سایت خبری پیام ما آنلاین | فرماندار شهرستان بردسیر: گردشگری بردسیر نیازمند توجه ویژه است

فرماندار شهرستان بردسیر: گردشگری بردسیر نیازمند توجه ویژه است





۲۴ اسفند ۱۳۹۴، ۲۰:۵۱

فرماندار شهرستان بردسیر:
گردشگری بردسیر نیازمند توجه
ویژه است

بردسیر را همه کرمانی ها می شناسند. نزدیک ترین شهرستان به مرکز استان کرمان، شهرستانی که بازارهای جهانی شاهد گلاب مرغوب آن است. با همه کوچکی و جمعیت کم، بهشتی است در کنجی از استان! لاله زارش، همایون صنعتی، کارآفرین برتر و نابغه اقتصادی را دربرگرفته. کوه های سر به فلک کشیده اش از سیم به سر یکی کله خود دارد که در گرمای تابستان، آب آشامیدنی مناطقی غیر از بردسیر را هم تأمین می کند که از این نظر حق بزرگی به گردن آن هایی دارد که بردسیری نیستند، چراکه از آب گوارای آن عطش خود را فرو می نشانند. و به همین دلیل است که فرماندار بردسیر خواهان نگاه ویژه مسئولان استان در تخصیص امتیازات و اعتبارات در قبال جابه جایی آب از این منطقه به شهرستان های همجوار است.
در آستانه نوروز 95 پای صحبت های جواد صادقی فرماندار شهرستان بردسیر نشستیم.
صادقی متولد 1349 در محله بهجرد بردسیر است. او فوق لیسانس مدیریت دولتی بوده و بیست و چهار سال کار اجرایی در وزارت کشور، از او مدیری توانمند و مردم دار ساخته است که به خوبی از عهده سخت ترین کارهای اجرایی در شهرستان محل زندگی و خدمتش بر می آید. صادقی امیدوار است که در طول دوران فرمانداری اش بتواند به کمک همکارانش بخشی از عقب ماندگی های شهرستان بردسیر را جبران نماید.
مطالعه مصاحبه مفصل زیر را به خواننده پیام توصیه می کنیم:

جناب آقای فرماندار! ضمن عرض خسته نباشید. شاید کاری که در سال جاری انجام داده اید، برگزاری انتخابات باشد. از انتخابات بگوئید؟
ما دو انتخابات سرنوشت ساز و مهم را به انجام رساندیم. بردسیر هم حوزه فرعی سیرجان محسوب می شود و نماینده مشترک با این شهرستان دارد. لازم است عرض کنم در بررسی اجمالی که ما انجام دادیم میزان مشارکت مردم در انتخابات دهمین دوره مجلس شورای اسلامی نسبت به دوره نهم بیشتر بوده است. حتی در دوره قبل انتخابات با برخی حواشی نیز همراه بوده است که بحمدالله در این دوره هیچ حاشیه ای هم نداشتیم. فرمانداری بردسیر با مدنظر قرار دادن سخن مقام معظم رهبری مبنی بر حق الناس بودن رأی مردم: بی طرفی در انتخابات را در دستور کار خود قرار داد.
جناب صادقی! میزان مشارکت مردم در انتخابات چه قدر بوده است؟
مشارکت بالای 70 درصد در کل شهرستان بوده است.
چند درصد جمعیت بردسیر واجد شرایط رأی بودند؟ و چند حوزه رأی گیری در شهرستان وجود داشت؟
براساس سرشماری سال 1390 شهرستان بردسیر پاسخ بر 75 هزار نفر جمعیت داشته است. 40 درصد این جمعیت که معادل 48 هزار نفر است شرایط حضور در انتخابات را داشته اند. ما در چهار بخش مرکزی، لاله زار، گلزار و نگار در مجموع 61 شعبه اخذ رأی داشتیم.
جناب فرماندار! یکی از موضوعاتی که پس از استقرار دولت تدبیر و امید و انتخاب استاندار کرمان، مطرح شد مبحث مثلث توسعه اقتصادی است. آیا این مثلث در مقیاس کوچک تر درشهرستان بردسیر قابل مشاهده است؟
بله! بردسیر، شهرستانی است که ظرفیت های لازم برای توسعه را نیز دارد. این شهرستان در محلی واقع شده که از چهار طرف، محصور کوهستان است و از منابع آبی بسیار غنی برخوردار است. اراضی مستعد جهت کشاورزی در بردسیر موجود است. نیروی کار تحصیل کرده هم از دیگر فرصت های ماست. به لحاظ صنعتی هم در وضعیت مناسبی قرار داریم. همه این عوامل توسعه دست به دست هم داده اند تا شهرستان بردسیر موقعیت خود را برای رسیدن به توسعه پایدار مناسب ببینید.و در این راستا بر اساس طرح مثلث توسعه اقتصادی اقدامات خوبی انجام شده است.
بردسیر هم به لطف خدا از لحاظ منابع آبی مشکل خاصی ندارد.
خیر، شهرستان بردسیر در گذشته قطب کشاورزی و دامداری بوده است. ما به خاطر داشتن منابع آبی کافی پیشنهاد جناب استاندار مبنی بر طرح همیاران آب را توانستیم در شهرستان پیگیری کنیم. اما مشکلی که وجود دارد این است که 92 درصد منابع آبی در حوزه کشاورزی هزینه می شود و این در حالی است که عدم توسعه سیستم های نوین آبیاری باعث راندمان پایین مصرف در این حوزه شده است. در حالی که بایدثروت آب در مسیر صنعتی شدن و حداکثر راندمان تولید و اشتغالزایی به کار گرفته شود.
آیا تلاشی هم صورت گرفته است؟
ببینید، ما به خاطر نزدیکی به گل و گهر سیرجان سه پروژه فولادی را در شهرستان بردسیر پایه ریزی کردیم که دو پروژه آن به بهره برداری رسیده و امیدواریم که در نیمه اول سال 95 هم سومین پروژه فولادی بهره برداری شود. همه این ها نشان از سرمایه گذاری در بخش خصوصی و دولتی در مبحث مثلث توسعه اتفاق افتاده است. تاکنون 500 میلیارد تومان سرمایه گذاری در شهرستان روی داده است. به عنوان مثال در سال 94 کارخانه تولید آهن اسفنجی توسط معاون اول رئیس جمهور- دکتر جهانگیری- افتتاح شد. فاز ذوب آن هم آماده بهره برداری است که منتظر سفر رئیس جمهور محترم هستیم. پروژه دوم ما نیز صنایع فولاد کرمان است که سابقه 15 ساله دارد، فاز ذوب آن هم آماده بهره برداری است که جدای از مواد اولیه آن (شمش) در زمینه آهن قراضه هم فعالیت دارد. کارخانه ماشین سازی که 30 سال قبل باید افتتاح می شود به هر دلیلی این مهم انجام نشد، 3 سال قبل تبدیل به پروژه فولادی شده است که پیش بینی می شود. ظرفیت تولید آن 500 هزار تن در سال باشد. افتتاح این پروژه را نیز در نیمه اول سال 95 خواهیم داشت. در صورت راه اندازی این پروژه 300 نفر به طور دائم و مستقیم و 700 نفر نیز به طور غیر مستقیم، شاغل خواهند شد. با این حساب فکر می کنم ظرف یک دهه آینده بردسیر به قطب صنعتی فولادی تبدیل شود.
می دانیم که در مثلث توسعه، نمایندگان مجلس در رأس هرم قرار دارند. با توجه به این که نماینده بردسیر و سیرجان، مشترک است و شهرستان بردسیر یک حوزه فرعی به شمار می آید. نقش نماینده بردسیر و سیرجان را در مثلث توسعه بردسیر چگونه ارزیابی می کنید؟
با توجه به اینکه جمعیت بردسیر نسبت به سیرجان کمتر است. انتظار ما این نیست که اتفاقاتی که در حوزه سیرجان می افتد، بلافاصله در بردسیر هم بیفتد. نقش نماینده هم قابل تقدیر است. اما انتظارات مهم بردسیر تاکنون برآورده نشده است. آب آشامیدنی، برق روستاها رضایت بخش است. ضریب نفوذ گاز به روستاها و شهرهای شهرستان هم مناسب است اما رفع بیکاری انتظار مردم از مسئولان استانی است. خشکسالی به کشاورزی آسیب وارد کرده است. ما زمانی تولید کننده شیر 3 استان هجوار بودیم اما اکنون دامداری ما نیز تحت تأثیر خشکسالی قرار گرفته است. امیدواریم نماینده محترم مردم شریف بردسیر و سیرجان وقت بیشتری برای شهرستان بگذارد. استاندار محترم و معاونت برنامه ریزی استانداری نیز توجه بیشتری بکند تا ما بتوانیم خواسته ها و انتظارات مردم را برآورده کنیم.
آقای فرماندار! شهرستان بردسیر از ظرفیت گردشگری بالایی برخوردار است. مجموعه مدیریت اجرایی شهرستان چه تدابیری برای معرفی جاذبه های گردشگری و جذب گردشگر انجام داده است؟
همان طور که گفتید، شهرستان بردسیر ظرفیت های گردشگری بالایی دارد و این نه تنها مردم استان کرمان بلکه اهالی استان هرمزگان هم متوجه خوش آب و هوایی بردسیر شده اند. بخش لاله زار در شهرستان بردسیر قرار دارد که با داشتن حدودا 3000 متر ارتفاع از سطح دریا دارای طبیعتی بکر و زیباست. همین ارتفاع باعث شد که درجه اسانس گل محمدی این منطقه حتی از قمصر کاشان هم بالاتر باشد.
قبل از تحریم های اقتصادی که علیه کشور ما اعمال شد شهرستان بردسیر بیشترین صدور اسانس به اروپا را داشت که این مهم را مرهون تلاش های مرحوم همایون صنعتی و همسر او هستیم. قریب به 1900 هکتار از اراضی بخش لاله زار زیر کشت گل محمدی است. 50 درصد گل های برداشت شده در خود لاله زار فرآوری می شود و مازاد آن به دو استان اصفهان و فارس ارسال می شود. البته درصدد هستیم که حجم فرآوری را بالاتر ببریم. زمینی در اختیار یک سرمایه گذار گذاشته شده که امیدواریم در سال95 کارخانه صنعتی مدرن فرآوری گلاب در بخش لاله زار را به بهره برداری برسانیم.
کوه های سر به فلاک کشیده و آب و هوای خوب باعث جذب گردش از سایر نقاط استان شده است. در مجاورت بخش لاله زار روستای ((بیدخوان)) واقع شده است که بیشترین تولید گردو پس از شهرستان بافت را از آن خود کرده است.
بیدوئیه که منطقه ای حفاظت شده است و در آن 700 رأس آهو تحت کنترل و مراقبت می باشد. تماشای گله های آهو نیز چشم هر بیننده ای را خیره می کند. و اما برنامه های ما برای معرفی این ظرفیت ها به بخش های مختلف تقسیم می شود. ده سال است که جشنواره گل محمدی برگزار می شود. هدف اصلی این جشنواره، شناساندن ظرفیت های موجود شهرستان در خصوص گل محمدی و صنعت گلاب و اسانس است. در طی این سال ها زیر ساخت ها ازجمله حوزه ایاب و ذهاب را سامان دهی کردیم. در روستای مومن آباد هم در کیلومتر 7 بردسیر قرار دارد، سطح وسیعی از اراضی این منطقه تحت پوشش گیاه ریواس است. این گیاه هم استفاده دارویی و هم خوراکی دارد. حتی شهروندان بردسیر هم متوجه این موضوع نبودند و ارزش این گیاه را نمی دانستند. در حالی که در خراسان رضوی بهره برداری خوبی از این گیاه شده است. امسال شهرستان بردسیر به قصد معرفی توجه بیشتر ظرفیت های گیاه ریواس یک جشنواره برگزار کردیم.
همکاری اداره میراث فرهنگی را با فرمانداری بردسیر در زمینه گردشگری چگونه ازریابی می کنید؟
مناسب نمی دانم. یکی از دلایل عمده این وضعیت نامناسب هم کمبود اعتبارات است. تحریم، و اعتبارات محدود دولتی باعث شده که انتظارات در حوزه گردشگری برآورده نشود. امیدواریم که توجه ویژه ای از سوی مرکز استان به گردشگری شهرستان بردسیر شود.
موضوع ارگانیک شدن باغ ها در شهرستان علی الخصوص در لاله زار را در دستور کار داریم. قصد آن داریم که دهکده محصولات ارگانیک را پیگیری کنیم. البته این کار را گلاب زهرا سال ها قبل با دقت انجام داده است و برجستگی این شرکت نیز به همین دلیل است.
آقای فرماندار! معضلی که ذهن بسیاری از شهروندان بردسیری را مشغول کرده است حضور افاغنه در این شهرستان است که البته دیدگاه های متفاوتی در خصوص این مهاجران وجود دارد. برخی از این دیدگاه ها درست و کارشناسی شده است و برخی دیگر نیز تنها از روی احساسات و بدون پشتوانه منطقی است. موضع گیری رسمی و فرمانداری در این باره چیست؟
ما چند دهه است که به عنوان مسلمان، میزبان افاغنه بوده ایم. حضور افاغنه در بردسیر و نحوه مواجهه با این حضور چندان مناسب نبوده است. مثلاً استقرار مهمان شهر بر بستر آب های زیر زمینی و نفوذ فاضلاب به سفره آب های زیر زمینی آسیب جدی است. در حال حاضر مشکل آلودگی برطرف شده؛ اما یک مشکل دیگر نیز وجود دارد آن هم ورود مهمانان افغان به اقتصاد بردسیر است. افغان ها فرصت های شغلی اعم از بازار، کشاورزی، دامداری و … را اشغال کرده اند.
بخش عمده ای از کارهای کشاورزی و دامداری را افاغنه انجام می دهند و این باعث شده که جوانان تحصیل کرده ما از کشاورزی فاصله بگیرند. نجابت، خونگرمی و خلق و خوی آرام بررسی های باعث شده که حضور افاغنه تبدل به یک تهدید شود. در حال حاضر هم استاندار و مقامات امنیتی و اطلاعاتی استان معتقد هستند که باید یک فکر اساسی و عالمانه در مورد افاغنه و صورت بگیرد.
آقای صادقی! در طول مدتی که به عنوان فرماندار بردسیر در این شهرستان حضور دارید، سخت ترین کاری که انجام داید چه بود؟
مشکلی که در بدو ورود بنده در شهرستان وجود داشت این بود که از نیروهای قدرتمند شهرستان استفاده نمیشد و ما زمان طولانی را صرف این کار کردیم که این باور را به وجود بیاوریم که نیروهای بومی و همشهری خودمان توانایی مدیریت شهرستان را دارند. جابجایی و تغییرات مدیریتی سخت ترین کاری بود که انجام شد.
– و سخن آخر؟
من از مجموعه روزنامه پیام ما تشکر می کنم و پیشاپیش سال نو را به شما و همکارانتان تبریک می گویم. امیدوارم که در وظیفه خودتان که هماهنگی آگاهی بخشی به جامعه است موفق باشید.

به اشتراک بگذارید:

برچسب ها:

،





مطالب مرتبط

بارش برف و باران امروز ادامه دارد

بارش برف و باران امروز ادامه دارد

انسداد راه دسترسی ۱۶۰ روستای لرستان

۲۲ استان کشور تا پایان هفته بارش برف و باران سنگین را تجربه می‌کنند

انسداد راه دسترسی ۱۶۰ روستای لرستان

اکوسیستم استارتاپی عامل آشتی کسب‌وکاری مردم و نوآوران

گزارش «پیام ما» از نشست بررسی کاربرد فناوری‌های نوین در صنایع خلاق

اکوسیستم استارتاپی عامل آشتی کسب‌وکاری مردم و نوآوران

مسافران قطار مرگ

گروهی از زنان مکزیک جان خود را برای رساندن غذا به مهاجران به خطر می‌اندازند

مسافران قطار مرگ

چتر سیاه بر آسمان اهواز

دود نیشکرهای سوخته هوای خوزستان را آلوده کرد

چتر سیاه بر آسمان اهواز

مداخلهٔ بی‌نتیجهٔ دولت در بازار شیرخشک

کشمکش‌ بین ارگان‌های دولتی و تولیدکنندگان کمبود شیرخشک را تشدید کرد

مداخلهٔ بی‌نتیجهٔ دولت در بازار شیرخشک

موضع‌گیری دوگانه  دربارهٔ حقابهٔ هیرمند

وزیر نیرو و رئیس سازمان حفاظت محیط زیست با معاون رئیس‌الوزرای طالبان دیدار کردند

موضع‌گیری دوگانه دربارهٔ حقابهٔ هیرمند

میراث «غزه» زیر بمباران

فعالان جهانی هشدار می‌دهند

میراث «غزه» زیر بمباران

فصل انارچینی

پیگیری برای ثبت یک میراث ناملموس ادامه دارد

فصل انارچینی

توزیع قطره‌چکانی دارو‌های بیماران SMA

بیماران «آتروفی عضلانی نخاعی» معطل پاس‌کاری وزارت بهداشت برای تدوین پروتکل‌های توزیع دارو هستند

توزیع قطره‌چکانی دارو‌های بیماران SMA

نظر کاربران

نظری برای این پست ثبت نشده است.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *