پیام ما؛ رسانه توسعه پایدار ایران | مدیرکل حفاظت محیط زیست کرمان: باید با پشتوانه علمی و مشارکت جوامع محلی تالاب جازموریان را احیا کرد

مدیرکل حفاظت محیط زیست کرمان: باید با پشتوانه علمی و مشارکت جوامع محلی تالاب جازموریان را احیا کرد





۲۵ بهمن ۱۳۹۵، ۱:۱۲

مدیرکل حفاظت محیط زیست کرمان:
باید با پشتوانه علمی و مشارکت جوامع محلی تالاب جازموریان را احیا کرد

مدیرکل حفاظت محیط زیست استان کرمان گفت: باید با پشتوانه علمی، مشارکت جوامع محلی، سازمان های مردم نهاد و … برای احیاء تالاب جازموریان کار کرد و اگر مسوولیت قبول کرده ایم باید پاسخگوی مطالبات مردمی باشیم.
به گزارش ایسنا منطقه کویر، «محمود صفرزاده» صبح امروز 24 بهمن ماه در کارگاه تحلیل ذی نفعان طرح جامع مدیریت و احیاء تالاب جازموریان اظهار کرد:جهاد دانشگاهی در راستای مسوولیت اجتماعی خود و با روحیه جهادی برای احیاء تالاب جازموریان کار می کند.
وی افزود: رییس سازمان محیط زیست دستور دادند که کارگاه آموزشی با مشارکت جوامع محلی و ذی نفعان در محل تالاب برگزار شود تا مردم بدانند اقدامات ما با منافع آنها در تعارض نیست و در این صورت همکاری خواهند داشت.
صفرزاده تصریح کرد: امروز در محیط زیست چالش های اساسی داریم و باید برای حل آنها مردم پای کار بیایند و قانون اساسی تصریح دارد که حفاظت از محیط زیست وظیفه همگانی است.
وی بیان کرد: به دلیل پیشرفت های لجام گسیخته صنعت و استفاده بی رویه از منابع زیستی، بهره برداری بی حساب بشر از منابع زیستی، رفاه طلبی بیش از حد، محدودیت منابع و فشار مضاعف بر منابع موجود، شاهد چالش های اساسی در سطح بین المللی، منطقه ای و محلی هستیم.
مدیرکل محیط زیست استان کرمان با اشاره به اینکه در صورتی که چالش ها مدیریت نشود، تبدیل به بحران می شود، گفت: سازمان حفاظت محیط زیست در راستای وظایف ذاتی خود به موقع ورود کرده و در راستای حفظ مناسبات زیست محیطی و تعادل و پایداری اکولوژیک تصمیماتی در استان گرفته شده و استاندار کرمان همواره بر رعایت قانون تاکید کرده است.
وی افزود: ریاست سازمان محیط زیست چهار سفر به استان کرمان داشته اند که در دو سفر به بحث جازموریان پراخته شد.
صفرزاده با اشاره به اینکه تالاب جازموریان در دو استان کرمان و سیستان و بلوچستان واقع است، تصریح کرد: ما حوزه هامون و جازموریان را با هم می بینیم و معتقدیم مرزهای اکولوژیک جدا از مرزهای سیاسی هستند و هر تصمیمی در زمینه جازموریان باید با همکاری دو استان کرمان و سیستان و بلوچستان باشد.
صفرزاده ابراز کرد: باید با پشتوانه علمی، مشارکت جوامع محلی، سازمان های مردم نهاد و … برای احیاء تالاب جازموریان کار کرد و اگر مسوولیت قبول کرده ایم باید پاسخگوی مطالبات مردمی باشیم.
وی بیان کرد: جازموریان یک تالاب کویری، فصلی، ادواری و منحصر به فردترین تالاب آب شیرین است که در دوره های تر سالی دو ماه از سال آب داشته و به دلیل برداشت های بی رویه از منابع آب، چاه های غیرمجاز و سازه های آبی، خشک شده است.
مدیرکل حفاظت محیط زیست استان کرمان با اشاره به اینکه جازموریان تبدیل به کانون تولید ریزگرد شده، اظهار کرد: سند جامع ریزگرد را در استان تدوین کرده ایم و در دستور کار شورای برنامه ریزی است که تامین اعتبار شود تا هر دستگاهی براساس وظیفه خود کار کند.
وی افزود: ما در مقابل هیچ دستگاهی نیستیم و دست کمک به سوی همه دستگاه ها دراز کرده ایم و باید با تجزیه و تحلیل، راهکار و راه برون رفتی از وضعیت موجود پیدا کنیم.
صفرزاده با بیان اینکه 7 میلیون هکتار حوزه آبریز تالاب جازموریان است، گفت: بیش از 23 سال به تالاب جازموریان آبی نرسیده و سیلاب های فصلی بلافاصله تبخیر شده و پتانسیل تبخیر تالاب 4500 میلیمتر در سال است که نیاز پایه آبی آن 540 میلیون مترمکعب می باشد.
وی بیان کرد: باید با کمک همه این بحث را مدیریت و طرح جامع نوشته شود ضمن اینکه باید دستگاه ها علاوه بر وظیفه ذاتی خود، به مسوولیت اجتماعی خود نیز عمل کنند.

به اشتراک بگذارید:





مطالب مرتبط

قلمروی ناشناخته تغییر اقلیم

سال گذشته میلادی زمین حدود ۰.۲ درجهٔ سانتیگراد بیش از پیش‌بینی دانشمندان گرم شد

قلمروی ناشناخته تغییر اقلیم

دو‌سوم آب «گلستان» را  «گرگان» مصرف می‌کند

بررسی پیامدهای نظام نرخ‌گذاری و بازار آب در بخش کشاورزی

دو‌سوم آب «گلستان» را «گرگان» مصرف می‌کند

سوژه زبان ندارد

بررسی اصول اخلاق حرفه‌ای عکاسی از حیوانات در گفت‌وگو با «پوریا سرداری»، کارشناس حیات وحش

سوژه زبان ندارد

ضرورت تدوین مالیات‌های محیط‌زیستی

ضرورت تدوین مالیات‌های محیط‌زیستی

«آب در ایران»، موضوع یک مسابقه عکاسی شد

«آب در ایران»، موضوع یک مسابقه عکاسی شد

تجارت بدون حقابه

در همایش مشترک تجاری ایران و طالبان چه گذشت؟

تجارت بدون حقابه

شالیزارهای ویران «بابل»

تغییر کاربری زمین‌های اطراف آببندان‌ها جامعۀ محلی‌ را نگران کرده است

شالیزارهای ویران «بابل»

معماری ایران دچار تجمل‌گرایی شده است

گفت‌وگو با فرزانه سفلایی، استاد دانشکده معماری دانشگاه همپتون ویرجینیا:

معماری ایران دچار تجمل‌گرایی شده است

توزیع ناعادلانهٔ گرمایش

آیا هزینه کردن برای کاهش انتشار گازهای گلخانه‌ای به‌صرفه است؟

توزیع ناعادلانهٔ گرمایش

بازگشت غبار به آسمان ایران

گردوغبار در خوزستان بیش از هزار نفر را راهی بیمارستان کرد

بازگشت غبار به آسمان ایران

نظر کاربران

نظری برای این پست ثبت نشده است.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *