سایت خبری پیام ما آنلاین | افزایش درصد مبتلایان به اچ ای وی مثبت وهپاتیت در گروه معتادان پر خطر

افزایش درصد مبتلایان به اچ ای وی مثبت وهپاتیت در گروه معتادان پر خطر





۲۹ دی ۱۳۹۴، ۱:۳۲

در جلسه شورای شهر کرمان عنوان شد
افزایش درصد مبتلایان به اچ ای وی مثبت وهپاتیت در گروه معتادان پر خطر

جلسه شورای شهر کرمان طبق روال هر هفته شامگاه یکشنبه برگزار شد.
کرمان رتبه اول شیوع به مصرف مواد مخدر
را در کشور دارد
سردار چناریان در ابتدای این جلسه با اشاره به اینکه خیلی از همکاران ما در عرصه مبارزه با مواد مخدر جان خود را ازدست دادند، گفت:اخیرا گزارشی تهیه شده در مورد آسیب های اجتماعی که پنج آسیب اولیه کشور شناسایی و اولین آسیب بحث اعتیاد به مواد مخدر شناخته شد.
دبیر شورای مبارزه با مواد مخدر استان کرمان افزود:طبق تحقیقات نگرش منفی مردم کشور در حوزه موادمخدر ۷۲.۶ درصد و نگرش منفی مردم کرمان ۳۴.۵ درصد، ۶۱ درصد مردم کرمان نگرش بینابین دارند در حالی که در کشور ۲۶.۸ درصد مردم نگرش بینابین دارند و در کشور نگرش مثبت به مواد مخدر ۰.۶ درصد و در کرمان 3.8 درصد اعلام شده است.
وی با اشاره به اینکه کرمان با ۴.۷ درصد رتبه اول شیوع به مصرف مواد مخدر را دارد افزود: سن اعتیاد در کشور۲۱ سال و در کرمان ۱۸ سال است در دو قشردانش آموزی و دانشجویی سن اعتیاد به سرعت پایین می آید و تمایل جوانان ما به قرص های کدئین دار، ترامادول و ریتالین به شدت روبه افزایش است.
سردار چناریان تصریح کرد: در استان کرمان 540 منطقه آلوده به مواد مخدر داریم که متاسفانه از این تعداد بیش از 130 نقطه آلوده در کرمان است.
دبیر شورای مبارزه با مواد مخدر استان کرمان اظهار داشت: 20 درصد پرونده های ورودی در حوزه مواد مخدر، به دستگه قضایی افزایش، مصرف شیشه و مواد روانگردان در جوامع زنان، دانش آموزان و دانشجویان ۵ درصد در سال 94 نسبت به سال 93 افزایش پیدا کرده است.
وی با اشاره اینکه از ۱۳ هزار نفر زندانی ۸ هزارو۶۰۰ نفر در ارتباط با موادمخدر هستند، گفت: در کشور۱ میلیون ۲۰۰ هزار نفر معتاد وابسته داریم که ۱۱۰هزار نفر در کرمان است که از این تعداد ۸ هزار نفر معتادان پر خطر و ۵۵۰ نفر معتاد پرخطر زن هستند که در این راستا مرکز کاهش آسیب و ساماندهی در هفته گذشته در کرمان راه اندازی شد.
سردار چناریان خاطر نشان کرد: 52 کیلو شیشه در ۹ ماهه اول امسال در کرمان کشف شده که ۴۰ درصد در کرمان و130 درصد در سیستان و بلوچستان نسبت به سال 93 افزایش داشته است. دبیر شورای مبارزه با مواد مخدر استان کرمان با اشاره به افزایش درصد مبتلایان به اچ ای وی مثبت وهپاتیت در گروه معتادان پر خطر، افزود: حدود ۱۷ از ۲۲ درصد از دانشجویان استفاده از سیگار مشروبات الکی و قلیان را دارند که اصلی ترین دروازه به روی اعتیاد می باشند.
وی تصریح کرد: در حوزه کارگری استان کرمان جز استان های پر از آسیب اجتماعی در بحث اعتیاد است و بحث حوزه زنان و کودکان متکدی حوزه پر مشکلی است که توجه، صیانت اجتماعی از زنان آسیب دیده را درخواست داریم.
50 درصد از معتادان وارد چرخه درمان نشده اند
دبیر شورای مبارزه با مواد مخدر استان کرمان افزود:علیرغم داشتن ۴۰۰ مرکز درمانی در استان کرمان در این حوزه خوب کار نکرده ایم و تا کنون ۶۰ هزار نفر تحت پوشش قرار گرفتند که حدود ۵۰ درصد هنوز وارد چرخه درمان نشده اند.
سردار چناریان با اشاره به اینکه افراد پر خطر یک چالش اجتماعی هستند، اظهار داشت: بر اساس قانون برای درمان معتادین دو مرکز درمان خصوصی ماده ۱۵ و دوم مرکز درمان ماده ۱۶ برای معتادان پر خطر هستند و ما جز سه استانی هستیم که مرکز ماده ۱۶ را برای زنان راه اندازی کردیم.
هر اقدامی در جامعه باید پیوست
اجتماعی داشته باشد
وی افزود: به علت اینکه چرخه ی اقدامات ما در حوزه صیانت و حمایت اجتماعی و توانمند سازی کامل نشده است، در واقع اقدامات درمانی موثر نبوده، و هر اقدامی برای پیشرفت جامعه بخواهیم انجام دهیم باید پیوست اجتماعی داشته باشد در غیر اینصورت ما خدمتی به جامعه نکرده ایم.
وی تاکید کرد: در کرمان در حوزه مسائل اجتماعی و فرهنگی به ویژه پیشگیری تلاش کنیم به دلیل اینکه شرایط کرمان از نظر سطح وحجم آسیب بسیار بالا می باشد و ما باید آگاهسازی کنیم و برای ایجاد خدمات اولیه برای افراد پر خطر مردم را مشارکت دهیم.
باید زمینه اشتغال برای معتادان درمان
شده فراهم کنیم
دبیر شورای مبارزه با مواد مخدر استان کرمان با اشار به اینکه باید گرما خانه احداث کنیم، افزود: با مشارکت بهزیستی، دانشگاه و دستگاه های مسئول می توانیم بستری برای درمان ایجاد کنیم و این افراد پایش شوند و تعدادی که بیماری های پرخطر دارند به مراکز مربوطه معرفی شوند و تعدادی را در گرمخانه ها نگهداری و درمان کنیم و زمینه اشتغال این افراد را فراهم کنیم. ۲۷۱ نفر از این افراد بازگشته به جامعه، از فعال ترین و با انگیزه ترین افراد جامعه شده اند.
پس از پایان سخنان سردار چناریان، سخنگوی سابق شورا گفت: در جهت پیش‌گیری از آسیب اجتماعی باید تلاش کرد و در این راستا وقف، باید نیازهای کشور را برآورده کند؛ بنابراین، وقف و خیران، باید به این سمت جهت دهی شوند.
وی پیشنهاد داد: بودجه‌ی شورای مبارزه با مواد مخدر در زمینه‌ی ورزش می تواند صرف شود و در صورتی که این بودجه را بتوانیم در بخش ساخت‌و‌ساز فضاهای ورزشی هزینه کنیم، شورای شهر و شهرداری می‌تواند زمین رایگان در اختیار بگذارد تا در ساخت فضاهای ورزشی اقدام شود.
حجت الاسلام ربانی گفت: زیر بنای فرهنگی مبارزه با مواد مخدر از کودکی فرزندان ما باید ریخته شود.
باید در حوزه‌ی پیش‌گیری از اعتیاد بخش خصوصی ورود کند
زهرا لری هم با انتقاد از دستگاه‌های مختلفی که در زمینه‌ی مقابله با آسیب‌های اجتماعی از جمله اعتیاد فعال هستند، گفت: دستگاه‌های مختلفی از جمله بهزیستی، بیش‌ترین اعتبار را در مقابله با آسیب اجتماعی اعتیاد می‌گیرند، اما شاهد خروجی قابل توجهی نیستیم.
وی با اشاره به اینکه سند کنترل و کاهش آسیب‌های اجتماعی، مدتی است تهیه شده، اما این سند اجرا نمی‌شود افزود: در رابطه با مقابله با آسیب‌های اجتماعی، همواره با کلمات بازی می‌شود و هر روز فقط ادبیات، ویراستاری و نوع نگارش آن‌را عوض می‌کنند.
لری تصریح کرد: وقتی سرپرست یک خانواده به‌دلیل قاچاق مواد مخدر و یا اعتیاد به زندان می‌افتد، خانواده‌ی او با مشکلات زیادی مواجه می‌شوند و تبعات اجتماعی دیگری نیز دربر دارد؛ بنابراین، ستاد دیه باید در حمایت از این خانواده‌ها فعال‌تر شود.
وی پیشنهاد داد: بخش خصوصی باید ورود کند چرا که هرجا ورود کرده موفق بوده است؛ بنابراین، باید در حوزه‌ی پیش‌گیری از اعتیاد نیز از بخش خصوصی و خیران بخواهیم ورود کنند.
لری به وجود 300 متکدی در شهر کرمان اشاره کرد و گفت: به‌دلیل عدم هم‌کاری دستگاه‌های مربوط، هنوز موفق نشدیم این تعداد متکدی را سامان‌دهی کنیم. جالب این‌جاست که قانون در این زمینه همه‌چیز را مشخص کرده، اما دستگاهی که باید متکدیان را پایش کند و حتی برای نگه‌داری گروهی از آن‌ها، مکان در اختیار دارد، به وظیفه‌ی خود به درستی عمل نمی‌کند. لری: آیا بهزیستی واقعا خروجی که باید دارد؟ با کلمات بازی می شود و وقتی مقید شدند و ایا سند اجرایی شده ؟
مهنوش مؤمنی با بیان این‌که راه دوبار رفته را آزمودن خطاست، به سیاست‌های گذشته در مقابله با مواد مخدر و پیشگیری از اعتیاد اشاره کرد و اظهار داشت: پیکره‌ی شخصیتی انسان، از یک تا پنج سالگی شکل می‌گیرد؛ بنابراین، باید آموزش‌ها در حوزه‌ی مقابله با مواد مخدر و معضل اعتیاد را از این سنین شروع کرد.
با توجه به حاشیه نشینی ازبروز آسیب‌های اجتماعی جلوگیری خواهد شد
شهردار کرمان هم‌چنین با اشاره به سخنان سردار چناریان دبیر شورای مبارزه با مواد مخدر در نشست عمومی شورای اسلامی شهر کرمان گفت: اگر شهر را یک پیکره‌ی اجتماعی و شهرداری را اداره‌کننده‌ی این پیکره در نظر بگیریم ، در هر آسیب اجتماعی که به این پیکره وارد می‌شود، بیش‌ترین خسارت را شهرداری می‌بیند.
بابایی به فعالیت‌های معاونت فرهنگی اجتماعی شهرداری کرمان در سال‌های گذشته اشاره کرد و گفت: این دیدگاه که شهرداری فقط یک نهاد خدماتی نیست؛ بلکه باید به‌عنوان یک نهاد اجتماعی به ارایه‌ی خدمت بپردازد، از سال‌ها قبل در شهرداری شکل گرفت و در همین راستا معاونت فرهنگی اجتماعی در شهرداری کرمان ایجاد شد.
وی افزود: البته این معاونت هنوز جای کار بیش‌تری دارد؛ ضمن این‌که براساس همین دیدگاه، در شورای اسلامی شهر کرمان نیز کمیسیون‌های فرهنگی و اجتماعی ایجاد شده است.
شهردار کرمان به تخصیص سه میلیارد تومان بودجه برای مسایل فرهنگی در شهرداری کرمان اشاره کرد و گفت: موضوع پیش‌گیری از آسیب‌های اجتماعی، به‌طور جدی در شورای اسلامی شهر و شهرداری کرمان پی‌گیری می‌شود و در تدوین بودجه‌ی سال 95 هم، پیش‌نهادها حاکی از توجه شهرداری به این مهم است.
بابایی به وجود 50 هزار نفر حاشیه‌نشین در اطراف شهر کرمان اشاره و تاکید کرد: اگر این معضل به‌طور اساسی ریشه‌یابی و حل شود، از بسیاری آسیب‌های اجتماعی جلوگیری خواهد شد.
وی افزود: در شهر کرمان حدود 300 متکدی وجود دارد که 35 درصد آن‌ها معتاد هستند، اما متاسفانه به‌رغم تمام تلاش‌ها، هنوز نتوانستیم این تعداد متکدی را سامان‌دهی کنیم.
بابایی ادامه داد: شهرداری در رابطه با سامان‌دهی متکدیان، به تمام وظایف خود عمل کرده، اما متاسفانه پس از جمع‌آوری متکدیان و تحویل آن‌ها به دیگر سازمان‌ها، مجدد به شهر برمی‌گردند.
وی تعدد دستگاه‌های فرهنگی و موازی‌کاری این دستگاه‌ها را یکی از مشکلات برای عدم پیش‌رفت در حل معضلات اجتماعی دانست و گفت: برای حل آسیب‌ اعتیاد، باید یک دستگاه به‌عنوان متولی کار را جلو ببرد.
ورود سازمان‌های مردم‌نهاد برای رفع آسیب‌های اجتماعی یک ضرورت است
شهردار کرمان ورود سازمان‌های مردم‌نهاد برای رفع آسیب‌های اجتماعی را نیز یک ضرورت دانست و گفت: این‌که تبریز به شهر بدون گدا تبدیل شده، به‌دلیل مشارکت خوب مردم این شهر در رفع این معضل اجتماعی بوده است.
بابایی هم‌چنین با بیان این‌که پیش‌گیری از آسیب‌های اجتماعی، در سرلوحه‌ی فعالیت‌های شهرداری قرار دارد، گفت: به‌رغم مشکلات مالی، آمادگی داریم هر مصوبه‌ای که شورای اسلامی شهر کرمان در این رابطه داشته باشد را اجرا کنیم.
انتقاد مومنی از نحوه ی عملکرد
پیمانکار معدن زباله ها
در ادامه جلسه مهنوش مومنی گزارشی را در ارتباط با معدن زباله ها ارائه کرد.
مهنوش مومنی گفت: هفته گذشته در کمیسیون خدمات شهری گزارشی را در رابطه با معدن زباله ارائه کردیم و با آقای جهانشاهی هم جلسه ای گذاشتیم که گزارشی ارائه دادند از پیمانکاری که در معدن کار می کرد. مومنی در ادامه افزود: آقای جهانشاهی گفتند پیمانکار ضرر کرده است و الان یکی دو ماه است که به سوددهی رسیده است. من به این آمار مشکوک شدم و تصمیم گرفتم بررسی کنم. حدود یک هفته به صورت نامحسوس معدن را رصد کردم و به عنوان خریدار زباله وارد معدن می شدم تا اینکه یک سرمایه گذار از طرف یکی از اعضای شورا به من معرفی شد و من با آقای بابایی صحبت کردم.
وی تصریح کرد: صحبت های من با شهردار منجر به برگزاری جلسه ای با حضور آقای محمدرضاخانی، سرمایه گذار و مسئولان سازمان مدیریت پسماند شد. سازمان به سرمایه گذار اطلاعات نادرستی داده بود مثل اینکه گفته بود ماهی صد میلیون تومان باید به شهرداری بپردازد
مومنی اظهار داشت: از آقای محمدرضاخانی تشکر می کنم و ایشان باید تشویق شود. نهایت همکاری را با من داشتند.
وی گفت: به محمدرضا خانی گفتم از طرف سازمان مدیریت پسماند اطلاعات نادرست داده شده چرا که نتیجه تحقیقات من این بود پیمانکار معدن زباله را به چند قسمت تقسیم کرده است. یک قسمت زمین را به قیمت 50 میلیون تومان به یک افغان رهن داده بود. قسمت دیگری را هم به نوع دیگری به عنوان بدهی به فردی داده است.
مومنی با اشاره به اینکه پیمانکار ادعا کرده در چندماه اول ضرر کرده، افزود: چطور می شود کسی معدن را بگیرد و چند ماه به شهرداری پولی ندهد، 13 افغان غیرمجاز در آن جا کار کنند، به آن ها هم پولی ندهد و بابت در هم هر کیلو زباله هم کیلویی 400 تومان پول بگیرد و بعد بگوید ضرر کرده است.
مومنی عکس هایی را نشان داد که تعدادی افاغنه به تفکیک زباله ها در آن زمین می پرداختند.
وی خاطر نشان کرد: از این ماه قرار شده پیمانکار 30 میلیون تومان به شهرداری بدهد. سرمایه گذار جدیدی هم که آمده پول دارد اما تجربه ندارد. پیشنهاد ما این است که این سرمایه گذار با پیمانکار قبلی قرارداد ببندد نه با شهرداری.
حجت الاسلام ربانی گفت: تاسف می خورم جناب آقای بابایی برای این وضعیتی که در معدن زباله داریم. مسئله معدن زباله یک دغدغه است و تا الان خواست شورا عمل نشده است. مقصر چرای گوسفندان در زباله های عفونی آن چوپان نیست، بلکه مقصر مسئول معدن زباله است.
بابایی شهردار کرمان هم در ادامه گفت: بهتر بود که در خصوص رهن و تقسیماتی که سرمایه گدار انجام داده خانم مومنی از قبل من را در جریان می گذاشتند و بعد در جلسه ارائه می داددند، به دلیل اینکه همه چیز می شود گفت.
مومنی پاسخ داد: در بازدید از معدن من در حضور اقای محمدخانی به اقای مختاری گفتم 50 میلیونی که از «گل بودین» گرفتین کجاست، مختاری هم گفت من نمیتوانم بابت زباله ها هر روز از گل بودین پول بگیرم و 50 میلیون را یکجا گرفته ام.
بابایی گفت: اگر کسی خارج از روال قرارداد اقدامی را انجام دهد حتما پیگیری می کنیم و فردا این موضوع را پیگیری خواهیم کرد و این موضوع نبوده که شهرداری بگوید آقای مختاری شما بجای جبران هزینه ها می توانید کارگر افغانی بیاورید.
رئیس شورا گفت: باید در خصوص این موضوع گزارشی تهیه شود و کاملا مورد بررسی قرار گیرد.

به اشتراک بگذارید:

برچسب ها:





پیشنهاد سردبیر

مطالب مرتبط

واکنش مردم به یک آیین کهنه

واکنش مردم به یک آیین کهنه

«برایا»، بازتاب صدای زنان بومی

«پیام ما» از کارآفرینی اجتماعی زنان بومی جزیرهٔ کیش گزارش می‌دهد

«برایا»، بازتاب صدای زنان بومی

ما در اشتباهات «کارشناسان» زندگی می‌کنیم

گفت‌وگو با نفیسه آزاد، جامعه‌شناس دربارهٔ خطاهای سیاستگذاری اجتماعی

ما در اشتباهات «کارشناسان» زندگی می‌کنیم

شهرها را برای شهروندان «زیست‌پذیر» کنید

سازمان جهانی بهداشت در گزارشی تأکید کرد افزایش سلامت عمومی نیازمند تغییر الگوی مدیریت شهرها است

شهرها را برای شهروندان «زیست‌پذیر» کنید

قتل بی‌صدایان

بررسی‌های «پیام ما» از اخبار رسانه‌ها نشان می‌دهد زمستان امسال هر ماه یک کودک دارای معلولیت کشته شده است

قتل بی‌صدایان

خروج «محسن دی‌وی‌دی‌»ها از چرخۀ مصرف رسانه‌ای

ظهور پلتفرم‌های پخش آنلاین، چگونه اقتصاد کسب‌و‌کارهای عرضهٔ فیلم را تغییر داد؟

خروج «محسن دی‌وی‌دی‌»ها از چرخۀ مصرف رسانه‌ای

همدلی می‌تواند به‌صورت اجتماعی منتقل شود

یک کشف جدید از رفتارهای انسان

همدلی می‌تواند به‌صورت اجتماعی منتقل شود

مصوبه‌ای با میلیون‌ها متخلف

شورای‌عالی فضای مجازی استفاده از «پالایش‌شکن» را ممنوع کرد

مصوبه‌ای با میلیون‌ها متخلف

تعمیق نابرابری با اینترنت گران

بررسی‌ها نشان می‌دهد تا ۱۰ درصد هزینه‌های خانوارهای شهری و تا ۱۷ درصد هزینه‌های خانوارهای روستایی صرف اینترنت می‌شود

تعمیق نابرابری با اینترنت گران

همین الان ترک کن!

دانشمندان می‌گویند ترک سیگار در هر سنی می‌تواند با افزایش چشمگیر امید به‌ زندگی همراه باشد

همین الان ترک کن!

نظر کاربران

نظری برای این پست ثبت نشده است.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *