پیام ما؛ رسانه توسعه پایدار ایران | خبر

خبر





۲۴ فروردین ۱۳۹۵، ۱۹:۴۹

مدیرکل محیط زیست استان کرمان درباره انتقال آزبست‌های کارخانه کرمانیت اظهار کرد: استان کرمان پیشگام در تعطیلی کارخانه آزبست بوده و براساس مصوبه هیئت دولت و کارگروه سلامت و امنیت غذایی سال 90 ورود کرده و این کارخانه تعطیل شده است.
محمود صفرزاده دوشنبه 6 دیماه در کارگاه تخصصی آلودگی هوا، چالش ها و راهکارها ویژه اصحاب رسانه در کرمان با اشاره به ا ینکه روز ملی هوای پاک در سال جاری با شعار «دوباره آسمانی آبی» نامگذاری شد، اظهار کرد: امروز رسانه ها نقش کلیدی و موثری در جامعه دارند و همواره در جبهه مقدم تمام حوادث به عنوان یک حلقه واسط و یا جریان دو سویه بین مسوولان و مردم قرار می گیرند. وی افزود: وظایف محیط زیست در حوزه های آلودگی هوا، آب، خاک، حیات وحش و … است که باید در همه زمینه ها شفاف سازی کرده و رسانه ها در این زمینه به مردم اطلاع رسانی داشته باشند.
باید واقعیت‌ها را به مردم منتقل و فرهنگسازی کنیم
صفرزاده با اشاره به اینکه باید واقعیت ها را به مردم منتقل و فرهنگسازی کنیم، تصریح کرد در حال حاضر اطلاعات زیست محیطی افراد جامعه بالاست اما در برخی موارد باید آگاهی سازی کنیم تا فرهنگ زیست محیطی را ارتقاء ببخشیم.
وی بیان کرد: از اصحاب رسانه می خواهیم در برابر مسوولیت اجتماعی از ما بازخواست کنند و تا جایی که بتوانیم کار می کنیم.
مدیرکل محیط زیست استان کرمان با اشاره به اینکه اصحاب رسانه در کنار سه قوه، رکن چهارم هر نظام محسوب می شوند، تصریح کرد: این قشر نقش بسیار موثری دارند و می توانند مسائل را هدایت و اطلاع رسانی داشته باشند.
صفرزاده در ادامه گفت: براساس مصوبه هیئت دولت در فروردین ماه امسال، دستگاه های اجرایی موظف هستند اقدامات موثری برای مقابله با آلودگی هوا انجام دهند که از جمله می توان به استاندارد سازی خودروها، ارتقاء استانداردهای سوخت، 10 درصد بهره گیری از انرژی های پاک و نوین و … اشاره کرد.
وی بیان کرد: ساماندهی معاینه فنی خودروها، جلوگیری از انتشار بخار بنزین و حلّال هایی که در صنایع پتروشیمی به بنزین زده می شود، از دیگر این موارد است و باید مطابق استانداردهای جهانی کار شود.
11 مترمربع سرانه فضای سبز استان کرمان
مدیرکل محیط زیست استان کرمان با بیان اینکه سرانه فضای سبز در کشور 25 متر و در استان کرمان 11 مترمربع است اظهار کرد: آنالیز مستمر سوخت در جایگاه ها، توسعه فضای سبز براساس سرانه نیز باید توسط دستگاه های اجرایی انجام شود.
وی افزود: استان کرمان به عنوان باغستان ایران معروف است و این امر به یژه در جنگل های دست کاشت در سیرجان، جوپار، بردسیر و شهداد به تلطیف هوا کمک می کند. صفرزاده تصریح کرد: منشاء آلودگی هوا بحث ریزگردهاست که در استان ریشه طبیعی دارد و بیش از 3 میلیون هکتار اراضی و عرصه های استان کویری و بیش از 3 میلیون هکتار شنزارهاست که در مجموع 4 میلیون هکتار از عرصه استان تحت تاثیر فرسایش بادی است که به عنوان کانون های بحرانی منشاء ریزگرد در استان هستند. وی بیان کرد: در استان دغدغه آنچنانی در بحث ریزگردها نداریم اگر چه باید در بحث جنگل کاری و حفاظت از منابع آب اقداماتی انجام دهیم.
مدیرکل حفاظت محیط زیست استان کرمان گفت: مطالعات نشان می دهد 70 تا 90 درصد آلودگی های هوا ناشی از سیستم حمل و نقل عمومی و خودروهای سواری در شهرها و جاده هاست که خودروها و سوخت استاندارد نبوده است. وی افزود: در حال حاضر شرایط خوب است و در سوخت دیزل از 9 هزار «پی پی ام» به زیر 50 «پی پی ام» رسیده ایم که کمک بسیاری به کاهش آلودگی می کند. صفرزاده تصریح کرد: مابقی آلودگی ناشی از صنایع و منابع ثابت است و باید در این زمینه موتورخانه های ساختمان های اداری و منازل مسکونی را هوشمند کنیم تا برای جلوگیری از آلودگی و پرت منابع و انرژی اقدام شود.
ساماندهی تمام صنایع آلاینده استان
مدیرکل حفاظت محیط زیست استان کرمان ادامه داد: در استقرار صنایع استان تا جایی که در توان بوده سعی کرده ایم حریم زیستی رعایت شود و در سال جاری سه مورد از صنایع آلاینده از لیست آلایندگی خارج شده اند.
صفرزاده بیان کرد: رویکرد ما این است که تمام صنایع آلاینده استان ساماندهی، نوسازی و واحدهای آلاینده ملزم به کاهش خروجی ها شده و باید طرح جامع محیط زیستی در تمام حوزه ها داشته باشند.
وی با اشاره به بحران آب در استان افزود: استان کرمان 94 درصد از منابع آب زیرزمینی برداشت می کند که بعضا منابع استاتیک با «ای سی» بالای 11 هزار داشته و مجبوریم آب را شیرین کنیم که در نهایت منشاء آلودگی زیست محیطی است و بحران آب بحث آلودگی هوا را تشدید می کند. مدیرکل محیط زیست استان کرمان درباره انتقال آزبست های کارخانه کرمانیت اظهار کرد: استان کرمان پیشگام در تعطیلی کارخانه آزبست بوده و براساس مصوبه هیئت دولت و کارگروه سلامت و امنیت غذایی سال 90 ورود کرده و این کارخانه تعطیل شده است. وی افزود: ضایعات تولید این کارخانه انبار شده و کارشناسان اعلام کرده اند که باید براساس ضوابط به کشور مبداء یا در سایت هایی که در کشور پیش بینی شده، انتقال داده شوند. صفرزاده تصریح کرد: حجم این مواد زیاد است و به دلیل آلودگی های زیست محیطی، یکی از راه ها، تثبیت در محل است و باید پهنه تثبیتی تغییر کاربری داده نشود و قرار است مشاور زیست محیطی گرفته و با تامین اعتبار، کار انجام شود.
مدیرکل محیط زیست استان کرمان بیان کرد: اگر تثبیت این مواد در استان تائید نشود، ملزم هستند آن را به سایت مرکزی در بندر ماهشهر با تدابیر زیست محیطی منتقل کنند.

به اشتراک بگذارید:

برچسب ها:





پیشنهاد سردبیر

مسافران قطار مرگ

مسافران قطار مرگ

نظر کاربران

نظری برای این پست ثبت نشده است.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *