پیام ما؛ رسانه توسعه پایدار ایران | خبر

خبر





۱۶ بهمن ۱۳۹۴، ۲۰:۳۷

چاپ افست 500 نسخه‌ای کتاب؛
نشانه‌ای دیگر از بحران اقتصاد نشر
به دلیل افت فاحش و شدید کتاب در کشور، انتشار کتاب در شمارگان بالا به معنای افزایش هزینه‌های انبارداری است و چه بسا این هزینه‌ها، به مراتب بیشتر از میزان سودی باشد که ناشر از فروش کتاب‌هایش در این بازار انتظار دارد. شمارگان کتاب به مثابه میزان عرضه، در هر دوره‌ای و مانند هر بازاری به تبع تقاضای خرید و مطالعه در جامعه دچار تغییر می‌شود. بنابراین نظر به سقوطِ بازار نشر طی سال‌های اخیر و نمودارهای نزولی نشر، افت شمارگان کتاب، اتفاقی طبیعی بوده؛ آنچنان که میانگین نشر کتاب که زمانی 3 هزار نسخه بوده، حالا به تایید اهالی نشر به 500 نسخه نزول کرده است.در چاپ دیجیتال با نزدیک شدن شمارگان به ارقام 400 و 500 نسخه‌، هزینه این نوع چاپ به حدی می‌رسد که انتفاع ناشر را به چالش می‌کشد. از طرف دیگر مقتضیات و مختصات چاپ افست که اصلی‌ترین گونه‌ چاپ کتاب نیز به شمار می‌آید، به دلیل هزینه‌های ثابت (از لیتوگرافی گرفته تا ساخت فیلم و زینک) با این اُفتِ تیراژ همراهی نکرد و همچنان روی دوره‌ی چاپی هزار نسخه‌ای ماند، به طوری که اگر ناشری بخواهد کتابی را با شمارگان زیر هزار نسخه منتشر کند(چه یک نسخه و چه 999 نسخه) هزینه‌های چاپ برایش ثابت خواهد ماند.

حامد بهداد:
تلویزیون ما یک رسانه ورشکسته است
بعد از آن‌که در شامگاه ۱۲ بهمن‌ماه، تلویزیون مانع ورود بازیگران فیلم «نیمه شب اتفاق افتاد» در استودیو برنامه «نقد سینمای ایران» شد، حامد بهداد با انتقاد شدید از عملکرد این رسانه گفت: «تلویزیون ما یک رسانه ورشکسته است که هیچ کس آن را نمی‌بیند.» نشست پرسش و پاسخ فیلم «نیمه شب اتفاق افتاد» کار تینا پاکروان با اعتراضات فراوان عوامل این فیلم نسبت به برخورد تلویزیون برگزار شد. در بخشی از این نشست این پرسش مطرح شد که چرا عوامل این فیلم شامگاه گذشته نتوانسته‌اند در استودیو برنامه تلویزیونی «نقد سینمای ایران» حاضر شوند و در حالی که تینا پاکروان کارگردان فیلم در حال پاسخ به این پرسش بود، حامد بهداد بازیگر فیلم به میان سخن او پرید و با عصبانیت گفت: «تلویزیون ما یک -رسانه- ورشکسته است و هیچ‌کس آن را نمی‌بیند.» بهداد افزود: «مهم نیست که مرا به تلویزیون راه ندهند اما باید به این نکته توجه کنید که چرا سریال‌های ترکی این همه در میان مردم ما تماشاگر دارند. سریال‌هایی که اگر داستان تمام آن‌ها را در هاون بکوییم چیزی از آن درنمی‌آید.»

«آمازون»
صدها کتابفروشی تاسیس می‌کند
سایت «آمازون»، غول فروش آن‌لاین کتاب در نظر دارد در اقدامی جدید صدها فروشگاه کتاب تاسیس کند.
به نقل از نشریه «گاردین»، خبر این تصمیم از سوی ناظر فروشگاه‌های آمریکا منتشر شده اما مسئولان «آمازون» هنوز آن را تائید نکرده‌اند. هرچند در صورت اجرایی شدن تصمیم این غول فروش آن‌لاین کتاب به یکی از رقبای جدی فروشگاه‌های زنجیره‌ای کتابفروشی‌های بزرگی آمریکا هم‌چون «بارنز» و «نوبل» بدل خواهد شد. پیش از این «آمازون» یک فروشگاه عرضه کتاب را در شهر «سیاتل» افتتاح کرده بود. «سندیپ ماترانی»، مدیرعامل سازمان گسترش فضاهای عمومی درباره این خبر گفته است: «تا آن‌جایی که ما اطلاع پیدا کرده‌ایم آمازون قصد دارد حدود 300 تا 400 فروشگاه واقعی عرضه کتاب را راه‌اندازی کند.» با این وجود «سارا گلمن»، سخنگوی «آمازون» حاضر نشد درباره این خبر اظهار نظر کند. موسسات «بارنز» و «نوبل» از یک ژانویه تا کنون در مجموع 640 فروشگاه در 50 ایالت آمریکا را افتتاح کرده‌اند.

عربستان حکم اعدام شاعر فلسطینی را لغو کرد
گروهی از قضات دادگاه استیناف «اشرف فیاض»، شاعر فلسطینی مقیم عربستان سعودی اتهام ارتداد وی را وارد ندانست و حکم اعدام این شاعر را به 8 سال زندان و 800 ضربه شلاق تقلیل داد. به نقل از نشریه «گاردین»، این شاعر فلسطینی ضمن تحمل 8 سال حبس و 800 ضربه هم‌چنین ملزم شده است تا با انتشار بیانیه‌ای در رسانه‌های رسمی عربستان ابراز پشیمانی کند. این تصمیم دادگاه پس از آن گرفته شد که «عبدالرحمان اللهم»، وکیل «فیاض» مستندات مورد نظر دادگاه نخست را ناقص خوانده و گفته بود که موکلش از محاکمه‌ای عادلانه محروم بوده است. وی در پستی که در تویتر منتشر کرد درباره جزئیات حکم جدید این شاعر فلسطینی نوشت که 800 ضربه شلاق طی 16 مرحله اجرا می‌شود و او باید در رسانه‌های عربستان سعودی اشعار و شاعر بودن خود را انکار کند. حکم اعدام «فیاض» که در ماه نوامبر صادر شد اعتراضات جهانی را به‌دنبال داشت. هم‌چنین صدها نویسنده و شاعر مطرح جهانی از جمله «ایروینگ ولش»، «راث پادل» و «آل کندی» با هدف حمایت از «اشرف فیاض» و درخواست از عربستان برای لغو حکم اعدام وی به مراسم جهانی شعر و داستان‌خوانی جهانی پیوسته و با امضا نامه سرگشاده‌ای آزادی وی را خواستار شده بودند.

به اشتراک بگذارید:





نظر کاربران

نظری برای این پست ثبت نشده است.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *