پیام ما؛ رسانه توسعه پایدار ایران | سهل انگاری جامعه پزشکی همچنان قربانی می‌گیرد

سهل انگاری جامعه پزشکی همچنان قربانی می‌گیرد





۱۲ اسفند ۱۳۹۴، ۲۲:۰۲

سهل انگاری جامعه پزشکی همچنان قربانی می‌گیرد

این روزها خبرهای ناگوار و ناخوشایندی از بیمارستانها و مراکز درمانی سراسر کشور در مورد فوت و یا حوادث جبران ناپذیری به دلیل قصور در امر درمان، به گوش میرسد که تقریبا تمامی آنها ،روح شنونده و خواننده را جریحه دار میکند همین چهار روز پیش بود که مرگ دلخراش نوزاد صومعه سرایی همه را شوک زده کرد. پدر نوزاد مبتلا به سوختگی در تشریح ماجرای فوق اظهار کرد: 3 روز بعد از تولد فرزندم به علت اینکه وی دچار زردی شده بود به بیمارستان مراجعه کردیم و در پاسی از شب همسرم متوجه داغ بودن دستگاه شد و این مسئله را به پرستار مربوطه اطلاع داد. متاسفانه پرستار در پاسخ گفت: من مسئول نیستم و منتظر بمانید تا پزشک بیاید و متاسفانه فرزندم دچارسوختگی شد.
میرحسینی دادستان عمومی و انقلاب صومعه‌سرا، در ارتباط با آخرین وضعیت این پرونده اظهار کرد: بعد از اطلاع از خبر پیگیر این موضوع شدیم و به منظور کسب اطلاعات بیشتر از جزئیات حادثه و دلیل این اتفاق با رئیس بیمارستان امام خمینی (ره) صومعه سرا صحبت کردیم.
وی ادامه داد: رئیس بیمارستان امام خمینی (ره) صومعه سرا احتمال داد که نوزاد به بیماری «اس تی وی جانسون» مبتلا است که در این نوع بیماری پوست نسبت به دما، گرما و برخی داروها واکنش نشان می‌دهد.
میرحسینی افزود: مستندات و مدارک لازم را جمع‌آوری و به پزشکی قانونی ارسال کردیم تا علت حادثه پیش آمده را بررسی و مشخص کنند تا ببنیم که سهل انگاری کادر پزشکی دلیل این اتفاق بوده یا موارد دیگری در این امر دخیل بوده است.
نمونه دیگر این قصور چند ماه پیش در بیمارستانی در خمینی شهر افتاد، والدین یک پسر پنج شش ساله، او را به خاطر شکستن چانه اش به بیمارستان بردند و دکتر تجویز کرده که باید چانه بخیه زده شود. پرستار مشغول زدن بخیه می شود و اواسط کار متوجه می شود که والدین بچه پول ندارند بدهند. به دستور پزشک بخیه ی زده شده باز می شود و پسر بچه روانه خانه می شود!
این اتفاق که واکنش های زیادی داشت به نوعی اولین پرونده مهم و پر سر و صدای قصور کادر پزشکی در سال جاری محسوب می شد که با ورود وزارت بهداشت به موضوع، رتق و فتق شد و برای عاملان این ماجرا مجازات هایی تعیین شد.
اما اتفاق پر سر و صدای بعدی که چند هفته پیش رسانه ای شد و ما در همین روزنامه پیام ما به طور کامل به آن پرداختیم، سوختن مادری جوان پس از سزارین بر اثر استنشاق گازهای دی اکسید کربن و اکسید نیترو بود.
این زن که دوقلو باردار بود، در اتاق عمل به علت استنشاق ترکیبی از گازهای دی اکسید کربن و اکسید نیترو (N2O) که اشتباهاً به جای گاز تنفسی بیهوشی به او وصل شده بود، به کما رفت و دچار سوختگی شدید از ناحیه صورت، دهان و ریه شود شد.
در این رابطه معاون درمان دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی گفت: متاسفانه قصوری صورت گرفته است و خاطیان به مراجع قضایی معرفی شده‌اند اما هنوز دلیل قطعی این اتفاق در حال بررسی است.
آقاجانی گفت: مراحل درمان صورت این زن انجام شده و درفت پوستی برای این بیمار استفاده شده و در حال ترمیم است، همچنین مجرای تنفسی مصنوعی نیز برای وی تعبیه شده است. از ابتدای این حادثه مسئولان نظارت بر درمان دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی موضوع را با جدیت پیگیری کردند و پرونده این تخلف نیز به دادگاه جرایم پزشکی ارسال شده است، در مورد این پرونده در اینکه کپسول گاز جابه جا شده و کپسول دیگری غیر از گاز بیهوشی مورد استفاده قرار گرفته است، شکی نیست اما در مورد جزئیات بیشتر و مقصران این حادثه دادگاه باید اظهار نظر کند.
وزارت بهداشت در این زمینه گزارشی ارائه کرد و تایید کرد که این اشتباه، اشتباه کادر درمانی بوده است. رییس سازمان غذا و دارو در خصوص کپسول اکسیژنی که موجب سوختگی مادر دوقلوها در یکی از بیمارستان های تهران شد گفت: کپسول های اکسیژن عمدتا به صورت سفارشی از سوی بیمارستان ها دریافت می شوند و تا جایی که تاکنون به ما گزارش شده است سوختگی مادر دوقلوها یک خطای انسانی بوده است.
هنوز شوک این خبر از بین نرفته بود که خبری دیگر منتشر شد: مرگ زن جوان 4 روز پس از بیمارستان!
زن ۳۱ساله ۴ روز پس از زایمان در یکی از بیمارستان‌های خصوصی تهران جانش را از دست داد. همسر متوفی می‌گوید که مقصر این اتفاق پزشک متخصص زنان و زایمان و کادر درمانی بیمارستان ۲۲ بهمن است.
رضا پایدار، معاون درمان دانشگاه علوم پزشکی ایران، با تایید اتفاق رخ داده در بیمارستان ۲۲ بهمن کفت:«ماجرا از این قرار بود که این زن باردار در بیمارستان ۲۲ بهمن تحت عمل سزارین قرار می‌گیرد و ترخیص می‌شود، اما به دلیل مشکلاتی که بعد از زایمان برای او پیش می‌آید ۲ روز بعد به بیمارستان مراجعه می‌کند و چند ساعت پس از بستری در بیمارستان جانش را از دست می‌دهد. بررسی‌های اولیه انجام شده از این اتفاق نشان می‌دهد که پزشکان در همان مدت، نتوانسته بودند علت بدحالی بیمار را تشخیص دهند.»پرونده این کوتاهی انسانی نیز در حال بررسی است.
چند روز بعد هم خبری مخابره شد که یک زن باردار که براى دیدن خواهرش به قشم سفر کرده بود به علت دردى در ناحیه شکم به همراه خواهرش به بیمارستان فوق تخصصی پیامبراعظم جزیره قشم مراجعه کرد که در نهایت به گفته شوهر خواهر بیمار تشخیص اشتباه و عدم رسیدگی به بیمار باعث به خطر افتادن جان وی و در نهایت مرگ نوزاد درون شکم بیمار شد.
این زن باردار در نهایت برای معالجه به بندرعباس فرستاده شد و دکتر بابک احدی، پزشک بیمارستان شهید محمدی بندرعباس وی را عمل کرد. این پزشک درمورد شرایط این بیمار پس از اعزام به بندرعباس اظهار داشت: کلیه این خانم یک تومور خوش‌خیم داشت که این تومور در دوران بارداری بزرگ شده و باعث خونریزی می‌شود. به همین خاطر باید قبل از بارداری این خانم تحت عمل جراحی قرار می‌گرفت اما از قرار معلوم از این تومور خبر نداشت.
این پزشک در پاسخ به این سئوال که علت مرگ جنین چه بوده است؟ خاطرنشان کرد: بدن این خانم خونریزی داشته است. به همین خاطر، خون کمی در بدن او باقی مانده بود. همین باعث شده بود تا خون به بچه نرسیده و باعث مرگش شود.
سه شنبه هفته گذشته هم یک نوزاد 45 روزه به دلیل اتصال اشتباهی کپسول اکسیژن در بیمارستان مفید درگذشت. نوزاد دختر 45 روزه ای در روز گذشته طی انجام یک عمل جراحی فتق به علت وصل کپسول دیگری به جای اکسیژن در اتاق عمل بیمارستان کودکان مفید تهران دچار خفگی شده و فوت کرد.
با توجه به اینکه گزارش‌های اولیه هیات‌های یاد شده حاکی از خطای انسانی در وقوع رویداد بود، کمیته رسیدگی به این موضوع در حضور رییس دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی، تشکیل شد و ضمن تاثر و تاسف شدید از این حادثه، تصمیمات ذیل در خصوص برخوردهای مدیریتی و قضایی اتخاذ و موارد زیر انجام پذیرفت.
با دستور رئیس دانشگاه، کلیه کادر مدیریتی، خدماتی، درمانی و مسئول در این اتفاق به هیات تخلفات کارکنان و هیات علمی دانشگاه معرفی و مسئول فنی شیفت صبح عزل و متخصص بیهوشی، تکنسین بیهوشی و سرپرستار اتاق عمل از کار معلق شدند.
چند روز پیش هم یک مادر باردار در بیمارستانی در چالوس از دنیا رفت تا تعداد مرگ و میر و آسیب دیدن مادران جوان در حین زایمان در این یک ماه اخیربه چهار نفر برسد.
در این ماجرا مادر ۲۴ ساله‌ که در ماه‌های آخر بارداری خود به‌سر می‌برد با مشاهده علایم درد ناشی از زایمان به بیمارستان آیت‌الله طالقانی چالوس مراجعه می‌کند که با تشخیص پرسنل بخش زایمان و برای وضع حمل طبیعی چند آمپول فشار به او تزریق می‌کنند اما در این میان بیمار به کما رفته و پزشکان با دیدن این وضع اقدام به عمل سزارین کرده و نوزاد را به‌دنیا می‌آورند اما متاسفانه مادر جان خود را از دست می دهد.
در مورد این حادثه و درباره حادثه نوزاد 45 روزه وزارت بهداشت ورودی نداشته و ماجرا را متوجه دانشگاه علوم پزشکی شهید پزشکی می دانند.
کوتاهی و حوادث پزشکی درست مثل اشتباهات داوران در فوتبال، امری اجتناب ناپدیر است اما اگر این روند کنونی ادامه پیدا کند بی شک اعتماد مردم به جامعه پزشکی کم و کمتر خواهد شد. پس می طلبد تا وزارت بهداشت و درمان و دیگر مسئولان هرچه زودتر به این موضوع وارد شده و جلوی آن را بگیرند تا دیگر کمتر شاهد حوادثی از این دست باشیم.

به اشتراک بگذارید:





نظر کاربران

نظری برای این پست ثبت نشده است.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *