پیام ما؛ رسانه توسعه پایدار ایران | تاثیرتحریم‌ها بر محیط زیست

رئیس سازمان حفاظت محیط زیست در دیدار با نماینده مقیم برنامه توسعه ملل متحد مطرح کرد:

تاثیرتحریم‌ها بر محیط زیست

سلاجقه: انتظار داریم مجامع و سازمان‌های بین المللی با استفاده از تمام ظرفیت‌ها از انتقال فناوری‌ها به ایران حمایت کنند





تاثیرتحریم‌ها بر محیط زیست

۲ تیر ۱۴۰۱، ۰:۰۰

در آستانه برگزاری نشست وزرای محیط زیست کشورهای همسایه برای پیگیری وضعیت غبار در کشور، رئیس سازمان حفاظت محیط زیست در دیدار با نماینده مقیم برنامه توسعه ملل متحد در ایران گفت: «انتظار داریم برنامه توسعه ملل متحد در تشویق کشورها برای حضور در این نشست همکاری کند.» در این دیدار همچنین نماینده مقیم برنامه توسعه ملل در ایران از تحریم‌های غرب علیه ایران انتقاد کرد و گفت که این نهاد «در این دوران پرچالش» آمادگی همکاری با ایران را دارد.

 

معاون رئیس جمهور و رئیس سازمان حفاظت محیط زیست در نماینده مقیم برنامه توسعه ملل متحد در ایران دیدار و گفت‌و‌گو کرد. کلودیو پروویداس، نماینده مقیم برنامه توسعه ملل متحد در ایران در این دیدار با انتقاد از تحریم‌های ظالمانه غرب علیه کشورمان، بر حمایت برنامه توسعه ملل متحد از ایران تاکید کرد و گفت: آمادگی و همکاری خودمان را به ویژه در خصوص مباحث محیط زیستی در این دوران پرچالش اعلام می‌کنیم.
او با بیان اینکه می‌توان همکاری‌ها را با تمرکز بر چند موضوع مشخص ادامه داد، تصریح کرد: ایران کشوری بسیار تاثیرگذار و فعال در سازمان ملل است و دارای مسئولیت‌ها و امتیازاتی می‌باشد.

سلاجقه: وقتی کشورها زیر چتر یک سازمان بین‌المللی جمع می‌شوند، باید از مواهب آن سازمان برخوردار باشند. سازمان ملل و نهادهای وابسته از جمله برنامه توسعه ملل متحد هم باید به نقش خودشان در راستای ایفای وظایف‌شان بپردازند

پروویداس افزود: درصدد احیای صندوق مالی هستیم و امیدوارم بتوانیم حمایت مالی را با ایجاد فرصت‌های لازم از چند طریق از جمله اتحادیه اروپا، کره جنوبی و ژاپن جذب کنیم.
نماینده مقیم برنامه توسعه ملل متحد در ایران در ادامه همچنین گفت: دومین موضوع در واقع حرکت از حفاظت محیط زیست محض به سمت فرصت‌های موجود برای سرمایه‌گذاری است.باید به سمت اقتصاد مقاومتی و دانش بنیان که مورد تایید مقام رهبری نظام و ریاست محترم جمهوری است، حرکت کنیم و بر انرژی، محیط زیست و کشاورزی تمرکز کنیم که دارای نقش مهمی در توسعه است.
او با بیان این موارد عنوان کرد: در زمینه مقابله با توفان‌های گرد و غبار آماده همکاری‌های لازم هستیم و امیدوارم گفتمان مفیدی با سازمان حفاظت محیط زیست و وزارت امور خارجه داشته باشیم و بتوانیم با کشورهای عراق ، سوریه و افغانستان نیز همکاری کنیم.
در ادامه این دیدار، علی سلاجقه، معاون رئیس جمهور و رئیس سازمان حفاظت محیط زیست ضمن خوشامدگویی، به ظرفیت‌های برنامه توسعه ملل متحد اشاره و از حمایت‌های آن نهاد در موضوع تحریم‌های ظالمانه علیه کشورمان تشکر کرد.
او افزود: ما براساس یک اصل اساسی از آموزه‌های دینی خود نه زیر بار ظلم می‌رویم و نه ظلم می‌کنیم.
سلاجقه تصریح کرد: محیط زیست متاثر از عوامل مختلفی است و محیط زیست در موضوع تحریم‌ها تاثیرپذیری داشته است.
رییس سازمان حفاظت محیط زیست، در ادامه عنوان کرد: انتظار داریم مجامع و سازمان های بین المللی نقش خودشان را به نحو مطلوب ایفا نمایند و با استفاده از تمام ظرفیت ها از انتقال فناوری ها حمایت کنند.
او همچنین تصریح کرد: وقتی کشورها زیر چتر یک سازمان بین‌المللی جمع می‌شوند، باید از مواهب آن سازمان برخوردار باشند. سازمان ملل و نهادهای وابسته از جمله برنامه توسعه ملل متحد هم باید به نقش خودشان در راستای ایفای وظایف‌شان بپردازند.
معاون رئیس جمهور با بیان اینکه چالش‌های کنونی محیط زیست همه دنیا را تحت تاثیر قرار داده است، به سوابق برخی از همکاری‌های کشورمان با برنامه توسعه ملل متحد پرداخت و طرح حفاظت از تالاب‌های ایران، طرح حفاظت از تنوع زیستی زاگرس و پروژه حفاظت از یوزپلنگ آسیایی با همکاری صندوق تسهیلات جهانی (جف) و نیز پروژه «بسط و توسعه مدیریت محیط زیست و معیشت‌های پایدار در دریاچه ارومیه و تالاب‌های بختگان وشادگان» با همکاری دولت ژاپن را از آن جمله دانست.
او اضافه کرد: در ادامه همکاری‌ها دستاوردهای خوبی در زمینه تغییر اقلیم وجود دارد که می‌توانیم با استفاده از این تجربیات، خطرات تغییر اقلیم را به حداقل برسانیم.
سلاجقه تاکید کرد: کشور ایران دارای پیشینه تاریخی در زمینه سازگاری با کم آبی و گرد و غبار است و این پیشینه از طریق جوامع محلی و انسانی بوجود آمده است.
معاون رئیس جمهوری افزود: در شرایط فعلی و سال دانش بنیان نیاز داریم همکاری با کشورهای دوست و برادر و سازمان‌های بین‌المللی را مدنظر قرار داده و با استفاده از فناوری‌ها اثرات منفی چالش‌های محیط زیستی را کاهش بدهیم.
رئیس سازمان حفاظت محیط زیست با بیان اینکه موضوع گرد و غبار کشورهای مختلف را تحت تاثیر قرار داده است، گفت: در گردهمایی سفرای 15 کشور همسایه به اقدامات انجام شده در ایران از جمله منشاء‌یابی کانون‌های گرد و غبار اشاره کردیم.
او همچنین در بخش دیگری گفت: ریاست محترم جمهور از وزارت امور‌خارجه و سازمان حفاظت محیط زیست خواسته‌اند برای کاهش رنج مردم منطقه اقدام عملی شود. در این راستا جلساتی با سفرای 15 کشور همسایه داشتیم و با ایجاد یک همگرایی و همسویی منطقه‌ای و بین‌المللی و اجرای برنامه اقدام منطقه‌ای و زیر منطقه‌ای، به دنبال مدیریت این پدیده هستیم و 21 تیرماه هم نشست وزرای محیط زیست کشورهای همجوار و اسلامی را برگزار خواهیم کرد.
به گزارش پایگاه اطلاع‌رسانی سازمان حفاظت محیط زیست، رئیس سازمان حفاظت محیط زیست در پایان گفت: انتظار داریم برنامه توسعه ملل متحد در تشویق کشورها برای حضور در نشست مذکور همکاری کند.

به اشتراک بگذارید:





مطالب مرتبط

رگبار و رعدوبرق در استان‌های مختلف کشور

رگبار و رعدوبرق در استان‌های مختلف کشور

افتتاح دو نیروگاه خورشیدی در هفته زمین پاک

مدیرکل محیط زیست شهرداری تهران خبر داد

افتتاح دو نیروگاه خورشیدی در هفته زمین پاک

کیفیت قابل قبول هوای تهران

کیفیت قابل قبول هوای تهران

سکوت مرگبار طبیعت

دانشمندان هشدار می‌دهند

سکوت مرگبار طبیعت

تانکرهای عراقی متهم تخلیهٔ ضایعات نفتی

بعد از گذشت چند هفته از تخلیهٔ ضایعات نفتی در محدودهٔ دیلم و گناوه، هنوز عاملان آن معرفی نشده‌اند

تانکرهای عراقی متهم تخلیهٔ ضایعات نفتی

رکوردشکنی اقلیمی

بارش‌های برق‌آسا و وقوع سیلاب در ایران و کشورهای حاشیه دریای عمان خسارت‌بار بوده است

رکوردشکنی اقلیمی

حفاظت از یوزپلنگ و زیستگاهش امکانپذیر است

گفت‌وگو با مهدی تیموری رئیس سابق پارک ملی گلستان پس از ۲۶ سال تجربهٔ حفاظت در زیستگاه‌ها

حفاظت از یوزپلنگ و زیستگاهش امکانپذیر است

ارزیابی مصوبهٔ «ممنوعیت توزیع رایگان کیسه‌های پلاستیکی»

ارزیابی مصوبهٔ «ممنوعیت توزیع رایگان کیسه‌های پلاستیکی»

آفت به گندمزار زد

هشدار شیوع «زنگ زرد» گندم برای استان‌های پربارش صادر شد

آفت به گندمزار زد

ادامۀ نگرانی از  کاشت حرا در سواحل گِلی

کارشناسان دربارهٔ پیامدهای حراکاری بر زیستگاه‌های جنوب کشور هشدار می‌دهند

ادامۀ نگرانی از کاشت حرا در سواحل گِلی

نظر کاربران

نظری برای این پست ثبت نشده است.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *