پیام ما؛ رسانه توسعه پایدار ایران | پرونده چند ملیتی نوروز و فرهنگ پخت نان لواش، جهانی شد

پرونده چند ملیتی نوروز و فرهنگ پخت نان لواش، جهانی شد





۱۳ آذر ۱۳۹۵، ۲۰:۰۱

پرونده چند ملیتی نوروز و فرهنگ پخت نان لواش، جهانی شد 

مدیر کل دفتر ثبت آثار تاریخی سازمان میراث فرهنگی و گردشگری خبر داد: «فرهنگ پخت نان لواش» به عنوان دومین پرونده چندملیتی ایران، پس از نوروز، ثبت جهانی شد. 

فرهاد نظری گفت: در یازدهمین اجلاس بین الدول میراث ناملموس، پرونده «فرهنگ پخت نان لواش» مطرح و پس از بحث و بررسی طولانی به ثبت رسید که با ثبت این پرونده، میراث ناملموس جهانی ایران1 به یازده عنوان رسید. این پرونده به طور مشترک بین کشورهای ایران، آذربایجان، قزاقستان، قرقیزستان، و ترکیه ثبت شد. همچنین در سال ۲۰۱۴ «نقش فرهنگی لواش» توسط ارمنستان ثبت شد. ارمنستان خواستار تغییراتی در خصوص پرونده مشترک لواش شد. پنج کشور تدوین کننده ی پرونده لواش و ارمنستان و دبیرخانه یونسکو تفاهم کردند که جمهوری اسلامی ایران به عنوان کشور مورد وثوق همه اعضای مذکور نقش هدایت و راهبری موضوع را برعهده گیرد.

پس از بررسی های کارشناسی با مسئولیت هیأت نمایندگان ایران، در نهایت پرونده «فرهنگ پخت نان لواش» ثبت شد. پرونده های چندملیتی بر اساس ریشه ها و مشترکات فرهنگی تشکیل می شود و باعث تقرب فرهنگ ها و گفت وگو و صلح می شود. یونسکو کشورها را به تدوین پرونده های مشترک ترغیب می کند.

وی که در این اجلاس حضور دارد، اظهار کرد:در این اجلاس دو پرونده چندملیتی از ایران «نوروز» و «فرهنگ پخت نان لواش» به ثبت رسید. نوروز قبلاً در سال ۲۰۰۹ با همکاری هفت کشور ثبت شد. در این اجلاس پنج کشور افغانستان، تاجیکستان، ترکمنستان، عراق، و قزاقستان به پرونده نوروز افزوده شدند و این پرونده مجدداً به شماره و تاریخ جدید و با عضویت دوازده کشور و با مدیریت ایران به ثبت رسید.

محمدحسن طالبیان معاون میراث فرهنگی کشور نیز پس از اعلام ثبت شدن نوروز در فهرست میراث ناملموس جهانی صحبت های خود را در اجلاس با این شعراز حافظ  و خیام آغاز کرد: «ز کوی یار می آید نسیم باد نوروزی / از این باد ار مدد خواهی، چراغ دل برافروزی» و« چون ابر به نوروز رخ لاله بشست / برخیز و بجام باده کن عزم درست/ کاین سبزه که امروز تماشاگه توست/ فردا همه از خاک تو برخواهد» و در ادامه گفت: نوروز در یک کلام تجلی خردورزی، اعتدال و امید به زندگی است.

نمایندگان ایران در این اجلاس احمد جلالی سفیر ایران در یونسکو، محمدحسن طالبیان معاون میراث فرهنگی کشور، فرهاد نظری مدیرکل دفتر ثبت آثار و حفظ و احیای میراث معنوی و طبیعی، مینا عمیدزاده رئیس گروه میراث ناملموس، شروین گودرزی کارشناس میراث ناملموس و شبان میرشکرایی کارشناس میراث ناملموس هستند. همچنین علی بحرینی سفیر جمهوری اسلامی ایران در اتیوپی و محمدامین مقرب کارشناس سفارت هیأت نمایندگان ایران را همراهی می کنند./ایسنا

 

به اشتراک بگذارید:





مطالب مرتبط

نظر کاربران

نظری برای این پست ثبت نشده است.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *