پیام ما؛ رسانه توسعه پایدار ایران | کرمان تاب باران نداشت

کرمان تاب باران نداشت





۲۲ دی ۱۳۹۴، ۱۵:۳۸

25 میلی متر بارندگی در شهری که حداکثر 30 میلی متر ظرفیت بارندگی دارد
کرمان تاب باران نداشت
همانطور که پیش بینی شده بود، بارش باران از روز سه شنبه هفته جاری در شهر کرمان شدت گرفت. با توجه به پیش بینی های هواشناسی و البته نامه معروف وزارت نیرو به ادارات کل بحران استانداری های سراسر کشور در ارتباط با پدیده «ال نینو»، شهرداری کرمان اعلام کرد آماده مقابله با بارندگی است اما با ادامه بارش باران، آب گرفتگی معابر نشان داد که شهر کرمان به مانند سال های پیش آمادگی چندانی در مقابل بارندگی ندارد.
شهر روی آب
هر نقطه شهر که باشی، بالاخره در گوشه ای آب جمع شده است. آب گرفتگی معابر در اثر بارندگی اخیر کرمان باعث ش مردم با مشکلاتی مواجه شوند. چه بالای شهر چه پایین شهر، مردم این بار همدردند. از بلوار جمهوری اسلامی گرفته تا انتهای بلوار سیدی در بزرگراه آیت الله خامنه ای. آب گرفتگی معابر مشهود است. جلوی هتل پارس و در راست گرد بلوار جمهوری به بلوار معلم به حدی آب جمع شده بود که اگر عابری می خواست از خیابان عبور کند باید چند متر راهش را کج می کرد. انتهای خیابان پارسا در شهرک باهنر هم وضع بگونه ای بود که برخی ماشین ها دچار مشکلاتی شده بودند. چرا که خبر نداشتند عمق آب به حدی است که حتی می توان در آن قایق انداخت! در این محل از مرد جوانی با خودروی پارس سفید رنگی که کاپوت ماشینش را بالا زده بود پرسیدم کمکی می خواهد که با عصبانیت گفت: حواسم نبود با سرعت رد شدم و ماشینم خاموش شد. هروقت باران می بارد وضع شهر همین است بعد می خواهند چند پل را باهم بسازند.
زیر پل سیدی اما از این دوجا بدتر بود. ساکنان خانه هایی که در بزرگراه آیت الله خامنه ای و در نزدیکی پل نیمه کاره سیدی قرار داشتند با مشکلات شدیدی روبرو بودند. آب در خانه هایشان بقدری جمع شده بود که به سختی می توانستند با پای پیاده از خانه هایشان بیرون بیایند. یک زن سی و چند ساله که لباس هایش گلی شده بود به من گفت: هر سال وضع همین است. زندگی ما را مختل کرده اند. در انتها عصبانی می شود چند کلامی را نامفهوم خطاب به شهرداری می گوید. وضعیت کوچه ها هم تعریفی ندارد. آب در برخی کوچه های شهر به حدی جمعی شده که عابران جز با لوازم غریق نجات مثل لاستیک های بادی! امکان ندارد از آب رد شوند.
جانشین استاندار در ستاد مدیریت بحران: آب گرفتگی معابر سطح شهر طبیعی است
معاون عمرانی استاندار کرمان در ارتباط با مشکلات پیش آمده در شهر کرمان در اثر بارندگی دو روز گذشته به «پیام ما» گفت: آب گرفتگی معابر سطح شهر کرمان طبیعی است. ابوالقاسم سیف الهی افزود: در این دو روز نزدیک به 20 میلی متر بارش در شهر کرمان داشتیم و چون مدت زمان بارش کم ولی میزان بارش زیاد بود مشکلاتی پیش آمد. این را در نظر بگیرید که شیب شهر کرمان مناسب نیست و به همین دلیل در بعضی جاها آب گرفتگی داریم اما مسئولان شهرداری اوضاع را کنترل کردند. وی در پاسخ به این سوال که چرا با علم به شیب نامناسب شهر کرمان، پیشگیری های لازم انجام نمی شود گفت: برای شیب زمین که نمی شود کاری کرد. شیب کرمان نامناسب است و این موضوع همیشه بوده اما مسئولان ذیربط پیشگیری های لازم را انجام دادند و در چندین نقطه آب کشی انجام شده. جانشین استاندار در ستاد مدیریت بحران در واکنش به اینکه وضع کوچه ها اصلا مناسب نیست هم گفت: بیش از 90 درصد ناودان های خانه ها آب باران را به کوچه می ریزند. بدلیل شیب نامناسب و نداشتن کشش جوی های آب، آب در کوچه می ماند. بدلیل وضعیت آب های زیرسطحی کرمان، نمی شود آب ها را به چاه های جذبی فرستاد به همین دلیل آب در کوچه ها و خیابان ها جمع می شود.
وضع شهر نسبت به سال های پیش بهتر است
سیف الهی اضافه کرد: امسال فعالیت شهرداری کرمان بسیار خوب بود و به نسبت سال گذشته وضعیت بهتر است. در سطح استان مشکلات زیادی وجود دارد اما شهر کرمان امسال با مشکل زیادی مواجه نشده است. ضمنا شهرداری در چند نقطه پمپ هایی گذاشته و سعی در رفع مشکلات دارد. معاون عمرانی استاندار در پاسخ به این سوال که چرا فکری برای اطراف پل سیدی نمی شود و هرسال آب زیادی در آن جا جمع می شود، گفت: آب از جاده کوهپایه و بزرگراه شرقی به این نقطه می آید و مشکل درست می کند. شهرداری دو علمک پمپ گذاشته و آب ها را جمع می کند. در آینده کانالی هم زده می شود تا آب به جاده قدیم زرند منتقل شود.
افزایش 440 درصدی بارندگی در استان کرمان
سیف الهی همچنین اظهار داشت: متوسط بارندگی های اخیر در استان از مهر تا 20 آبان نسبت به مدت مشابه سال گذشته حدود 440 درصد افزایش داشته است. وی همچنین ارتباط این بارندگی ها با پدیده «ال نینو» را رد کرد و گفت: «ال نینو» پدیده ای مدیترانه ای است و بارش های اخیر ربطی به آن ندارد.
بارش باران از ساعات اولیه
پنج شنبه قطع می شود
پیش بینی شده بارش باران نهایتا تا ساعات اولیه بامداد پنج شنبه ادامه داشته باشد و پس از آن قطع شود. رییس مرکز پیش بینی هواشناسی استان کرمان در این ارتباط به «پیام ما» گفت: در روز پنج شنبه بارش ها فقط در جنوب کرمان ادامه می یابد. حمیده حبیبی افزود: از بعدازظهر پنج شنبه هم آسمان کرمان با کاهش ابر همراه خواهد بود. دمای هوا اما مقداری خنک تر می شود.
بارش باران بیش از 83 درصد ظرفیت بارندگی کرمان
وی میزان بارندگی طی دو روز گذشته در شهر کرمان را حدود 25 میلی متر عنوان کرد. این در حالی است که علی بابایی شهردار کرمان در جلسه‌ی شورای مدیریت بحران استان گفته بود: حداکثر ظرفیت بارندگی در شهر کرمان، 30 میلی‌متر است و در صورت بارش بیش از این میزان، به هم‌کاری سایر دستگاه‌ها با شهرداری نیاز داریم. با این وضعیت به نظر می رسد شهرداری کرمان باید خدا را شکر کند که میزان بارش زیادتر نشد اگرنه معلوم نبود شهر کرمان با چه وضعیتی روبرو می شد.
گفتنی است به گفته حمیده حبیبی میزان بارندگی در دیگر نقاط استان کرمان به شرح زیر است: منوجان 58، جبالبارز 45، بافت 38، لاله زار 32، سیرجان 25، کهنوج 16 میلی متر.
تکذیب وقوع «ال نینو» در کرمان
در روزهای اخیر در شبکه های اجتماعی خبری با این متن منتشر شد: «سامانه ای بارش زا به نام آل نینو هم اکنون در حال وارد شدن به استان کرمان است که موجب بارندگی های شدید خواهد شد! بیشترین حجم بارندگی ها در جنوب و جنوب غرب استان است،البته ال نینو به تدریج تمام استان در بر خواهد گرفت! هر چند بروز این پدیده کاملا قطعی نیست اما مسؤلان استان از مردم می خواهند تدابیری از جمله تهیه بسته های غذایی ذخیره ،تامین وسایل گرمایشی جایگزین،دوری از مسیل ها و رعایت تدابیر ایمنی از جمله سالم بودن عایق ها ی پشت بام ها را در دستور کار قرار دهند.» این خبر که به سرعت در فضای مجازی نشر می شد با واکنش ستاد بحران استانداری روبرو شد. این ستاد طی اطلاعیه ای نوشت: همانگونه که در شورای مدیریت بحران استان توضیح داده شده است ال نینو پدیده‌ای جوی می‌باشد که مربوط به اقیانوس آرام بوده و بیشترین تاثیر خود را در غرب قاره امریکا و قاره استرالیا می‌گذارد و به هیچ وجه مربوط به خاورمیانه نمی‌باشد و تاثیرات آن صرفا بصورت غیر مستقیم و از طریق تاثیر بر دما فشار و بارش می‌باشد که ممکن است در سال وقوع ال‌نینو و یا در سال بعد از آن تاثیر گذار باشد. ضمنا این جبهه که تا پنجشنبه در سطح استان فعال بوده هیچ ارتباطی به النینو نداشته و پدیده‌ای عادی می‌باشد و توصیه انجام شده جهت ذخیره غذا صرفا مربوط به روستاییان و عشایر ساکن در مناطق کوهستانی می‌باشد که هر سال بعلت بارش برف چندین روز مسیرهای آنها به شهرها مسدود می‌شود.

به اشتراک بگذارید:

برچسب ها:

،





نظر کاربران

نظری برای این پست ثبت نشده است.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *