پیام ما؛ رسانه توسعه پایدار ایران | امروز انتخابات ریاست جمهوری آمریکا برگزار می‌شود کاخ سفید در انتظار چهل‌ و پنجمین رییس جمهور آمریکا

امروز انتخابات ریاست جمهوری آمریکا برگزار می‌شود کاخ سفید در انتظار چهل‌ و پنجمین رییس جمهور آمریکا





۱۸ آبان ۱۳۹۵، ۱:۵۱

امروز انتخابات ریاست جمهوری آمریکا برگزار می‌شود
کاخ سفید در انتظار چهل‌ و پنجمین رییس جمهور آمریکا

سرانجام زمان گران‌ترین، عجیب‌ترین، کثیف‌ترین و پر مناقشه‌ترین دوئل انتخاباتی حال حاضر دنیا فرا رسید: سه‌شنبه ۸ نوامبر ۲۰۱۶. هیلاری کلینتون دموکرات در مقابل دونالد ترامپ جمهوری‌خواه. نبرد پول و ثروت و شهرت و جنجال و دعوا و تهمت و … . به گزارش ایسنا حالا همه‌ی دنیا چشم به «ینگه‌ دنیا» دوخته تا با برگزاری پنجاه‌وهشتمین انتخابات ریاست‌جمهوری‌اش جانشینی «بی‌بدیل» برای باراک اوباما پیدا کند. بی‌بدیل ازآن‌رو که برای اولین بار در تاریخ ایالات‌متحده یک زن در مقابل یک سرمایه‌دار میلیاردر و نه یک سیاستمدار کارکشته، قرارگرفته است؛ فردی که سوار بر موج کاپیتالیسم شعار حمایت از طبقه کارگر می‌دهد! پیروزی کلینتون او را به اولین رییس جمهور زن آمریکا تبدیل می‌کند و پیروزی ترامپ را میلیون‌ها آمریکایی که «تغییر» اوباما را ندیدند، روحی تازه در کالبد سیاست می‌دانند.
برای خیلی از آمریکایی‌ها کلینتون ادامه اوباماست؛ فردی که هشت سال پیش بسیاری او را منجی خود می‌دیدند، فردی که قرار بود تغییری در سیاست‌های آمریکای جنگ‌طلب جورج بوش در عرصه خارجی و نابرابرهای اجتماعی در عرصه داخلی ایجاد کند؛ اولین سیاه‌پوستی که رییس جمهور آمریکا شده بود؛ رؤیای دست‌نیافتنی طبقه ضعیف جامعه که از وال‌استریت و رؤیای آمریکایی‌اش خسته شده بودند. هشت سال گذشت. اتفاقی نیفتاد یا حداقل اتفاقی نیفتاد که انتظارش را داشتند.
«تغییر» در حد شعار ماند و اوباما به‌پایان راه رسید. حالا دیگر خیلی‌ها چیزی برای از دست دادن ندارند. حالا برای آن‌ها پایان تاریخی فرا رسیده است که فوکویاما می‌گفت؛ آن‌ها پاک‌سازی سیستم سیاسی آمریکا را می‌خواهند؛ حالا وقت تحول است؛ زمان رهبران نسل جدید و عجیب آنکه شخصیت‌هایی که درجه تنفر مردم از آن‌ها خیلی بالاتر از سطح محبوبیتشان است، مهره‌های دوران انتقال شده‌اند! کلینتون در برابر ترامپ؛ چشم در برابر چشم.
روز سه‌شنبه ۲۰۰ میلیون آمریکایی واجد شرایط رأی دادن به‌پای صندوق‌های رأی می‌روند تا جدال کارزارهای انتخاباتی به اوج خود برسد. البته از این تعداد تاکنون نزدیک به ۴۰ میلیون نفر در ایالت‌هایی که می‌توان در آن‌ها پیش‌ از موعد در انتخابات شرکت کرد رأی داده‌اند و بسیاری هم سرخورده از هر دو نامزد و سیاست‌های آمریکا، میلی برای شرکت در انتخابات در خود نمی‌بینند. سیستم انتخاباتی منحصربه‌فرد آمریکا این‌گونه است که هر ایالت با توجه به جمعیتش شمار متفاوتی رأی الکترال دارد. کالیفرنیا به لحاظ جمعیتی بزرگ‌ترین ایالت است و بنابراین ۵۵ رأی دارد و در مقابل ایالتی کم‌جمعیت مثل مونتانا تنها سه رأی دارد. اگر یک نامزد بتواند رأی مردمی بیشتری را نسبت به رقیبش در یک ایالت به دست آورد، تمام آرای الکترال آن ایالت هم به او می‌رسد. به ‌عنوان ‌مثال اگر کلینتون بتواند در ایالت فلوریدا بر ترامپ به نسبت ۴۷ درصد به ۴۵ درصد پیروز شود، تمام ۲۹ رأی کالج انتخاباتی (الکترال) ایالت فلوریدا از آن کلینتون می‌شود و هر کاندیدایی که بتواند ۲۷۰ رأی الکترال را به دست آورد چهل ‌و پنجمین رییس جمهور آمریکا خواهد بود.

به اشتراک بگذارید:





مطالب مرتبط

ارزیابی روانی کادر درمان ضمانت اجرا ندارد

«شهناز نوحی» روانشناس، در گفت‌وگو با «پیام ما»:

ارزیابی روانی کادر درمان ضمانت اجرا ندارد

احتمال وقوع سیلاب در شرق کشور

سازمان هواشناسی هشدار داد

احتمال وقوع سیلاب در شرق کشور

مهاجران متهم شیوع بیماری‌ها نیستند

تاکید دو فعال اجتماعی بر لزوم به رسمیت شناختن مهاجران و اجرای برنامهٔ غربالگری

مهاجران متهم شیوع بیماری‌ها نیستند

آتش در نخلستان‌های سیستان‌وبلوچستان

در پی گرم‌شدن هو،ا علاوه‌بر جنگل‌های کشور، نخلستان‌ها نیز طعمۀ حریق شدند

آتش در نخلستان‌های سیستان‌وبلوچستان

مرگ‌های تکراری

ظرف دو ماه گذشته ۴ کارگر در ۴ حادثه در معادن زغال سنگ کرمان جان‌باخته‌اند

مرگ‌های تکراری

نگاه‌‌های منتظر به معدن فروریخته

گفت‌وگوی «پیام ما» با بستگان کارگران مفقودشدۀ معدن شازند اراک

نگاه‌‌های منتظر به معدن فروریخته

صدای جمهور آمد

چهاردهمین انتخابات ریاست‌جمهوری با مشارکت ۴۰ درصدی برگزار شد

صدای جمهور آمد

سالِ حادثه‌خیزِ سیستان‌وبلوچستان

پژوهشگاه سوانح طبیعی گزارشی از حوادث غیرمترقبه منتشر کرد

سالِ حادثه‌خیزِ سیستان‌وبلوچستان

سه مفقود سیل سوادکوه در بیمارستان بستری هستند

یک جسد در قائمشهر پیدا شد

سه مفقود سیل سوادکوه در بیمارستان بستری هستند

واکاوی مسئلهٔ اقدام به خودکشی درمانگران

در نشست علمی «خودکشی درمانگران: نگاهی بین‌رشته‌ای» صورت گرفت

واکاوی مسئلهٔ اقدام به خودکشی درمانگران

نظر کاربران

نظری برای این پست ثبت نشده است.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

بیشترین بازنشر