پیام ما؛ رسانه توسعه پایدار ایران | شیوع سرطان نظام بانکی در پی تسهیلات تکلیفی

شیوع سرطان نظام بانکی در پی تسهیلات تکلیفی





۶ بهمن ۱۳۹۴، ۱۰:۱۴

شیوع سرطان نظام بانکی در پی تسهیلات تکلیفی
عضو هیات علمی دانشگاه شهید بهشتی معتقد است: تسهیلات تکلیفی و ضعف مدیریت بانکی عامل اصلی شیوع سرطان و دارایی‌های سمی در نظام بانکی است. به گزارش اقتصاد نیوز عباش هشی با بیان این که بخشی از مطالبات معوق بانک‌ها ناشی از تسهیلات تکلیفی و ضعف مدیریت بانکی بوده است، اظهار کرد: بانک‌ها در پی اعمال نفوذ دولت، مجلس و اقتصاد زیرزمینی به مدیریت بانک‌ها مجبور به ارائه تسهیلات به عده‌ای بوده‌اند که در باز پس گیری آن با مشکل مواجه شده‌اند.
این عضو هیات علمی دانشگاه شهید بهشتی، در رابطه با عدم توانایی بانک‌ها در وصول مطالبات خود گفت: بخشی از عدم توانایی بانک‌ها در وصول مطالبات خود ناشی از وضعیت اقتصادی کشور است و عده‌ای که در راستای تولید و توسعه صنعت و اقتصاد کشور وام دریافت کرده‌اند در پی ایجاد مسائل اقتصادی همچون تورم و قاچاق بی رویه قادر به فروش محصول خود نیستند که این مسائل کمبود نقدینگی را رقم زده و در نهایت منجر به عدم بازپرداخت بدهی خود به بانک‌ها شده است. وی تصریح کرد: از سوی دیگر عده‌ای نیز با زور و ارتباطات خاص وام دریافت کرده و آن را در حوزه مسکن صرف کرده‌اند و این در حالی است که جذابیت رشد قیمت مسکن عاملی برای ورود بانک‌های دولتی از دهه 70 به ساخت و ساز بود.
این حسابدار معتمد بورس افزود: اصولا بانک‌های دولتی با ایجاد شرکت‌های زیرمجموعه کار ساخت و ساز و فعالیت‌های تجاری را ادامه دادند، که هدف اصلی در زیر مجموعه بانک‌های دولتی فرار از مقررات دیوان محاسبات، وجود پاداش، سود، کارمزد و… و رفع محدودیت سقف تسهیلات در پی مقررات بانکی به نام مضاربه و … است. او با بیان این که بانک‌ها اصولا برای بانکداری ساخته شده اند نه بنگاه داری، گفت: در حال حاضر برج سازان معروف تهران عموما بانک‌ها هستند و سود کلانی را از این مسیر از آن خود کرده‌اند. وی تاکید کرد: زمانی که نسخه‌ای در این رابطه پیچیده می‌شود موضع غیر‌رسمی است که بانک‌ها قادر به بازپرداخت بدهی‌های خود نیستند که این موضوع زنگ خطر ورشکستگی بانک‌ها را به صدا در می‌آورد.
هشی با اشاره به این که، بیان می شود به جای آنکه بانک‌ها شروع به فروش اموال کنند یک شرکت یا بانک ایجاد شود تا اموال را از بانک‌ها خریداری کنند و آن‌ها اموال را به فروش برسانند، خاطرنشان کرد: تنها افرادی که در کشور دارایی ثابت دارند می‌توان از طریق بانک تصفیه بدهی آن‌ها به بانک‌ها را رفع کرد. که قرعه به نام بخش صنعت، تولید و صاحبان اموال زده خواهد شد.
او ادامه داد: مهم ترین نکته آن است که چرا این تسهیلات و بدهی آن‌ها به همچون سرطانی در نظام بانکی بدل شده است، زیرا دولت، مجلس و بانک مرکزی هر سال با ابلاغ بخشنامه دستور به تمدید تسهیلات می‌دهد، این موضوع مانند آن است که آب مرده در مرداب مانده باشد، در پی تمدید تسهیلات جریان نقدی وارد بانک‌ها نمی‌شود. وی با بیا این که این راه حل به معنی آن که اموال برای رهایی از شر دارایی‌های مسموم فروخته شود، منطقی و خوب است، تاکید کر: برای رهایی از دارایی‌های سمی نیاز به یک محلل است، حال اگر بانک بخواهد از شر این اموال رها شود، باید اموال را با قیمت پایین‌تری بفروش رساند که ضرر و زیانی به همراه خواهد داشت که این ضرر و زیان در حساب بانک می‌نشیند و بانک را به سمت خطر ورشکستگی هدایت می‌کند.

به اشتراک بگذارید:





نظر کاربران

نظری برای این پست ثبت نشده است.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *