پیام ما؛ رسانه توسعه پایدار ایران | الکل چه بلايی سر بدن می آورد؟

الکل چه بلایی سر بدن می آورد؟





۱۰ خرداد ۱۳۹۵، ۲۲:۳۶

الکل چه بلایی سر بدن می آورد؟

تأثیر منفی مصرف مشروبات الکلی روی بدن موضوع تازه ای نیست و محققان در این باره تحقیقات گسترده ای انجام داده اند. محققان ارتباط مصرف الکل را با بیش از۶۰نوع بیماری اعلام کرده اند. به گزارش سلامت آنلاین، مصرف مواد مخدر و مشروبات الکلی هرکدام اثرات سویی به جا می گذارد و حالا تصور کنید این دو در کنار هم شدت بیشتری خواهند داشت و اثرات منفی و مخربی که به دنبال دارند حتی تا پایان عمر می‌تواند گریبان گیر فرد باشد.
کم خونی
مصرف مشروبات الکلی باعث کاهش سلول های خونی حامل اکسیژن می شوند که به کم خونی آن را می شناسیم. این حالت معمولاعلائمی چون خستگی، کوتاه شدن نفس و احساس سبکی در سر را شامل می شود.
سرطان
مصرف مداوم الکل خطر ابتلا به سرطان را افزایش می‌دهد. سرطان های مرتبط با الکل معمولا در نواحی دهان، حلق، حنجره،مری، کبد، سینه و روده هستند. احتمال بروز سرطان در افرادی که در کنار مصرف شدید الکل، سیگار نیز می کشند، بالاتر است.
بیماری های قلبی و عروقی
مصرف شدید مشروبات الکلی به ویژه در افراد تازه کار احتمال تشکیل لخته های خونی را بالا می برد که درنهایت منجر به حمله قلبی یا سکته قلبی می شود. محققان دانشگاه هاروارد دریافتند که مصرف الکل خطر مرگ را در افرادی که یک بار از حمله قلبی جان سالم به در برده اند، تا دو برابر افزایش می دهد. مصرف الکل در واقع، با ضعیف کردن ماهیچه های قلب، ریتم ضربان قلب را با مشکل مواجه می کند و با بروز لخته در عروق قلب، خطر سکته و حمله قلبی را افزایش می دهد.
سیروز کبدی
الکل برای سلول های کبدی ماده ای سمی است و بسیاری از مصرف کننده های این ماده مخدر بعد از چند سال به سیروزکبدی مبتلا می شوند و کبد آنها عملکرد طبیعی خود را از دست می دهد.
زوال عقل
با بالا رفتن سن، مغز تا حدود ۹/۱ درصد کوچک می شود. اما مصرف مشروبات الکلی سرعت کوچک شدن مغز را به ویژه در نقاط مرتبط با کاهش حافظه افزایش می دهد که در نهایت منجر به زوال عقل می شود.
افسردگی
مصرف بیش از حد الکل با بروز افسردگی رابطه مستقیم دارد. برخی تصور می کنند با مصرف الکل می توانند مشکلات روحی خود را حل کنند اما محققان معتقدند که اعتیاد به مصرف الکل خطر بروز افسردگی را بالا می برد.
فشار خون بالا
الکل سیستم عصب سمپاتیک که انقباض و انبساط عروق خونی را هنگام استرس و درجه حرارت بالا بر عهده دارند،دچار اختلال می کند. بروز اختلال در این سیستم باعث بالا رفتن فشارخون می شود که به مرور به مشکلی مزمن تبدیل می شود. فشارخون بالا در نهایت ممکن است منجر به بیماری های کلیوی، قلبی و سکته شود.
موادی چون الکل،هروئین و مسکن ها اثرات آرام بخش دارند که عملکرد بدن و مغز را کاهش می دهند و با بی حس کردن بدن، باعث خواب آلودگی می شوند.موادی چون آمفتامین ها، کوکائین، کراک و اکستازی اثر محرک دارند و انرژی زیادی در بدن تولید می کنند. گروه دیگری از مواد مخدرو اکستازی و ماری جوآنا در فرد هذیان ایجاد می کند و حواس شنوایی، بویایی، چشایی، بینایی و چشایی او را تغییر می دهد LSD الکل و هروئین بر اثر اوردوز یا مصرف بیش از اندازه خطر مرگ را به دنبال دارند. مواد مخدر محرک درصورت مصرف بیش از حد ایجاد اضطراب و استرس می کنند و برای افرادی که از بیماریهای قلبی و فشار خون رنج می برند بسیارخطرناک است. داروهای هذیان آور نیز در فرد ایجاد رفتارهای خارج از عرف و خطرناک می کند و حالتی بی ثبات در فرد ایجاد می کند.

به اشتراک بگذارید:





مطالب مرتبط

رگبار و رعدوبرق در استان‌های مختلف کشور

رگبار و رعدوبرق در استان‌های مختلف کشور

افتتاح دو نیروگاه خورشیدی در هفته زمین پاک

مدیرکل محیط زیست شهرداری تهران خبر داد

افتتاح دو نیروگاه خورشیدی در هفته زمین پاک

کیفیت قابل قبول هوای تهران

کیفیت قابل قبول هوای تهران

سکوت مرگبار طبیعت

دانشمندان هشدار می‌دهند

سکوت مرگبار طبیعت

تانکرهای عراقی متهم تخلیهٔ ضایعات نفتی

بعد از گذشت چند هفته از تخلیهٔ ضایعات نفتی در محدودهٔ دیلم و گناوه، هنوز عاملان آن معرفی نشده‌اند

تانکرهای عراقی متهم تخلیهٔ ضایعات نفتی

رکوردشکنی اقلیمی

بارش‌های برق‌آسا و وقوع سیلاب در ایران و کشورهای حاشیه دریای عمان خسارت‌بار بوده است

رکوردشکنی اقلیمی

حفاظت از یوزپلنگ و زیستگاهش امکانپذیر است

گفت‌وگو با مهدی تیموری رئیس سابق پارک ملی گلستان پس از ۲۶ سال تجربهٔ حفاظت در زیستگاه‌ها

حفاظت از یوزپلنگ و زیستگاهش امکانپذیر است

ارزیابی مصوبهٔ «ممنوعیت توزیع رایگان کیسه‌های پلاستیکی»

ارزیابی مصوبهٔ «ممنوعیت توزیع رایگان کیسه‌های پلاستیکی»

آفت به گندمزار زد

هشدار شیوع «زنگ زرد» گندم برای استان‌های پربارش صادر شد

آفت به گندمزار زد

ادامۀ نگرانی از  کاشت حرا در سواحل گِلی

کارشناسان دربارهٔ پیامدهای حراکاری بر زیستگاه‌های جنوب کشور هشدار می‌دهند

ادامۀ نگرانی از کاشت حرا در سواحل گِلی

نظر کاربران

نظری برای این پست ثبت نشده است.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *