پیام ما؛ رسانه توسعه پایدار ایران | کوچ نامزدها به حوزه‌های سوت و کور

کوچ نامزدها به حوزه‌های سوت و کور





۲۳ بهمن ۱۳۹۴، ۲۰:۵۳

کوچ نامزدها به حوزه‌های سوت و کور

یاسر سیستانی نژاد
انتخابات های پیش رو در هفتم اسفند ماه به خاطر ثبت نام بیش از 13 هزار نفر برای دو مجلس شورای اسلامی و خبرگان رهبری بالاترین آمار داوطلب را از آن خود کردند.
بسیاری از داوطلبان توسط هیأت های اجرایی تأیید صلاحیت شدند؛ اما مرحله دوم تایید صلاحیت ها که توسط هیأت های نظارتی شورای نگهبان انجام شد بسیاری از داوطلبان را از ادامه راه باز داشت. این رد صلاحیت ها به قدری گسترده بود که در برخی استان‌های کشور عملاً رقابتی برای ورود به مجلس خبرگان رهبری وجود ندارد.
اما انتخابات مجلس شورای اسلامی نیز در برخی حوزه ها شرایط نابرابری را تجربه می کند. برخی اصولگرایان معتقد هستند که اصلاح طلبان در همه حوزه ها کاندیدا دارند؛ اما اصلاح طلبان می گویند به فرض این که این تحلیل درست باشد، این نکته را نباید نادیده گرفت که چهره های اصلی اصولگراها در بسیاری از حوزه ها تأیید شده اند اما چهره های اصلی معتدل و اصلاح طلب از سد صلاحیت ها عبور نکرده اند.
اما با همه این موانع، اصلاح طلبان و اعتدال گرایان به هیچ قیمتی حاضر به ترک صندوق رأی نیستند و معتقدند که تنها راه دموکراتیک، رجوع به صندوق رأی می باشد. برای همین از تمام قوای خود استفاده کردند تا نیروهای اصلی خود را به صحنه رقابت بازگردانند؛ اما در بسیاری موارد موفق نبودند.
استراتژی بعدی اصلاح طلبان و اعتدالگرایی این است که دست به مهندسی دیگری زده و برخی چهره های خود را از حوزه ای به حوزه دیگر منتقل کنند تا در فضایی رقابتی بتوانند کرسی های مجلس را از رقیب بگیرند. شنیده ها حاکی از آن است که غلامعباس نوذری که پیشتر سفیر ایران در نیوزیلند بوده و در این دوره از انتخابات از حوزه انتخابی بافت، رابر و ارزوئیه نام نویسی کرده است به کرمان نقل مکان کرده و در کنار «زهره سالاری» به عنوان کاندیدای اصلاح طلب طیف آقای مرعشی پا به عرصه رقابت انتخاباتی بگذارد.
پیش از این نیز گمانه زنی می شد که ابراهیم جهانگیری از حوزه سیرجان و حسین امیری از حوزه زرند به کرمان بیایند که این گمانه زنی با رد صلاحیت جهانگیری و اصرار امیری بر نامزدی از حوزه انتخابیه قبلی خود منتفی شد. اما یک انتقال هم از تهران به رفسنجان صورت گرفت. سید محمد حسینی وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی دولت اصولگرای احمدی نژاد، این بار از زادگاه خود کاندیدا شده است.
حسینی منتسب به خانواده پورمحمدی است که سال های سال است سیاست رفسنجان را در قبضه انحصار خود گرفته اند. حال باید دید که آیا جناح اصولگرای رفسنجان در این انتخابات چگونه عمل خواهند کرد. با توجه به این که حسین آذین نماینده فعلی رفسنجان نزدیک به جبهه پایداری است و سید محمد حسینی هم کاندیدای جبهه متحد اصولگرایان است، بعید به نظر می رسد که یکی از کاندیداها به نفع دیگری کنار برود. به احتمال زیاد با حمایت جناح اصلاح طلب از یک کاندیدا، مثلث رقابت در رفسنجان شکل خواهد گرفت و حضور حسینی باعث رقابت سه جبهه با یکدیگر خواهد شد.

به اشتراک بگذارید:

برچسب ها:

، ،





مطالب مرتبط

تجارت بدون حقابه

در همایش مشترک تجاری ایران و طالبان چه گذشت؟

تجارت بدون حقابه

تأمین آب از بیرون مرزها امید واهی است

گفت‌وگو با «سیدعباس عراقچی» دربارهٔ دیپلماسی آب

تأمین آب از بیرون مرزها امید واهی است

افسانۀ بارورسازی

رئیس مرکز ملی پیش‌بینی سازمان هواشناسی: هیچ‌ داده‌ای از اثر بارورسازی ابرها بر بارش باران وجود ندارد

افسانۀ بارورسازی

آب کپرهای «زرآباد» را برد

امدادرسانی به مناطق سیل‌زده ادامه دارد، اما مردم می‌گویند کافی نیست

آب کپرهای «زرآباد» را برد

معدن‌کاوی در کمین«دره‌برفی»

در منطقه‌ای که فعالان محیط زیست خوزستان پیشنهاد تأسیس ژئوپارک داده‌اند، مجوز برداشت معدن صادر شد

معدن‌کاوی در کمین«دره‌برفی»

گرد مرگ بر «باغ عدن»

ناقوس مرگ تالاب‌هایی که میزبان نخستین تمدن‌ها بودند، به‌صدا درآمده است

گرد مرگ بر «باغ عدن»

سکوت مرگبار طبیعت

دانشمندان هشدار می‌دهند

سکوت مرگبار طبیعت

آفت به گندمزار زد

هشدار شیوع «زنگ زرد» گندم برای استان‌های پربارش صادر شد

آفت به گندمزار زد

خبردرمانی دریاچهٔ ارومیه به‌ سبک دولت

خبردرمانی دریاچهٔ ارومیه به‌ سبک دولت

ابتلای زعفران به بیماری پسته و فرش

کشورهای دیگر زعفران ایران را به‌نام خود بسته‌بندی می‌کنند و می‌فروشند

ابتلای زعفران به بیماری پسته و فرش

نظر کاربران

نظری برای این پست ثبت نشده است.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *