پیام ما؛ رسانه توسعه پایدار ایران | انجمن شهر کرمان پیگیر مشکلات مردم

انجمن شهر کرمان پیگیر مشکلات مردم





۲۳ دی ۱۳۹۴، ۱۸:۱۳

خاطرات و فعالیت های محمد صنعتی با نظری به تحولات و رخدادهای سیاسی، اجتماعی، اقتصادی، فرهنگی و ورزشی کرمان در هفت دهه اخیر
انجمن شهر کرمان پیگیر مشکلات مردم
بخش چهل و نه
همان گونه که در شماره‌ قبل روزنامه به اطلاع خوانندگان محترم رساندیم، در دومین دوره انجمن شهرستان کرمان، به پیشنهاد آقای محمد صنعتی، مقرر گردید جلسات سیار انجمن در مناطق مختلف تحت پوشش انجمن جهت آشنایی بیشتر با معضلات و مشکلات تمامی منطقه تحت پوشش انجمن شهرستان و همچنین دیدن محرومیت‌ها و شنیدن درد دل و گلایه اهالی صورت گیرد.
جلسه سیار در راور
چهارمین جلسه سیار انجمن شهرستان کرمان در راور تشکیل گردید و به استناد گزارش روزنامه کیهان، این مطالب مورد بحث قرار گرفت.
«… نیازمندی های مردم راور را که اهم آن ها: تبدیل بخش راور به شهرستان، تسطیح جاده دهنه تنگل ـ راور تا مرکز بخش، احداث مدرسه راهنمایی دختران، اعزام دبیر لیسانسه، ایجاد سد آب‌کوه (دهنه تنگل)، تأسیس اداره های ثبت اسناد و احوال و هم چنین دفتر ازدواج و طلاق بود، طرح کرد.
سپس آقایان آیت اللهی موسوی رییس انجمن، دکتر امیری رییس انجمن استان، محمد صنعی دبیر انجمن، حسینی نماینده کارگران، مطالبی در زمینه نیازمندی های منطقه راور اظهار داشتند.
سپس یکی از اهالی راور گفت: روسای اداراتی که به این شهرستان اعزام می شوند مانند تفنگ بدون فشنگ می باشند و به تنهایی و بدون بودجه کاری از دستشان ساخته نیست و شاید استاندار هم به این علت به راور نیامده؛ احساس می کند نواقص زیاد است و رفع آن ها مشکل …» (1).
در بازدید انجمن شهرستان کرمان
انجمن شهرستان کرمان در ادامه‌ی تشکیل جلسات سیار خود، به مناطق گلباف، کوه‌بنان، لنگر، قنات‌غستان، روستاهای مرکزی و … نیز عزیمت نموده و در هر منطقه ضمن دیدار با اهالی، کمبودها و مشکلات را از نزدیک مشاهده می‌نمود.
نامه یکی از دانشجویان کرمانی (مهدی بهار مقدم) در خصوص جلسات سیار انجمن شهرستان کرمان
«خوشبختانه گه‌گاه در آن روزنامه ارزشمند و دیگر جراید اخباری منتشر می‌شود حاکی از اقدامات مؤثر و مفید انجمن شهرستان کرمان در جهت پیشرفت امور عمرانی و نوسازی روستاها و ایجاد رفاه بیشتر مردم و … چندی قبل اخبار مربوط به اقدام انجمن شهرستان را در زمینه روشن شدن موضوع امور ثبتی بیش از بیست هزار خانه و مستغلات در کرمان که با پیگیری مستمر به مرحله‌ای نویدبخش رسیده است، طرح مسئله لغو عوارض تلویزیون، بررسی امور عمرانی، بهداشتی و درمانی را مطالعه نمودم، که هر یک مظهریست از اصل دموکراسی و نتیجه سپردن کار مردم به خود مردم.

و اما آنچه که باعث شد به نام یک ایرانی و همشهری، شمه‌ای از مکنونات قلبیم را برایتان بنگارم، خبر مربوط به تصمیم انجمن شهرستان کرمان در شماره‌ی 1709 مورخ 19/ 11/ 51 [13] آن روزنامه گرامی بود، که انجمن مذکور تصمیم گرفته است به منظور تسریع در انجام امور مختلفه انجمن و بررسی برنامه‌های عمرانی و رسیدگی به خواسته‌های مردم بخش‌های شهداد، راور، زرند، ماهان و حومه کرمان، از این پس جلسات انجمن شهرستان کرمان به طور سیار هر نوبت در یکی از بخش‌های نام برده تشکیل گردد تا در محل با آگاهی کامل و آشنایی بیشتر، برنامه‌های عمرانی و نوسازی آن بخش را مورد بررسی قرار دهند.
بدون اغراق این کار مبین این حقیقت است که اعضای انجمن برخاسته و برگزیده شده‌اند، به خوبی اصل تحرک و سرعت عمل را در این موقعیت به خوبی درک نموده و می‌خواهند با تشکیل جلسات خود در مرکز بخش‌ها از نزدیک به کم و کیف کارهای مربوط رسیدگی نموده و بر مبنای واقعیات تصمیم بگیرند و اقدام کنند. بنابراین چنین تصمیماتی که از یک طرف امیدبخش و از سوی دیگر آموزنده است، در خور تمجید و تحسین می‌باشد و مرا بر آن داشت، ضمن تشکر و سپاس از درج چنین خبرها، موفقیت روزافزون برای اعضای فعال انجمن شهرستان کرمان آرزو نمایم.
مهدی بهار مقدم ـ دانشجوی سال سوم مدرسه عالی امور اداری و بازرگانی کرمان» (6).

پی نوشت:
(1) ـ روزنامه کیهان، سه‌شنبه 25 اردیبهشت 1352، شماره 8952.
(2) ـ این روستا در نزدیک کوه بنان واقع گردیده و اکنون جزو کوه بنان محسوب می‌گردد. در مورد این روستا، شعری مشهور است، بدین مضمون:
از آتش کوه بنان، گور می‌سوزد
آتش که گرفت، خشک و تر می‌سوزد
در تلفظ اهالی به آن جور نیز گفته می‌شود (محمد صنعتی).
(3) ـ عکس مزبور در جوار مقبره آخوند کوهبنانی گرفته شده است.
شایان ذکر است «آخوند ملا محمد که عارفی مشهور بوده، در پی اختلافی که با حاکم کرمان پیدا می‌کند، از طریق کوهبنان قصد عزیمت به مشهد مقدس را داشته که در بین راه توسط تعدادی از اشرار به قتل ‌رسیده و او را در این مکان دفن می‌نمایند. زمانی که این خبر به میرزا آقاسی (صدراعظم محمدشاه) که از مریدان او بوده می‌رسد، مبلغ یک هزار تومان برای ساختن مقبره آخوند می‌فرستد و این مقبره ساخته می‌شود. از آنجایی که آخوند شهید، پدر مادر دکتر علی اکبرخان نفیسی ناظم‌الاطباء بوده، فرزند ایشان دکتر سعید نفیسی در شرح احوال خود در مجله بخارا (شماره 82، ص 242) آورده: … مادرش دختر ملا محمد کوهبنانی معروف به هدایت علی از پیشوایان مشهور طریقه نعمت‌اللهی در نیمه اول قرن سیزدهم بود، که از مریدان مولانا عبدالصمد همدانی بود و در کرمان معتقدان بسیار داشت و چون حاج ابراهیم‌خان ظهیرالدوله حکمران کرمان با او اختلاف داشت، وی را وا داشت که از کرمان بیرون رود و او به عزم مشهد از کرمان هجرت کرد و در بیابان لوت در منزلی که به چهل پایه یا چهل زینه معروف است، همه قافله گرفتار راهزنان بلوچ شدند و جز سه تن کسی جان به در نبرد و وی در آن زمان به سال 1239 ق. کشته شد و در کوهبنان به خاک سپردند و در صوفیه به شهید رابع یا شهید چهارم معروف شد …». با تشکر از آقای علی‌مردان آل طه به واسطه ارایه توضیحات.
(4) ـ از نکات قابل توجه و جالب در برخی از بازدیدها، از جمله در همین روستا، این بود که در هنگام بازدید انجمن شهرستان کرمان، اکثر مردان روستا در مزارع و مراتع مشغول به کار بودند و امکان حضور آنان نبود، لذا زنان روستاها به همراه کودکان خردسال خود، گرد اعضای انجمن شده و با بیان مشکلات و کمبودهای منطقه، مصرانه تقاضای برطرف نمودن آن موانع را می‌نمودند (محمد صنعتی).
(5) ـ وی اکنون دارای مدرک دکترای حساب‌داری و دانشیار بخش حساب‌داری دانشکده مدیریت دانشگاه شهید باهنر کرمان است.
(6) ـ روزنامه اندیشه، سه شنبه 8 اسفند 1351، شماره 1721.

به اشتراک بگذارید:

برچسب ها:





نظر کاربران

نظری برای این پست ثبت نشده است.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *