پیام ما؛ رسانه توسعه پایدار ایران | فعالان سیاسی به دنبال گفت‌ و گوی ملی

فعالان سیاسی به دنبال گفت‌ و گوی ملی





۲۸ اردیبهشت ۱۳۹۸، ۱۱:۰۷

فعالان سیاسی به دنبال گفت‌ و گوی ملی

محمدرضا باهنر: تا نهاد ها برای حل مسائل همکاری نکنند، کاری از پیش نمی‌رود 

«گفت‌ و گوی ملی» پیشنهاد بسیاری از فعالین سیاسی کشور، برای حل و بررسی مسائل مملکتی است، قاسم میرزایی نیکو عضو فراکسیون امید مجلس در گفت‌وگو با خبرگزاری خانه‌ملت در خصوص گفت‌وگوی ملی، گفت: گفت‌وگوی ملی را در مجلس نمایندگانی چون آقای مازنی رئیس کمیسیون فرهنگی دنبال می‌کنند، در واقع فراکسیون امید کمیته‌ای در این خصوص ایجاد کرد و وی را عهده دار این کمیته کرد، آقای مازنی هم با برگزاری جلسات متعدد با مجموع احزاب، شاخص‌ها و فعالان سیاسی از همه طیف‌ها خواهان تحقق گفت و گوی ملی است. نماینده مردم دماوند و فیروزکوه در مجلس شورای اسلامی، تصریح کرد: متاسفانه جریانات اخیر انعکاس اقدامات این کمیته را به تاخیر انداخت. فراکسیون امید مجلس هم راستا با افرادی در مجمع تشخیص مصلحت نظام به دنبال گفتگوی ملی هستند، در گذشته هم آقای خاتمی رییس جمهور دوره اصلاحات گفت‌وگوی ملی را تحت عنوان آشتی ملی در کشور دنبال کردند.

وی افزود: در دی ماه 96 که در کشور شاهد حوادث و وقایع سیاسی بودیم،همان موقع موضوع گفت‌وگوی ملی شکل گرفت تا جایی که احزاب مختلف با وزیر کشور و معاون سیاسی وی جلسات متعددی را تشکیل دادند تا حوادث را کالبد شکافی کنند، در ایام انتخابات هم گفت‌وگوی ملی مورد توجه سیاسیون قرار می‌گیرد، اما حوادث در کشور، محور شکل‌گیری این مباحث است.

میرزایی نیکو خاطرنشان کرد: در حال حاضر هم که تحریم‌ها تشدید شده، سپاه پاسداران به عنوان سازمان تروریستی از سوی آمریکا اعلام شده یا بحث برجام در کشور مطرح است، ایجاب می‌کند تا گفت‌وگوی ملی پررنگ‌تر شود. شورای عالی امنیت ملی هم تصمیمات جدی گرفته است؛ لذا سلایق سیاسی آمادگی گفت‌وگو با هم را دارند.

گروه‌های سیاسی جهت هدایت مردم باید در جریان تصمیمات کلان کشور قرار بگیرند

عضو فراکسیون امید مجلس شورای اسلامی، تصریح کرد: اگر قرار به افزایش مذاکرات و اتخاذ تصمیمات جدی‌تر مانند خروج از برجام یا NPT است، ضمن برقراری گفت‌وگوی ملی این اطلاعات پیش زمینه‌ای باید در اختیار گروه‌های سیاسی قرار گیرد.

عضو کمیسیون امور داخلی و کشور در مجلس شورای اسلامی، تاکید کرد: نظر گروه‌ها به تصمیم‌گیری کمک می‌کند، در صورت انسجام و وحدت بازخوردها هم تاثیرگذارتر می‌شوند، در واقع گروه‌های سیاسی با گفت‌وگوی ملی می‌توانند جامعه را به سمت اهداف کلان هدایت کنند.

به گزارش خبرگزاری خانه‌ملت؛ «محمدرضا باهنر» عضو مجمع تشخیص مصلحت نظام گفته است که در راستای ایده گفتگوی ملی برای حل مسائل تاکنون با 7 یا 8 وزیر و محمود واعظی رئیس دفتر رئیس جمهور که در تصمیم‌گیری‌های دولت بسیار نقش آفرینند دیدار کرده‌ایم . همچنین با رئیس قوه قضاییه هم جلسه‌ای دو ساعته داشتیم و گفتیم تا نهاد ها برای حل مسائل همکاری نکنند، کاری از پیش نمی‌رود.

 گفت و گوی ملی یک ضرورت است

«غلامحسین کرباسچی» فعال سیاسی درگفتگو با ایرنا نظر خود را در مورد موضوع گفت و گوی ملی این چنین بیان کرد:  اولین سالی که آقای روحانی دولت را تشکیل دادند، یک جلسه‌ای برگزار شد و بنده عرض کردم که شما در گفت‌ وگوی خارجی پیشرفت‌هایی داشتید، اهتمام ورزیدید و به نتایجی رسیدید؛ بیایید در داخل هم میان جریان‌ های سیاسی یک گفت‌ وگوی ملی راه بیندازید که اتفاقاً نتایج مفیدی برای دولت و کشور دارد. این قضیه جدی گرفته نشد. اما پیشنهادم اهتمام ورزیدن کل جریان دولت به این مهم بود. اینکه دولت گفت ‌وگوی ملی را ضرورتی همچون موضوعات اقتصادی، سیاست خارجی و فرهنگی بداند. اگر گفت‌ وگوی ملی جدی گرفته می‌شد، مقدار زیادی از شکاف‌ها و تنش‌های سیاسی کاسته می‌شد و می‌توانستیم بر سر تعریف منافع ملی به تفاهم برسیم. آن وقت دولت می‌توانست خیالش از خیلی از مسائل راحت باشد و خیلی از اهداف دولت می‌توانست بخوبی پیش برود. حتی به این وسیله اهداف سیاست خارجی بهتر مورد حمایت قرار می‌گرفت. اما این موضوع خلاصه شده در اینکه هر ماه رمضان یک افطاری با یک عده‌ای تشکیل شود و به قول معروف آنها یک حرف‌هایی بزنند که اینها خوششان بیاید و اینها حرف‌هایی بزنند که آنها خوششان بیاید یا بالعکس حرف‌هایی بزنند که طرف مقابل خوشش نیاید و حتی عصبانی شود.

البته باید مدنظر داشت که اینکه یک جریانی به عنوان گفت ‌وگوی ملی به صورت منظم و پیوسته شکل بگیرد، مسائلی در آن مطرح و نتایجی گرفته شود و این نتایج به بدنه مجموعه ‌های سیاسی منتقل شود؛ حتماً یک ضمانت اجرایی در مجموعه حاکمیت و دستگاه اجرایی می‌خواهد. متأسفانه احزاب ما در نظام اجرایی و حکومتی چندان قدرتی ندارند و اصلاً به بازی گرفته نمی‌شوند. طبیعتاً بین احزاب خیلی گفت‌وگو هست. خانه احزاب هست، شوراهای هماهنگی هست اما همه اینها  فقط بحث‌است. این بحث‌ها آنجایی می‌تواند جدی گرفته شود که از طرف مجموعه نظام و حاکمیت و از سوی دست‌اندرکاران اجرایی، حمایت شوند و تأثیر بگذارند.

 

به اشتراک بگذارید:





نظر کاربران

نظری برای این پست ثبت نشده است.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

بیشترین بازنشر