پیام ما؛ رسانه توسعه پایدار ایران | کرمان رکورد دار طلاق در کشور

کرمان رکورد دار طلاق در کشور





۶ دی ۱۳۹۴، ۲۲:۳۳

رکورد دار طلاق نیستیم
مهمترین عامل طلاق مشکلات زناشویی و دخالت والدین است نه اعتیاد

امروز به نقل از مدیرکل دفتر آمار و اطلاعات جمعیتی و مهاجرت سازمان ثبت احوال درباره‌ی وضعیت طلاق در استان های مختلف روایت شد که : سه استانی که از رشد بیشتری در ثبت طلاق روبرو بودند به ترتیب استان کرمان با ۳ هزار و ۷۳۱ مورد، کهگیلویه و بویراحمد با هزار و ۹۴ مورد و سیستان و بلوچستان با هزار و ۳۸۱ مورد بوده که به ترتیب از رشد ۴۹.۸ درصدی، ۴۰.۱ درصدی و ۳۲.۳ درصدی روبرو بوده اند. محزون در مورد استان هایی که بیشترین آمار ازدواج را طی ۹ ماهه امسال داشته اند، تاکید کرد: آمارهای سازمان ثبت احوال نشان می دهد که استان های کرمان با ۱۹ هزار و ۹۲۱ مورد ازدواج، ایلام ۴ هزار و ۴۳۲ مورد و اصفهان با ۲۹ هزار و ۷۰۹ مورد ازدواج به ترتیب با رشد ۱۷.۱ درصد، ۵.۲ درصد و ۳.۶ درصد مواجه بوده و بیشترین افزایش ازدواج را در میان استان های مختلف کشور داشته اند. برای پیگیری این خبر با خالقی معاون سابق و اسلامی معاونت اجتماعی و پیشگیری از وقوع جرم دادگستری کل استان کرمان مصاحبه‌ای کردیم که مشروح آن پیش کش نظرتان می‌شود:
نظر شما درباره‌ی این آمار چیست؟ و آیا اصولا این آمار حقیقت دارد؟
در حال حاضر من در آن جایگاه نیستم اما تا جائی که من در جریانم آمار صحیح ازدواج و طلاق را باید از طریق ثبت اسناد پی‌گیری کرد و ماهم این آمار را از آنجا می‌گیریم، و البته ما در دادگستری آمار پرونده‌های وارده به دادگستری را مطالعه می کنیم و تا جائی که من خبر دارم آمار امسال اتفاقا گویای کاهش ۲۷درصدی ارجاع پرونده‌های طلاق به دادگستری کرمان است و کل استان هم ۱۷ درصد کاهش داشته و خوب آمار رسمی طلاق از این طریق قابل دسترسی نیست چرا که ممکن است پرونده‌ای امسال وارد دستگاهی قضایی بشود اما دوسال بعد حکم طلاق را اجرا کنند و در نتیجه دقت آمار پائین می‌آید.
از دید شما مهم‌ترین دلایل رخ داد طلاق در استان چیست؟
هرچند معمولا مطرح می‌شود که اعتیاد و بی‌کاری مسایل تاثیر گذار در طلاق هستند اما من معتقدم بیشترین نقش را مسائل خاص زناشویی و دخالت زیاد والدین در زندگی زوجین بازی می‌کند. اما متاسفانه معمولا خانواده‌ها واقعیت را مطرح نمی‌کنند اما برداشت شخصی من این است که هرچند قبل از این عامل پنجم طلاق دخالت خانواده‌ها بود اما امروزه این معضل خیلی پررنگ شده و به واسطه‌ی اینکه خانواده‌ها فرزندان کم‌تری دارند و یک یا دو فرزند بیشتر ندارند در نتیجه وقت بیشتری را صرف زندگی بچه‌های‌شان می‌کنند و از آن گذشته وقتی هم که مشکلی پیش می‌آید به جای حل مساله فورا طلاق را تشویق می‌کنند.
فکر می‌کنید میانگین عمر ازدواج در کرمان پائین آمده؟
پائین هست در کشور کلا پائین هست و فکر می‌کنم رتبه‌ی اول عمر طلاق یک تا دوسال بعد از ازدواج است رتبه‌ی دوم هم زیر یک سال است و این خودش نشان از عمر کوتاه ازدواج دارد.
گویا سیاستی را تالارهای ازدواج پیش گرفته‌اند که مثلا اگرمراسم عروسی را در تالاری خاص برگزار کنید با نصف همان میهمانان و به رایگان می‌توانید مراسم جشن سالگرد را هم همانجا برپا کنید آیا تالار دارن مهربان شده‌اند؟
البته که فعالین اقتصادی کاری نمی‌کنند که خودشان متضرر بشوند اما خوب اعتقاد ما بر این است که آموزش‌ها و مشاوره‌های پیش از ازدواج می‌تواند تاثیر بسزایی داشته باشد تا جائی که پس از برگزاری کلاس‌های پیش از ازدواج در جهاد دانشگاهی ۲۷ درصد کاهش ورودی پرونده‌ داشته‌ایم، تا جائی که حتی همکاران ما نمی‌توانستند این کاهش چشمگیر را باور کنند. و همانطور که می‌دانید پرونده‌های طلاق و آمار آن در شهر کرمان اصلا قابل مقایسه با شهرهای دیگر استان نیست.
البته بازهم تاکید می‌کنم که ان آمارها اختلاف دارند زیرا برای مثال آمارهای ما به واسطه‌ی اینکه به طور میانگین هر پرونده دوسال زمان می‌برد تا به نتیجه برسد و معلوم هم نیست که طرفین طلاق بگیرند و یا اصلا تصمیم به مصالحه و ادامه‌ی زندگی مشترک بگیرند و گاهی حتی بعد از صدور حکم پشیمان می‌شوند در نتیجه تعداد پرونده‌های وارده را ما بررسی می‌کنیم. بازهم تاکید می‌کنم که تا جائی که من در جریان بودم وضعیت ما در کل کشور بد نیست و جایگاه ۲۷ در کل کشور را داشتیم و جایگاه اول هم بین البرز و تهران همیشه در حال جابجایی بوده.
در ادامه با اسلامی جانشین خالقی هم کلام شدیم که هرچند وی ابراز داشت که به تازگی این وظیفه را پذیرفته و سه روز بیشتر نیست که معاون اجتماعی و پیشگیری از وقوع جرم دادگستری شده اما بازهم ترجیح دادیم با مخاطبین نشریه این گفت‌و گو را هم به اشتراک بگذاریم. وی در آغاز از رکورد دار طلاق بودن ابراز بی خبری کرد و گفت: با توجه به گفته‌های آقای خالقی ما کاهش ورودی پرونده در ۸ماهه‌ی آغازین امسال داشتیم و حداقل با توجه به میانگین شهرستان‌ها ما ۱۵ درصد کاهش ورود پرونده را داریم اما خوب از آمار ثبت احوال هم صحیح هست اما به این دلیل که پرونده‌های امسال بازخورد خود را در سال آینده نشان می‌دهند و هر چند کاملا صحیح هست آماری را که مطرح نموده‌اند اما گویای وضعیت امروز کرمان نیست.
پس با وجود اینکه کاهش چشمگیری داشتیم بازهم رکورد دار طلاق هستیم؟
شاید هم اینگونه باشد، به هر حال ورودی پرونده‌ها در ۸ ماهه‌ی اول امسال حدود ۲۶ درصد و در استان هم حدود ۱۰ درصد کاهش داشته و این افزایشی که در آمار ثبت احوال و یا ثبت اسناد شاید مشاهده شود ناشی از ثبت احکامی است که پرونده‌ی آنها در سنوات گذشته وارد شده‌اند و یا اینکه متعلق به سال گذشته بوده‌اند و امسال اجرا شده اند.
شما فکر می‌کنید علت اصلی بالا بودن آمار طلاق در کرمان چیست؟
طبیعتا نمی‌شود گفت یک علت دارد، آنچه که قضات معترف هستند مسائل اقتصادی است بواسطه‌ی پرونده‌هایی که به ایشان رجوع داده می‌شود قضات معتقدند که بخاطر مشکلات اقتصادی بیشتر طلاق‌ها اتفاق می‌افتد و بعد هم عدم آموزش صحیح زندگی در خانواده‌ها و یا آموزش‌های پیش از ازدواج توسط ارگان‌های دیگر، که الآن یکی از دلایل کاهش آمار طلاق در کرمان همین کلاس‌هایی است که به همت معاونت پیشگیری از وقوع جرم و همچنین جهاد دانشگاهی مشترکا برگزار شد و نقش خوبی هم در کاهش طلاق در استان داشت.
فکر نمی‌کنید ارتباط مستقیمی بین اعتیاد و طلاق در استان باشد؟چون استان ما رتبه‌ی اول در شیوع مصرف مواد مخدر در کشور را هم داریم.
من فکر می‌کنم مواد مخدر آنقدر باعث از هم پاشیدگی زندگی نمی‌شود و اگر مشکلات اقتصادی نباشد آن مشکلات هم پیش نمی‌آید و همین اعتیاد هم پس آیند وضعیت بد اقتصادی است.

به اشتراک بگذارید:

برچسب ها:

، ،





نظر کاربران

نظری برای این پست ثبت نشده است.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *