پیام ما؛ رسانه توسعه پایدار ایران | انقلاب ما، انقلابی حقوق بشری

انقلاب ما، انقلابی حقوق بشری





۲۴ دی ۱۳۹۴، ۱۴:۰۴

انقلاب ما، انقلابی حقوق بشری
ظهر پنج شنبه در جلسه ی مطبوعاتی واقع در سالن اجتماعات حوزه رئیس کل دادگستری استان کرمان، کاظم غریب آبادی اظهار داشت: حقوق بشر یکی از موضوعات مهمی است که جامعه جهانی با آن مواجه است.
معاون امور بین‌ الملل و همکاری‌ های بین‌ المللی قضایی ستاد حقوق بشر افزود: حقوق بشراگرچه واژه مقدسی است، اما سوء‌ استفاده زیادی از آن می ‌شود و شاهد نقض حقوق بشر در کشورهای مختلف هستیم.
وی گفت: در فلسطین اشغالی نیز شاهد جنایت‌های گسترده رژیم صهیونیستی هستیم و نقض حقوق اقلیت‌ها در کشورها بیداد می‌کند و کمتر از 200 هزار نفر به علت اوضاع منطقه خاورمیانه به کشورهای اروپایی پناهنده شده‌ اند و در حالی که گروه‌های تروریستی را آمریکا و اروپا پرورش داده ‌اند، اما از پذیرش آوارگان خودداری می ‌کنند.
معاون امور بین‌ الملل و همکاری‌ های بین‌ المللی قضایی ستاد حقوق بشر تصریح کرد: در آمریکا حقوق بشر هم در داخل از جمله نقض سیستماتیک حقوق سیاه پوستان که بیداد می کند و هم خارج از آن یعنی تجاوزتی که به سایر کشورها انجام داده اند و موارد متعدد دیگر.
غریب آبادی خاطر نشان کرد: در سال 2014 عقیده و براورد نهادهای حقوق بشری به ویژه نهادهای غیر دولتی بین المللی این بود که آمریکا و اسرائیل بزرگترین ناقضان حقوق بشر بوده اند و مطمئناً در سال 2015 نیز همین گونه خواهد بود و ادامه خواهد داشت.
غریب آبادی تاکید کرد: در زمینه ی حقوق بشر ضمن رصد موضوعات مختلف به پایش وضعیت آن در جهان به خصوص در کشورهای مدعی رعایت حقوق بشر می پردازیم و با توجه به وجود رویکردهای سیاسی در این مقوله، پاسخگویی به ادعاها و اتهاماتی که علیه جمهور اسلامی متوجه کشور ایران است وظیفه ی ذاتی ما می باشد و به کسانی که یک سویه به ارائه ی اطلاعات جهت انحراف اذهان عمومی علیه جمهوری اسلامی ایران می پردازند، اجازه ی تحقق اهدافشان را نمی دهیم.
وی خاطر نشان کرد: جمهوری اسلامی ایران کشوری است که به حقوق بشر اهمیت وافری می دهد. فصل سوم قانون اساسی ما که حقوق ملت نام دارد در بین کشورها بی نظیر است همچنین ساختارهای متعددی که برای حفظ، تامین و تضمین حقوق بشر و حقوق شهروندی تعبیه شده است حاکی از توجه نظام حکومتی ایران به این زمینه است.

غریب آبادی گفت: انقلاب ما انقلابی حقوق بشری بود که برای تامین حقوق مردم و رهایی از دیکتاتوری پیشرفت های بسیار عظیمی در حوزه ی مختلف و مرتبط با حقوق بشر داشت و ایران نسبت به کشورهای مدعی بسیار جلوتر است.
وی با اشاره به فرمایشات مقام معظم رهبری افزود: دشمنی های دشمنان نظام جمهوری اسلامی ایران پایان نخواهد و اگر یک موضوع حل شود سراغ سایر موضوعات می روند.
معاون امور بین‌ الملل و همکاری‌های بین‌المللی قضایی ستاد حقوق بشر گفت: در عرصه ی حقوق بشر راهبردی چهار وجهی داریم و بر اساس همان راهبرد و با سیاست خودمان ضمن هوشیاری کامل نسبت به اینکه اجازه ندهیم از بهانه ها برای اعمال فشار و انحراف افکار عمومی بین المللی استفاده کنند، پیش می رویم.
غریب آبادی در تشریح وجوه راهبرد ستاد حقو بشر در ایران گفت: یکی از وجوه راهبرد ما در زمینه ی حقوق بشر پاسخ به اتهامات به صورت مستند و مستدل است.
وی افزود: همکاری متقابل و سازنده و تعامل منطقی یکی دیگر از وجوه راهبردی در این زمینه است. کشور ایران با مکانیزم های بین المللی حقوق بشری همکاری موثری دارد زیرا به عضویت معاهدات حقوق بشری متعددی درآمده است.
غریب آبادی گفت: وجه سوم، پایش وضعیت حقوق بشر در سایر کشورها به ویژه کشورهای غربی در ستاد حقوق بشر می باشد و وجه چهارم انعکاس دستاوردها و پیشرفت ها در حوزه ی حقوق بشر در مجامع بین المللی است و مجامع بین المللی این فرصت را در اختیار ما قرار می دهند که اقدامات و دستاوردهای خود را تشریح کنیم.
معاون امور بین‌ الملل وهمکاری‌های بین‌المللی قضایی ستاد حقوق بشر در به بیان برخی از آمارهای مربوط به فعالیت بانوان در ایران پرداخت و گفت: در صدا و سیمای جمهوری اسلامی ایران 9 هزار نفر شاغل زن داریم و حدود 300 نفر از آنها مدیر هستند.
وی خاطرنشان کرد: دانشجویان و فارغ ‌التحصیلان زن و مرد در ایران با هم برابری می‌ کند، 75 هزار نفر کادر علمی خانم داریم، سه معاون رئیس‌ جمهور، 9 نماینده زن در مجلس شورای اسلامی، 811 هزار متخصص زن و800 قاضی زن در ایران فعالیت می‌ کنند.
غریب ‌آبادی افزود: اینکه در دولت یازدهم مرکز زنان ریاست جمهوری تبدیل به معاونت زنان و امور خانواده شد، نشان از توجه به نقش زنان در جمهوری اسلامی دارد.
وی با اشاره به اینکه میزان رسانه‌های ایران در مقایسه با سایر کشورها بی ‌نظیر است از فعالیت بیش از 6 هزار نشریه و 120 روزنامه و خبرگزاری فعال در کشور خبر داد.
معاون امور بین‌الملل و همکاری‌های بین‌المللی قضایی ستاد حقوق بشر بیان داشت: ما هیچ روزنامه ‌نگاری را بازداشت نمی‌ کنیم بلکه مجرمان را دستگیر می ‌کنیم و هر فردی فارغ از شغل خود در برابر قانون باید پاسخگو است.
معاون امور بین‌الملل و همکاری‌های بین‌المللی قضایی ستاد حقوق بشردر پاسخ به پرسش خبرنگار «پیام ما» مبنی بر اینکه اکثر گزاراش های نقض حقوق بشر در ایران معطوف به مجازات های قانونی کشور ما که مبتنی بر شرع مقدس اسلام می باشد، است. آیا این امر نوعی اسلام ستیزی می باشد؟ گفت: جرم انگاری توسط کشورها یک قاعده ی کلی بین المللی می باشد.
غریب آبادی افزود: در جمهوری اسلامی ایران جرم انگاری زمانی مقبول است و مبنای تعیین مجازات تلقی می شود که به تصویب مجلس برسد. همان طور که می داینم جرایم و مجازات توسط قانون تعیین می شود. در این که اهداف ایران ستیزی، اسلام ستیزی یا فشار سیاسی بر ایران و یا مخلوطی از هر سه دنبال شود، جای تامل است.
وی گفت: درخصوص مجازاتی که طبق موازین دینی و شرعی داریم، جمهوری اسلامی ایران به صورت تمام قد از آن دفاع می کند زیرا این امور طبق مبانی دینی و قانونی ما می باشد.
غریب آبادی تاکید کرد: زمینه هایی که مرتبط با پایه های دینی ما می باشد، از طریق روشنگری نسبت به دلایل مجازات های شرعی، به صورت تمام قد از آن دفاع می کنیم.
محسن محدث در این جلسه اظهار داشت: حوزه ی کاری هیات نظارت بر حقوق شهروندی قوه ی قضاییه، نظارت و بررسی حفظ حقوق متهم و بزه دیده است.
سرپرست هیات مرکزی نظارت بر حفظ حقوق شهروندی افزود: حقوق شهروندی دایره ی شمول گسترده ای دارد. آن چه که در قانون حقوق شهروندی به ما محول شده است، نظارت بر رعایت حقوق متهم و بزهدیده در مرجع قضایی و انتظامی در پروسه ی رسیدگی پرونده های اختصاصا کیفری می باشد.
وی در تشریح دفاع از حقوق اطفال گفت: در خصوص اطفال قانون گزار باید تصمیم گیری کند و خوشبختانه در قانون آیین دادرسی کیفری و مجازات اسلامی دو فصل مجزا به صورت اختصاصی در مورد جرایم اطفال آمده است. در موارد بسیاری اطفال از مجازات مبری شده اند و تکلیف قانونی است که پلیس در جرایم اطفال، پلیس اطفال باشد.
محدث تاکید کرد: اگر کودک یا طفل به عنوان متهم، بزهکار یا بزه دیده مشخص شد قطعا تحت چتر نظارتی ما با حساسیت بیشتری قرار می گیرد و اگر حقوقش در روند قضایی نقض شود، با مرجع ذی ربط برخورد می کنیم.
نکته ی قابل توجه در این جلسه، وجود برگه هایی حاوی پرسش های پیشنهادی بود که چهارچوب معینی را برای برخی خبرنگاران که فاقد اطلاعات کافی جهت طرح سوال بودند، معین کرده بود.

به اشتراک بگذارید:





مطالب مرتبط

بارش برف و باران امروز ادامه دارد

بارش برف و باران امروز ادامه دارد

انسداد راه دسترسی ۱۶۰ روستای لرستان

۲۲ استان کشور تا پایان هفته بارش برف و باران سنگین را تجربه می‌کنند

انسداد راه دسترسی ۱۶۰ روستای لرستان

اکوسیستم استارتاپی عامل آشتی کسب‌وکاری مردم و نوآوران

گزارش «پیام ما» از نشست بررسی کاربرد فناوری‌های نوین در صنایع خلاق

اکوسیستم استارتاپی عامل آشتی کسب‌وکاری مردم و نوآوران

مسافران قطار مرگ

گروهی از زنان مکزیک جان خود را برای رساندن غذا به مهاجران به خطر می‌اندازند

مسافران قطار مرگ

چتر سیاه بر آسمان اهواز

دود نیشکرهای سوخته هوای خوزستان را آلوده کرد

چتر سیاه بر آسمان اهواز

مداخلهٔ بی‌نتیجهٔ دولت در بازار شیرخشک

کشمکش‌ بین ارگان‌های دولتی و تولیدکنندگان کمبود شیرخشک را تشدید کرد

مداخلهٔ بی‌نتیجهٔ دولت در بازار شیرخشک

موضع‌گیری دوگانه  دربارهٔ حقابهٔ هیرمند

وزیر نیرو و رئیس سازمان حفاظت محیط زیست با معاون رئیس‌الوزرای طالبان دیدار کردند

موضع‌گیری دوگانه دربارهٔ حقابهٔ هیرمند

میراث «غزه» زیر بمباران

فعالان جهانی هشدار می‌دهند

میراث «غزه» زیر بمباران

فصل انارچینی

پیگیری برای ثبت یک میراث ناملموس ادامه دارد

فصل انارچینی

توزیع قطره‌چکانی دارو‌های بیماران SMA

بیماران «آتروفی عضلانی نخاعی» معطل پاس‌کاری وزارت بهداشت برای تدوین پروتکل‌های توزیع دارو هستند

توزیع قطره‌چکانی دارو‌های بیماران SMA

نظر کاربران

نظری برای این پست ثبت نشده است.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *