سایت خبری پیام ما آنلاین | بيماری آلزایمر چيست؟

بیماری آلزایمر چیست؟





۱۹ اسفند ۱۳۹۴، ۲۲:۳۶

بیماری آلزایمر چیست؟
نام این بیماری را بسیار شنیده ایم. بیماری آلزایمر به مغز آسیب می رساند. این بیماری باعث از دست رفتن تدریجی و مداوم مغز شده و می تواند برروی صحبت کردن، فکر کردن و انجام فعالیت های روزانه تأثیر بگذارد.
بیماری آلزایمر به مرور زمان بدتر شده و میزان تحلیل مغز بیشتر می شود اما سرعت این تحلیل در بیماران مختلف متفاوت است. برخی از افراد در همان مراحل ابتدایی بیماری توانایی انجام فعالیت های روزانه خود رااز دست می دهند. اما برخی دیگر از افراد ممکن است در مراحل بعدی بیماری با این مشکلات مواجه شوند.از دست دادن خفیف حافظه در افراد بالای 60 سال شایع است. همیشه این قضیه به این معنا نیست که به بیماری آلزایمر مبتلا شده اید. اما اگر با مشکلات حافظه مواجه شدید آن را جدی بگیرید.
علل بیماری آلزایمر چه چیزهایی هستند؟
سن بالا ، سابقه خانوادگی ، جنس مونث بودن و سندرم داون ، مهمترین عوامل خطر ساز برای آلزایمرهستند.اگر بیماران ، خویشاوند درجه اولی داشته باشند که آلزایمر داشته باشند،خطر نسبی ابتلای آنها افزایش می یابد. بیماری آلزایمر به علت تغییراتیکه در مغز بروز می کند، اتفاق می افتد. اینکه چه چیزی باعث این کاهش کارکرد مغزمیشودهنوز به درستی مشخص نیست.
خطر ابتلا به آلزایمر با بالا رفتن سن افزایش می یابد اما این به آن معنا نیست که تمام افراد به آلزایمر مبتلای می شوند.
نشانه های ابتلا به بیماری آلزایمر
کاهش شنوایی کاهش حس بویای
افسردگی اختلال بینایی
برای بسیاری از افراد، اولین علامت بیماری آلزایمر از دست دادن حافظه می باشد.
با بدتر شدن بیماری آلزایمر، ممکن است مبتلایان به این بیماری، احساس بی قراری و سرگردانی کنند. با گذشت زمان، ممکن است فعالیت های آنها تغییرات بسیاری داشته باشد. ممکن است چیزهایی را ببینند و یا بشنوند که وجود خارجی ندارند. ممکن است از خانواده و دوستانشان کناره گیری کنند و فکر کنند که دیگران به آنها دروغ می گویند و قصد آسیب زدن دارند.
با بدتر شدن بیماری مبتلایان، ممکن است دیگر قادر به مراقبت از خودشان نباشند. حتی ممکن است اعضا خانواده خود رابه یاد نیاورند.یا حتی ممکن است فراموش کنند که چگونه باید غذا خورد، استحمام کرد، لباس پوشید، به دستشویی رفت و..
تقویت حافظه فقط با خواندن کتاب و فکرکردن امکان پذیر نیست بلکه معاشرت با دیگران ، مسافرت ، آموختن زبانی جدید، حفظ کردن شعر،آموختن موسیقی و غیره می تواند در این مورد مؤثر باشد
علاوه بر تمام این نکات رعایت اصول تغذیه درجلوگیری از ابتلا به بیماری آلزایمر نقش دارد
عامل اصلی ایجاد آلزایمر، رادیکالهای آزاد اکسید کننده هستند که با افزایش سن بیشتر تولید می شوند.اگرمیخواهید جلو تولید آنهار ا بگیرید یا تولید آنها را به حداقل برسانید روزی دو عددعدد سیب میل کنید. مطمئن باشید که ضرر نمی کنید. زردچوبـه، ضد آلزایمراست ازابتلابه این بیماری پیشگیـری میکند.
در واقع هیچ درمانی برای بیماری آلزایمر وجود ندارد. اما داروهایی وجود دارند که ممکن است سرعت پیشرفت را کم کرده و زندگی را برای بیمار آسان تر کنند. ممکن است این داروها برای همه مؤثر نباشند و یا اینکه تأثیر کمی داشته باشند. با این حال کارشناسان معتقدند ارزش امتحان کردن را دارد.
نحوی برخورد با بیمار آلزایمری
1- باید با آرامش و اطمینان بخش با او سخن گفت.
2- هنگام گیجی و سردرگمی، با بیمار نباید سرزنش آمیز رفتار کرد و اشتباهات وی را با ارائه پیشنهاد تصحیح کرد.
3- همواره باید به سخن گفتن با بیمار ادامه داد، حتی زمانی که دیگر متوجه کلمات دیگران نمی شود و در مورد موضوعاتی حرف زد که فرد به آنها اهمیت می دهد.
4- در هر زمان بهتر است فقط یک سؤال از او پرسیده و مهلتی برای پاسخ دادن به او داده شود. اگر به نظرمی رسد بیمار آلزایمری متوجه گفتار دیگران نشده است، بهتر است پرسش با همان کلمات تکرار شود. اگر باز هم متوجه نشد، پس از چند دقیقه دیگر می بایست با کلمات دیگری پرسش خود را تکرار کرد.
5- پیش از اینکه از بیمار انجام کاری خواسته شود، بهتر است او را با نام خطاب کرد. وقتی با او صحبت می شود می بایست، تماس چشمی با وی برقرار کرد تا به تمرکز او کمک شود.
6- باید مطمئن شد فرد مبتلا به بیماری آلزایمر به خوبی فرد مورد گفت وگوی خود را می بیند یا صدای او را کامًلامی شنود.
7- زمانی که با فرد مبتلا به بیماری آلزایمر صحبت می شود، رادیو و تلویزیون را خاموش کرده تا حواس وی منحرف نشود.
8- هرجا ممکن باشد از طنز استفاده شود، اما هرگز نباید بیمار مورد تمسخر قرار گیرد.
9-همه وظایف او به مراحل کوچک تر تقسیم شود. هر بار باید به فرد گفته شود که در این مرحله او چه بایدانجام دهد. گفتن دستورالعمل های زیاد در یک زمان یا با سرعت زیاد، سر در گمی بیمار را افزایش می دهد
اگر فرد برآشفته شد و همکاری نکرد، مراقب بیمار می بایست کار را متوقف کرده و بعد دوباره تلاش کرد .
10- باید از گفتن جملات منفی پرهیز کرد. مثلا به جای «از خانه بیرون نرو» به او گفته شود «در خانه بمان»

به اشتراک بگذارید:





مطالب مرتبط

نظر کاربران

نظری برای این پست ثبت نشده است.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *