پیام ما؛ رسانه توسعه پایدار ایران | جهنم جهرمی برای کلاهبرداران پیامکی

جهنم جهرمی برای کلاهبرداران پیامکی





۲۲ آبان ۱۳۹۸، ۹:۵۰

جهنم جهرمی برای کلاهبرداران پیامکی 

وزیر ارتباطات: یک میلیون و ۲۰۰ هزار شکایت از خدمات ارزش افزوده پیامکی را به قوه قضائیه ارسال کردیم

فضای مجازی و اینترنت به همان اندازه که فرصت های بسیاری را برای انسان قرن ۲۱ فراهم کرده، تهدیدهایی را هم به همراه خود آورده است که غفلت از این تهدیدها چنان آسیب های جدی به مردم وارد می کند که برخی آرزو می کنند ای کاش در همان قرن بیستم بودیم و دچار این آفت ها و گرفتاری ها نمی شدیم.می توان گفت امروزه فضای مجازی به زندگی مردم اضافه شده است و از آنجا که فضای مجازی به نوعی دنباله زندگی در فضای واقعی است باید استانداردها، اصول، فرصت ها و تهدیدات فضای مجازی نیز به مردم آموزش داده شود. آموزش تهدیدات فضای مجازی در ایران متاسفانه بیشتر روی تهدیدات فرهنگی و اجتماعی آن زوم کرده است درحالیکه برخی سودجویان فضای مجازی را عرصه ای برای تاخت و تازهای کلاهبرداری های مالی کرده اند.از مسائل فرهنگی و اجتماعی در این زمینه می گذریم و فقط گوشه ای از مصائب اقتصادی و پولی این فضای مجازی را بررسی می کنیم تا شاید مسئولان بیشتر به فکر مردم باشند و همانگونه که از فواید فضای مجازی و شبکه های اجتماعی سخن می گویند، توجه بیشتری هم به مشکلاتی داشته باشند که هر روز دامنه آن در این حوزه وسعت پیدا کرده و افراد بیشتری را متضرر می کند.

ارسال بیش از یک میلیون و ۲۰۰ هزار شکایت مردمی 

وزیر ارتباطات گفت که یک میلیون و ۲۰۰ هزار شکایت مردم از خدمات ارزش افزوده پیامکی در سامانه ۸۰۰۷ را برای قوه قضائیه ارسال کردیم.به گزارش ایسنا، محمدجواد آذری جهرمی  – وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات – در صفحه اینستاگرام خود با اشاره به ارسال یک میلیون و ۲۰۰ هزار شکایت مردم از خدمات ارزش افزوده پیامکی در سامانه ۸۰۰۷ برای قوه قضائیه اعلام کرد: «این موضوع «رکورد گینس هست برای خودش! در دنیا سابقه ندارد این حجم از شکایت در یک هفته! با شناختی که از حضرت حجه‌الاسلام و المسلمین رئیسی، رئیس محترم و عزیز قوه قضائیه دارم، مسلما خبرهای خوبی در مبارزه با فساد پس از این گزارش رخ خواهد داد. منتظر باشید!» چندی پیش بود که تصمیم به تعطیلی خدمات ارزش افزوده یا»وس» توسط وزارت ارتباطات و فناوری اطلاعات آغاز شد، تا جایی‌که گفته شد با اعلام کد دستوری #۶*۸۰۰* از سوی وزیر ارتباطات، شب تلخی برای کلاه‌برداران «بازار وس» رقم خورده است.وزیر ارتباطات اواسط آبان ماه برای اجرای وعده خود برای پایان دادن به کلاه‌برداری‌ها و دست کردن در جیب مردم و شفاف کردن بازار غیر شفاف ۲۶۰۰ میلیارد تومانی وس، از مردم برای شناسایی و شکایت از این کلاهبرداران کمک خواست.او در توییتی با هشتک‌های حق‌الناس و پایان وس نوشت: «امشب شب تلخی برای کلاه‌برداران است! پول‌هایی که برای شرکت‌های ارزش‌افزوده در این چند سال از شما اخذشده را با #۶*۸۰۰* می‌توانید ببینید. شکایتی هم داشتید لطفاً از طریق پیامک به ۸۰۰۷ بفرستید. کاملاً رایگان! برای خانواده نیز انجام دهید.»

جهرمی:در مورد حق‌الناس هیچ خط قرمزی ندارم 

خدمات ارزش افزوده (Value Added Services) که به اختصار VAS نامیده می‌شوند، شامل مواردی غیر از خدمات استاندارد اپراتورها مانند تماس صوتی و پیامک معمول است. در خدمات ارزش افزوده تلفن همراه ابزارهایی مانند پیامک، تماس و دیتای مصرفی به‌عنوان ابزار ارائه خدمات استفاده می‌شود و معمولا خدماتی از جمله مسابقات و رأی‌گیری، تبلیغات موبایلی، اطلاع‌رسانی، پرداخت موبایلی، زنگ انتظار تماس یا بازی آنلاین ارائه می‌شود.سوءاستفاده برخی شرکت‌های خدمات ارزش افزوده  موجب شد وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات از تصمیم برای پایان وس خبر دهد. او چندی پیش در این باره اظهار کرد: «شاید وقتش رسیده باشد که به زودی «کل سرویس‌های ارزش افزوده» را برای همیشه تعطیل کنیم. دوستان دیگر به یقین رسیده‌اند که در مورد حق‌الناس هیچ خط قرمزی ندارم، مخصوصا اگر از جیب مردم دزدی شود.»

در رابطه با این کلاهبرداری های الکترونک معاون اجتماعی پلیس فتا ناجا هم با اشاره به کلاهبرداری با ترفند رجیستری گوشی تلفن همراه، گفت: شهروندان مراقب افراد سود جویی که با این روش اقدام به سرقت اطلاعات بانکی طعمه‌های خود می‌کنند، باشند.سرهنگ رامین پاشایی در تشریح شیوه کلاهبرداری با ترفند رجیستری گوشی تلفن همراه، افزود: در این روش افراد کلاهبردار با ارسال پیامکی به تلفن همراه هموطنان مبنی بر اجرای طرح رجیستری و یا ارسال پیامک اخطار مبنی بر عدم اجرای این طرح، متقاضیان را به صفحات جعلی موسوم به فیشینگ هدایت کرده و با سرقت اطلاعات کارت بانکی طعمه های خود نسبت به برداشت غیر مجاز از حساب بانکی آنان اقدام می کنند.معاون اجتماعی پلیس فتا ناجا به شهروندان هشدار داد: به هیچ عنوان فریب اینگونه تبلیغات دروغین را نخورند و همواره به منشا ارسال پیامک های خود توجه کنند و اخبار رسمی و موثق را از پایگاه های معتبر خبری نظیر رسانه ملی و خبرگزاری های مجاز داخل کشور پیگیری کنند.وی اضافه کرد: بهتر است هموطنان عزیز به صورت مستمر اقدام به تغییر رمز عابر بانک خود کنند و اگر هم از روی عدم آگاهی به اینگونه درگاه های جعلی وارد شدند سریعا  رمز کارت عابر بانک را تغییر دهند و در صورت دریافت موارد مشکوک موضوع را به سایت رسمی پلیس فتا به آدرس www.cyberpolice.ir  اطلاع دهند.

 

به اشتراک بگذارید:





نظر کاربران

نظری برای این پست ثبت نشده است.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

بیشترین بازنشر