پیام ما؛ رسانه توسعه پایدار ایران | هر سه روز یک سقوط

هر سه روز یک سقوط





۵ بهمن ۱۳۹۸، ۱۰:۳۶

هر سه روز یک سقوط 

هر ۳۰ دقیقه یک نفر در تصادف کشته‌ می‌شود و خسارت هر فوتی ۵ میلیارد تومان است.

حوادث هواپیمایی موج بیشتری از خبر را به دنبال خود راه می‌اندازند. شاید کشته‌شدن همزمان تعداد زیادی از مسافران دلیل اصلی آن باشد. بزرگی همواره یکی از ارزش‌های خبری در روزنامه‌نگاری است. این را اما می‌توان جفایی به حال کشته‌شدگان در جاده‌ها دانست. به جز مواردی که در تصادف اتوبوس‌ها جان خود را از دست می‌دهند در موارد دیگر اما کشته‌شدن در خودروها لا‌به‌لای خبرها گم می‌شود. برای جانباختگان مظلوم جاده‌های کشور کسی شمع روشن نمی‌کند و کسی منتظر جعبه سیاه خودروی آنها نیست. این درد دیروز و دیروز هم نیست و سال‌هاست که پای چندین مقصر در این حوادث وسط است. برخی از عوامل همچون کیفیت خودروها و جاده‌های پای ثابت و رانندگان عجول و خواب‌آلود هم شاخص متغیر تصادفات جاده‌ای هستند. 

جامعه گویا با این فاجعه کنار آمده است. همین‌ کنار آمدن ارزش جان انسان را در کشورهای توسعه یافته و سایر کشورها متفاوت می‌سازد. ما به یک همزیستی مسالمت‌آمیز با مرگ روزانه خود در جاده‌‌ها رسیده‌ایم. 

رئیس پلیس راهور ناجا روز گذشته با بیان اینکه هر نیم ساعت یک نفر بر اثر تصادفات در کشور فوت می‌کند، بیان کرد: متاسفانه روزانه در کشور ۴۵ الی ۶۰ نفر بر اثر تصادفات جان خود را از دست می دهند.

سردار سیدکمال هادیانفر در سمینار حوادث ترافیکی در شیراز با بیان اینکه در طول سال خسارت مالی ناشی از هر فوتی در تصادفات رانندگی، ۵.۲ میلیارد تومان است، گفت: اگر هزینه‌هایی که از بدو تولد صرف رشد و آموزش یک فرد می‌شود را بررسی کنیم می‌توانیم بگوییم سالانه ۳۴ میلیارد دلار ناشی از تصادفات به کشور تحمیل می‌شود.

سردار هادیانفر افزود: در ۹ماهه اول سال ۹۸، حدود ۳۶درصد تصادفات فوتی ناشی از تخلف نداشتن توجه به جلو بوده که یکی از مصادیق مهم آن، استفاده از تلفن همراه است که میزان بروز خطر تصادف را تا ۴ برابر افزایش می دهد.

رئیس پلیس راهنمایی و رانندگی ناجا با بیان اینکه در ۹ ماهه اول سال جاری حدود ۱۳ هزار و ۷۱۱ نفر از شهروندان بر اثر تصادفات جان خود را از دست داده‌اند، خاطر نشان کرد: متاسفانه آمار نشان می دهد که ۱.۵ درصد نسبت به مدت مشابه سال قبل افزایش داشته است.

وی با اشاره به اینکه ۵۱درصد از افرادی که دچار تصادفات می شوند در صحنه جان خود را از دست می دهند، عنوان داشت: حدود ۶درصد در حین انتقال و ۴۳ درصد در بیمارستان نیز فوت می کنند.

۱۲ درصد از جان باختگان حوادث جاده‌ای، کودکان هستند

سردار هادیانفر در شورای هماهنگی ترافیک و راهبردی تصادفات استان فارس نیز با بیان اینکه ۱۲ درصد از تصادفات در کشور مربوط به راه های روستایی است، گفت: این مسیرها به دلیل تردد موتورسیکلت، تراکتور و دیگر وسایل نقلیه کشاورزی، زمینه بروز خطر تصادف در آنها به شدت بالاست.

وی افزود: ۸۲درصد از تصادفات در کشور تحت تاثیر سرعت غیر مجاز، سبقت غیر مجاز، نداشتن توجه به جلو و خستگی و خواب آلودگی است.

وی ، ۱۵درصد از تصادفات کشور به دلیل سرعت غیر مجاز است، گفت: طول جاده‌های کشور ۲۱۷هزار کیلومتر است و ۳۰درصد از تصادفاتی که رخ می دهد مربوط به نقاط حادثه خیز است.

رئیس پلیس راهور ناجا با بیان اینکه بستن کمربند ایمنی در جاده‌های برون شهری برای همه سرنشینان الزامی است، عنوان کرد: ۱۲ درصد از جان باختگان حوادث جاده‌ای، کودکان هستند که هیچ نقشی در تصادف نداشته‌اند. رییس پلیس راهور ناجا چهار وظیفه اصلی پلیس راهنمایی و رانندگی را مدیریت ترافیک، تأثیر در ترددها، ایمنی در تردد و خدمات راهور عنوان کرد و گفت: در بخش ایمنی ترددها، ۳۳ سازمان در کشور نقش دارند که سهم پلیس ۲۰ درصد است.

سردار هادیانفر تأکید کرد: یکی از نشانه های توسعه یافتگی کشورها نظم و انضباط ترافیکی است و در کشور ما نیز پیشرفت های زیادی در این خصوص حاصل شده است.

رییس پلیس راهور ناجا با بیان اینکه سال گذشته، ۱۷هزار و ۱۸۳نفر بر اثر تصادفات رانندگی در جاده های کشور کشته شده اند، گفت: ۳هزار راننده از این آمار عامل مرگ افراد و مقصر حادثه بوده اند.

سردار هادیانفر با اشاره به اینکه تصادفات رانندگی ۷درصد به تولید ناخالص ملی زیان وارد می کنند، خاطر نشان کرد: از مجموع تصادفات رانندگی، ۵۱درصد در صحنه، ۶درصد در طول انتقال و ۴۳درصد نیز در مراکز درمانی و یا بعد از ترخیص جان خود را از دست می دهند.

وی تصریح کرد: ۹۲ درصد علت وقوع حوادث رانندگی عامل انسانی است که نیازمند آموزش و فرهنگ سازی است.

رییس پلیس راهور ناجا چهارعامل سرعت غیر مجاز، سبقت غیر مجاز ( به ویژه در جاده های دوطرفه)، عدم توجه به جلو ( با محوریت استفاده از تلفن همراه) و خستگی و خواب آلودگی را عامل وقوع ۸۲درصد تصادفات رانندگی در کشور اعلام کرد و گفت: متوسط سرعت در جاده های کشور ۷۸/۵ کیلومتر و در استان فارس ۸۲/۵ کیلومتر در ساعت است که در این خصوص باید در سطح استان فارس سرعت کنترل گردد.

 

به اشتراک بگذارید:

برچسب ها:





پیشنهاد سردبیر

نظر کاربران

نظری برای این پست ثبت نشده است.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

بیشترین بازنشر