سایت خبری پیام ما آنلاین | گردش خودرو به جاده شفافیت ارز

گردش خودرو به جاده شفافیت ارز





۱۳ تیر ۱۳۹۷، ۹:۳۱

گردش خودرو به جاده شفافیت ارز

نام شرکت‌های ایران‌خودرو، سایپا و آسان موتور در لیست واردکنندگان خودرو به چشم نمی‌خورد

لیست شرکت‌هایی که از 21 فروردین تاکنون برای واردات خودرو ارز دولتی گرفته بودند، روز گذشته از سوی بانک مرکزی منتشر شد.

این در حالی است که روز یکشنبه رییس جمهور ضرب‌الاجلی 14 روزه به محمد شریعتمداری، وزیر صنعت داده بود تا این لیست را در اختیار بانک مرکزی قرار دهد. بر اساس لیستی که منتشر شده، 21 شرکت به همراه وزارت بهداشت مجموعا 120 میلیون و 845 هزار و 84 یورو ارز دولتی گرفتند که با احتساب قیمت چهار هزار و 967 تومانی یوروی دولتی،  600 میلیارد و 237 میلیون و 832 هزار تومان می‌شود.

سهم خودروهای هیبریدی

براساس لیست منتشر شده، 54 میلیارد و 81 میلیون تومان  برای واردات خودروهای هیبریدی صرف شده که می‌تواند به بهبود وضعیت هوای کلانشهرها کمک کند. این رقم 10 درصد اعتبار واردات خودروهای خارجی را شامل می‌شود.

انتقاد از لیست ناقص

انتشار این لیست البته انتقادات از وزارت صنعت، معدن و تجارت و بانک مرکزی را کم نکرد  و برخی از کاربران فضای مجازی معتقدند این لیست ناقص است. چرا که مثلا در این لیست نام دو شرکت بزرگ خودروساز ایرانی، ایرانخودرو و سایپا به چشم نمی‌خورد. در همین حال در ضرب الاجل رییس جمهور به شریعتمداری تاکید شده بود که نام مدیران خاطی به همراه نرخ واقعی محصولات وارد شده به کشور نیز اعلام شود که در فهرست واردکنندگان خودرو قید نشده است. از دیگر موارد جالب این لیست، وجود نام وزارت بهداشت است. این وزارتخانه بیش از 18 میلیون یورو ارز برای واردات خودرو دریافت کرده است که به گفته روابط عمومی‌اش برای واردات خودروهای امدادی بوده است. نام شرکت آسان موتور هم که وارد کننده محصولات هیوندای موتور در ایران است، در این لیست به چشم نمی‌خورد. 

ارز دولتی برای پولدارها

در کنار انتقادها از ناقص بودن لیست واردکنندگان خودرو، این سوال مطرح می‌شود که چرا دولت برای واردات خودروهایی که دست‌کم بیش از 100 میلیون تومان قیمت دارند، ارز دولتی تخصیص داده. آن هم در شرایطی که همین امروز واردات برخی داروها با مشکل مواجه شده. این در شرایطی است که به گفته هانر چنارانی، عضو کمیسیون امنیت ملی، 80 درصد مردم ایران متقاضی خودروهای زیر 50 میلیون تومان هستند. بدین ترتیب واردات 600 میلیارد تومانی خودرو با ارز دولتی تنها برای قشر خاصی از جامعه است. در همین حال در یک ماه گذشته قیمت برخی خودروها بیش از 100 درصد هم افزایش داشت که گفته شد به دلیل نوسانات نرخ ارز است. اما با انتشار لیست اخیر می‌بینیم که مثلا برای واردات مزدا 3 که 100 میلیون تومان گران شد هم ارز دولتی تخصیص داده شده.  

از میان لیست

بیشترین ارز دولتی تخصیص داده شده به شرکت جهان نوین آریا اختصاص داشته که 30 میلیون و 437 هزار و 430 یورو ارز گرفته. این شرکت به واردات خودروهایی چون نیسان جوک و نیسان ایکس تریل می‌پردازد که بالای 200 میلیون تومان قیمت دارند. دومین شرکت از نظر دریافت ارز دولتی، شرکت آرین موتور پویا است که 26 میلیون و 188 هزار و 738 یورو ارز دولتی گرفته و خودروهای شرکت میتسوبیشی را وارد می‌کند که زیر 200 میلیون تومان قیمت ندارند. وزارت بهداشت سومین نام از نظر بیشترین  ارز دریافتی است.  شرکت خدمات تجارت نگین خودرو هم که محصولات شرکت رنو را وارد می‌کند با دریافت 11 میلیون و 429 هزار و 711 یورو ارز دولتی، چهارمین شرکت وارد کننده خودرو از نظر دریافت ارز است. قیمت محصولات رنو در بازار ایران از 180 میلیون تومان شروع می‌شود. رامک خودرو، آرین موتور تابان و کرمان موتور دیگر شرکت‌هایی هستند که در بالای جدول دریافت ارز دولتی قرار دارند.

به اشتراک بگذارید:





نظر کاربران

نظری برای این پست ثبت نشده است.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *