پیام ما؛ رسانه توسعه پایدار ایران | نهی از منکر بودن فعالیت های قضایی

نهی از منکر بودن فعالیت های قضایی





۲۸ دی ۱۳۹۴، ۱۳:۵۳

دادستان نظامی کرمان و معاون ستاد احیای امر به معروف و نهی از منکر:
نهی از منکر بودن فعالیت های قضایی

دادستان نظامی کرمان و معاون ستاد احیای امر به معروف و نهی از منکر افزود: بخشی از فعالیت و شغل همکاران قضایی، نیروهای انتظامی و ضابطین، خواسته و ناخواسته نهی از منکر است.
صبح پنجشنبه، همایش عدالت قضایی و اقتصادی واقع در سالن اجتماعات دادگستری کرمان، با خیرمقدم گویی به حضار ازسوی معاون فرهنگی دادگستری و آوای مهدی پور، مداح اهل بیت و مسئول بسیج جامعه ی حقوق دانان آغاز شد. دادستان نظامی کرمان و معاون ستاد احیای امر به معروف و نهی از منکر افزود: بخشی از فعالیت و شغل همکاران قضایی، نیروهای انتظامی و ضابطین، خواسته و ناخواسته نهی از منکر است. برخورد با مجرمین و کسانی که قانون را نقض می کنند چه در مرحله ی مقدماتی و چه قضایی نوعی نهی از منکر است. لذا باید به فرمایش امام علی (ع) خوب توجه کرد. ایشان فرمودند: خداوند لعنت کند کسانی را که مرتکب منکرات می شوند و خداوند لعنت کند کسانی که امر به معروف می کنند اما خود معروفات را ترک می کنند و خداوند لعنت کند کسانی که نهی از منکر می کنند اما خود به منکرات عمل می کنند.
وی تصریح کرد: به مناسبت هفته ی احیای امر به معروف و نهی از منکر، روز اول محرم روز جامعه ی بدون منکر نام گذاری شده است و در روز جامعه ی بدون منکر از برخورد با ارباب رجوع در محیط کاری گرفته تا خانواده و جامعه باید سعی شود به عنوان روزی نمادین شاهد جامعه ی بدون منکر باشیم. همان طور که هفته ی هوای پاک داریم و به جسم اهمیت می دهیم باید به سلامت روح نیز اهمیت بدهیم. بیگ مرادی با اشاره به قانون حمایت از آمران به معروف و ناهیان از منکر گفت: در ماده 3 قانون مذکور اشاره به این موضوع شده است که امر به معروف و نهی از منکر ناظر به رفتار علنی است و اینکه مردم در خفا چه مسائلی دارند مد نظر قانون گزار نیست.
درماده ی 4، امر به معروف و نهی از منکر در رابطه با عامه ی مردم فقط منحصر به گفتار و نوشتار است و عامه ی مردم غیر از امر به معروف لسانی و نوشتاری وظیفه ای ندارند و عملی تنها وظیفه ی مامورین دولت در چهارچوب قانون است.
در ماده 5 و 6 این قانون به وظایف آمران و ناهیان اشاره شده است که اگر از حدود وظایف خارج شوند قانون را نقض کرده و باید تحت تعقیب قرار گیرند. آمران وناهیان باید حدود وظیفه و مسئولیت خود را بدانند.
ماده ی 7 به حمایت از آمران و ناهیان در مقابل کسانی که متعرض آن ها می شوند پرداخته است و چنانچه افراد مذکورمورد اهانت و ضرب و شتم واقع شوند، در صورتی که در حدود قانون عمل کرده باشند، حمایت می شوند.
ماده 8 این قانون تنها نسبت به مردم نیست و ماند اصل 8 قانون اساسی نسبت به همه است حتی مسئولین، همه ی اجزای حاکمیت و همه ی مقامات. افراد می توانند در چهارچوب قانون با توجه به ماده 8 امر به معروف و نهی از منکر را نسبت به مسئولین و مقامات داشته باشند.
در ماده 11 شعب ویژه ای برای حمایت از آمران و ناهیان پیش بینی شده است. تاکید می کنم این حمایت در صورتی محقق می شود که در چهارچوب قانون وظیفه ی خود را انجام دهند.
ماده 15 به این موضوع اشاره می کند که اگر آمران و ناهیان مورد تعرض قرار بگیرند، مجروح شوند و به شهادت برسند طبق مقررات، ایثارگر و یا شهید تلقی خواهند شد.
دادستان نظامی کرمان گفت: در رابطه با نیروهای مسلح دستورالعمل اجرایی برای این نیروها به تصویب مقام معظم رهبری رسیده و ابلاغ شده است و تاکید می کنم فرماندهان بر اجرای آن نظارت داشته باشند زیرا باید مهم ترین وظیفه را ابتدا در خود نیروهای مسلح اجرا کرد.
بیگ مرادی خاطرنشان کرد: دخالت نیروهای مسلح در امور سیاسی ممنوع است و طبق ماده 40 مبارزه با جرایم نیروهای مسلح، هر خلاف قانونی منکر است.

 

قاضی دادگاه نظام و رئیس کل سابق دادگستری کرمان:
معروف بودن امنیت و منکر بودن ناامنی

قاضی دادگاه نظام و رئیس کل سابق دادگستری کرمان اظهار داشت: امنیت یک معروف و ناامنی یک منکر می باشد و کسانی که برای استقرار و تحکیم امنیت تلاش می کنند خودشان عامل به معروف هستند.
حجه الاسلام و المسلمین توکلی در همایش عدالت قضایی و اقتصادی اظهار داشت: امنیت یک معروف و ناامنی یک منکر می باشد و کسانی که برای استقرار و تحکیم امنیت تلاش می کنند خودشان عامل به معروف هستند.
قاضی دادگاه نظام و رئیس کل سابق دادگستری کرمان افزود: اگر امنیت نباشد هیچ چیز نیست و طبق بیانات مقام معظم رهبری اگر امنیت نباشد دانشگاه، تحقیق، پژوهش و اقتصاد نیز نیست لذا کسانی که در این حوزه تلاش می کنند قطعا شایستگی خاصی را دارند مشروط به اینکه تلاششان با تقوا آمیخته باشد.
وی تاکید کرد: امنیت را نباید تنها در حوزه ی مسائل اجتماعی خلاصه کرد. گاهی اوقات رفتاری غیراخلاقی یا غیرفرهنگی موجب می شود که ناامنی اجتماعی پدید آید و در دو حوزه ی اخلاق و فرهنگ افرادی از حکومت و نظام نقش مهم تری را دارند.
توکلی گفت: در ابتدا مراکز فرهنگی و روحانیون اگر بتوانند ضرورت دین داری و رابطه ی آن را با روابط اجتماعی برای مردم تفهیم کنند بسیاری از ناامنی ها را نخواهیم داشت و مردم باید بپذیرند و قبول کنند که هر چه دین دارتر باشند امنیت فردی و اجتماعیشان فراهم تر است.
وی با استناد به فرمایشی از امام علی (ع) که می فرماید: «دوری از دین مساوی با دوری از امنیت است.» افزود: امنیت را نباید در مسائل اجتماعی خلاصه کنیم. طبق روایات کسی که رابطه ی خود با خدا درست کند خداوند رابطه ی او را با دیگران درست می کند. توکلی بیان داشت: سوال این جا است چقدر به همدیگر اعتماد داریم؟ چقدر به حرف ها و وعده های دیگران اعتماد داریم؟ هر چه اعتماد بیشتر باشد، نتیجه ی بالاتر بودن تقید ما به دین داری است. بدبینی یک ناامنی روانی می باشد که در حوزه ی فرهنگ و اخلاق مقوله هایی هستند که باید به آن توجه کرد. قاضی دادگاه نظام ضمن ابراز تاسف از وضعیت کنونی جامعه گفت: امروز در این جامعه ی پرهیاهو و پر غوغا بداخلاقی را پذیرفته ایم و تلاشی در برطرف کردن آن نمی کنیم و یکی از معروف هایی که وجود دارد این است که به دین داری مردم عنایت کنیم چرا که هر چه مقید تر باشیم آرام تر هستیم .
رئیس کل سابق دادگستری کرمان افزود: عامل دیگری که در بحث امنیت نقش مهمی دارد خانواده می باشد و خانواده جای تربیت افراد وارسته است. اگر تربیت درستی از سوی مادر و پدر صورت نگیرد خروجی این خانواده، اعمالی را مرتکب می شود که سر و کارش با مجموعه ی قضایی خواهد بود اگر نگاه درست داشته باشیم و درست تربیت کنیم خیلی از حوادث پیش نخواهد آمد. توکلی گفت: مطلب دوم که به عنوان یک معروف می توان مطرح کرد خودارزیابی می باشد. چرا ما در برخورد با جرایم موفق نیستیم و چرا نتوانستیم رشد جرایم را کنترل کنیم؟ همه ی امور با سلاح و خشونت قابل اصلاح نمی باشند. امام باقر(ع) می فرمایند: کسی که خداوند برای او موعظه گری از درون خود قرار نداده باشد نصیحت های دیگران هیچ اثری برای آن ندارد.
وی خاطر نشان کرد: با وجود تبلیغات و برنامه های تلویزیونی، چرا نمی شود در کاهش امور منفی موفق بود؟ ما اگر به این مقوله عنایت کنیم که اول برای برقراری امنیت، دین داری را در قالب هنر، وعظ ، گفتگو و … اجرا کنیم و دوم اینکه خود ارزیابی و محاسبه ی نفس را برای مردم تفهیم کنیم که خود آن ها هم در بعضی از حوادث و اتفاقات پیش آمده سهیم هستند و باید خود را اصلاح کنند.
قاضی دادگاه نظام و رئیس کل سابق دادگستری کرمان در پایان گفت: به نظر می رسد مادامی که خود را ارزیابی نکنیم، نصیحت های دیگران فایده ندارد. اگر معروف جا بیفتد، می توان در کاهش برخی مشکلات موفق باشیم.

به اشتراک بگذارید:

برچسب ها:





پیشنهاد سردبیر

مسافران قطار مرگ

مسافران قطار مرگ

نظر کاربران

نظری برای این پست ثبت نشده است.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *