مستر المپیا (معتبرترین مسابقات پرورش اندام) شد . بیت الله عباسپور ، دلاور با غیرت ایرانی قدم در آوردگاهی گذاشت که پیش تر بسیاری از قهرمانان و بزرگان پروش اندام جهان از جمله رونی کلمن افسانه ای (8 بار قهرمان مستر المپیا )در آن به نبرد پرداخته بودند. بیت الله عباسپور یکی از پر افتخارترین قهرمانان این رشته درایران و جهان محسوب می شود . به طوری که خیلی ها او را پرچم دار پرورش اندام ایران ، در جهان می دانند .
این ورزشکار خوش اندام و برجسته که دارای عناوین بسیار زیادی از مسابقات آسیایی و جهانی است و بعد از علی تبریزی دومین ورزشکار برجسته پرورش اندام ایران محسوب میشود، در سال ۱۳۹۳ مبتلا به بیماری واسکولیت شد، پس از مبتلا شدن عباسپور به این بیماری شایعات زیادی در مورد ارتباط بیماری این ورزشکار و تمرینات و رژیم‌های سنگین و نیز مصرف مکمل‌ها مطرح شد که خود او این موضوعات را در صفحه شخصی خودرد کرد[و دراین باره گفت: که این بیماری هیچ ار تباطی به تمرینات و رژیم‌های سنگین و مکمل ندارد و احتمال بروز این بیماری در هر فردی وجود دارد. بیماری واسکولیت از بیماری‌های نادر است و هر سال ۱۰-۱۵ مورد در هر یک میلیون نفر گرفتار این بیماری می‌شوند. با این حال، اختلال سیستم ایمنی و التهاب عروق خونی ویژگی‌های مشترک این بیماری هستند. واسکولیت بیشتر در افراد بالای ۵۰ سال دیده می‌شود ولی کودکان و جوانان را نیز می‌تواند درگیر کند. دنیس جیمز ستاره آمریکایی پرورش اندام جهان، به جمع‌آوری کمک مالی برای تأمین هزینه‌های درمان بیماری بیت‌الله عباسپور پرداخت.وکارزاری اینترنتی با هدف جمع‌آوری صدهزار دلار تشکیل داد که چند هزار دلار تأمین شد.جیمز در معرفی کمپین خود نوشت: بیتو بدون هیچ کمکی در بیمارستان است و حتی دولت هم کمکی نکرده. هرچه داشته‌است را فروخته تا بخشی از هزینه‌ها را تأمین کند.او از ورزشکاران و علاقه‌مندان این رشته ورزشی دعوت به همکاری کرده و نوشته‌است: کمک کنید تا بیتو روی پای خود بایستد و بزرگ شدن فرزندانش را ببیند،اما عباس‌پور دوام نیاورد و سرانجام به دلیل بیماری التهاب رگ در ساعت ۲۳:۱۵ شامگاه سه‌شنبه ۳ شهریور ۱۳۹۴در بیمارستان آتیه درگذشت.
هادی نوروزی

هنوز فوت بیتو را فراموش نکرده بود که بامداد 9 مهرماه، خبری در رسانه ها پخش شد که باورش برای خیلی از اهالی ورزش سخت و محال بود اما واقعیت داشت و هادی نوروزی کاپیتان جوان و فقید پرسپولیس در اثر ایست قلبی دارفانی را وداع گفته بود. هادی نوروزی متولد ۲۸ تیر ۱۳۶۴ در بابل بود.او نخست به کشتی روی آورد اما بعد از آن به فوتبال علاقه‌مند شد و به طور حرفه‌ای این رشته را آغاز کرد.. وی سابقه بازی در باشگاه‌های داماش ایرانیان، پرسپولیس و نفت تهران را داشت. وی در فصل ۸۵-۸۶ به پرسپولیس پیوست، اما حتی یک بار هم بازی نکرد و بعد از یک فصل نیمکت نشینی در تیم بزرگ پایتخت، به داماش ایرانیان پیوست و در ۲۲ بازی ۱۰ گل به ثمر رساند. پس از درخشش در لیگ آزادگان، به پرسپولیس بازگشت و در اولین فصل حضور مجددش در پرسپولیس، بیشتر به عنوان بازیکن تعویضی به میدان می‌رفت و به مرور به یکی از بازیکنان ثابت تیمش تبدیل شد و در بیشتر بازهای آسیایی، یکی از ۱۱ مرد اصلی پرسپولیس بود. فصل ۸۸-۸۹ را با درخشش آغاز کرد و در اولین بازی فصل مقابل مس کرمان دو گل به ثمر رساند. در دربی ۶۸ نیز توانست گل تساوی پرسپولیس را به ثمر برساند. وی در این فصل بازهای زیادی برای پرسپولیس در پست‌های هافبک-مهاجم راست و مهاجم نوک انجام داد که نهایتاً منجر به دعوتش به تیم تیم ملی توسط افشین قطبی و 9 بازی در رده ملی شد. باشگاه پرسپولیس برای جذب محسن مسلمان هافبک وقت ذوب آهن هادی نوروزی به علاوه یک بازیکن دیگر و به علاوه مبلغ قابل توجهی پول به باشگاه ذوب آهن پیشنهاد داد. با اینکه باشگاه ذوب آهن با این انتقال مخالفت کرد اما به گفته نزدیکان هادی نوروزی وی از اینکه‌شان وی پایین آورده شده و به او بی احترامی شده از پرسپولیس جدا شد هرچند در آغاز فصل بعد مجددا به پرسپولیس بازگشت و در بازی مقابل نفت تهران یک نیمه بازی کرد. در ان یه نیمه ضعیف عمل کرد و تا بازی تراکتور به نیمکت چسبیده بود اما با روی کار امدن حمید درخشان او در بازی مقابل نفت مسجد در دقیقه 56 به محض ورود به زمین گل زد و بازیکن محبوب این سرمربی شد.هادی تا پایان فصل با گل ها و پاس گل های موثر خود به تاثیر گذارترین و محبوب ترین بازیکن پرسپولیس تبدیل شد. و در انتهای فصل با جدایی محمد نوری به عنوان کاپیتان اول پرسپولیس انتخاب شد.و در اولین بازی فصل پانزدهم مقابل پدیده که بازوبند کاپیتانی پرسپولیس را بر بازو داشت با دادن پاس گلی زیبا و سوپر گلی تماشایی که آخرین گل این فوتبالیست بااخلاق بود، فصل پانزدهم را شروع کرد. نوروزی که دارای دو فرزند به نام هانی و هانا ست در بامداد روز پنجشنبه ۹ مهر ۱۳۹۴ ساعت ۴ صبح بر اثر ایست قلبى درگذشت و انتقال او به بیمارستان آتیه تهران هم نتیجه‌ای در پی نداشت. پس از مراسم تشییع جنازه که در روز جمعه ۱۰ مهر ۱۳۹۴ در ورزشگاه آزادی جمعیتی نزدیک به ۳۵ هزار نفر برگزار شد. پیکر نوروزی به زادگاهش منتقل و در روستای کپورچال بابل به خاک سپرده شد. ازآن روز به بعد هواداران و دوستداران هادی در دقیق 24 بازی های پرسپولیس به یاد بازیکن 24 تیم شان، می ایستند وبه تشویق وی می پردازند.

ریحانه بهشتی
ریحانه بهشتی از ورزشکاران و مربیان دوومیدانی خراسان رضوی که در مسابقات کشوری نیز دارای عناوین مختلف بود. وی بامداد دوشنبه 20 مهرماه 1394 در خانه مادرش به یک باره دچار سرگیجه شد. ریحانه که از سردرد روی پایش هم نمی توانست بایستد تلاش خانواده برای اینکه وی را آرام کنند، بی نتیجه بود. تماس خانواده با اورژانس هم فایده ای نداشت و آن ها برای سردرد خودشان را به منزل این ورزشکار نرساندند تا خانواده ریحانه وی را به بیمارستان فارابی منتقل کنند و در آنجا تحت عمل جراحی قرار گرفت اما پس از عمل دیگر هرگز به هوش نیامد. تلاش پزشکان نیز برای این ورزشکار مشهدی که در مقطع ابتدایی در منطقه رضویه مشهد به عنوان معلم ورزش فعالیت می کرد، فایده ای نداشت تا وی به مرگ مغزی دچار شود. این بانوی ورزشکار با اخلاق ، چند سال قبل از فوت اقدام به عضویت در خانواده اهدا کنندگان عضو کرده بود و به همین خاطر پس از محرز شدن مرگ مغزی اش و با موافقت خانواده‌اش، این ورزشکار به بیمارستان منتصریه مشهد منتقل شد واعضای حیاتی بدنش همچون کبد، کلیه‌ها و نیز پوست و قرنیه وی به شش بیمار نیازمند اهدا شد . ریحانه بهشتی دارای دختری 11 ماهه به نام مهتا عجمی‌نژاد است و همسرش حامد عجمی نژاد نیز معلم ورزش است. همچنین برادر این بانوی ورزشکار نیز در عملیات کربلای 5 به فیض شهادت نائل شده بود. پیکر ریحانه بهشتی پس از طواف در حرم مطهر امام رضا(ع) و پس از تشییع توسط جمعی از مردم و ورزشکاران خراسانی در قطعه نام‌آوران بهشت رضا(ع) به خاک سپرده شد. وجیه موسوی مادر این بانوی ورزشکار و مادر شهید پرویز بهشتی، درباره اهدا اعضای بدن دخترش به بیماران نیازمند گفته بود: این کاری است که دخترم نیز قلبا راضی به انجامش بود و پیش از این اتفاق نیز کارت اهدا عضوش را دریافت کرده بود. وی ادامه داد: از حالا به بعد باید دختر 11 ماهه ریحانه را بزرگ کنم و امیدوارم که او هم همچون مادرش مایه مباهات ما شود. ما راضی به رضای خدا هستیم و از این دست فداکاریها و ایثارگری ها در خانواده شهدا کم نیست.

محمد علی اینانلو
محمدعلی اینانلو ،مردی که به گفته خودش تمام روزها را زندگی کرده است،متولد ۲ فروردین ۱۳۲۶ در قزوین مجری برنامه های ورزشی و مستند تلویزیون، بازیگر، صداپیشه، کارشناس ورزشی، روزنامه‌نگار و مستندساز طبیعت بود، وی به عنوان قدیمی‌ترین گزارشگر و مفسر والیبال در ایران و بنیان‌گذار روزنامه‌نگاری محیط زیست شناخته می‌شد.
او که پسر خان و مهم‌ترین تفریح کودکی‌اش شکار بود؛ دارای سابقه ۴۰ سال طبیعت‌گردی در ایران بود و آموخته‌های خود را به صورت نوشته و فیلم درآورد.او در بیست سال اخیر بیش از ۲۰۰۰۰۰۰ کیلومتر (برابر 50 بار دور کره زمین ) در طبیعت ایران سفر کرده است. همچنین، او از مبتکران کلاس‌های آموزش اکوتوریسم در ایران بود. او دارای مدرک کارشناسی در رشته ادبیات بود و در زمینه کار در رسانه‌های مکتوب و تصویری ایران سوابق متعددی داشت. اینانلو همواره دغدغه معرفی و حفظ طبیعت ایران را داشت و در برنامه‌های مختلف آن را مورد تأکید قرار می‌داد. وی درباره ظرفیت‌های طبیعت ایران اعتقاد داشت: اکوتوریسم ۸ شاخه اصلی دارد و ۸۰۰ شاخه- فرعی که همه اینها در طبیعت ایران در دسترس است. از طرف دیگر کشور ما جوان‌ترین کشور دنیاست، یعنی با تربیت نیروهای جوان به این سمت به راحتی می‌توان این جاذبه‌ها را برای دیگران توضیح و تفسیر کرد. محمدعلی اینانلو به عنوان مفسر بازی‌های والیبال از بازی‌های آسیایی تهران در سال ۱۹۷۴ شروع به کار کرده بود و از مجریان معروف تلویزیون و رادیوی ایران به شمار می‌رفت. محمدعلی اینانلو طی دوره فعالیت خود تعداد زیادی مستند در زمینه زیست‌محیطی و گردشگری تهیه و کارگردانی نمود که از شاخص‌ترین آنها می‌توان به ایران؛ جهانی در یک مرز اشاره کرد. وی هم‌چنین در دو فیلم سینمایی «ارتفاع پست» و «به رنگ ارغوان» به کارگردانی ابراهیم حاتمی‌کیا به عنوان بازیگر حضور داشت و به ایفای نقش پرداخته بود. اینانلو از سال ۱۳۴۲ فعالیت مطبوعاتی خود را آغاز نمود و در 42 سال فعالیت مطبوعاتی علاوه بر نگارش مقاله‌های متعدد در مجلات و روزنامه‌هاو سردبیری مجله ایران شناسی «گردش»، مجله ایران شناسی سیلک‌رود به (زبان انگلیسی)، شکار و طبیعت، مجله جهانگردان و مجله طبیعت (هم‌چنین صاحب امتیازی) را به عهده داشت، این درحالی است که بابرخی نشریات و موسسات ازجمله مجله « فیلم « همکاری می کرد محمدعلی اینانلو، در شهریور نود و چهار براثر یک ضایعه مغزی در بیمارستان بستری شده بود. وی مدتی تحت درمان بود و با بهبود حالش توانسته بود برنامه‌های تلویزیونی را هم اجرا کند. اینانلو چند ماه بعد، صبح روز دوازده دی ماه همان سال در بیمارستان آتیه تهران بر اثر سکته قلبی درگذشت و در14 دیماه 94 در زادگاه خود واقع در روستای عصمت آباد بوئین زهرا،برای همیشه آرمید.

رضا احدی
رضا احدی یکی از بهترین مربیان پایه فوتبال ایران بود، آمار او در استقلال چنین کارنامه‌ای را برجا گذاشت او در تیم جوانان و امید استقلال و زمانی که فتح الله زاده آکادمی لورکوزان را در استقلال کپی کرده بود، بازیکنانی مثل تیموریان، جباری، طالب لو، صادقی، قربانی، آشوبی و … را ساخت. رضا نداف احدی (متولد ۹ آذر ۱۳۴۱) سابقه عضویت در تیم‌های باشگاه فوتبال استقلال تهران و باشگاه فوتبال روت‌وایس اسن آلمان را داشت. او از معدود لژیونرهای ایرانی است که در دهه شصت شمسی برای بازی در باشگاهی در آلمان دعوت شد و در لیگ آلمان بازی کرد. احدی در استقلال تهران و روت وایس اسن آلمان به میدان رفت و در بازگشت به ایران کاپیتان استقلال شد. او دقیقا از سال ۱۹۸۰ تا ۱۹۹۰ فوتبال را در اوج سپری کرد و در تمام این سال ها در استقلال بود منهای سال ۱۹۸۶ که به آلمان رفت. در واقع او خیلی زود لژیونر شد و از این منظر او جلودار است و جزو پرچم داران. رودی فولر ایران ۱۳ بازی برای تیم ملی ایران انجام داد و ۲ گل هم زد. وی پس از دوران بازیکن بودن و آویختن کفش‌ها در باشگاه‌های استقلال اهواز«۲۰۰۸»، ابومسلم خراسان« ۲۰۰۸-۲۰۰۹ »، شهرداری زنجان«۲۰۰۹» کوثر لرستان«۲۰۰۹» پیام مشهد«۲۰۱۱» سرمربی بود و در پیکان تهران هم به عنوان دستیار مربی کار کرد. رضا احدی در پانزدهم دی ماه جاری به دلیل آنچه خود، “مشکل اعصاب” عنوان می‌کرد در بیمارستان بستری شد، ولی سپس پزشکان عفونت داخلی و عارضه کبد را در بدن وی تشخیص دادند. وی از دو روز پیش و به دنبال از کار افتادن کلیه ها و عفونت ریه هایش در بیمازستان به کما رفت و در میان ناباوری همگان در میانسالی و در حالی که تنها ۵۳ سال داشت در یک روز سرد زمستانی و در بامداد ۲۸ دیماه و در میان بهت همگان، جان به جان آفرین تسلیم کرد.

همایون بهزادی
همایون بهزادی که اصالتی تهرانی دارد به خاطر مأموریت پدر که نظامی بود، در خرم‌آباد و به تاریخ ۱۴ دی ۱۳۲۰ چشم بر جهان گشود،خانواده بهزادی تهرانی هستند و چندی بعد همراه خانواده به تهران نقل مکان کرد. سرطلایی فوتبال ایران در سال ۱۹۶۷ به تیم پیکان پیوست و پس از آن در بهار سال ۱۹۶۸ به پرسپولیس منتقل شد. در همان سال به خاطر مصدومیت شدیدی که از جام ملت‌های آسیا ۱۹۶۸ به جا مانده بود به صورت قرضی از پرسپولیس به پیکان بازگشت. در نهایت و قبل از این که دوباره به پرسپولیس برگردد، همراه با پیکان قهرمان جام تهران شد. پس از آن در پرسپولیس ماند و همراه این تیم قهرمان لیگ ۱۹۷۲ و ۱۹۷۴ شد. بهزادی در سال ۱۹۶۶ به همراه تیم ملی ایران به مقام دومی بازی‌های آسیایی تایلند رسید. هم چنین در سال ۱۹۶۸ قهرمان جام ملت‌های آسیا شد، زمانی که در چهار بازی چهار گل به ثمر رساند و نامش به عنوان یکی از بازیکنان گلزن جام سر زبان ها افتاد. بهزادی در بازی فینال گل تساوی ایران در مقابل اسراییل را زد که در نهایت ایران با برتری ۲ بر ۱ قهرمانی این رقابت ها را بالای سر برد. پس از آن و چهار سال بعد بهزادی همراه با تیم ملی ایران توانست قهرمان جام ملت های آسیا ۱۹۷۲ شود. همایون بهزادی در زمان بازی اش در پرسپولیس و تیم ملی، یکی از بهترین مهاجمان زمان خودش بود و در قدرت سر زنی نظیر و مانند نداشت. به خاطر قدرت سرزنی و گلزنی اش و همچنین پرش های بلند به همایون سرطلایی معروف شده بود. او پیش از سرمربی گری، به واسطه کاپیتانی تیم و قدرت رهبری‌اش در غیاب آلن راجرز، سرمربی آن زمان پرسپولیس تیم را تمرین می‌داد و مربیگری می‌کرد. او در اواخر سال ۱۳۵۳ به سرمربیگری پرسپولیس رسید و دست به جوان گرایی زد. او در جام تخت جمشید ۱۳۵۳ و ۱۳۵۴ هدایت پرسپولیس را بر عهده داشت. نخستین بازی او به عنوان مربی بازی دوستانه‌ای با ملوان بود که پرسپولیس آن بازی را ۳-۱ برد. وی سال ها رئیس و عضو کمیته پیشکسوتان فدراسیون فوتبال هم بود. همایون بهزادی در اولین ساعات بامداد ۲ بهمن ۱۳۹۴ پس از طی یک دوره طولانی بیماری ریوی و قلبی در تهران درگذشت.

فاروق فتاحی
«فاروق فتاحی» را همه در آبادان می‌شناسند چه با بازی‌هایش در عرصه فوتبال و چه با گزارش‌هایش ولی مردی که روزگاری تعصب فوتبالی را معنا می‌کرد.در سومین روز از یکی از سال‌های دهه ۱۳۱۰شمسی در «گران شاپوری» آبادان؛ محلی که بعد از آن برای فرخ (فاروق) تغییر کاربری داد، صدای نوزادی بلند شد که آمده بود تا آبادان همه جای زندگی‌اش باشد.بعدها با همان توپ پلاستیکی بزرگ شد و در زمین های نفتی آبادان رشد کرد و دروازه‌بان تیم‌های شاهین آبادان و شاهین تهران و همچنین مربی تیم رستاخیز خرمشهر در دوران دهه 50 شد. سال 47 و زمانی که شخصی به نام پویا؛ مسئول ورزش سیمای مرکز آبادان بود، فتاحی چند آیتم با موضوع آموزش فوتبال برای سیمای آبادان می‌‌سازد، همین اتفاق باعث می‌شود که در سال 48 فعالیت رسمی خود را به‌عنوان تهیه‌کننده در سیما آغاز کند. اما روایت فتاحی از نخستین گزارش فوتبالیش نیز شنیدنی‌ست وقتی که تعریف می‌کند: «بازی پاس تهران و نیروی اهواز در اهواز برگزار می‌شد که مدیر سیمای استان بدون آمادگی قبلی از من خواست که پشت میکروفن بروم. شروع کردم؛ بنام خدا، فاروق فتاحی هستم از آبادان.» این گوشه‌ای از زندگی معلم و مربی بازنشسته‌ای‌ست که با نزدیک به نیم‌قرن حضور در رسانه شاید قدیمی‌ترین حق‌الزحمه‌ای صداوسیمای کشور باشد. مردی که پیشنهاد ریاست تربیت‌بدنی وقت آبادان و مدیریت عاملی موسسه ورزشی صنعت نفت آن را در برهه‌های زمانی مختلف رد کرد؛ تا هیچ‌گاه از «کنار مردم بودن» دور نشود. این پیشکسوت عرصه رسانه و ورزش که گزارش‌های اجتماعی وی از مشکلات و کمبودهای شهرهای آبادان و خرمشهر با استقبال گسترده مخاطبان شبکه سیمای آبادان مواجه شده و او را به یک چهره محبوب رسانه‌ای مبدل ساخته بود از خردادماه امسال بر اثر سکته مغزی در تهران بستری شد و از آن زمان به حالت نیمه کما ادامه حیات دادو سرانجام در شامگاه 15 بهمن 94 به دیدار حق شتافت. آنچه نوشتیم و شما خواندید، تنها شمه ای از دوران پربار زندگی این اهالی ورزش بود البته بودند و هستند کسانی مانند مرحوم مرتضی محمودی، یکی از مردان اهنین ایران و یا مرحوم علی اکبر دارستانی، مربی نفت تهران که در سال 94 از بین ما رفتند و به دیار باقی شتافتند.روحشان شاد و یادشان گرامی.

به اشتراک بگذارید:

برچسب ها:





نظر کاربران

نظری برای این پست ثبت نشده است.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *