پیام ما؛ رسانه توسعه پایدار ایران | گوسفند چرانی در چرک و زباله

گوسفند چرانی در چرک و زباله





۲۹ دی ۱۳۹۴، ۱:۰۳

گزارش پیام ما از چرای گوسفندان در زباله های بیمارستانی
گوسفند چرانی در چرک و زباله

چرای 300 گوسفند در زباله های بیمارستانی یکی از سوژه های جلسه اخیر شورای شهر کرمان بود. البته در آن جلسه مسئولان شهرداری کرمان گفتند زباله هایی که گوسفندان در آن چرا کرده اند بیمارستانی نبوده و زباله های خانگی بودند. موضوعی که از اهمیت ماجرا کم نمی کند چرا که چرای دام در میان زباله ها موجب بروز بیماری می شود و در صورت استفاده از گوشت و یا شیر این دام ها، سلامت انسان هم به خطر می افتد.
موضوعی که در جلسه شورای شهر علنی شد
« ظهر جمعه گذشته که به معدن زباله رفتیم، دیدیم که یک گله 300 راسی گوسفند داخل زباله های بیمارستانی در حال چرا هستند.» این جمله را مهنوش مومنی، نماینده شورای شهر کرمان در جلسه اخیر شورای شهر گفت. آنطور که این نماینده گفته، وی چند وقتی است که نسبت به مسئله معدن زباله کرمان که در جاده کوهپایه واقع شده است، حساس می شود و یک هفته به صورت نامحسوس و به عنوان خریدار زباله این معدن را زیر نظر می گیرد. جمعه گذشته هم مومنی به همراه محمدرضا محمدرضاخانی معاون خدمات شهری شهرداری کرمان به معدن زباله می رود. برخلاف روزهای گذشته مومنی این بار به همراه معاون شهردار سری به انتهای معدن زباله هم می زند و با صحنه تاسف برانگیزی روبرو می شود. حدود 300 راس گوسفند در میان زباله های بیمارستانی در حال چرا بودند. اگر این نماینده شورا و معاون شهردار کرمان به طور اتفاقی این گوسفندان را نمی دیدند، این دام ها روزی به کشتارگاه می رفتند و گوشتی که ممکن بود آلوده شده باشد در شهر توزیع می شد و در این صورت سلامت مصرف کنندگان این گوشت ها به خطر می افتاد. اتفاقی که احتمال دارد پیش از این هم رخ داده و کسی خبردار نشده باشد.
معاون خدمات شهری شهرداری:
زباله ها خانگی بودند
در جلسه یکشنبه شب شورای شهر، پس از صحبت های مهنوش مومنی در ارتباط با چرای گوسفندان در زباله های بیمارستانی، محمدرضاخانی معاون خدمات شهری شهرداری کرمان با تایید چرای گوسفندان در میان زباله ها گفت: گوسفندان در زباله های خانگی بودند و نه عفونی. اگر هم خانم مومنی سرنگ و سرمی دیده اند احتمال دارد جزو زباله های خانگی باشند. یعنی مردم در خانه از آن ها استفاده کرده اند. وی همچنین احتمال داده بود که شاید زباله های بیمارستانی با زباله های خانگی قاطی شده بودند.
مومنی نماینده شورای شهر:
چرای گوسفندان در زباله های بیمارستانی باعث تاسف است
مهنوش مومنی در ارتباط با صحبت هایی که در جلسه اخیر شورا کرده بود به «پیام ما» گفت: من یک هفته به صورت نامحسوس وارد معدن زباله شدم. روز جمعه که با آقای محمدرضاخانی رفتم، موقع برگشت از ایشان خواستم که به آخر معدن هم برویم. وقتی به آخر معدن رسیدیم دیدیم که 300 گوسفند در حال چرا در میان زباله های بیمارستانی هستند. این نماینده شورای شهر کرمان در واکنش به صحبت های محمدرضاخانی که گفته بود زباله ها بیمارستانی نبودند اظهار داشت: اصلا حرف آقای محمدرضاخانی قبول. زباله ها بیمارستانی نبوده و با زباله های خانگی مخلوط شده بودند. باز هم فرقی نمی کند چرا که گوسفندان از این زباله ها تغذیه کرده اند و این برای سلامتی مردم خطر دارد. وی تصریح کرد: با این وضع احتمال دارد چندین بار دیگر هم چنین اتفاقی رخ داده باشد و مردم از گوشت های آلوده مصرف کرده باشند. من پزشک نیستم اما احتمال دارد همین بیماری هایی مثل آنفلوآنزا از این موضوع ناشی شود. مومنی خاطرنشان کرد: من وقتی صحنه را دیدم به حال مردم گریه کردم. چرا که چرای گوسفندان در زباله های بیمارستانی باعث تاسف است. وی افزود: نباید گوسفند در معدن زباله چرا کند. سال گذشته هم در این معدن گوسفند دیده شد اما آقای جهانشاهی مدیرعامل مدیریت پسماند گفتند که گوسفندان جمع شده اند و دیگر این مشکل پیش نمی آید اما امسال هم که من به بازدید رفتم باز با گوسفند در معدن زباله روبرو شدم. متاسفانه در این قسمت با ضعف مدیریت روبرو هستیم. این نماینده شورا با اشاره به اینکه اگر می دانستم گزارش من تاثیری ندارد هرگز در شورای شهر آن را مطرح نمی کردم عنوان کرد: چون به مدیریت آقای بابایی اعتقاد دارم و می دانستم گزارش من تاثیر دارد این موضوع را در شورا مطرح کردم. مومنی در پایان گفت: مسئول این مشکل پیمانکاری است که معدن زباله را در اختیار دارد.
مدیرعامل مدیریت پسماند شهرداری:
دیگر گوسفندی به معدن زباله وارد نمی شود
مدیرعامل سازمان مدیریت پسماند شهرداری کرمان در این ارتباط به «پیام ما» گفت: در مجموع 10 تا 15 گله وجود داشت که برای چرا به معدن زباله می آمدند و ما از ابتدای سال جاری جلوی همه گله ها را گرفتیم و فقط یک گله مانده بود که با اطلاع رسانی یکی از اعضای شورای شهر، پرونده آن هم در دادگستری بسته شد.
اسماعیل جهانشاهی با اشاره به اینکه گله گوسفند اخیر 300 راسی نبوده و حدود 100 راس گوسفند داشته، افزود: سال های سال بود که این اتفاق رخ می داد و برخی گله هایشان را به معدن زباله می آوردند اما ما با کمک دادگستری و چند ارگان دیگر حکم جلب همه گله ها را گرفتیم و تنها یک گله مانده بود که آن را هم گرفتیم و دیگر گوسفندی به معدن زباله نمی آید. وی در پاسخ به این سوال که چه تضمینی وجود دارد که دیگر گوسفندی در معدن زباله دیده نشود اظهار داشت: کلا تعدادی گله بودند که به این منطقه می آمدند و با گرفتن گله اخیر دیگر موردی نمانده است.
جهانشاهی همچنین در پاسخ به این سوال که آیا زباله های عفونی و خانگی در معدن زباله جدا نیستند گفت: جدا هستند. اما بعضا در زباله های خانگی هم زباله عفونی وجود دارد چرا که مردم در خانه استفاده می کنند اما آن ها را جدا نمی کنند در حالی که باید زباله های عفونی و غیرفونی را جدا کنند.
کارشناس فنی دامپزشکی کرمان:
استفاده از گوشت و شیر این گوسفندان برای مردم خطرناک است
کارشناس فنی و مسئول روابط عمومی اداره کل دامپزشکی استان کرمان در ارتباط با خطرات تغذیه گوسفندان از زباله ها و خطرات آن برای سلامتی مردم به «پیام ما» گفت: این موضوع برای مصرف کنندگان شیر و گوشت این دام ها خطر دارد.
دکتر جواد نگارستانی افزود: پسماندها معمولا کپک زده اند و این باعث بالا رفتن آفلاتوکسین و ذخیره این ماده در شیر و گوشت دام می شود که برای مردم مصرف کننده ضرر دارد. این را هم بگویم که آفلاتوکسین در دمای پاستوریزاسیون شیر از بین نمی رود.
وی با اشاره به بیماری های مشترک بین دام و انسان گفت: اگر دامی از زباله های عفونی تغذیه کند و به بیماری های مشترک با انسان مثل سل، آنفلوآنزا و … مبتلا شود، برای مردم هم خطرناک است. همچنین تغذیه دام از زباله ها می تواند باعث آلودگی میکروبی شود.
کارشناس فنی اداره کل دامپزشکی کرمان درباره کیفیت گوشت این دام ها هم خاطرنشان کرد: وقتی دام از مواد زائد استفاده کند، دچار سوءتغذیه می شود و کیفیت گوشت این دام ها فوق العاده پایین می آید و به نوعی هیچ گونه ارزش غذایی ندارند. نگارستانی در پایان با اشاره به خطرناک بودن استفاده از گوشت و شیر این گوسفندان گفت: وقتی انسان از این دام آلوده تغذیه کند، با مشکلات مختلفی روبرو می شود.

به اشتراک بگذارید:

برچسب ها:





نظر کاربران

نظری برای این پست ثبت نشده است.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *