پیام ما؛ رسانه توسعه پایدار ایران | روایت فساد از وزارت جهاد کشاورزی تا بنیاد شهید

«پیام ما» از آخرین وضعیت فساد در شرکت «آریا تجارت سهیل» و تخلفات شرکت «شاهد» گزارش می‌دهد

روایت فساد از وزارت جهاد کشاورزی تا بنیاد شهید

اختلاس ٧٣٠ میلیون دلاری و اعطای سفته وام‌های ۱۰۰ میلیارد تومانی وزارت جهاد کشاورزی و بنیاد شهید را به دردسر انداخت





روایت فساد از وزارت جهاد کشاورزی تا بنیاد شهید

۱۶ تیر ۱۴۰۱، ۰:۰۰

| پیام ما | در حالی که ماجرای اختلاس 5هزار میلیاردی در «بانک دی» و تخلفات شرکت «آریا تجارت سهیل» به‌عنوان یک شرکت زیرمجموعه وزارت جهاد کشاورزی در هفته‌های گذشته خبرساز شده بود، به‌تازگی خبرهایی تازه از این دو پرونده فساد منتشر شده است.

 

هفته نخست تیرماه بود که «پیام‌ما» از دو گزارش فساد به نقل از برخی منابع داخلی گزارش داد. گزارش‌هایی که از فساد در دو شرکت زیرمجموعه یک نهاد دولتی و یک وزارتخانه کلیدی حکایت داشت؛ اختلاس ۷۳۰ میلیون دلاری شرکت «آریا تجارت سهیل» که اگرچه در ظاهر شرکتی خصوصی است اما به‌عنوان یک شرکت زیرمجموعه وزارت جهاد کشاورزی و تحت حمایت برخی مقام‌های ارشد از جمله یکی از معاونان وزیر جهاد دست به این تخلف زده و این در حالی است که به فاصله کمتر از یک هفته از انتشار مصاحبه «پیام‌ما» با یک عضو کمیسیون کشاورزی مجلس در ارتباط با این تخلف در شرکت «آریا تجارت سهیل»، در خبری دیگر معاون رئیس جمهور و رئیس بنیاد شهید و امور ایثارگران از اختلاس ۵ هزار میلیارد تومانی در بانک دی به‌عنوان یکی موسسات و بانک‌های وابسته به بنیاد شهید پرده برداشت. آن هم در حالی که حدود یک دهه گذشته و به‌خصوص در زمان ریاست‌جمهوری محمود احمدی‌نژاد و ریاست مسعود زریبافان بر بنیاد شهید، موارد متعددی از فساد در شرکت‌ها و موسسات زیرمجموعه این نهاد رسانه‌ای شد. مفاسدی که از جمله می‌توان به «فساد ۱۷۰ میلیارد تومانی، اعطای ۸ هزار میلیارد تومان وام بدون ضمانت و با تبانی، کلاه‌برداری از صرافی یکی از بانک‌ها در دوبی به مبلغ ۴۳۳ میلیون درهم، وجود ۵۰ تا ۷۰ نفر در یک شبکه فساد با همکاری برخی مدیران بنیاد شهید در دولت احمدی‌نژاد و معامله با افراد و بخش‌های ممنوع‌المعامله» اشاره کرد.
اما در حالی که در هفته نخست تیرماه امیرحسین قاضی‌زاده هاشمی در قامت رئیس کنونی بنیاد شهید از اختلاس ۵ هزار میلیاردی در یک شرکت زیرمجموعه بانک دی پرده برداشت، روز گذشته یک نماینده مجلس جزئیاتی از این فساد را در اختیار رسانه‌ها قرار داده است. بر این اساس در حالی که شرکت شاهد (سهامی عام) با موافقت امام خمینی (ره) و با سرمایه اولیه ۱۰ میلیون تومان و با انجام برنامه‌ریزی جامع متکی به همکاری و همفکری معنوی تمام ارگان‌ها و نهادهای مسئول در سال ۶۳ از سوی مسئولان بنیاد شهید تاسیس شد، این شرکت در این سال‌ها کاری غیر از وظایف خود انجام داده‌ است. ابوالفضل ابوترابی که به‌عنوان فرزند شهید و یکی از سهامداران این شرکت از ابتدای دوره نهم مجلس شورای اسلامی تا به امروز به نمایندگی از مردم نجف‌آباد اصفهان در پارلمان حاضر است، اخیراً از بنیاد شهید به کمیسیون اصل ۹۰ مجلس یازدهم شکایت کرده است. ابوترابی خواستار واگذاری سهام شرکت شاهد به سهامداران این شرکت است. او با طرح این پرسش که چرا قانون تجارت در مورد شرکت شاهد اجرا نشده و نمی‌شود، به «همشهری‌ آنلاین» گفته است: «شرکت شاهد ۲۰۷ هزار سهام‌دار فرزند شهید دارد. اما اکنون اعضای بانک دی سهامدار شرکت شاهد هستند و مدیریت را به دست گرفته‌اند.» او در توضیح برخی تخلفات این شرکت با تاکید بر وضعیت نامساعد این روزهای این شرکت گفته است: «شرکت شاهد در ۳ سال گذشته به برخی از نورچشمی‌های خود ۱۰۰ میلیارد تومان با سفته وام داده که اکنون آن اشخاص به‌دلیل داشتن تخلفات متعدد در زندان به‌سر می‌برند.» او در توضیح موردی دیگر از تخلفات شرکت شاهد گفته است: «مسئول وقت شرکت شاهد در آلمان، از بانک‌های آلمانی وام شخصی گرفته و ملک شرکت را به‌عنوان وثیقه نزد بانک قرار داده اما به‌دلیل عدم پرداخت اقساط خود، بانک آن ملک را مصادره کرده است.» او با بیان این‌که «تخلفات این شرکت بسیار زیاد است»، گفته است: «یک قطعه زمین در شمال کشور متعلق به این شرکت است که آن را به سوی نابودی برده‌اند و سرنوشت نامعلومی دارد. یا برای مثال برای ناهار و شام‌هایی که هیات مدیره برای خود تدارک می‌داد، هر یک از اقلام ناهار و شام را از بهترین رستوران‎ها انتخاب می‌کردند؛ به تعبیری دیگر مثلا برنج از یک رستوران، سالاد از رستورانی دیگر و مثلا ماهی از یک رستوران دیگر به این شکل هزینه‌های هنگفت می‌شد. ما در چند دهه اخیر شاهد حیف و میل شدن اموال این شرکت بوده‌ایم.» او که ترجیح داده فعلاً اشاره‌ای به نام نماینده آلمان و مبلغ وام نکند، در توضیح علت و محتوای شکایت خود گفته است: «ما وقتی کوچک یا صغیر بوده‌ایم به این نماینده ولی‌فقیه و بنیاد شهید وکالت داده‌ایم تا به‌جای ما در شرکت شاهد تصمیم‌گیری کنند و هیات مدیره را تعیین کنند. حال که از صغیری درآمده و هریک دارای پست و مقام شده و در زمینه‌ای فعالیت می‌کنیم، باز هم هیات ‌مدیره برخلاف قانون تجارت از بین سهامداران انتخاب نمی‌شود. حال آن‌که ما سهامدار هستیم و خودمان باید هیات مدیره را تعیین کنیم.» ابوترابی همچنین با بیان این‌که «فرزندان شاهد نفعی از فعالیت‌های گسترده شرکت شاهد نبرده‌اند»، گفته «بنیاد شهید همچنان ما را صغیر می‌داند و هیات مدیره را انتخاب می‌کند.»
اما همزمان با انتشار جزئیات بخشی از تخلفات شرکت‌های زیرمجموعه بنیاد شهید، دیروز سخنگوی قوه قضاییه هم در نشست خبری هفتگی خود به یکی دیگر از خبرهای هفته‌های گذشته واکنش نشان داد. مسعود ستایشی در پاسخ به پرسشی درباره اختلاس ۷۳۰ میلیون دلاری در وزارت جهاد کشاورزی گفت: «گزارشی از سوی سازمان بازرسی به رئیس قوه قضائیه ارسال شد.» سخنگوی دستگاه قضایی همچنین با بیان این‌که «مطالب باید تا انتها توسط سازمان بازرسی پیگیری شود»، گفت: «این مسئله ناظر به اقدامی از سوی یکی از زیرمجموعه‌ها بوده و تعهداتی در رابطه با گندم، جو و غیره مطرح شده و موضوع در حال رسیدگی است.»

به اشتراک بگذارید:





پیشنهاد سردبیر

مسافران قطار مرگ

مسافران قطار مرگ

نظر کاربران

نظری برای این پست ثبت نشده است.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *