سایت خبری پیام ما آنلاین | اجازه ورود به دنیای بزرگ تر

اجازه ورود به دنیای بزرگ تر





۶ دی ۱۳۹۴، ۲۳:۰۹

اجازه ورود به دنیای بزرگ تر

ایپنا- کتاب خواندن به شما قدرت تخیل و فرو‌رفتن در سطح عمیق‌تری نسبت به روزنامه و مجله می‌دهد به همین دلیل «مارک زاکربرگ»، مؤسس شبکه اجتماعی فیس‌بوک تصمیم گرفت در سال 2015 هر دو هفته یک کتاب بخواند. وی در صفحه شخصی خود در فیس‌بوک بعضی از انتخاب‌های خود و دلیل اهمیتشان را به خوانندگان ارائه کرده است. وی می‌گوید کتاب خواندن به انسان اجازه ورود به دنیای بزرگ‌تر می‌دهد‌.
به نقل از ایندیپندنت، «زاکربرگ» برای رسیدن به این مهم جلسه مطالعه سالانه کتاب به راه انداخته است و قصد دارد نظراتش را درباره این آثار با دوستانش در شبکه‌های اجتماعی به اشتراک بگذارد. فهرست پیشنهادی وی به شرح زیر است:
«نظم جهان» نوشته «هنری کسینجر»
«مارک زاکربرگ» می‌گوید پس از به دنیا آمدن دخترش بسیار به اهمیت دنیای پر از صلح برای نسل آینده فکر می‌کند. «نظم جهان» درباره تاریخچه کشورها و چگونگی ارتباط صلح‌آمیز آنها با هم است. در گذشته کشورها اشتباهات یکدیگر را بیشتر می‌بخشیدند و مروت بیشتری برای همنوعان خود قائل بودند.
کتاب برای زمانه حاضر بسیار مناسب است (که در آن گاهی مشکلات غیرقابل‌حل به نظر می‌رسند.»
«خوش‌بین منطقی» نوشته «مت ریدلی»
این کتاب که اولین بار در سال 2010 منتشر شد بحث‌برانگیزترین کتاب این نویسنده آثار علمی پرفروش محسوب می‌شود. از نظر او بازار منبع پیشرفت بشر است و این پیشرفت در صورت آزاد بودن بازار بیشتر از پیش حاصل خواهد شد. در نتیجه تکامل نظرات انسان به او این اجازه را می‌دهد که با توجه به خطرات آب‌وهوایی شرایط زندگی خود را بهبود بخشد.
«سهام فقرا» نوشته «داریل کولینز»، «استوآرت روترفورد» و «اورلاندا روتون»
این نویسندگان 10 سال از زندگی خود را صرف تحقیق درباره مردم فقیر بنگلادش، هند و آفریقای جنوبی کردند. این کتاب ادعا می‌کند فقر در کشورهای توسعه نیافته یا محروم اتفاق نمی‌افتد بلکه در کشورهایی که سازمانی برای ذخیره ارز و سرمایه مالی انسان‌ها وجود ندارد رخ می‌دهد.
به عقیده «زاکربرگ» بسیار عجیب است که تقریباً نیمی از مردم دنیا با روزی 25 دلار یا حتی کمتر و بیشتر از یک میلیارد نفر با روزی یک دلار روز خود را سپری می‌کنند و این مساله باید انسان‌ها را به فکر فرو ببرد و در تلاش برای کمک به این افراد در جامعه باشند.
«چرا ملت‌ها سقوط می‌کنند» نوشته «عجم اوقلو» و «جیمز ای. رابینسون»
این کتاب نگاهی اجمالی به 15 سال تحقیق «عجم اوقلو»، اقتصاددان شرکت MIT و «جیمز رابینسون»، دانشمند سیاسی هاروارد است و برای اولین بار در سال 2012 به چاپ رسید. نویسندگان این کتاب ادعا می‌کنند «دولت‌های استخراجی» از نظارت برای اعمال قدرت اقلیت جامعه استفاده می‌کنند در حالی که «دولت‌های دربرگیرنده» بازار آزاد راه‌اندازی می‌کنند تا شهروندان دادوستد ارز را آزادانه انجام دهند. این دو محقق اعلام می‌کنند رشد اقتصادی یک کشور دلیل بر سلامت اقتصاد آن کشور نیست.
در سال‌های اخیر علاقه زاکربرگ به بشردوستی و پیشرفت اقتصادی مردم دنیا افزایش یافته است. او می‌گوید: «این کتاب را انتخاب کردم چرا که به درک بهتر از ریشه‌های جهانی فقر کمک می‌کند.»
«مساله سه تنه» نوشته «لیو سیژی»
«مسئله سه تنه» برای اولین بار در سال 2008 در چین به چاپ رسید و نسخه انگلیسی آن نیز سال گذشته برنده جایزه «هیوگو» 2015 شد و عنوان بهترین رمان علمی-تخیلی سال را از آن خود کرد.
داستان در دوره انقلاب فرهنگی مائو رخ می‌دهد و ماجرای آن ارسال پنهانی یک سیگنال توسط دولت چین به فضا و تصمیم آدم فضایی‌ها برای هجوم به کره زمین است. البته این کتاب پیام دولت چین برای نشان دادن پیشرفت خود در سالیان اخیر است.
زاکربرگ می‌نویسد:«این کتاب استراحتی جالب بین بعضی از کتاب‌های سنگین (از نظر محتوا) است که در این مدت مطالعه کرده است.»
«ژنوم» نوشته «مت ریدلی»
«مت ریدلی» تنها نویسنده‌ای است که اسمش دوبار در فهرست «زاکربرگ» پدیدار شده است. «ژنوم» در سال 1990 منتشر شد و به دنیا از زاویه سیر تکامل ژنوم و علم وراثت نگاه می‌کند. کتاب می‌کوشد تا تاریخچه بشریت را از دوربین وراثت و نه جامعه‌شناسی توصیف کند. «زاکربرگ» معتقد است این کتاب مکمل همه کتاب‌های تاریخی است که تاکنون خوانده است.
«تنوع تجارب مذهبی» نوشته «ویلیام جیمز»
بر طبق دایره‌المعارف اینترنتی فلسفه دانشگاه «تنسی ویلیام» عده زیادی «هنری جیمز» (1919-1848) را به عنوان روشنفکرترین فیلسوف در میان فلاسفه آمریکایی مطرح می‌کنند. «تنوع تجارب مذهبی» کلکسیونی از سخنرانی‌های مکتوب وی است که آگاهی مذهبی و مکانیسم استفاده انسان از مذهب را توضیح می‌دهد. از دیدگاه وی مذهب منبع جستجوی معنا در زندگی است و سبب می‌شود انسان با هدف در مسیر زندگی قدم بردارد. «زاکربرگ» می‌گوید: «آن بخش از کتاب که به سیر تکامل نقش مذهب در زندگی بشریت می‌پردازد بسیار برایم جالب بود و دوست داشتم اطلاعات بیشتری در این زمینه کسب کنم.»
«جیم کرو نوین» نوشته «میشل الکساندر»
«الکساندر» استاد حقوق دانشگاه ایالتی «اوهایو» و وکیل حقوق مدنی است که اعتقاد دارد جنگ بر سر مواد باعث ایجاد سنتی در جامعه شده است که در آن سیاه‌پوستان بی‌گناه را به عنوان مقصر به زندان می‌اندازند و پس از آزادی نیز با آنان به عنوان شهروند درجه دوم برخورد می‌کنند.
«زاکربرگ» می‌گوید: «دلم می‌خواست در مورد موضوعات جنایی اطلاعاتی کسب کنم و این کتاب از طرف یکی از دوستانم که بسیار کتاب‌خوان است به من پیشنهاد شد.»
«خلاقیت» نوشته «اد کت میول»
«خلاقیت» داستانی است که توسط یکی از مؤسسین غول‌های انیمیشن کامپیوتری با نام «پیکسار» نوشته شد. «کت میول» دانش کارآفرینی و مدیریت خود را در این کتاب انعکاس می‌دهد و اعتقاد دارد که شرکت‌ها نباید جلوی خلاقیت طبیعی کارمندان خود را بگیرند. «زاکربرگ» می‌گوید به خواندن مطالب و دلایل موفقیت شرکت‌های بزرگی مانند «پیکسار» بسیار علاقه‌مند است و این کتاب به شما دید بهتری برای خلاقیت در کارهای شخصی و شغلی می‌دهد.
«فرشتگان برتر طبیعت ما» نوشته «استیون پینکر»
«زاکربرگ» اقرار می‌کند که این کتاب پر محتوای 800 صفحه‌ای روانشناس دانشگاه هاروارد می‌تواند ترسناک باشد اما فهمیدن مطالب کتاب بسیار آسان است. از نظر «پینکر» خشونت در سطح جامعه نسبت به قبل کاهش یافته است. اگرچه اخبار 24 ساعته رسانه‌های جمعی نشان از خشونت بالایی در سطح جامعه دارد اما اخلاق در بشریت نسبت به گذشته اعتلا یافته است.(شایان ذکر است که «بیل گیتس»، هیات‌مدیره شرکت «مایکروسافت» نیز این کتاب را در فهرست بهترین کتاب‌هایی که تا به حال خوانده است قرار داده بود.
وی معتقد است اگر وقت کافی ندارید خواندن خلاصه کتاب نیز به ایجاد خوش‌بینی در انسان کمک می‌کند.
«ایمنی» نوشته «یولا بیس»
با توجه به جنبش‌های ضد واکسیناسیون در ایالات‌متحده و قسمت‌هایی از اروپا مطالعه تحقیقات «بیس» در مورد فواید واکسیناسیون بسیار ضروری است. «زاکربرگ» می‌گوید: «بسیار واضح است. واکسیناسیون مفید و برای سلامت همه در اجتماع حیاتی است.» وی در ادامه می‌گوید این کتاب از طرف دانشمندان فعال سلامت عمومی جامعه به او پیشنهاد شده است.
این کتاب مشخص می‌کند که چرا بعضی مردم به استفاده از واکسن تردید دارند و به طور منطقی بی پایه و اساس بودن شک و تردیدها و همچنین سؤال‌های مختلف را توضیح داده و تأکید می‌کند واکسن‌ها اثربخش و ایمن هستند.
«ساختار انقلاب‌های علمی» نوشته «توماس اس. کوهن»
بی‌شک تنها کتاب فلسفی که یک فیزیکدان بتواند با آن برقرار کند کتاب «ساختار انقلاب‌های علمی» است. از تاریخ انتشارش در سال 1962 تا کنون طبق اعلام دائرهالمعارف دانشگاه «استنفورد» یکی از برجسته‌ترین کتب آکادمیک در دوران مختلف است. «زاکربرگ» معتقد است آگاهی از چگونگی پیشرفت‌های علمی دنیا و عوامل مؤثر در این پیشرفت‌ها موجب اصلاحات در جامعه و اذهان مردم می‌شود.
اصطلاح «تغییر نمونه» در کتاب «کوهن» که نشان از تغییری اساسی در مفاهیم بنیادی علمی دارد بسیار معروف شد. بهترین مثال تغییر نمونه این است که فیزیک کوآنتوم جایگزین مکانیسم نیوتنی شد.
«انتقام اورول» نوشته«پیتر هوبر»
هوبر(یکی از اعضای انجمن تحقیقات سیاسی منهتن) به طور غیر رسمی ادامه داستان «1984» نگاشته «جورج اورول» را نوشت و منتشر کرد. نویسنده این بار داستانی جدید می‌نویسد که در آن اینترنت و روش‌های جدید ارتباطی دریچه خود را به روی مردم دنیا می‌گشایند. کتاب در تلاش است مردمی را نشان دهد که از تکنولوژی که روزی آن‌ها را زندانی حکومت می‌کرد استفاده می‌کنند تا خود را نجات دهند. «هوبر» چگونگی پیشرفت اینترنت و وسایل ارتباطی جمعی را توضیح و سپس تأثیرات مثبت آن مردم و بهبود اجتماع را شرح می‌دهد.

به اشتراک بگذارید:

برچسب ها:

، ،





نظر کاربران

نظری برای این پست ثبت نشده است.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *