سایت خبری پیام ما آنلاین | علی مطهری: امیدوارم مجلس بعدی شبیه مجلس نهم نباشد

علی مطهری: امیدوارم مجلس بعدی شبیه مجلس نهم نباشد





۲۳ دی ۱۳۹۴، ۲۱:۳۴

علی مطهری:
امیدوارم مجلس بعدی
شبیه مجلس نهم نباشد
علی مطهری که در 6 سال گذشته هرجا نام «فتنه» آمده آن را محدود به دو نامزد محصور انتخابات 88 ندانسته و از نقش احمدی‌نژاد در مسائل پس از انتخابات ریاست جمهوری دهم سخن گفته در نطق این هفته خود نیز بار دیگر به این موضوع اشاره کرد و در گفت و گویش با خبرآنلاین هم مرز بندی «ائتلاف اصولگرایان»با«فتنه»را به دلیل حضور اعضای حزب یکتا در این جمع، محل تردید دانست.
او که معتقد است اصولگرایان باید در مبانی فکری خود بازنگری کنند برای نخستین بار اعلام کرد که از علی لاریجانی برای حضور در این ائتلاف دعوت مناسبی صورت نگرفته و اساسا او چگونه می‎توانسته با کسانی ائتلاف کند که به سویش کفش و مهر پرتاب کرده‌اند؟
حواشی انتخابات خبرگان و آزمون اجتهاد نامزدهای این انتخابات و همچنین ماجرای حمله به سفارت عربستان و خودسرهایی که یکبار برای همیشه با آنان برخورد نمی‌شود، از دیگر موضوعات این گفت وگوی این نماینده مجلس با خبرنگار خبرآنلاین است.
وی در خصوص نظر اصولگرایان که اصلاح طلبان باید مرز خود را با فتنه مشخص کنند گفت:«این بار هم همچون دوره قبل گفته‌اند که مساله فتنه و انحراف را مرز خودشان می دانند. البته آنها گروه «یکتا» را در جمع خودشان پذیرفته‌اند در حالی که این گروه نماینده آقایان احمدی‌نژاد و مشایی است. اینکه می‌گویند خط قرمز ما فتنه است، اگر به معنای واقعی آن باشد، حرف درستی است، یعنی فتنه‌ای که غیر از موسوی و کروبی، بعضی نهادهای حکومتی و شخص احمدی‌نژاد هم در آن نقش داشتند! اگر «فتنه» را به این معنا بگیرند، حرف درستی است؛ اما اگر خودشان را مبرا از تقصیر در فتنه بدانند و همه تقصیر‌ها را به گردن آن دو نفر بیندازند، حرف درستی نیست.»
وی با اشاره به این که اصلاح طلب‌ها این دوره بر خلاف دوره گذشته حضور پررنگی در انتخابات مجلس دارند، ادامه داد:«این بار چون رقیب اصولگرایان قوی است، احتمال وحدتشان زیاد است. آنها در دوره های قبل، رقیب قدرتمند و ترس از تفرقه نداشتند. اما به نظر می‌رسد که این بار بتوانند لیست واحد ارائه دهند هرچند که برای وحدت واقعی، باز با هم مشکل خواهند داشت.»
مطهری در پاسخ به سوال خبرنگار خبرآنلاین مبنی بر این که اخیرا آقای سقای‌بی‌ریا اعلام کرده‌که چون آقای لاریجانی به ائتلاف اصولگرایان نپیوسته است از او در قم حمایت نمی‌کنند،گفت:«من معتقدم که اگر آقای لاریجانی به ائتلاف اصولگرایان می‌پیوست، باز هم بعید بود که آنها از او در قم حمایت کنند، چون اینها با هم اختلاف فکری دارند. به نظر من آقای لاریجانی تصمیم حکیمانه‌ای گرفت که مستقل وارد شد. هر کس دیگری هم جای او بود، چنین تصمیمی می‌گرفت. چون اولا تا جایی که می‎دانم دعوت درستی از ایشان برای پیوستن به ائتلاف اصولگرایان نشد و ثانیا او چطور با افرادی که در قم با مُهر و لنگه کفش به او حمله کردند ائتلاف کند؟! اصلا چنین کاری معقول به نظر نمی‌رسد. شاید مستقل وارد شدن آقای لاریجانی به انتخابات، هشداری باشد به اصولگراها که بعضی برداشت ها و روش‌های خودشان را تغییر دهند و رفرم و اصلاحی در این جریان سیاسی صورت گیرد.»
مطهری با اظهار این که در انتخابات اسفندماه، چون معتدل‌ها به اصلاح‌طلب‌ها نزدیکترند رقابت اصلی بین اصولگراها با مجموعه اصلاح‌طلب‌ها و معتدل‌هاست، ادامه داد:«ترکیب مجلس بعدی را اکنون نمی‎توان پیش‌بینی کرد. باید منتظر نتیجه بررسی صلاحیت‌ها از سوی شورای نگهبان باشیم و ببینیم که چه فهرستی نهایتا از این شورا بیرون می‌آید. هنوز رفتار هیات نظارت و شورای نگهبان مشخص نیست.»
وی افزود:«امیدوارم نهایتا مجلسی شبیه مجلس نهم نداشته باشیم که توجهی به فصل سوم قانون اساسی درباره حقوق ملت نداشته است.البته مجلس هشتم بهتر از مجلس نهم بود. به نظر من در مجلس هشتم افراد با تجربه‌تر و حساس تر نسبت به حقوق مردم حضور داشتند و در آنجا کمتر احساس تنهایی می‌کردیم. نماینده مجلس کسی است که خودش را نماینده ملت بداند. بسیاری از نماینده ها خودشان را نماینده نظام می‌دانند. یعنی همت اصلی آنها دفاع از نظام است. البته نظام ما مردمی است و تفکیکی بین نظام و مردم نمی‌توان قائل شد. اما اعتباراً اینها دو چیز مجزا از هم‌اند و اگر تزاحمی بین حقوق ملت و حقوق نظام ایجاد شد، نماینده مردم باید از حقوق مردم دفاع کند نه اینکه به بهانه حفظ نظام قانون شکنی‌ها و بی‌عدالتی‌ها را توجیه کند!»
وی ادامه داد:« بسیاری از نمایندگان وارد مقولات مرتبط با حقوق مردم نمی شوند و این یک نقص است. اولویت مجلس دهم باید اقتصاد، سیاست داخلی با توجه به حقوق شهروندی و آزادی های مصرح در قانون اساسی و مبارزه با کارهای خلاف قانونی باشد که از طرف برخی قوا و نهادهای حکومتی صورت می‌گیرد.»
وی با انتقاد از عملکرد اصولگرایان در دهه اخیر اظهار داشت:«رفتار و عملکرد اصولگرایان در 10 سال گذشته مطلوب نبوده و در 8 سال دولت های نهم و دهم شاهد بودید که در مقابل انواع قانون شکنی‌ها سکوت می‌کردند. حتی وقتی رئیس‎جمهور وقت می‌گفت فلان قانون را اجرا نمی‌کنم یا فقط قوانینی را که خودم مطابق قانون اساسی بدانم اجرا می‌کنم، عکس‌العملی نشان نمی‌دادند و حتی با طرح سوال از رئیس جمهور هم مخالفت می‌کردند. اکثر اصولگرایان در نابسامانی‌های آن دوره 8 ساله شریکند و در دو سال قبل هم عملکرد خوبی در قبال دولت جدید نداشته‌اند چرا که اکثر اعتراضاتشان به این دولت نیز ناشی از کینه‌ورزی و هواهای نفسانی بوده است. کما اینکه در مساله برجام، علی رغم اینکه می‌دانستند نظر رهبری به این توافق و اجرای آن است ولی می‌دیدید که چگونه مخالفت می‌کردند و تلاش داشتند از اجرای برجام جلوگیری کنند. اینها نقاط ضعف جریان اصولگرایی است و لازم است که اصولگرایان این آسیب ها را برطرف کنند.»
مطهری در پاسخ به سوال خبرنگار خبر آنلاین در خصوص حمله افراد خودسر به وی در شیراز و به آتش کشیدن سفارت عربستان، با ذکر خاطره ای از شهید آیت الله مطهری بر برخورد بدون تبعیض با خاطیان تاکید کرد و گفت:« حدود 10 روز پس از پیروزی انقلاب، فرد موثقی به منزل ما زنگ زد و به پدر گفت:«دو نفر کمیته‌ای رفته‌اند داخل منزلی و گویا جرم بزرگی مرتکب شده‌اند،
با اینها چه کنیم؟ آنها نماینده جمهوری اسلامی و انقلابند.» پدرم به مرحوم آقای مهدوی‌کنی که آن زمان فرمانده کمیته بودند و خود پدر ایشان را برای این سمت به امام معرفی کرده بودند، زنگ زدند و گفتند آنها بازداشت و محاکمه شوند و حکمشان هر چه بود، به همین نام «کمیته‌ای» اعلام و اجرا شود، نه اینکه بگویند «کمیته‌ای نما» یا «افراد نفوذی در کمیته» بلکه بگویند مامور جمهوری اسلامی خطا کرده و مجازات هم شده تا مردم احساس کنند فرقی بین مردم عادی و افراد نظام نیست. در این صورت اعتماد مردم به حکومت بیشتر می‌شود. اگر همین روش اجرا می‌شد و ادامه می‌یافت، دیگر فسادهای امروز در این حد وجود نداشت که منتسبین به برخی نهادها و مقامات مصونیت داشته باشند که هر کاری بکنند. ما همواره ملاحظه‌کاری کردیم که حفظ نظام وآبروی نظام اولویت دارد در حالی که حفظ نظام به همین است که تبعیضی قائل نباشند.»

به اشتراک بگذارید:





پیشنهاد سردبیر

مسافران قطار مرگ

مسافران قطار مرگ

مطالب مرتبط

بارش برف و باران امروز ادامه دارد

بارش برف و باران امروز ادامه دارد

انسداد راه دسترسی ۱۶۰ روستای لرستان

۲۲ استان کشور تا پایان هفته بارش برف و باران سنگین را تجربه می‌کنند

انسداد راه دسترسی ۱۶۰ روستای لرستان

اکوسیستم استارتاپی عامل آشتی کسب‌وکاری مردم و نوآوران

گزارش «پیام ما» از نشست بررسی کاربرد فناوری‌های نوین در صنایع خلاق

اکوسیستم استارتاپی عامل آشتی کسب‌وکاری مردم و نوآوران

مسافران قطار مرگ

گروهی از زنان مکزیک جان خود را برای رساندن غذا به مهاجران به خطر می‌اندازند

مسافران قطار مرگ

چتر سیاه بر آسمان اهواز

دود نیشکرهای سوخته هوای خوزستان را آلوده کرد

چتر سیاه بر آسمان اهواز

مداخلهٔ بی‌نتیجهٔ دولت در بازار شیرخشک

کشمکش‌ بین ارگان‌های دولتی و تولیدکنندگان کمبود شیرخشک را تشدید کرد

مداخلهٔ بی‌نتیجهٔ دولت در بازار شیرخشک

موضع‌گیری دوگانه  دربارهٔ حقابهٔ هیرمند

وزیر نیرو و رئیس سازمان حفاظت محیط زیست با معاون رئیس‌الوزرای طالبان دیدار کردند

موضع‌گیری دوگانه دربارهٔ حقابهٔ هیرمند

میراث «غزه» زیر بمباران

فعالان جهانی هشدار می‌دهند

میراث «غزه» زیر بمباران

فصل انارچینی

پیگیری برای ثبت یک میراث ناملموس ادامه دارد

فصل انارچینی

توزیع قطره‌چکانی دارو‌های بیماران SMA

بیماران «آتروفی عضلانی نخاعی» معطل پاس‌کاری وزارت بهداشت برای تدوین پروتکل‌های توزیع دارو هستند

توزیع قطره‌چکانی دارو‌های بیماران SMA

نظر کاربران

نظری برای این پست ثبت نشده است.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *