پیام ما؛ رسانه توسعه پایدار ایران | تیزر شماره اول: 🎧تا امروز

تیزر شماره اول: 🎧تا امروز





تیزر شماره اول: 🎧تا امروز

۲۱ خرداد ۱۴۰۲، ۱۷:۵۳

پادکست «تا امروز»
تا امروز
تیزر شماره اول: 🎧تا امروز
درحال خواندن
/

🎧تا امروز؛

اولین پادکست تحقیقی «پیام ما» 

«تا امروز»؛ داستان آنها که در کودکی کار می‌کردند

سپیده سالاروند، شیما وزوایی

 «تا امروز» که روزنامه «پیام ما» با همکاری دبیرخانه مقابله با فقر آموزشی آن را تولید کرده است همزمان با «روز جهانی مبارزه با کار کودکان» در یک پادکست سه قسمتی، تجربه کسانی که در کودکی در حوزه‌های مختلف مثل زباله‌گردی، کول‌بری، دست‌فروشی و آجرپزی کار کردند را در مواجهه با سه حوزه «خانواده»، «کار» و «نهادها» روایت و بررسی می‌کند. 

بسیاری از افراد وقتی از کودکی سر تقاطع آدامس می‌خرند یا از کنار کودکی که در کوچه زباله جمع می‌کند رد می‌شوند، ممکن است این پرسش برایشان پیش بیاید که بر سر این کودکان چه خواهد آمد؟ در بزرگی چطور و با چه کیفیتی زندگی و کار می‌کنند؟ نقش خانواده و اجتماعاتی که در آن حضور دارند در زندگی آنها چیست و چطور تجربه «کار» روی زندگی آنها تاثیر می‌گذارد؟ مسائل اجتماعی مانند اعتیاد، آزار جنسی، زندگی در سکونت‌گاه‌های غیررسمی چطور بر از دست رفتن حق کودکی اثر می‌گذارند و آینده این کودکان را تغییر می‌دهند؟

کار کودکان در بسیاری از حوزه‌ها از دیدِ حوزه عمومی جامعه به دور است. به عنوان نمونه، کار خانگی دختران کمتر در آمار و پژوهش‌ها به عنوان «کار کودک» تلقی می‌شود. همچنین شکل کار کودکان متفاوت است. برخی که «کارهای خطرناک» نامیده می‌شوند حیات و سلامت کودکان را تهدید می‌کنند. کول‌بری و سوخت‌بری کودکان و کار در کوره‌های آجرپزی از این دسته‌اند.

نقش نهادهای حامی کودکان و فعالیت‌های اجتماعی فعالان حقوق کودکان را هم نباید نادیده گرفت. اما آیا راهکاری برای سنجش اثرگذاری این فعالیت‌های اجتماعی در بلندمدت وجود دارد؟ اگر بله، چقدر به این موضوع توجه شده است. در واقع، حمایت‌های اجتماعی و مدنی از کودکان کار از جایی به بعد کمرنگ شده و با پایان سن کودکی (18 سال) قطع می‌شوند. در صورتی که بسیاری از مسائلی که این افراد در کودکی با آن روبرو بوده‌اند از جمله فقر، محرومیت از حق هویت، تبعیض‌های جنسیتی، و یا نابرابری‌های آموزشی و بهداشتی همچنان باقی می‌مانند.

اولین پادکست تحقیقی «پیام ما» با نام «تا امروز» در جستجوی پاسخی به پرسش‌ها و مسائل مطرح شده، به جای نگاهی آماری به کودکان کار، و یا مصاحبه با کارشناسان و مسئولان، به سراغ کسانی رفته که تجربه کار کردن در کودکی را داشتند و بزرگسالی آنها به نوعی سایه آن قرار گرفته است. 

این پادکست در سه قسمت و به صورت هفتگی منتشر می‌شود. 

در این برنامه 3 قسمتی، داستان 7 نفر که تجربه کار کردن در کودکی را دارند در مواجه شدن با سه حوزه روایت و بررسی می‌شود: خانواده، کار، و نهادها.

قسمت اول همزمان با روز جهانی مبارزه با کار کودکان منتشر می‌شود.

 

کاری از: سپیده سالاروند و شیما وزوایی
تدوین: آیدین حلال‌زاده

به اشتراک بگذارید:

برچسب ها:





مطالب مرتبط

نظر کاربران

نظری برای این پست ثبت نشده است.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *