سایت خبری پیام ما آنلاین | از راه آهن تا بودجه موزه روی میز دولت

از راه آهن تا بودجه موزه روی میز دولت





۲۳ دی ۱۳۹۴، ۱۷:۴۰

سفر یک روزه استاندار به جنوب استان
از راه آهن تا بودجه موزه
روی میز دولت
این بار مرکز جنوب کرمان مقصد سفرش بود. سفرهایی که اگرچه برخی به آن ایراد می گیرند اما استاندار کرمان این سفرها را برای پیشرفت پهناورترین استان کشور ضروری می داند. پنج شنبه گذشته علیرضا رزم حسینی در ادامه سفرهای درون استانی خود به شهرستان جیرفت سفر کرد. سفری که مطابق معمول دیگر سفرها یک روزه بود.
بازدید از مناطق سیل زده جبال بارز
اولین برنامه استاندار بازدید از مناطق سیل زده جبال بارز بود. در هفته های اخیر در اثر سیلاب بخش هایی از جنوب کرمان آسیب دیدند که بخش جبال بارز یکی از این بخش ها بود. استاندار کرمان پیش از ورود و در مسیر شهرستان جیرفت از مناطق سیل زده بخش جبال بارز شامل بخشداری، مسجد جامع و راه های روستایی بازدید کرد و بر تامین اعتبار احداث سیل بند در این منطقه تاکید کرد.
استقبال از معاون اسحاق جهانگیری
و بازدید از اماکن تاریخی
پس از بازدید از مناطق سیل زده جبال بارز، رزم حسینی وارد جیرفت شد. استاندار کرمان در بدو ورود به شهرستان جیرفت از محل احداث پایانه صادراتی جنوب کرمان مستقر در شهرک شماره دو جیرفت، بازدید کرد و از نزدیک در جریان روند احداث این پایانه قرار گرفت. در ادامه استاندار کرمان به همراه فرماندار و مسئولین جهت استقبال از رضا ویسه معاون هماهنگی و نظارت معاون اول رییس جمهور، معاونین وزارتخانه های جهاد کشاورزی، راه و شهرسازی و نیرو و همچنین معاون سازمان میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری کشور به فرودگاه شهرستان جیرفت رفته و پس از انجام آیین استقبال از اماکن تاریخی شهرستان جیرفت شامل موزه باستانشناسی،شهر قدیم، مسجد قدیم و تپه های باستانی و تاریخی کنار صندل جیرفت بازدید کرند. گفتنی است استاندار کرمان چندی پیش از قرار گرفتن ایجاد زیرساخت های تمدن هلیل در برنامه های ویژه استان کرمان در برنامه ششم توسعه خبر داده بود. این حرف استاندار باعث شده بود علاقمندان به تمدن هلیل نسبت به شروع مجدد کاوش های باستانی این تمدن کهن امیدوار شوند.
بازدید از مجتمع نیلی صنعت عنبرآباد
استاندار کرمان در ادامه به شهرستان عنبرآباد رفت تا از مجتمع نیلی صنعت این شهرستان بازدید کند. این پروژه منطبق با تقویم کشاورزی منطقه است که در طول سال نسبت به محصولات باغی و زراعی هر فصل برنامه فرآوری محصولات را مدیریت و اجرا خواهد کرد. تاریخ بهره برداری از آن تا پایان سال جاری اعلام شده است.
مدیرکل جهاد کشاورزی جنوب: جیرفت خاستگاه کشاورزی ارگانیک کشور است
استاندار کرمان سپس از مزارع تحت کشت خارج از فصل سیب زمینی و پیاز و گلخانه ها و باغ های شرکت کشت و صنعت جیرفت بازدید کرد. مدیر کل جهاد کشاورزی جنوب استان در حاشیه این بازدید گفت:جیرفت بزرگترین گلخانه طبیعی ایران و جهان و خاستگاه کشاورزی ارگانیک کشور است، که با ۶۰هزار هکتار سطح زیر کشت در هر چهار فصل سال بخش قابل توجهی از نیاز بازارهای ایران و جهان را تامین می کند.
استاندار کرمان: جنوب کرمان نیازمند نگاه
ویژه دولت است
پس از بازدید از مکان های مختلف، عصر پنج شنبه در محل فرمانداری جیرفت جلسه جمع بندی این سفر برگزار شد. استاندار کرمان در این جلسه بر احیای ردیف اعتباری موزه جیرفت تاکید کرد. موزه ای که 12 سال از زمانی که قرار شده ساخته شود می گذرد اما جز یک زمین گودبرداری شده چیز دیگری در زمین محل ساختش وجود ندارد. علیرضا رزم حسینی گفت: وجود میراث گرانبهای تاریخی در شهرستان جیرفت یکی از ظرفیت های این منطقه است و باید مورد توجه قرار بگیرد. استاندار کرمان افزود: ردیف اعتباری موزه جیرفت باید احیاء شود زیرا یکی از نیازهای منطقه، توجه به تاریخ و تمدن آن است. وی جنوب کرمان را یکی از مناطق دارای ظرفیت فراوان و پتانسیل های کشاورزی و معدنی عنوان نمود که می تواند در اقتصاد کشور موثر شود و خاطر نشان کرد: جنوب کرمان علی رغم تلاش های دولت ها، همچنان از توسعه نیافتگی رنج می برد لذا نیازمند نگاه ویژه دولت به این منطقه است.
معاون اسحاق جهانگیری: دولت یازدهم به دنبال توسعه پایدار در جنوب کرمان است
معاون هماهنگی و نظارت معاون اول رئیس جمهوری هم با اشاره به توسعه نیافتگی جنوب استان کرمان گفت: دولت یازدهم به دنبال اجرای طرح هایی برای توسعه پایدار در این منطقه است. رضا ویسه افزود: دلیل سفر من به جنوب کرمان ماموریت ویژه ای بوده که معاون اول رئیس جمهوری به من داده است. دلیل سفر به جنوب کرمان، بازدید میدانی از منطقه و بررسی ظرفیت ها و پتانسیل های آن بوده است. وی افزود: مسائل و مشکلات و همچنین دلایل توسعه نیافتگی جنوب کرمان در این سفر مورد بررسی قرار گرفت لذا دستور کار و مدت زمان مشخصی را به منظور حل مشکلاتی که برای آنها برنامه ریزی خواهیم کرد، تعیین می کنیم.
معاون برنامه ریزی میراث فرهنگی کشور: به موزه جیرفت توجه جدی داریم
معاون برنامه‎ریزی و سرمایه‎گذاری سازمان میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری با اشاره به اینکه بخشی از کاوش‎های اولیه در سایت تاریخی موجود در شهرستان جیرفت انجام گرفته و نتایج خوبی از آن به دست آمده است، یادآور شد: با توجه به این امر باید تلاش گسترده‎ای در راستای کاوش‎های تمام مجموعه جیرفت اعم از سایت‎هایی که در آنها کاوش صورت گرفته ، انجام گیرد تا آن را به ثبت جهانی برسانیم. سعید شیرکوند با تاکید براینکه در راستای احداث موزه شهرستان جیرفت گام‎های نخست برداشته شده اما به دلیل کسری بودجه در سال‎های گذشته معطل باقی مانده است، خاطر نشان کرد: موزه هویت یک منطقه و تاریخ مردم آن است لذا تلاش خواهیم کرد تا بحث موزه این شهرستان به طور جد دنبال شود. وی همچنین در ارتباط با اداره کل شدن میراث فرهنگی جنوب کرمان گفت: در سطح کشور شهرستان‎های بسیاری وجود دارد که از میراث فرهنگی خوبی برخوردار هستند، اما در سطح نمایندگی باقی ماندند که طی مذاکرات صورت گرفته با سازمان مدیریت و برنامه‎ریزی مقرر شد در چارت جدید بخشی از این نمایندگی‎های میراث فرهنگی به اداره تبدیل ‎شوند.
فرماندار جیرفت: احداث راه آهن جیرفت-بندرعباس جنبه اقتصادی خوبی برای جنوب خواهد داشت
فرماندار جیرفت هم در این جلسه از دولت خواست نسبت به احداث راه آهن جیرفت ردیف بودجه تعیین کند. امینی روش گفت: مطالعات این راه انجام شده است ضمن آنکه ردیف بودجه ای نیز برای آن تعیین شده است. امینی روش با اشاره به اهمیت راه اندازی این خط ریلی، خاطر نشان کرد: با توجه به انتقال سالانه 5 میلیون تن کالا از جنوب استان کرمان به سایر استان های کشور و کشورهای مجاور و همچنین عدم کشش خطوط جاده ای این منطقه ، احداث این راه آهن می تواند جنبه اقتصادی بسیاری برای جنوب استان کرمان داشته و این منطقه را به آبهای آزاد متصل خواهد کرد.
وی به وضعیت آب آشامیدنی مردم جنوب استان کرمان نیز اشاره کرد و گفت: در حال حاضر 162 روستای جنوب استان فاقد آب آشامیدنی می باشند که پس از 36 سال از انقلاب اسلامی، زیبنده نظام و جمهوری اسلامی نمی باشد. امینی روش همچنین به موزه جیرفت هم اشاره کرد و گفت: گفت: اشیاء موجود در موزه باستان شناسی جیرفت، تنها گوشه ای از قطعات کشف شده این منطقه است و بخشی از این قطعات در تهران و بخشی دیگر در کرمان نگهداری می شود. احمد امینی روش افزود: موزه باستان شناسی جیرفت ردیف بودجه داشته است و 600 میلیارد تومان نیز برای آن در نظر گرفته شده اما هیچ اقدامی تاکنون برای آن صورت نگرفته است. وی با تاکید بر اینکه جایگاه واقعی میراث فرهنگی حوزه هلیل رود باید مشخص شود، یادآور شد: در حال حاضر چند هتل در شهرستان جیرفت در دست احداث است که می تواند زمینه جذب توریست را در منطقه فراهم کند.
گفتنی است در این جلسه همچنین حمیدرضا جانباز معاون وزیر نیرو و مدیرعامل شرکت مهندسی آب و فاضلاب کشور هم گفت: 42 روستای شهرستان عنبرآباد تا پایان سال مالی 94 از آب آشامیدنی برخوردار می شوند.

به اشتراک بگذارید:

برچسب ها:





پیشنهاد سردبیر

مسافران قطار مرگ

مسافران قطار مرگ

نظر کاربران

نظری برای این پست ثبت نشده است.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *