واژگونی اتوبوس حامل دانش‌آموزان دختر در کرمان، شش نفر جان باختند و ۳۵ نفر مصدوم شدند

حادثه‌ای دیگر، جان‌هایی دیگر

هلال‌احمر تأیید کرد نقص فنی در ترمز منجر به این حادثه مرگبار شده است





حادثه‌ای دیگر، جان‌هایی دیگر

۱۹ بهمن ۱۴۰۳، ۲۱:۴۰

|پیام ما| عصر روز پنجشنبه، یک حادثه تلخ دیگر در جاده‌های ایران اتفاق افتاد؛ این‌بار در محور سیرچ به کرمان. در این حادثه یک دستگاه اتوبوس که حامل گروهی از دختران دانش‌آموز بود، در جاده واژگون شد، شش نفر جان باختند و ۳۵ نفر نیز مصدوم شدند. دانش‌آموزان دختر در حال بازگشت از یک اردو از شهداد به‌سمت کرمان بودند که حادثه رخ داد. تا لحظه تنظیم این گزارش ۲۱ تن از مصدومان از بیمارستان مرخص شده‌اند، اما حال برخی از آنها وخیم گزارش شده است. این‌بار نیز علت اصلی، نقص فنی در سیستم ترمز اعلام شد؛ علتی که جان ایرانیان بسیاری را در جاده‌ها گرفته است.

پس از حادثه واژگونی اتوبوس حامل دختران دانش‌آموز کرمانی در جاده، مرگ چهار دانش‌آموز و یک مادر و کودک همراه، سرپرست فرمانداری شهرستان کرمان به رسانه‌ها گفت: پلیس‌راه در حال بررسی و جمع‌بندی علت حادثه است، اما شواهد موجود نشان می‌دهد نقص فنی و بریدن ترمز سبب‌ساز حادثه بوده است.
«حبیب‌الله خنجری» به ایرنا توضیح داد: «اتوبوس یک لاین جاده را رد کرده و در سمت مخالف از جاده خارج و واژگون شده است که به‌نظر می‌رسد نشان از بریدن ترمز بوده است.» هلال‌احمر نیز نقص فنی ترمز را علت واژگونی اتوبوس حامل دانش‌آموزان اعلام کرد.

درنتیجه این سهل‌انگاری، دادستان کرمان دستور بازداشت راننده اتوبوس را صادر کرد و مدیر مدرسه را نیز تحت تعقیب قضائی قرار دارد. در پی این حادثه، استاندار کرمان خواستار رسیدگی فوری به موضوع واژگونی اتوبوس دختران دانش‌آموز و مشخص شدن دلایل حادثه شد. روز جمعه نیز مسعود پزشکیان، رئیس‌جمهور، در پیامی ضمن ابراز همدردی با خانواده‌های دانش‌آموزان جانباخته کرمانی، بر بررسی علل وقوع حادثه از سوی دستگاه‌های نظارتی و معرفی عاملان و مقصران تأکید کرد و گفت: «باید اقدامات مؤثر و کارآمد برای جلوگیری از تکرار چنین رخدادهای تأسف‌بار صورت گیرد.» رئیس مجلس هم به کمیسیون‌ عمران مأموریت داد حادثه کرمان را از زوایای مختلف بررسی و گزارش آن را به مجلس ارائه کند. همچنین، معاون اول رئیس‌جمهور، سخنگوی دولت و وزیر آموزش‌وپرورش در تماس‌های جداگانه با استاندار کرمان، جویای احوال دانش‌آموزان مصدوم شدند و بر پیگیری و درمان این افراد تأکید کردند.

حادثه‌هایی که تمام نمی‌شوند
باز یک تصادف دیگر و دوباره یک داغ تازه روی دل چند خانواده. اتوبوس مرگ این‌بار جان دختران دانش‌آموز، یک مادر و کودک را که همراه دانش‌آموزان بودند، گرفت. هرچند پس از حادثه توصیه‌ها برای بررسی علت و مراقبت از حادثه‌دیدگان داده شد و همه‌چیز بموقع رفع‌ورجوع شد، اما این آخرین‌بار نخواهد بود و تصادف بعدی و حادثه دلخراش دیگری خیلی زودتر از اینها اتفاق خواهد افتاد.
آمار تصادفات رانندگی در ایران بسیار بالا است و به‌عنوان یکی از مهمترین عوامل مرگ‌ومیر و آسیب‌دیدگی شناخته می‌شود. اواسط دهه ۹۰ رئیس‌پلیس وقت راهنمایی و رانندگی در گفت‌وگویی اعلام کرده بود هشت برابر جنگ تحمیلی در تصادفات رانندگی کشته داده‌ایم. چندین سال از آن آمار گذشته و تصادفات و حوادث رانندگی با همان شدت ادامه دارند.
سالانه هزاران نفر در جاده‌های ایران جان خود را از دست می‌دهند و ده‌ها هزار نفر دیگر نیز مصدوم می‌شوند و برای همیشه زندگی‌شان تحت‌تأثیر قرار می‌گیرد. این حوادث نه‌تنها خسارات جانی جبران‌ناپذیری به‌همراه دارد، بلکه بار سنگینی نیز بر دوش نظام بهداشتی و اقتصادی کشور می‌گذارد.

عوامل متعددی در بروز این تصادفات نقش دارند. از جمله مهمترین این عوامل می‌توان به وضعیت نامناسب جاده‌ها، عدم رعایت سرعت مجاز، فرسودگی وسایل نقلیه و رفتارهای پرخطر رانندگان اشاره کرد. بخش بزرگی از جاده‌های ایران وضعیت مطلوبی ندارند و از نظر طراحی، نگهداری و روکش آسفالت نیاز به بهبود دارند. بسیاری از جاده‌ها به‌ویژه در مناطق دورافتاده و کوهستانی، دارای پیچ‌های خطرناک و نورپردازی ضعیف هستند. اغلب رانندگان در ایران، قوانین رانندگی را رعایت نمی‌کنند و رفتارهای پرخطر مانند سرعت زیاد، سبقت‌های غیرمجاز، و عدم توجه به علائم راهنمایی و رانندگی را انجام می‌دهند. بسیاری از خودروها و وسایل نقلیه عمومی در ایران فرسوده هستند و بررسی‌های لازم برای اطمینان از ایمنی آنها صورت نمی‌گیرد. استفاده از اتوبوس‌های فرسوده یا بدون تعمیرات مناسب، خطرات زیادی برای مسافران ایجاد می‌کند. عدم نظارت دقیق بر عملکرد ناوگان حمل‌ونقل عمومی می‌تواند باعث بروز حوادثی مانند حادثه سیرچ به کرمان شود.
عدم فرهنگسازی و آموزش صحیح رانندگی نیز از جمله مواردی است که در آمار زیاد تصادفات رانندگی اثر گذاشته است. آموزش‌های رانندگی به‌طور مناسب و مستمر به رانندگان ارائه نمی‌شود و بسیاری از رانندگان اطلاعات کافی در زمینه قوانین و تکنیک‌های رانندگی ایمن ندارند. با وجود قوانین و مقررات مختلف در ایران، نظارت و برخورد با تخلفات رانندگی در بسیاری از مواقع به‌طور مؤثر انجام نمی‌شود و مجازات‌ها برای تخلفات رانندگی به‌اندازه کافی بازدارنده نیستند.

تراژدی سیرچ-کرمان یک هشدار دیگر
تصادف اتوبوس دانش‌آموزان در محور سیرچ به کرمان یک تراژدی بزرگ است که باید به‌طور جدی مورد توجه قرار گیرد. برای کاهش تصادفات در ایران، نیاز به اصلاحات اساسی در سیستم حمل‌ونقل، بهبود شرایط جاده‌ها، نظارت دقیق بر وسایل نقلیه و فرهنگسازی صحیح برای رانندگان احساس می‌شود. باتوجه‌به ابعاد گسترده و خسارات جبران‌ناپذیر تصادفات رانندگی، انتظار می‌رود مسئولان و نهادهای ذی‌ربط با جدیت بیشتری به این موضوع بپردازند و اقدامات مؤثری برای کاهش تصادفات و حفظ جان و مال مردم اتخاذ کنند. تنها با همکاری دولت، نهادهای مسئول و مردم می‌توان به کاهش تصادفات و تلفات جاده‌ای در کشور دست یافت.

به اشتراک بگذارید:





نظر کاربران

نظری برای این پست ثبت نشده است.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

مطالب مرتبط

دانشگاه از دانشجو خبر ندارد

نگاه پژوهشگران و فعالان دانشجویی به مسئولیت اجتماعی دانشگاه در زمان جنگ

دانشگاه از دانشجو خبر ندارد

محدودیتِ بـــدونِ شفافیـت

نشست «اینترنت» کارزار با حضور فعالان این حوزه و در غیبت مسئولان برگزار شد

محدودیتِ بـــدونِ شفافیـت

غافلگیری مستأجـــــــــران

ارزیابی کارشناسان از یک پدیده غیرمنتظره؛ جنگ، صعود قیمت‌ها را در بازار مسکن متوقف نکرد

غافلگیری مستأجـــــــــران

هشدار درباره محاسبه نادرست حقوق کارگران

تفاوت «پایه سنوات» و «پایه سنوات تجمیعی»؛

هشدار درباره محاسبه نادرست حقوق کارگران

برخاستن از آتــــــش

برخاستن از آتــــــش

سمت درست تاریخ

به بهانه برگزاری دادگاه پژمان جمشیدی؛ چرا درک فرد آزاردیده از تجاوز و همراهی با او برای ما مشکل است؟

سمت درست تاریخ

کاغذبازی برای درمـــــــان

«پیام ما» از وضعیت درمانی بیماران تالاسمی در بیمارستان‌های تهران گزارش می‌دهد

کاغذبازی برای درمـــــــان

«بانک زمان» در ایران راه‌اندازی می‌شود؛ سازوکار تبادل رایگان خدمات بدون پول

«بانک زمان» در ایران راه‌اندازی می‌شود؛ سازوکار تبادل رایگان خدمات بدون پول

اکنــــونِ جامعـه ما و امـکان روایـــــــــت

اکنــــونِ جامعـه ما و امـکان روایـــــــــت

کودکـــــــــــان خط مقدم نیستند

تجربه زیسته کودکان، بازنمایی رسانه‌ای و مراقبت‌های ضروری در روزهای جنگ

کودکـــــــــــان خط مقدم نیستند

بیشترین نظر کاربران

شکاف دستمزدها در دانشگاه

شکاف دستمزدها در دانشگاه