پیام ما؛ رسانه توسعه پایدار ایران | واکنش نمایندگان استان به دست دادن ظریف و اوباما در گفت و گو با «پیام ما» پای یک دست در میان است

واکنش نمایندگان استان به دست دادن ظریف و اوباما در گفت و گو با «پیام ما» پای یک دست در میان است





۱۱ بهمن ۱۳۹۴، ۲۰:۴۵

واکنش نمایندگان استان به دست دادن ظریف و اوباما در گفت و گو با «پیام ما»
پای یک دست در میان است

رضا عبادی زاده

برای اولین بار در تاریخ روابط سیاسی ایران و آمریکا یک مقام عالی جمهوری اسلامی ایران با رییس جمهوری ایالات متحده آمریکا رو در رو شدند و دو طرف با یکدیگر سلام و احوالپرسی کردند.
دست دادن تاریخی
ظریف و اوباما اتفاقی بود
محمد جواد ظریف، وزیر خارجه کشورمان شامگاه دوشنبه به وقت تهران وقتی می خواست پس از سخنرانی رئیس جمهور کشورمان، هفتادمین نشست مجمع عمومی سازمان ملل را ترک کند با آقایان اوباما، رئیس جمهور و جان کری وزیر امور خارجه آمریکا که در حال ورود به محل مجمع بودند مواجه شد و سلام و احوالپرسی مختصری داشتند و دو طرف با یکدیگر دست دادند. این خبر را که ابتدا یک رسانه غربی به نام بلومبرگ منتشر کرد سبب شکل گیری حواشی زیادی در رسانه های ایرانی شد اما کسی با قطعیت از آن حرف نمی زد ولی صبح سه شنبه بود که یک منبع نزدیک به هیات ایرانی این موضوع را تایید کرد و به ایسنا گفت که روبرو شدن ظریف و اوباما کاملا اتفاقی بوده است.
امریکایی ها برنامه ریزی کرده بودند
دیروز اما یک منبع مطلع به انتخاب گفت که احتمال می رود هیات امریکایی با هدف خود را با ظریف روبرو کرده باشد. انتخاب در این مورد نوشت: با توجه به اینکه اوباما بیش از 2 ساعت قبل در مجمع سخنرانی کرده و از مجمع به جلسات دوجانبه و چندجانبه رفته بود، حضور مجدد وی در سالن مجمع غیر منتظره و غیرمعمول بود و قابل پیش بینی نبود. در واقع، این احتمال وجود داشت که این مواجهه با دکتر روحانی صورت گیرد. این منبع اگاه خاطرنشان کرد: این احتمال منتفی نیست که هیئت آمریکایی زمان بازگشت غیر معمول خود به سالن مجمع عمومی را با زمان خروج رییس جمهور ایران پس از سخنرانی اش تنظیم کرده باشد.
واکنش ها در ایران
همانطور که پیش بینی می شد در ایران این اتفاق با واکنش های فراوانی روبرو شد و اکثر واکنش ها به انتقاد از ظریف مربوط می شد. برخی نمایندگان مجلس هم در مصاحبه های مختلف و برخی هم در صحن مجلس با این اقدام ظریف مخالفت کردند.
واکنش نمایندگان استان کرمان چه بود؟
در این میان خبری از واکنش نمایندگان استان کرمان نسبت به این ماجرا نبود. به همین دلیل با نمایندگان استان کرمان در مجلس شورای اسلامی تماس گرفتیم تا نظر آن ها را در این رابطه جویا شویم.
محمد مهدی زاهدی:
این کار خلاف عرف دیپلماتیک بود
نماینده مردم کرمان و راوردر مجلس نهم که رئیس کمیسیون آموزش، تحقیقات و فناوری هم هست در این باره به «پیام ما» گفت: اگر این اتفاق رخ داده باشد و آقای ظریف با اوباما دست داده باشند، کاری خلاف عرف دیپلماتیک جمهوری اسلامی ایران انجام شده است. گفتنی ست زاهدی با گفتن این جمله که در جلسه هستم و تا ساعات پایانی شب هم جلسه دارم از اظهار نظر بیشتر در این مورد خودداری کرد.
حسین فتاحی:
این کار غیر قابل قبول است
نماینده مردم شهربابک در مجلس نهم هم از مخالفان این ماجراست. سردار حسین فتاحی به «پیام ما» گفت: از این اتفاق اظهار تاسف می کنیم. متاسفانه کم کم دارند به سمت عادی کردن خطوط قرمز پیش می روند. وی افزود: بهانه آورده اند که اتفاق بوده است. اما اگر اتفاقی بود چرا دیگر مسائل به صورت اتفاقی حل نمی شود؟ این نماینده با بیان اینکه دست دادن ظریف و اوباما غیرقابل قبول اظهار داشت: آقای ظریف قطعا باید درباره این کار پاسخ بدهند.
امیری کهنوج:
از خود ظریف بپرسید
نماینده کهنوج، منوجان، رودبار جنوب، قلعه گنج و فاریاب در مجلس نهم در ارتباط با دست دادن ظریف با اوباما به «پیام ما» گفت: از خود آقای ظریف بپرسید که چرا دست داده است. محمدرضا امیری کهنوج افزود: ما اصلا نمی دانیم آن جا چه شرایطی بوده است اصلا معلوم نیست آقای ظریف یک دست داده یا دو دست داده و اطلاعی از ماجرا ندارم. وی اضافه کرد: من جریان را از رسانه ها متوجه شدم و باید مطمتن شوم که اصلا آقای ظریف با اوباما دست داده یا خیر.

منظری توکلی:
دست دادن ظریف با اوباما برخلاف مصلحت، عزت و حکمت بود

نماینده بافت، رابر، وارزویه در مجلس نهم هم در این رابطه به «پیام ما» گفت: آمریکا طی سالیان بعد از کودتای 28 مرداد و در جریان آن کودتا از هیچ جنایتی علیه مردم ایران فروگذار نبوده است و تا آخرین روزها حامی شاه خائن بود و به علاوه به شاه خائن پناه داد. علی منظری توکلی افزود: امریکا بزرگترین ظلم ها را علیه ملت ایران کرده است و امروز هم تمامی اتفاقات و جنایاتی که در یمن، سوریه، عراق، بحرین و افغانستان رخ می دهد زیر نظر مستقیم امریکاست. وی با بیان اینکه چشم مردم دنیا به ایران است و ایران محل امید مردم جهان و ام القرای دنیای اسلام است اظهار داشت: هر حرکت دیپلماسی ایران بر مستضعفین دنیا اثر می گذارد. به همین دلیل اقدامات دیپلمات های ما باید همواره سنجیده، با دقت، به جا و به موقع و طبق سه اصل مصلحت، عزت و حکمت باشد. نماینده مردم بافت اظهار داشت: به نظر می رسد این حرکت آقای ظریف به مصلحت نبوده خصوصا در شرایطی که دشمنی امریکا با ما علنی است و چشم دنیا به ایران بوده و امریکا همواره علیه نظام ما اقدام می کند. این حرکت آقای ظریف ممکن است باعث ناامیدی مستضعفان شود. منظری توکلی اضافه کرد: از منظر هزت هم، عزت ما ایجاب می کرد که این اتفاق نیفتد و ما کمتر باید امریکایی ها را تحویل بگیریم. آن وقتی که امریکایی ها را تحویل نمی گرفتیم هیچوقت نمی توانستند گستاخی کنند. وی در پایان گفت: از منظر حکمت هم عقل ما به ما می گوید که هیچ ضرورتی ندارد با شیطان و مستکبری زورگو ارتباط داشته باشیم. قطعا اگر آقای ظریف این ملاحظات را داشتند این کار را نمی کردند.
تماس هایی که بی پاسخ ماند
گفتنی ست برای جویا شدن نظر نماینده مردم زرند و کوهبنان با وی تماس گرفتیم که حسین امیری خامکانی گفت در جلسه است و یک ساعت دیگر با وی تماس بگیریم. اما پس از آن تا ساعات پایانی آماده کردن روزنامه، گوشی این نماینده خاموش شده بود و موفق به صحبت با وی نشدیم. همچنین تماس ما با موسی غضنفرآبادی نماینده مردم بم هم بی نتیجه بود و وی تماس های «پیام ما» را بی پاسخ گذاشت. شهباز حسن پور نماینده سیرجان هم با گفتن این جمله که صحبت کردن در این باره به تحلیل نیاز دارد و الان در جلسه هستم، درباره دست دادن ظریف و اوباما اظهار نظری نکرد.
محمدرضا پورابراهیمی هم علی رغم تماس های مکرر «پیام ما»، اطرافیان وی هر بار اظهار نظر در این رابطه را به نیم ساعت بعد ارجاع می دادند و در نهایت موفق نشدیم با وی صحبت کنیم.

به اشتراک بگذارید:

برچسب ها:

،





پیشنهاد سردبیر

مطالب مرتبط

نظر کاربران

نظری برای این پست ثبت نشده است.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *