پیام ما؛ رسانه توسعه پایدار ایران | پول‌های آزادشده برای تسویه تعهدات دولت به بانک مرکزی است

پول‌های آزادشده برای تسویه تعهدات دولت به بانک مرکزی است

پورابراهیمی: با منابع ارزی آزادشده موضوع بدهی دولت به بانک مرکزی مدیریت خواهد شد





۲۵ شهریور ۱۴۰۲، ۲۱:۱۷

|پیام ما| درحالی که هنوز موضوع آزادسازی شش میلیارد یورو در کره جنوبی و آزادی زندانیان امریکایی در ایران موضوع بحث‌های داغ محافل مختلف است، رئیس کمیسیون اقتصادی مجلس می‌گوید که این پول‌ها منابع جدیدی در اقتصاد کشور نخواهند بود چراکه دولت قبل «بخش عمده» آن را «بابت هزینه‌های خودش» به صورت استقراض از بانک مرکزی در همان زمان خرج کرده است و حالا دولت با این پول‌ها با بانک مرکزی تسویه حساب می‌کند. این نماینده مجلس درباره میزان باقی‌ماندهٔ پول‌های آزادشده صحبتی نکرده است و از طرف دیگر هنوز واکنشی نیز از مسئولان دولت قبل درباره این اظهارات منتشر نشده است.

 

«محمد رضا پورابراهیمی» به ایسنا گفته است: «طبق اطلاع ما بخشی از منابع آزاد شده توسط دولت قبل خرج شده است. یعنی دولت با بانک مرکزی توافق کرده از محل منابع بانک مرکزی ارز تحویل داده و مطالبات دولت به بانک مرکزی باطل شود. این منابع برای تسویه تعهدات دولت است. پس اینطور نیست که منابع جدیدی در اقتصاد ما آید.»
او اضافه کرده که بخش عمده‌ای از منابع ارزی آزاد شده را دولت قبل بابت هزینه‌های خودش در آن زمان خرج کرده است: «اکنون با این منابع تسویه دولت به بانک مرکزی رخ می‌دهد. مثل این است که فردی چک داده و اکنون که پول واصل شده پول را به صاحب چک بر می‌گرداند؛ این منابع ارزی هم برای تسویه تعهدات دولت به بانک مرکزی است.»
پور ابراهیمی مجددا بیان کرد: «بخش عمده‌ای از وصولی‌ها بابت هزینه‌کرد دولت قبل برای تسویه حساب فیمابین دولت و بانک مرکزی است که با این کار تعهد دولت به بانک مرکزی تسویه شده و حساب‌ها شفاف می‌شود. در نهایت موضوع بدهی دولت به بانک مرکزی مدیریت خواهد شد.»

پورابراهیمی: طبق اطلاع ما بخشی از منابع آزاد شده توسط دولت قبل خرج شده است. یعنی دولت با بانک مرکزی توافق کرده از محل منابع بانک مرکزی ارز تحویل داده و مطالبات دولت به بانک مرکزی باطل شود. این منابع برای تسویه تعهدات دولت است

رئیس کمیسیون اقتصادی گفت: «امکان دارد بخشی از این منابع جدید باشد که متناسب با آن بررسی‌های لازم صورت می‌گیرد ولی در نهایت طبق اطلاعات ما بخشی از این منابع ارزی به شکل حساب فیمابین دولت و بانک مرکزی عمل کرده و ظرفیت سازی جدیدی است که دولت بتواند تعهدات خود را تسویه کرده که نتیجه آن بهبود رابطه دولت و بانک مرکزی است.»
اظهارات این نماینده مجلس در حالی است که روز گذشته «مجتبی دوالنوری» در گفت‌وگو با خبرگزاری تسنیم مدعی شد: «در تدوین لایحه بودجه ۱۴۰۳ قطعاً تأثیر این منابعی که ما داریم و آزاد شده لحاظ می‌شود و برای بودجه سال جاری نیز دولت متممی داده که به سرعت مورد توجه قرار می‌گیرد.»
با این وجود برخی کارشناسان و فعالان اقتصادی معتقدند که اگرچه این منابع ارزی به عنوان منابع جدید محسوب نمی‌شوند، اما ورود آنها به کشور بی‌اثر نیست. «عباس آرگون»، عضو هیأت رئیسه اتاق بازرگانی تهران در مردادماه امسال به خبرگزاری مهر گفته بود: «برداشت بنده این است که این پول‌ها قبلاً خرج شده و از این منابع نمی‌توان استفاده مجدد کرد و درآمد جدیدی برای دولت نیست. اما بانک مرکزی توانسته به منابعی دسترسی پیدا کند که قبلاً به دولت ریال آن را پرداخت کرده است و از این منظر آزادسازی ۶ میلیارد دلار پول بلوکه شده مثبت ارزیابی می‌شود.»
او همچنین گفته بود: «این منابع می‌تواند تسهیل کننده و تقویت کننده بانک مرکزی در کنترل بازار ارز بوده و نیازهای بازار ارز را تأمین کند. متأسفانه در بازه زمانی این پول با توجه به افت پول کره جنوبی یک میلیارد دلار متضرر شده است. البته شاید بانک مرکزی مبلغ ما به ازای ریالی کمتری به دولت پرداخت کرده باشد و از این موضوع اطلاع کافی نداریم. هر چقدر کشور بتواند دسترسی به منابع ارزی پیدا کند و تحریم‌ها کاهش پیدا کند مدیریت بازار ارز راحت‌تر خواهد بود.»

به اشتراک بگذارید:

برچسب ها:

،





مطالب مرتبط

نظر کاربران

نظری برای این پست ثبت نشده است.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *