پیام ما؛ رسانه توسعه پایدار ایران | سهم ناچیز زنان از بودجه 1402

رئیس فراکسیون زنان مجلس اعلام کرد:

سهم ناچیز زنان از بودجه 1402

یکی از مسائل مهم بودجه امسال در حوزه زنان این است که به برخی موضوعات مهمی که لازم است بودجه مجزایی برای آن اختصاص یابد توجه نشده و بودجه‌ سال‌های گذشته نیز حذف شده است.





سهم ناچیز زنان از بودجه 1402

۵ بهمن ۱۴۰۱، ۹:۰۵

رئیس فراکسیون زنان و خانواده مجلس شورای اسلامی، همزمان با بررسی لایحه بودجه پیشنهادی از سوی دولت برای سال 1402 به مجلس شورای اسلامی، از بودجه در نظر گرفته شده برای حوزه زنان ابراز نارضایتی کرد و آن را اندک خواند.
فاطمه قاسم‌پور در این خصوص به ایسنا گفت: یکی از مسائل مهم بودجه امسال در حوزه زنان این است که به برخی موضوعات مهمی که لازم است بودجه مجزایی برای آن اختصاص یابد توجه نشده و بودجه‌ سال‌های گذشته نیز حذف شده است. در لایحه بودجه ۱۴۰۲ دولت در چند بخش به موضوع زنان پرداخته و اعتباراتی در نظر گرفته است که نیاز به بررسی دارد.
او در مورد مصداق‌هایی از انتقاد خود به این اعداد توضیح داد: نخست در تبصره ۹ این لایحه، کلیه دستگاه‌های اجرایی مکلف شده‌اند که تا یک درصد از اعتبارات هزینه‌ای خود را در امور مربوط به زنان، خانواده و جمعیت هزینه کنند. این هزینه‌کرد به استثنای موارد مربوط به حقوق و دستمزد، یارانه‌ها و رفاه اجتماعی است که این تبصره چند نکته مهم دارد. نخستین چالش عبارت «تا یک درصد» است که در واقع از صفر تا یک درصد را شامل می‌شود و عملاً ممکن است اعتبار قابل توجهی توسط دستگاه‌ها به این موضوع اختصاص نیابد، بنابراین اگر دولت می‌خواهد دستگاه‌ها به صورت قطعی یک درصد اعتبارات خود را به موضوع زنان اختصاص دهند، لفظ «تا» باید برداشته شد. ضمن آنکه سه فصلی که در این تبصره مستثنی شده‌اند در مجموع بیش از دو برابر چهار فصل دیگر اعتبار دارند و در واقع آنچه به موضوع زنان تعلق خواهد گرفت، اندک خواهد بود، هرچند اگر درست برنامه‌ریزی شود می‌توانیم شاهد اتفاقات بزرگی باشیم.
قاسم پور همچنین توضیح داد: معاونت امور زنان و خانواده به عنوان نهادی ستادی و راهبر در حوزه زنان تعریف شده که بایستی ریل‌گذاری و هماهنگی خط‌ مشی‌ها را رقم زند. در این مسیر هم باید مدیریت اعتبارات در دست این نهاد باشد. در حالی‌که در این تبصره در کنار این معاونت، نقشی نیز به سازمان برنامه و بودجه داده شده که عملا موجب تضعیف مدیریت ستادی حوزه زنان خواهد شد. پررنگ ‌سازی نقش سازمان برنامه و بودجه در لایحه بودجه ۱۴۰۲ هم در بخش زنان و هم آسیب‌های اجتماعی اتفاق افتاده است. ایجاد این ردپا موجب کمرنگ ‌ساختن ستادهای اصلی و چند مدیریتی ‌شدن فضا خواهد شد که تبعات منفی برای موضوع زنان و نیز آسیب‌های اجتماعی دارد.
او با اشاره به بخش‌های دیگر لایحه بودجه ۱۴۰۲ در موضوع زنان نیز گفت: خلاف سال گذشته که بودجه معاونت امور زنان و خانواده ریاست جمهوری به صورت مجزا ذکر نشده بود، امسال اعتبارات هزینه‌ای و تملک دارایی‌های سرمایه‌ای مجزایی برای این معاونت در نظر گرفته شده که مطابق جداول تکمیلی، بخشی از این اعتبارات به منظور رصد، ارزیابی، سیاست‌گذاری و حمایت از برنامه‌های حوزه زن و خانواده است. اعتبار این معاونت حدود ۱۲۴ میلیارد تومان است که هرچند یک بودجه ستادی کم و ضعیف محسوب می‌شود، اما نسبت به سال گذشته رشد قابل توجهی داشته است. همچنین ذیل دبیرخانه شورای عالی انقلاب فرهنگی، در جداول تکمیلی دو اعتبار یکی برای موضوع «رفع تعارضات و پاسخ به گره‌های ذهنی و دغدغه‌های زنان» و دیگری تحت عنوان «راهبری و ساماندهی فعالیت‌های حوزه زنان و خانواده» در نظر گرفته شده است که این موارد نیز قابل تأمل و بررسی است.
رئیس فراکسیون زنان و خانواده مجلس شورای اسلامی با اشاره به بخش دیگر لایحه بودجه ۱۴۰۲ در موضوع زنان ادامه داد: در موضوعات حمایت اجتماعی و ورزش نیز مانند گذشته در لایحه بودجه اعتباراتی در نظر گرفته شده است. حمایت از ورزش بانوان در قالب دو ظرفیت ۲۷ صدم درصد از ۹ درصد کل مالیات بر ارزش افزوده و همچنین مالیات و عوارض فروش و واردات سیگار و تنباکوی داخلی و خارجی دیده شده است که البته با توجه به صحبت‌های اخیر رئیس‌جمهور در خصوص حمایت از زنان ورزشکار و وضعیت غیر پایدار اشتغال این زنان و ضرورت پرداخت تسهیلات به بانوان ورزشکاری که در اردوهای ورزشی حضور دارند، باید این حمایت افزایش پیدا کند. یکی از مسائل مهم بودجه امسال در حوزه زنان این است که به برخی موضوعات مهمی که لازم است بودجه مجزایی حتما برای آن اختصاص یابد، توجه نشده و بودجه‌های سال‌های گذشته نیز حذف شده است. مثل موضوع زنان سرپرست خانوار یا دختران در معرض آسیب و آسیب‌دیده که توسط مجلس در دو سال گذشته در قوانین بودجه وارد شده بود و با توجه به اهمیت و فوریت مداخله حاکمیت در این موضوعات امسال نیز لازم بود در لایحه وارد شود، اما متأسفانه حذف شده است. بودجه حوزه زنان در لایحه بودجه ۱۴۰۲ چالش‌های قابل توجهی دارد که در مجلس سعی خواهیم کرد این کاستی‌ها و مسائل را مرتفع کنیم.

به اشتراک بگذارید:





مطالب مرتبط

شرایط نرمال آنفلوآنزا در کشور

شرایط نرمال آنفلوآنزا در کشور

یک قدم تا اوج‌گیری دوباره کرونا

وزارت بهداشت در مورد شیوع زیرسویۀ جدید اومیکرون هشدار داد

یک قدم تا اوج‌گیری دوباره کرونا

جان باختن ۴۲ بیمار کرونایی و شناسایی ۸۴۶ بیمار جدید

وزارت بهداشت روز گذشته از جان باختن ۴۲ بیمار کرونایی دیگر در روز ۱۹ فروردین‌ماه خبر داد

جان باختن ۴۲ بیمار کرونایی و شناسایی ۸۴۶ بیمار جدید

سرمای کمبود دارو گریبان آی.سی.یوها را گرفته است

موج‌ هشتم کرونا و آخرین وضعیت بخش مراقبت‌های ویژه

سرمای کمبود دارو گریبان آی.سی.یوها را گرفته است

آماده‌باش علیه موج هشتم کرونا

وزیر بهداشت و معاونانش از احتمال اوج‌گیری موج هشتم همه‌گیری کرونا و تمهیدات دولت برای مقابله با ۳ سویه جدید کووید ۱۹ سخن گفتند

آماده‌باش علیه موج هشتم کرونا

صدای پای موج جدید کرونا

نشست ستاد ملی کرونا به ریاست رئیس‌جمهوری برگزار می‌شود

صدای پای موج جدید کرونا

افزایش دستمزد عامل تورم نیست

چطور سیاست‌گذاری یکپارچه و حمایت اجتماعی به ترمیم انسان‌محور پیامدهای همه‌گیری کووید-19 منجر می‌شود؟

افزایش دستمزد عامل تورم نیست

علیه امپراطوری

شهروندان چینی در اعتراض به سیاست «کووید صفر» دولت کمونیست، به خیابان‌ها آمدند

علیه امپراطوری

نفس تنگی مشکوک

همزمان با باران‌های پاییزی خوزستان ۴۵۶ نفر دچار عارضه تنفسی شدند

نفس تنگی مشکوک

ماسک بزنید؛ آنفلوآنزا همه‌گیر شده است

پزشکان هشدار می‌دهند با شروع پاییز احتمال هم‌افزایی کرونا و آنفلوآنزا بیشتر شده است

ماسک بزنید؛ آنفلوآنزا همه‌گیر شده است

نظر کاربران

نظری برای این پست ثبت نشده است.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *