پیام ما؛ رسانه توسعه پایدار ایران | تعرض گسترده به زمین‌های کشاورزی از سوی دستگاه‌های اجرایی

رئیس سازمان امور اراضی کشور انتقاد کرد

تعرض گسترده به زمین‌های کشاورزی از سوی دستگاه‌های اجرایی

۴۰ درصد ساخت و سازهای غیر‌مجاز در سه استان تهران، البرز و مازندران است





تعرض گسترده به زمین‌های کشاورزی از سوی دستگاه‌های اجرایی

۱۹ آذر ۱۴۰۱، ۸:۲۸

معاون وزیر و رئیس سازمان امور اراضی کشور معتقد است که خرد شدن اراضی و تغییر کاربری آنها ۲ بال نابودی کشاورزی و تهدید امنیت غذایی در کشور است.
به گزارش ایرنا، صفدر نیازی در همایش بزرگداشت روز جهانی خاک در همدان گفت: تغییر کاربری زمین‌های کشاورزی جُرم است مگر در موارد خاصی که در قانون پیش‌بینی شده است.
او افزود: در سیاستگذاری ارضی در کشور مشکل داریم، چون حکمرانی واحدی در این زمینه وجود ندارد و شش مرجع در این زمینه اظهارنظر می‌کنند از جمله شهرداری‌ها و حوزه مسکن که هر کدام تعارض منافع دارند.
نیازی با اشاره به اینکه اراضی کشور توسط دستگاه‌های اجرایی مورد تعرض قرار گرفته است، تاکید کرد: تصاحب زمین‌های کشاورزی به شکل بی‌ضابطه و گسترده ادامه دارد و این مسئله تولید محصولات کشاورزی و غذای مردم را نیز تحت تاثیر قرار داده است.

رئیس سازمان امور اراضی کشور: دستگاه‌های دولتی برای در اختیار گرفتن زمین منافعی دارند و هم اکنون ساخت ویلا بخشی از فرهنگ شهری شده است که دلیل آن ارزش افزوده زمین‌های کشاورزی است

او ادامه داد: هر دستگاهی، هر جایی اراده می‌کند، محلی را برای گلخانه قرار می‌دهد که این خطرناک است، زیرا به نظر می‌رسد هنوز عزم راسخی برای حراست از اراضی کشاورزی وجود ندارد.
رئیس سازمان امور اراضی کشور گفت: دستگاه‌های دولتی برای در اختیار گرفتن زمین منافعی دارند و هم اکنون ساخت ویلا بخشی از فرهنگ شهری شده است که دلیل آن ارزش افزوده زمین‌های کشاورزی است. برخی شهرهای ما زیر ۱۰ هزار نفر جمعیت دارند و مرکز بخشی نیز با ۳۵۰ نفر جمعیت داریم که همه اینها محدوده‌هایی را به عنوان محیط‌های شهری و پیرامونی در نظر گرفته و مانع از هرگونه کار کشاورزی شده‌اند.
نیازی با طرح این پرسش که چرا باید به ۸۰۰ هزار ساخت‌ و‌ ساز در اراضی کشاورزی انشعابات مختلف بدهند، گفت: البته بررسی این مسائل در دادگاه‌ها نیز بسیار زمان‌بر است. تولید کشاورزی نمی‌تواند با تغییر کاربری اراضی رقابت کند و در نتیجه امنیت غذایی مردم در آینده به چالش کشیده می‌شود و حتی ممکن است برای نان مردم هم مشکل درست شود.
رئیس سازمان امور اراضی کشور افزود: با تخریب محیط زیست دیگر اشتغال کشاورزی نخواهیم داشت، باغات در کشور در حال تخریب و تبدیل شدن به باغات تفننی است که این مسئله محصولات باغی کشور را به شدت تهدید می‌کند.
نیازی گفت: وقتی سازه‌ای در یک دشت انجام می‌شود، مانع از انجام هر گونه کشاورزی مکانیزه می‌شود و شوربختانه‌ها هم اینک هم برای صدور مجوزها توقع دارند که ظرف مدت ۲ ماه مجوز صادر کنیم در حالی که بوجود آوردن هر سازه در اراضی کشاورزی، اقدامات بزرگتری را تحت‌الشعاع خود قرار می‌دهد.
او با بیان اینکه ۴۰ درصد ساخت و سازهای غیرمجاز در سه استان تهران، البرز و مازندران است که ۶۰ درصد آنها نیز در چند سال گذشته ایجاد شده‌اند، افزود: در کشور ۲ میلیون ساخت و ساز غیرمجاز و ۳۰۰ هزار هکتار تغییر کاربری غیرمجاز داریم.
رئیس سازمان امور اراضی کشور تاکید کرد: دستگاه‌های اجرایی کشور باید در راستای آمایش سرزمینی هماهنگی کامل داشته باشند تا بر این چالش‌ها فائق بیاییم. همچنین اگر مردم بخواهند می‌توانیم در حفظ اراضی کشاورزی و امنیت غذایی کشور موفق باشیم.

به اشتراک بگذارید:





نظر کاربران

نظری برای این پست ثبت نشده است.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

بیشترین بازنشر