پیام ما؛ رسانه توسعه پایدار ایران | انکوتی، دبیر اجرایی سوگواره عکس عاشورایی ده زیار: این سوگواره به ترویج هنر تعزیه کمک می کند

انکوتی، دبیر اجرایی سوگواره عکس عاشورایی ده زیار: این سوگواره به ترویج هنر تعزیه کمک می کند





۲۷ بهمن ۱۳۹۴، ۲۲:۲۳

انکوتی، دبیر اجرایی سوگواره عکس عاشورایی ده زیار:
این سوگواره به ترویج هنر تعزیه کمک می کند

نشست خبری اولین سوگواره عکس عاشورایی ده زیار با حضور دبیران اجرایی و داوران تخصصی عصر دیروز در محل موزه آگیرا برگزار شد.
دبیر اجرایی سوگواره عکس عاشورایی ده زیار در این نشست خبری با اشاره به انتشار فراخوان سوگواره در اول بهمن ماه گفت: شرکت کنندگان در مسابقه تا 15 بهمن ماه فرصت داشتند که آثار عکس عاشورایی را با موضوع تعزیه ارسال کنند.
ثارالله انکوتی تصریح کرد: عکس های عاشورایی با موضوع تعزیه پس از جمع آوری، برای انتخاب اثر برگزیده به دبیر تخصصی و هییت داوران فرستاده شدند.
وی اهداف برگزاری نمایشگاه عکس این سوگواره را در چند بخش عنوان کرد: یکی از اهداف ما این بود که در ایام فاطمیه امسال که شروع آن از 3 اسفندماه می باشد، فعالیت فرهنگی، مذهبی داشته باشیم که این فعالیت می توانست در قالب هنری باشد.
دبیر اجرایی سوگواره عکس عاشورایی ده زیار افزود: در پایان به این نتیجه رسیدیم که سوگواره عکس عاشورایی را برگزار کنیم که تصمیم گرفتیم نمایشگاه عکاسی را با موضوع عاشورایی و تعزیه در ایام فاطمیه به مدت 10 روز در شهر کرمان برگزار کنیم.
انکوتی با اشاره به اینکه روستای ده زیار یکی از خواستگاه های تعزیه ای استان کرمان بشمار می رود، تصریح کرد: چندین سال است که عکاسان در ایام محرم به ویژه تاسوعا و عاشورا در این روستا حضور پیدا می کنند و با توجه به اینکه آثار خوبی داشته اند تصمیم گرفتیم مابقی آثار را جمع آوری کنیم و بهره ببریم.
وی افزود:تصمیم بر این شد که در قالب یک نمایشگاه از زحمات عکاسانی که بدون هیچ توقعی در چند سال جز خلق اثر عاشورایی حضور پیدا می کردند، تجلیل شود.
انکوتی اظهار داشت: در روزهای تاسوعا و عاشورا میزبان حداقل هزاران نفر از مردم علاقه مند به آیین هنر تعزیه هستیم و امسال 250 نفر عوامل تعزیه برای اجرای نقش در مراسم تعزیه ظهر عاشورا حضور داشتند.
دبیر اجرایی سوگواره عکس عاشورایی ده زیار با اشاره به اینکه هنر تعزیه به عنوان تنها هنر دینی جهان اسلام است، گفت:هنر نیز ثبت ملی هم شده است و متاسفانه نگاه ویژه مسئولین را در این زمینه نداریم.هنر در سطح استان کرمان کمتر مورد توجه قرار گرفته است و شاید بتوانیم با برگزاری این سوگواره عکس به ترویج هنر تعزیه کمک کنیم و در جهت اجرای تعزیه های بهتر گامی برداریم.
وی افزود: خوشبختانه برای برگزاری این سوگواره خیلی از افراد به عشق امام حسین(ع) پای کار آمده اند و تعدادی با توجه به سود مالی آمده اند و تعدادی نیز برند گذاشته اند و نکته ی قابل توجه این بود که از روی جان دل آنچه را که در توان داشته اند برای کمک گذاشته اند و این فعالیت ها را یک کار هییتی و امام حسینی (ع) می دانسته اند.
انکوتی از اداره کل فزهنگ ارشاد اسلامی استان و شهرستان کرمان، حوزه هنری استان کرمان، انجمن عکاسی استان کرمان، انجمن تعزیه استان کرمان، مرکز پژو هش های علمی آموزشی و موزه آگیرا تشکر کرد.
وی با توجه به تجربیاتی که در برگزاری مراسم های فرهنگی، مذهبی داشته، خاطر نشان کرد: برخی تصور می کنند برگزاری اینگونه مراسم های فرهنگی، مذهبی پیش از هرچیز نیاز به همت دارد نه سرمایه و من فکر می کنم با برگزاری این سوگواره عکاسی ثابت کرده ایم که با کمترین هزینه ها هم می توان بهترین کارها را انجام داد و اگر با خلوص نیت و همدلی پای کار بیایم می توان با کمترین هزینه ها اینگونه مراسم ها را برگزار کرد. دبیر اجرایی سوگواره عکس عاشورایی ده زیار افزود: تاکنون بیشتر مراسمات و جشنواره های فرهنگی در مراکز استان ها برگزار می شده و روستا ها نادیده گرفته می شد، اما ما تصمیم گرفتیم با توجه به ظرفیت بزرگ روستاها و بالا رفتن سطح سواد روستاییان و برخورداری نسل جوان از سواد بالا نیازمندیم که مسئولین ما کارهای فرهنگی، مذهبی را در سطح تخصصی و هدفمند برگزار می شود به روستاها ببرند تا مردم روستاها نیز استفاده کنند.
انکوتی با اشاره به اینکه با برگزاری سوگواره اول امیدواریم که در سال آینده دومین سوگواره عکس عاشورایی برگزار کنیم، گفت: فراخوان سال آینده را استای و قبل از دهه اول محرم منتشر خواهیم کرد و امیدواریم عکاسان بتوانند در ایام محرم به ویژه تاسوعا، عاشورا آثار بهتری تهیه کنند و در سوگواره سال آینده بتوانند با برنامه ریزی بهتر آثار خود را ارائه کنند ما نیز در حد توان از منتخبین تجلیل به عمل آوریم.
باید فعالیت فرهنگی دسته بندی شود
رییس انجمن تعزیه نیز در این نشست خبری با اشاره به اینکه برگزاری این نمایشگاه اتفاق خوبی است، گفت: با شنیدن این پیشنهاد از طرف آقای انکوتی خرسند شدم و انتطار ما این نبود که آثار در چنین سطح بالایی ارائه شوند.
حمید قنبری با اشاره به اینکه دبیر خانه با فرصت کمی که داشت، اطلاع رسانی خیلی خوبی انجام داد، اظهار داشت: 491 عکس به دبیرخانه راه پیدا کرد و از این تعداد 101 عکاس آثار خود را به این دبیرخانه ارسال کردند.
وی افزود: 491 عکس بودند که در دو بخش حرفه ای و موبایلی داوری شدند بخش حرفه ای شامل 380 عکس و بخش موبایلی شامل 111 عکس بود. در این دو بخش انجمن عکاسان حرفه ای که بحث تخصصی عکاسی کرمان را پیگیری می کند 3 داور را به ما معرفی کردند که استادها محمد اسلامی، مصطفی صفرزاده و مهدی جعفری داوری این سوگواره را در دست گرفتند.
دبیر تخصصی سوگواره عکس عاشورایی افزود: برای داوری هر عکس ساعت ها وقت گذاشته می شود و تمام تلاشمان را می کنیم که حقی ضایع نشود. با توجه به اینکه برای نمایشگاه پیش رو داوری انجام و نتایج مشخص شده است، در نمایشگاه عکس 30 قطعه عکس از بخش موبایلی و حرفه ای که عکس های منتخبین را نیز شامل می شود به نمایش گذاشته می شوند.
وی در پایان تاکید داشت: ای کاش، در هر نقطه ی کوچکی از این سرزمین مثل ده زیار که فعالیت فرهنگی انجام می دهند،فعالیت ها دسته بندی ، هدفمند و نتیجه داده شود.
یک عکس خوب نیاز به ترجمه و زیر نویس ندارد
عضو هییت داوران مسابقه عکاسی عاشورایی ده زیار نیز در این نشست خبری گفت: همیشه برگزاری اولین دوره ها با تجربه های کمتری همراه است و با توجه به اینکه بحث، بحث ده زیار است و محدود می باشد ما باید به همین اندازه انتطار داشته باشیم .
محمد اسلامی افزود: با وجود اینکه به عنوان داور تجربیاتی دارم اما اصلا انتظار نداشتم باعکس هایی با این تعداد و کیفیت روبرو شوم. فکر می کنم هنوز می توان بهتر از این کار کرد.
وی پیشنهاد داد که برای سال آینده از هم اکنون فراخوان داده و برنامه ریزی های لازم برای حضور عکاسان انجام شود.
اسلامی با اشاره به اینکه می توان فیلم را نیز به عنوان مجموعه دوم به این جشنواره اضافه کرد، افزود: داوری بسیار سخت بود، همچنین داوران تا لحظه ای که آثار برگزیده انتخاب می شود،اطلاع ندارند که هر عکس متعلق به کدام شخص است و روند کار به این صورت است که عکس ها کدگزاری می شوند و در مرحله آخر از روی کد ها نفر برگزیده انتخاب و به دبیرخانه معرفی می شود.
وی نیز خاطر نشان کرد:هر عکس تعریف هایی دارد، یک عکس خوب نیاز به ترجمه و زیر نویس ندارد و می تواند با تمام دنیا ارتباط برقرار کنند.
عکس می تواند برای آیندگان به عنوان سند در یک آرشیو ثبت شود و نیز دنیا به این فرهنگ رسیده که می توان با عکس و فیلم فرهنگ هر جامعه ای را به دنیا بشناسانیم.
گفتنی است، افتتاحیه نمایشگاه عکس دوشنبه 3 اسفندماه ساعت 16 و مراسم اختتامیه و تجلیل از برگزیدگان 12 اسفندماه ساعت 18 در محل موزه آگیرا می باشد.

به اشتراک بگذارید:

برچسب ها:





پیشنهاد سردبیر

مطالب مرتبط

رگبار و رعدوبرق در استان‌های مختلف کشور

رگبار و رعدوبرق در استان‌های مختلف کشور

افتتاح دو نیروگاه خورشیدی در هفته زمین پاک

مدیرکل محیط زیست شهرداری تهران خبر داد

افتتاح دو نیروگاه خورشیدی در هفته زمین پاک

سکوت مرگبار طبیعت

دانشمندان هشدار می‌دهند

سکوت مرگبار طبیعت

تانکرهای عراقی متهم تخلیهٔ ضایعات نفتی

بعد از گذشت چند هفته از تخلیهٔ ضایعات نفتی در محدودهٔ دیلم و گناوه، هنوز عاملان آن معرفی نشده‌اند

تانکرهای عراقی متهم تخلیهٔ ضایعات نفتی

رکوردشکنی اقلیمی

بارش‌های برق‌آسا و وقوع سیلاب در ایران و کشورهای حاشیه دریای عمان خسارت‌بار بوده است

رکوردشکنی اقلیمی

حفاظت از یوزپلنگ و زیستگاهش امکانپذیر است

گفت‌وگو با مهدی تیموری رئیس سابق پارک ملی گلستان پس از ۲۶ سال تجربهٔ حفاظت در زیستگاه‌ها

حفاظت از یوزپلنگ و زیستگاهش امکانپذیر است

آفت به گندمزار زد

هشدار شیوع «زنگ زرد» گندم برای استان‌های پربارش صادر شد

آفت به گندمزار زد

ادامۀ نگرانی از  کاشت حرا در سواحل گِلی

کارشناسان دربارهٔ پیامدهای حراکاری بر زیستگاه‌های جنوب کشور هشدار می‌دهند

ادامۀ نگرانی از کاشت حرا در سواحل گِلی

تسویه‌حساب شخصی جان درختان جنگل را گرفت؟

بعد از قطع بیش از ۷۰ درخت در بهشهر، مردم محلی نگران تکرار این اتفاق هستند

تسویه‌حساب شخصی جان درختان جنگل را گرفت؟

پشت پرده قطع ۷۰ درخت جنگلی و حمله به نیروهای منابع طبیعی

پشت پرده قطع ۷۰ درخت جنگلی و حمله به نیروهای منابع طبیعی

نظر کاربران

نظری برای این پست ثبت نشده است.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *