پیام ما؛ رسانه توسعه پایدار ایران | جایگاه معلولان در مثلث توسعه استان کجاست؟

جایگاه معلولان در مثلث توسعه استان کجاست؟





۲۷ آذر ۱۳۹۴، ۲۲:۵۶

جایگاه معلولان در مثلث توسعه
استان کجاست؟

استان کرمان در آستانه تحولی عظیم است؛ این تحول با تشکیل مثلث توسعه اقتصادی کلید خورد و در حوزه های دیگر در حال رصد فرصت ها و تهدیدهایی است که سال ها مانع آبادانی این مرکز استراتژیک جنوب شرق کشور بود. در مثلث توسعه استان کرمان اضلاع معتبری قرار گرفتند که هر کدام بنا بر جایگاه حقیقی و حقوقی خود می توانند قدمی بزرگ در این مسیر خطیر بردارند. این که چرا سال ها پهناورترین استان کشور، بهشت معادن، قطب صنعت و منبع کشاورزی حتی پاره خطی از توسعه نداشت چه رسد به مثلث! از حوصله این یادداشت و علم نویسنده خارج است اما حال با تدبیر دولت امید و توسط نماینده ارشد آن در استان نقشه راهی تهیه شده تا اعتبار امامان جمعه، نمایندگان مجلس و کارآفرینان و سرمایه گذاران چراغ راه توسعه و آبادانی استان شود.
ایران از نظر جمعیت معلولان و جانبازان به دلائل متعددی از جمله وجود اختلالات ژنتیکی، تصادفات جاده ای و تلفات جنگی آمار بالایی دارد. این جمعیت قابل توجه و لزوم احترام و توجه به اصول شرعی و انسانی حقوق بشر مسئولان را وامی دارد تا در تدوین برنامه ها و طرح ها، یک میلیون و 200 هزار توان یاب را ببینند و آنان را از حقوق ملی و شخصی محروم نکنند. استان کرمان به تبع از کشور جمعیت قابل توجهی از این افراد را در خود دارد که توجه کردن به آنان را ضروری می کند. اکنون با شکل گیری نقشه راه سند توسعه استان و نقش آن در تحول اقتصادی ، اجتماعی و فرهنگی بر مدیران و مسئولان تصمیم گیر استان لازم است استعداد و تعهد این قشر را در پس نقص فیزیکی پنهان نکنند و زمینه حضور اجتماعی و به تبع آن مشارکت آنان در فعالیت های اجتماعی را فراهم کنند. لازم است اضلاع معتبر و مقتدر مثلث توسعه و کانون آن استاندار پرتلاش و باتدبیر در مطالعات، طراحی و اجرای طرح ها و پروژه ها سهمی برای زندگی اجتماعی این عزیزان کنار گذاشته و با در نظر گرفتن استعدادها و توانایی های بی شمار آنان و رفع موانع اشتغال پایدار، تحصیل مستمر و ازدواج دلخواه، حضور اجتماعی آنان را به رسمیت شناخته و کرمان را برای زندگی، کار و تحصیل این عزیزان مناسب سازی کنند. حال که تحول عمرانی شهر کرمان در صدر برنامه های استاندار و مدیران ارشد استان قرار گرفته ضرورت دارد در ساخت اماکن و معابر عمومی، تجاری، پزشکی ، دانشگاهی، فرهنگی و تفریحی معبر و مسیر رفت و آمد معلولان، جانبازان و سالمندان دیده شود؛ در احداث زیرساخت های حمل و نقل جایگاه آنان محفوظ بماند و در برنامه ریزی ها و تصمیم گیری ها حضور آنان احساس شود. چراکه آنان جزیی از جامعه شهری کرمان هستند که سهمی از زندگی دارند ولی سهم آنان در میان فراموشی، کم لطفی و حتی بی عدالتی برخی از قانون گذاران و برنامه ریزان نادیده گرفته شده و آنان را به انزوا کشانده است. بسیاری از این عزیزان به دلیل موانعی که سال ها در مسیر تحصیل، اشتغال و ازدواج خود داشته اند از ابتدایی ترین حقوق خود محروم شده و به ناچار خانه نشینی را به فعالیت مفید اجتماعی ترجیح داده اند و این انزوا، افسردگی ها و دلمردگی هایی را بر استعدادها و توانمندی های خدادادی آنان تحمیل کرده است. یک توان یاب گاهی از سفری علمی یا ورزشی به دلیل ناتوانی در استفاده از قطار و اتوبوس بازمانده، یا به دلیل نامناسب بودن محیط دانشگاهی از ادامه تحصیل در رشته مورد علاقه خود محروم شده و یا به دلیل سلطه فرهنگ غلط از ازدواج و تشکیل خانولاده چشم پوشیده است.
حال که کرمان به طور جد و همه جانبه وارد عرصه تحول و توسعه شده و شخصیت های حقیقی و حقوقی برجسته ای گوشه ای از این بار گران را به دوش گرفته اند شایسته است بخشی از جمعیت جامعه شهری را به خاطر آورده و استان را مناسب و مهیای حضور و فعالیت اجتماعی و به حق معلولان، جانبازان و سالمندان کنند چراکه زندگی حق مسلم آن هاست.

به اشتراک بگذارید:





نظر کاربران

نظری برای این پست ثبت نشده است.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *